Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Breezy Lizbeth

Nimi Breezy Lizbeth Syntymäaika 18.05.2012 > 12v
Rotu Connemara Rekisterinumero VH14-035-0003
Sukupuoli Tamma Kasvattaja / Ex-om. B Ponies / ex-om. Catia
Säkäkorkeus, väri 147cm, ruunikonkimo Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Koulupainotus (HeA) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     aktiivisessa kilpailukäytössä

Lisbethillä on kaikki hyvin. Kimo ei tunnu stressaavan mitään eikä sitä myöskään tunnu häiritsevän mitään – tämä poni on niin lunki, viilipyttymäisen tyyni kaveri kuin olla ja voi! ’Hyvin rauhallinen’ ei tässä(kään) tapauksessa tarkoita tylsää; Lisbeth on sosiaalinen, hyväntuulinen ja äidillinen tamma, joka rauhallisella, eleettömällä itsevarmuudellaan kaitsee niin muita poneja kuin ihmisiä.

Vaikka hoitaja olisi vähän osaamattomampi kaveri, Lisbeth seistä nököttää paikallaan tyynen rauhallisena antaen anteeksi kaiken harjan nykimisestä korvien ruttaantumiseen suitsia puettaessa. Koskaan, edes vähän inhottavampien toimenpiteiden aikana (raspaus ja silmätippojen laitto lähinnä) kimo ei tee mitään turvan mutristelua kummoisempaa. Lisbeth tietää, miten pitää käyttäytyä, eikä tasan tarkkaan lipsu hyvistä kätöstavoistaan. Kaikki harjaamisesta loimituksiin, kengityksestä pesemiseen, klippaamisesta eläinlääkärin tarkistukseen ja niin edelleen sujuvat vailla ongelmia. Hyvän luonteensa ja todellisen ’kaikki käy’ -asenteensa vuoksi connemaratamma olisi oiva opetus- tai terapiaponi.
Talutettaessa tamma kulkee siivosti taluttajansa vierellä ihmisen valitsemaa tahtia. Ympäristöstään omaan, rauhalliseen tapaansa kiinnostunut Lisbeth kyllä katselee maisemia ja saattaa höristä tutuille ponikavereille, mutta mitään ruohotupsujen perässä ravailuita tai omaehtoisia suunnanmuutoksia ei tämän ponin kanssa tapahdu edes hoitajan villeimmissä unissa. Lastaus ja kuljetus sujuvat samalla, vaivattomalla, stressittömällä rutiinilla. Lisbeth on omiaan vähän hermostuneempien ponien matkakumppaniksi; kimon läsnäololla on yleensä rauhoittava vaikutus lajikumppaneihinsa.

Ratsuna Lisbeth on täydellinen vähän joka hommaan. Aloittelijan luottohevoseksi, kenen tahansa maastoratsuksi, vakavammaksi treeni- ja kisakaveriksi.. Todennäköisesti connemara taipuisi myös terapiaratsuksi; luonne sekä äärettömän mukavat, helposti istuttavat liikkeet puoltaisivat tätä seikkaa. Lisbeth on kuitenkin ensisijaisesti kilpaponi; eteenpäinpyrkivä, teräshermoinen, tasaisen hyvä suorittaja, poni, joka haluaa tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa. Lisbethin liikkeet ovat, kuten jo mainittua, äärettömän helpot, mukavat istua. Niissä on myös hyvä tahti ja yliastunta, sopivasti elastisuutta, ja kun vain pyytää, Lisbethin liikkeistä saa melkoisen lennokkaat. Vaikka tamma ei ole moksiskaan ratsastajansa virheistä, parhaimmillaan ponin saa herkistettyä hiuksenhienoille, höyhenenkevyille avuille. Joskus tuntuu, että tamma toimii ihan vain ajatuksella ja luottamuksella – ihan täydellinen poni ilman satulaa humputteluun tai kaulanaruratsastuksen kokeilemiseen!
Lisbeth keskittyy työntekoon aina täysillä ja antaa itsestään kaikkensa, oli tehtävänä sitten vastalaukka tai yksinkertainen pysähtyminen. Tamma pyrkii miellyttämään ratsastajaansa, minkä lisäksi poni nauttii itsekin saadessaan tehdä töitä (eivätkä ne kehutkaan haittaa). Lisbeth on sellainen vähän ärsyttävän pikkutäydellinen poni; sen mitä se osaa, se osaa hyvin, eikä Akilleen kantapäätä oikeastaan ole. Tai ainakaan emme ole sellaista löytäneet.

Ratsastajan tai kenenkään muunkaan jännitys ei tartu Lisbethiin edes kisapaikoilla. Kimo pysyy tyynen rauhallisena, toimii kuin ajatus ja on juuri se sama luottoponi kuin kotonakin, vaikka kisapaikka olisi kuinka suuri ja ratsukkovilinäinen. Jos Lisbeth osaisi, se varmasti opettelisi radatkin ulkoa tehdäkseen vielä vähän enemmän ratsastajansa eteen.
Radalla tamma syttyy vähän enemmän; sen herkkyys ja eteenpäinpyrkimys korostuvat hyvällä tavalla, ja jostain löytyy ripaus esiintyjän elkeitä. Poni tuntuu nauttivan yleisölle esiintymisestä, oli kyse kouluradasta tai näyttelykehistä. Ja kyllähän tämän kanssa kelpaakin kiertää kaiken maailman tapahtumissa! (kirjoittanut Lissu T. - kiitos! <3)

Tiedot sukulaisista

i. Omn'e Yljus

conn, rnvkk, 145cm
koulupainotus

ii. Arden Ilja

conn, rtkm, 145cm
evm

iii. Hermes

evm

iie. Lena

evm

ie. Omne's Astriga

conn, rnvkk, 152cm
evm

iei. Trne Ustin

evm

iee. Shahara

evm

e. Aifric Nora

conn, rnkm, 148cm
yleispainotus
Ch, KTK-II

ei. Morris III

conn, mkm, 148cm
evm

eii. Morris II

evm

eie. Raghnailt

evm

ee. Clodagh Col

conn, rnkm, 147cm
evm

eei. Muiredach

evm

eee. St. Aingeal

evm


Jälkeläiset


♦ conn-t/o. Nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset


» Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0
» Nopeus ja kestävyys: 0
» Kuuliaisuus ja luonne: 0
» Tahti ja irtonaisuus: 0
» Tarkkuus ja ketteryys: 0
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan Helppo A

Kouluratsastuksessa 0 op ( vt. -1 / )

Näyttelyt & saavutukset


NJ-näyttelyt
20.08.2018: Cefnmoor - irtoSERT -- pt. Vibaja
★ -

Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut Sorel
-
Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse