Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Lavendar Lace

✝ 30.04.2019

KRJ-II
Nimi Lavendar Lace Syntymäaika 30.01.2011 > 16v
Rotu Connemara Rekisterinumero VH12-035-0062
Sukupuoli Ori Kasvattaja Neil Burn  
Säkäkorkeus, väri 142cm, ruunikonkimo Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Koulupainotus (HeB) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     jalostuskäytössä

Lavendar Lace saapui minulle 6-vuotiaana suoraan Saksasta. Orilta löytyy luonnetta joka ei varmasti jätä kylmäksi. Vahvan oriluonteen ansiosta elämä tallin tiloissa tuntuu välillä erittäin hankalalta, kun tammoja kulkee usein lähettyviltä, ei ori osaa käyttäytyä sivistyneesti vaan sen on pakko esittää jotain kovis poikaa huomion saamiseksi. Huh huh, välillä sitä saa puristella päätään ja huokaista, koska tämäkin poni "aikuistuu". Tytöt aina mielessä.

Juriksi kutsuttu uhmaikäinen teinipoika osaa olla todella itsepäinen. Hoitaminen kannattaa suorittaa tallikäytävällä ja laittaa kummaltakin puolen riimusta kiinni, jottei perinteiseen tapaan ori yritä pyöriä satulaa laittaessa. Harjaamisen aikana ori on rauhallinen mutta silmät ja korvat pyörivät jatkuvasti tutkien ympäristöä. Jurin kanssa saa olla jatkuvasti varpaillaan, koskaan ei tiedä mitä velmua se keksii hoitajien harmiksi. Joskus se saattaa kaapia etukaviolla tallikäytävän betonista lattiaa vain ärsyttääkseen, tai muuten tönimällä hoitajaa joka yrittää epätoivoisesti puhdistaa kaviota. Suitset Juri antaa laittaa kiltisti mutta satulan laitossa ori yrittää kiemurrella satulan alta karkuun ja satulavyön kiristyksessä se osaa pullistamisen jalon taidon.

Tarhaan vietäessä Jurille tulee laittaa suuhun ketju ja siitä vielä naru turvan ympäri, tämä vain varmuuden vuoksi. Joskus tarhaan on niin kiire että hoitaja ei meinaa millään pysyä vauhdissa mukana, ja näin varmistetaan se ettei ori ihan juoksujalkaa pääse etenemään. Ei olisi yllätys jos joskus tarhaan mennään komeasti kahdella jalalla kävellen. Juria ei käsittele muut kuin osaavat ja tutut ihmiset, jotka ovat tottuneet oriin metkuihin. Tammoista on syytä pysyä niin kaukana kuin mahdollista, kukaan ei jaksa katsoa sitä showta minkä Juri pistää pystyyn. Ei ainakaan sitä meteliä!

Ratsastaessa Juri on vaativa ja herkkä avuille. Vaikka hoitaessa Juri on mitä on, antaa kaiken sen anteeksi tämän taidot kilparadoilla. Juri tarvitsee osaavan ratsastajan jolla on pehmeät otteet ja painoavuilla ratsastaminen sujuu hyvin. Esteillä Juri kuumenee todella herkästi. Esteille pyritään ryminällä ja pienetkin esteet ylitetään kunnon loikalla. Tämän takia esteitä hypitään vain kotikentällä, sillä emme halua taata tuomareille sitä huvin päivää, kun saavat seurata ponia joka hyppää 50cm esteen kuin 130cm esteen. Huomattavasti paremmin Juri pärjää koulukiemuroita vääntäessä. Orin toimia on ilo seurata kentän laidalta, kun selässä on osaava ratsastaja ja ori kulkee upeasti. Jurin liikehdintää on myös mahtava seurata, sillä sen sulavat ja tasaiset askeleet antaa iloa silmälle niin sivusta seuraajille kuin ratsastajallekin jonka on helppo ja mukava työskennellä satulassa. Maastossa Juri on varmajalkainen eikä pienistä säiky. Isot traktorit ja kolisevat puimurit eivät ole ainakaan vielä saaneet mitään reagtiota aikaan. Kesäisin Jurin suosikkia on päästä uimaan läheiseen järveen, pieni hetki erossa ilkeästi purevista paarmoista, nam!

Yleisesti Juri on upea pakkaus, jonka luonteen en haluaisi muuttuvan vaikka se onkin välillä hermoja raastava tapaus. Lyhyesti sanottuna Juri on itsepäinen, lusmu, fiksu, kovis ja joskus erittäin kovaääninen tapaus.

Tiedot sukulaisista

i. Platform Coaster

conn, rnkm, 143cm
yleispainotus
evm

ii. Platform Gennem

conn, rn, 143cm
evm

iii. Gsiamon Tryan

evm

iie. Clifrom Sin

evm

ie. Flakes Frukost

conn, rnkm, 145cm
evm

iei. Syader Cicu

evm

iee. Penelope

evm

e. Alfa Ellen

conn, km, 139cm
koulupainotus
evm

ei. Hawskin Eller

conn, km, 144cm
evm

eii. Hawskin Soomer

evm

eie. Ivonny's Elliers

evm

ee. Dyrian Citane

conn, km, 142cm
evm

eei. Cynticer Willow

evm

Sharonie

evm


i. Platform Coaster: Vauhdikas ja erittäin ystävällinen ori. Tämä ruunikonkimo komistus on ollut vaikuttava kilpavastus aluekilpailuissa. Ponilta löytyy kapasiteettia metrisille esteille, eikä orin vire ole vielä kertaakaan uupunut kesken suorituksen. Sijoituksia ja voittoja on ropissut isot määrät palkinto kaappiin. Platform Coaster on vielä nuorehko, vain 12-vuotias, joka kilpailee satunnaisesti ja ottaa tammoja vierailulle. Orilta löytyy parikymmentä jälkeläistä.

ii. Platform Gennem: Ei varmasti mikään helpoin yksilö käsitellä, mutta kaiken voi antaa anteeksi, kun nousee tämän ponin ratsaille. Sen upeat liikkeet ja helppo käsiteltävyys selästä, on jotain todella hienoa! Platform Gennem on kilpaillut hyvällä menestyksellä este-, koulu- sekä maastoestekilpailuissa. Monipuolinen käyttöratsu on ihastuttanut tamman omistajia niinkin paljon, että tämä nimi on kovinta huutoa tällä hetkellä.

iii. Gsiamon Tryan: Gismoksi haukuttu ori on todella rauhallinen luonteeltaan, melkein luulisi tätä ruunaksi. Säyseä ja rento ori muuttuu aikapommiksi, kun satulaan noustaan. Vauhdikas ori ei ole helppo ratsastettava, sillä sen eteenpäin pyrkiminen on saatava täysin hallintaan ennen radalle menoa. Vain pari tuttua ratsastajaa kilpailee tällä ponilla. Tammoja Gismo ei ole vastaanottanut kuin alle kymmenen, vaikka ikää on kohta mittarissa 16-vuotta.

iie. Clifrom Sin: Tamma, joka näyttää aina yhtä iloiselta korvat visusti painautuneena niskaan. Ratsuna erittäin tasainen ja helppo, käy hyvin myös aloitteleville ratsastajille. Vaikka ne korvat aina on tiukasti niskassa kiinni, on tamman yleinen luonne herttainen ja hellä. Clifrom Sin toimii enemmän ratsastuskoulun opetusponina, kuin kilparatsuna. Välillä tallitytöt käyvät osallistumassa joissakin este tai koulukilpailuissa, mutta suurempaa menestystä tamma ei ole saavuttanut.

ie. Flakes Frukost: Symppis neito, joka osaa tehdä kiusaa hoitajilleen. Monet ovat alkaneet vältellä tamman hoitamista, koska aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Flakes Frukost on kyvykäs kouluratsu, jonka taidot ovat nousseet helppo A- tasolle. Taitavan ja rauhallisen ratsastajan kanssa Flakes Frukostin nimi on usein sijoittuneiden listoilla. Tamma on varsonut kolme upeaa orivarsaa, joista jokainen vaikuttaa monipuoliselta kilpaponin alulta.

iei. Trypical Flake: Ruunikonkimo herrasmies, joka nauttii elämästä ja osaa ottaa lunkisti. Kilparadoilla ori antaa itsestään aina kaiken, mutta varikolla ori seisoo kiltisti paikoillaan, silmät puoliummessa. Trypical Flakelta löytyy sijoituksia esteiltä ja koulusta. Ori on jättänyt kahdeksan hienoa jälkeläistä. Trypical Flake kantakirjattiin hetki sitten II-palkinnolle!

iee. Syader Cicu: Vahva voittajan luonne, joka ei koskaan anna helpolla periksi. Syader Cicu on kouluratojen taituri, joka vääntyy vaikka mihin vieteriin, jos osaava ratsastaja tietää mistä naruista vetää. Syader Cicu on äkkipikainen ja vahva luonne. Ihan kuka tahansa ei tätä tammaa saa käsitellä. Syader Cicu on viettänyt koko elämänsä alle kymmenen hevosen pienkilpatallissa. Jälkeläisiä tammalla on vain neljä. Syader Cicu lopetettiin suolikierteen takia 16-vuotiaana.

-----------------------------

e. Alfa Ellen: Sympaattinen hurmuri, jota kaikki haluaisi aina hoitaa ja ratsastaa. Ellen asustaa isossa ratsastuskeskuksessa ykstyisenä, joten siellä niitä ihailijoita piisaa. Alfalla on kilpailtu metrisissä esteluokissa ja helppo B- tasolla koulua, ihan hyvällä menestyksellä. Pari isompaakin voittoa on tullut. Varsoja Elleniltä ei löydy kuin vasta kaksi, mutta uskoisin että myöhemmin tamman jäätyä eläkkeelle, pari varsaa voisi tulla lisääkin. Elleniä on pyöritetty myös näyttelyissä, joissa tamma on saanut positiivista palautetta tuomareilta. Erittäin kyvykäs ja hellyyttävä paketti, niin kokeneelle kuin kokemattomallekin ratsastajalle.

ei. Hawskin Eller: Perus juntti, jonka kanssa asioista saa vääntää ja kääntää moneen kertaan. Hoitaessa hieman levoton ja hankala, mutta ratsuna kuin satuponi. Tämä kimo herra omaa loistavan hyppytekniikan, jota se osaa hyödyntää erittäin hyvin. Melkein jokaisella kerralla ori on sijoittuneiden joukkiossa, mikäli näin ei ole, on jokin yleensä vikana. Hawskin Eller on kamppaillut jonkin verran jalkansa kanssa, mutta ainakin vielä on päästy todella helpolla. Orilla on kahdeksan jälkeläistä, joista jokainen on vaikuttanut kilparadoilla jollain tasolla. Ori kantakirjattiin III-palkinnolle.

eii. Hawskin Soomer: Mustankimo ori, joka on tallillaan yksi pelätyimmistä poneista. Ori pitää omaa karsinaansa ja laidunta omana valtakuntanaan, jonne ei kenelläkään ole turhia asiaa. Ori näyttää todella rauhalliselta pullaponilta, mutta kun sen tarhauksen aidalle menee sitä katsomaan, lähtee poni tulemaan korvat luimussa ja irvistäen lähemmäksi. Tämä saattaa joitakin pelottaa. Kun orin ottaa hoitamiseen käytävälle, se seisoo rauhallisesti paikoillaan, ilman mitään hämminkiä. Ratsuna Soomer on taitava kouluratsu, mutta selkään nousee vain kokeneet ratsastajat. Aloittelijat jotka kiskovat ohjista ja hakkaavat pohkeilla, lentää selästä hyvin nopeasti. Soomerilla on noin parisenkymmentä jälkeläistä.

eie. Ivonny's Elliers: Connemaraksi Ellie on todella pienen kokoinen, mutta virallisissa mitoissa. Ivonny toimii nuoren omistajansa harrasteratsuna ratsastuskoulussa. Elliellä on kilpailtu aluekilpailuissa noin 80cm- luokissa. Mitään suurempia menestyksiä ei ole tullut, mutta parisen ruusuketta ja pari pokaalia somistavat tallin seinää. Ivonnylla on vain yksi jälkeläinen, tämäkään ei ollut harkittu temppu. Tallilla oli kilpailut menossa ja tamma oli omassa tarhassaan yksin. Vieraileva kilpaponi oli tuotu läheiseen tarhaan odottamaan vuoroaan, johon oli reippaasti yli tunti aikaa. Tämä ori kuitenkin päätti tulla langoista läpi, joissa ei sähkö kulkenut. Ori suuntasi lähimmäisen tamman tarhaukseen ja se oli siinä. Ivonnylla oli sopivat päivät ja orilla sopiva hetki, joten näinkin voi käydä. Varsa myytiin myöhemmin uuteen kotiin. Ivonnya ei varmasti astuteta enää kertaakaan, tai ainakin niin omistaja on kaikille vakuutellut.

ee. Dyrian Citane: Tamman rauhallinen ja rento luonne on ollut erittäin hyvä puoli ratsastuskouluun tulleelle ponille. Aluksi sen oli tarkoitus toimia omistajansa kilpaponina, mutta sen rauhallisuus ja anteeksi antavaisuus oli loistava hyöty tuntiponien joukkoon. Dyrianilla kilpaillaan metrisissä esteluokissa tiuhaan tahtiin. Tamman omistaja on välillä ehkä vähän liian kilpailutahtoinen, joka kostautuu huonoilla suorituksilla radoilla. Dyrianilla on hyvä hyppytekniikka jolla tamma on päässyt pitkälle. Dyrian on kantakirjattu II-palkinnolle ja saavuttanut näyttelyissä positiivista mainintaa upeasta rakenteestaan.

eei. Cynticer Willow: Nöyrä ja herkkä ori, jonka elämä jäi surullisen lyhyeksi ikävän onnettomuuden takia. Ori oli omistajansa silmäterä. Sillä kilpailtiin aktiivisesti este- ja kouluratsastuskilpailuissa, menestys oli vaihtelevaa mutta pari suurempaa luokka voittoakin saavutettiin. Cynticer Willow astui neljä tammaa, joista kolme varsoi terveet varsat, yksi menehtyi varsomisessa emänsä kanssa. Cynticer Willow menehtyi ollessaan vasta 9-vuotias, autokolarissa.

eee. Sharonie: Jos joku valittaa että naiset vaihtavat mielialojaan kolmen sekunin välein, todistus kappaleen näkee kun tutustuu Sharonie- nimiseen ponineitiin. On hetkiä kun tamma on nätisti aloillaan, kunnes se alkaa kuopia äkäisesti maata kaviollaan. Kaunis koulukiemura suoritetaan hetkessä kuin rautakanki olisi niitattu selkään kiinni. Sharonie on omistajansa harrasteratsu, jolla ei kilpailla. Tämän luonteisen tamman kanssa ratsukko saisi enemmänkin naurut kuin taputukset ratojen jälkeen. Kotona ollessa Sharonie suorittaa esteradat ihan hyvin, mutta sekoiluja voi tulla koska tahansa. Sharonie on varsonut kaksi tervettä tamma varsaa, joista toinen jäi omistajansa koulutukseen.

Jälkeläiset


♦ conn-t. Diega's Fidelma s. 24.06.2012 emä. Spillet Famina om. yushiko
♦ conn-t. Diega's Northern Lapwing s. 14.02.2013 emä. Sparrow Idya om. Sylvester VIR MVA Ch, KTK-I
♦ conn-t. Cadogan Windsparrow s. 06.01.2017 emä. Sparrow Idya om. Sorel Ch, KTK-III
♦ conn-t. Cadogan Citerne s. 02.05.2018 emä. Cryannoon Sadhbh om. Meiju K.
♦ conn-t. Cefnmoor Lacey s. 07.05.2018 emä. Deermore Molly om. Katy

Kilpailusuoritukset


KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut
46 sijoitusta / 6 voittoa

19.02.2012: Diega Ponies - He C -- 5/40
21.02.2012: Diega Ponies - He C -- 5/40
21.03.2012: Vitry - He B -- 4/50
22.03.2012: Vitry - He B -- 5/50
28.02.2012: Diega Ponies - He B -- 6/40
04.03.2012: Diega Ponies - He B -- 6/40
05.03.2012: Diega Ponies - He B -- 6/40
08.03.2012: Kissankäpänkylä - He C -- 5/50
09.03.2012: Bairdon - He B -- 3/60
19.03.2012: Fiktio - He C -- 7/60
22.03.2012: Arcadia - He B -- 1/60
24.03.2012: Rhonwen - He B -- 6/40
25.03.2012: Rhonwen - He B -- 6/40
25.03.2012: Rhonwen - He B -- 1/40
26.03.2012: Rhonwen - He B -- 6/40
26.03.2012: Rhonwen - He B -- 3/40
01.04.2012: Koston Sh - He B -- 2/50
04.04.2012: Fiktio - He B -- 5/60
10.04.2012: Apinaliiga - He B -- 3/50
11.04.2012: Fiktio - He B -- 3/60
12.04.2012: Apinaliiga - He B -- 4/50
14.04.2012: K Kard - He B -- 7/86
14.04.2012: Diega Ponies - He B -- 3/40
17.04.2012: Diega Ponies - He B -- 2/40
18.04.2012: K Kard - He B -- 2/86
20.04.2012: Diega Ponies - He B -- 5/40
21.04.2012: Ashcroft - He B -- 2/50
21.04.2012: Diega Ponies - He B -- 3/40
22.04.2012: Diega Ponies - He B -- 1/40
23.04.2012: Ashcroft - He B -- 2/50
25.04.2012: Fiktio - He B -- 4/60
25.04.2012: Diega Ponies - He B -- 2/40
26.04.2012: Diega Ponies - He B -- 1/40
27.04.2012: Diega Ponies - He B -- 3/40
27.04.2012: Fiktio - He B -- 7/60
28.04.2012: Diega Ponies - He B -- 2/40
30.04.2012: Diega Ponies - He B -- 6/40
06.05.2012: Kadotetut Sh - He B -- 2/60
09.05.2012: Kadotetut Sh - He B -- 2/60
11.05.2012: Diega Ponies - He B -- 5/40
12.05.2012: Diega Ponies - He B -- 3/40
14.05.2012: Revontuli - He B -- 4/30
18.05.2012: Revontuli - He B -- 1/30
19.05.2012: Diega Ponies - He B -- 6/40
30.05.2012: Diega Ponies - He B -- 1/40
01.06.2012: Diega Ponies - He B -- 3/40
04.06.2012: Diega Ponies - He B -- 2/40
06.06.2012: Diega Ponies - He B -- 4/40

Näyttelyt & saavutukset


NJ-näyttelyt
-

VSN-näyttelyt
-
★ KRJ:n laatuarvostelu 9/2012 palkittu - KRJ-II -- 22(8+7+7)-40-16-10-8=96p.

Päiväkirja & valmennukset

04.09.2012: KRJ:n laatuarvostelu tilaisuuteen
Tavoitteena on kerätä pikkaisen mainintaa ja kunnioitusta, joten lähdimme kokeilemaan onnea kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Juri on tallin ensimmäinen asukas, joka lähtee laatuarvosteluihin. Odotukset ovat korkealla ja toiveena olisi vähintään II-palkinto. Nyt ei voi muutakuin odottaa ja jännittää, miten meidän käy. Mahdollisesti tulevaisuudessa käydään uusintatilaisuudessa korottmassa pisteitä, jos kolmoselle jäädään.

02.09.2012: Kouluvalmennus
Juri vaikutti jälleen omalta itseltään, iloiselta ja pirteältä pakkaukselta. Valmentajamme oli seurannut taivaltamme jo jonkin aikaa, joten tänään hän halusi keskittyä niihin pieniin, mutta erittäin tärkeisiin asioihin. Harjoitamme mm. istuntaa, ratsastus linjoja, askeltamiseen ja siirtymisiin. Toisinaan olen saanut palautetta, missä toivottiin apujen olevan hieman vähemmän näkyvämpiä. Istunnan kanssa oli alkuun hankaluuksia, mutta kyllä se oikea istunta ja istunnan hyödyntäminen ratsastuksessa alkoi löytymään. Linjoissa Juri kulki välillä kuin halpa makkara, jota sai korjailla kevyesti suorempaan. Etupää oli se joka meinasi lähteä linjauksesta hieman viistoon karkuun. Siirtymiset meni upeasti, niissä ei ollut mitään häikkää. Askeleissa takapää meinasi jäädä jälkeen useaankin kertaan. Sitä hiottiin loppu, kunnes päästiin hyvään suoritukseen. Loppu verryttelyn lähdin suorittamaan maastoon kevyelle käveylenkille.

28.08.2012: Kouluvalmennus
Alku verryttely oli tehty nyt huolella ja Juri oli pirteän oloinen. Pohkeita ei moneen kertaan tarvinnut antaa vauhdittamiseen ja avut menivät hyvin läpi. Valmentajamme oli suunnitellut meille oman kouluradan, joka pitäisi suorittaa puhtaasti. Hetken harjoittelun jälkeen lähdimme suorittamaan rataa, jossa tuntui olevan kaikki mahdollinen mitä helppo B- tasoon voi olettaa. Radan muistaminen oli hankalaa näin pienellä varoajalla, mutta Juri todellakin suoritti sen puhtaasti. Tämä oli sitä Juria, jota näkee parhaimmillaan kilparadoilla hurmaamassa tuomareita. Valmentajamme oli myös itse hetken suu auki, jonka jälkeen kahuja ja pieniä vinkkejä alkoi satelemaan. Olin todella tyytyväinen ratsuuni.

20.08.2012: Kouluvalmennus
Kylmä ilma oli jo saapunut ja syksy teki ahkerasti tuloaan. Aurinko kuitenkin paistoi ja piristi mieltä hurjasti. Juri oli hieman aamu tokkurassa, kun saavuin kentälle. Valmentajaa ei vielä näkynyt, mutta kiristin vielä satulavyön ja nousin selkään. Juri kulki pää alhaalla, todella raskain askelin. Valmentajamme saapui ja kertoi suunnitelmansa. Aluksi voltteja ja kevyttä verryttelyä, laukan nostoja ja pohkeen väistöä. Kuulosti perus setiltä, mutta tällä hetkellä helpompi valmennus kaava oli loistava idea, tätä laiskuria kuin katsoo. Koko valmennuksen ajan Juria sai käskeä kevyesti eteenpäin. Askeleet olivat edelleenkin raskaat ja todella laiskat, eikä oriin meinannut mikään kehotus toimia piristeenä. Väistöt Juri meni yllättävän upeasti ja tasaisesti, olin itsekin positiivisesti yllättynyt ponistani! Nostot Juri teki laiskasti ja muutenkin kulki kuin rautakanki. Noh, se oli semmoista tänään. Kiittelin vain onneani, ettei tänään ollut kilpailupäivä!

14.08.2012: Kouluvalmennus
Valmentaja oli saapunut ajoissa kentälle, minä taas myöhässä, kiitos Jurin oikuttelun. Nousin ratsaille hieman hermostuneena, joka tietenkin siirtyi myös ratsuuni. Juri heitteli levottomasti päätänsä ja väisteli apuja. Valmentaja kehotti siirtymään pääty-ympyrälle kootussa ravissa. Juri vastusteli hieman, mutta tyytyi tekemään pyydetyt asiat. Alku oli erittäin takkuilevaa, joka kylläkin oli minusta lähtöisin. Laukoissa ori yritti karata jalkojensa kanssa alta, mutta lopulta päästiin asiassa yhteisymmärrykseen. Valmentaja antoi lopuksi minulle rakentavaa palautetta Jurin suhteen. Pahoittelin omaa hermostuneisuutta joka heijasti heti poniini. Hän oli sen huomannut. Keskustelimme hyvän aikaa kun suoritin loppu käyntejä. Sain paljon hyviä ideoita ja vinkkejä seuraavaan kertaan!

05.08.2012: Kouluvalmennus, valmentajana Jaana K.
Juri ja Sorel olivat ehtineet lämmitellä, kun saavuin tallille kymmenisen minuuttia myöhässä (kiitos autoni, joka taas halusi temppuilla). Pyysin Sorelia esittelemään Jurin askeleita ja sen toimivuutta, sekä kertomaan orista hieman, jotta saisin edes jonkilaisen kuvan ponista. Parivaljakko sai ensimmäisenä alkaa tehdä volttikahdeksikkoa, minkä aikana Juri testaili hieman Sorelin kykyjä määrätä. Sorel piti ponin hyvin kurissa ja volttikahdeksikko onnistuikin oikein mukavasti. Seuraavana pyysin nelikaarista kiemurauraa, jonka aikana Juri taipui hyvin ja kuunteli Sorelin apuja tarkasti. Poni todellakin teki nyt juuri niinkuin ratsastaja pyysi, eikä yrittänyt kokeilla rajojaan. Käskin Sorelia nostamaan harjoituslaukan ja Juri nosti sen samantien, kun ratsastajan pohkeet hipaisivatkin sen kylkiä. Käskin ratsastajan tehdä voltin ja Jurin vauhti hidastui hieman, jolloin Sorel painoi pohkeita hieman reippaammin orin kylkiin. Toistelimme lähinnä volttikahdeksikkoa, nelikaarista kiemurauraa ja voltteja, jotka onnistuivatkin kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka Juri välillä kokeilikin rajojaan. Myös siirtymiset onnistuivat oikein mukavasti ja mitään pahaa sanottavaa minulla ei tästä parivaljakosta ole.

18.06.2012: Kilparadat jäävät nyt taakse.
Juri on tehnyt huikean uran vuosien varrella, joten nyt on aika päästää poika huilimaan ja keskittyä tammojen hurmaamiseen. Juri kilpaili ahkerasti vuoden 2012, saavuttaen 46 sijoitusta ja 6 voittoa. Tallin työntekijät saavat nyt vapauden lähteä liikkuttamaan ja seikkailemaan Jurin kanssa sillain, miten itse haluavat. Kovat kilpatreenit ovat jo menneen talven lumia, joten jää paljon enemmän aikaa huvitteluun.

18.10.2011: Jurista tuli vihdoin isi!
Diegan ensimmäinen kasvatti, Jurin ensimmäinen varsa ja ensimmäinen connemaraponi varsa, minkä olen koskaan kasvattanut. Siinä oli riemua jo kerrakseen! Upea tammavarsa näki päivänvalon aurinkoisena syyspäivänä. Kaikki sujui hyvin ja varsan emä, Ornamental Palace, huolehti jälkeläisestään mainiosti. Juri näki jälkeläisensä tämän ollessa viikon ikäinen. Varsasta paistoi pieniä jukuripään oireita, jotka on varmasti perittyä isältään. Jos varsa olisi ollut ori, olisin voinut jo luulla, että pikku Juri on kutistunut varsakokoon, joka haluaa jälleen näyttää teinipoika temppujaan jotta varmasti menettäisin hermot. Onneksi siitä tuli tamma, jota hiljaa mielessäni toivoinkin.Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse