Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Kurjen Gjallarhorn

     

KTK-I
Nimi Kurjen Gjallarhorn Syntymäaika 28.04.2018 > 10v
Rotu Norjanvuonohevonen Rekisterinumero VH18-053-0038
Sukupuoli Ori Kasvattaja Kurjenpesä  
Säkäkorkeus, väri 144cm, ruunihallakko Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Koulupainotus (HeA) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     kilpailukäytössä

Gjallarhorn ei ole erityisen sosiaalinen hevonen. Se tuntuu viihtyvän parhaiten, kun sillä on lajitovereita tai ihmisiä näköetäisyydellä itsestään, mutta kosketusta, rapsuttelua tai mitään sellaista hallakko ei tunnu kamalasti kaipaavan. Ori oli kasvattajansa mukaan jo maitovarsana melko itsenäinen kaveri, joka ei turhan paljoa emänsä huomionosoituksista perustanut. Vaikkei jatkuva koskettelu olekaan vuonohevosen mieleen, se ei silti kiukuttele, protestoi tai muutenkaan käyttäydy huonosti joutuessaan tehopuunaukseen. Ori on todella järkevä, hyväkäytöksinen, asiallinen hevonen.

Vaikka hallakkoa ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa kovin seuralliseksi, hoitohetkistä nauttivaksi hevoseksi, Gjallarhorn sopii periaatteessa vaikka innokkaan lapsilauman puunattavaksi. Näin hienokäytöksistä, asioihin tyynen rauhallisesti ja järkevästi suhtautuvaa hevosta saa nimittäin hakea! Säästämme kuitenkin vuonoparan hermoja antamalla sen vain kokeneen, ripeästi toimivan hoitajan käsiin ja jätämme halit ja pusut sellaisille hevosille, jotka niistä pitävät.
Kaikissa hoitotoimenpiteissä, joka paikassa, kenen tahansa käsiteltävä Gjallarhorn on yksinkertaisen fiksu ja rauhallinen hevonen. Se seisoo paikoillaan kuin tatti, nostaa jalkansa kun pyydetään, ei uhittele, näyki, tee mitään ylimääräistä. Ori vain on, tekee sen mitä siltä pyydetään, muttei mitään muuta. Ensimmäiset klippaukset ja kengitykset sujuivat yhtä helposti kuin niihin ikänsä totutelleelta, eikä meno ole muuttunut. Niin eläinlääkäri, kengittäjä kuin kaikki muutkin jaksavat kehua Gjallarhornia maailman helpoimmaksi asiakkaaksi. Vaikka jokin (esimerkiksi silmätipat) vähän inhottaisivatkin, ori sietää kaiken, vähän turpa mutrulla, mutta muutoin asiaa protestoimatta.
Mikäli ori itse saa päättää, kävely paikasta toiseen tapahtuu mahdollisimman ripeää kävelyvauhtia. Gjallarhorn kävelee luonnostaan melko reippaasti, mutta mukautuu kuuliaisesti hitaammankin taluttajan tahtiin. Toiset hevoset, jännät postilaatikot sun muut vuono ohittaa ongelmitta, tekemättä itsestään tai mistään muustakaan numeroa. Lastaus, kuljetus ja purkutilanteet sujuvat ongelmattomalla rutiinilla. Gjallarhorn on vähän huono juomaan etenkin pidemmillä matkoilla, mutta melassin tai omenamehun sekoittaminen veteen yleensä auttaa.

Työnteosta, oli se sitten ratsujuttuja, kärryjen vetämistä tai puusavottaan lähtö, hallakko nauttii enemmän kuin mistään. Ori on monipuolinen, yritteliäs, nöyrä ja väkivahva hevonen, rehellinen ja eteenpäinpyrkivä. Sen liikkeet ovat tahdikkaat, tarmokkaat ja elastiset, yliastunta, suoruus ja väljyys ovat hyvät, liikkuminen on todella helpon ja vaivattoman näköistä. Takaosa työntää hyvin, hevonen kantaa itsensä ja liikkuu koko kropallaan, askelista löytyy (hieno)säätövaraa. Gjallarhorn ryhtyy töihin aina mielellään, hyvällä asenteella, eikä lyö hanskoja tiskiin vaikka tehtävä olisi vaikea tai työrupeama pitkä. Tämä hevonen antaa itsestään aina 120%. Aina.
Kaikki helppojen koululuokkien asiat hallitseva hallakko on melko kevyt, miellyttävä ratsastaa. Kovaa kättä ori ei siedä ollenkaan, vaan tekee saman tien täysstopin, muille ratsastajan virheille se on vähän armollisempi. (Vaikka lopettaakin yhteistyön jos vaikkapa polvella puristaminen ei lopu.) Ori on tasaisen vahva molempiin kierroksiin, sillä ei ole selkeää heikkoutta missään liikkeessä, vaan se osaa minkä osaa. Käynti ja ravi ovat ehdottomasti orin vahvimmat askellajit, ne ovat suorastaan upeat. Laukkakin on hyvä, vaikka jääkin vähän kahden muun askellajin varjoon.
Ajettaessa ori toimii kevyin ohjasottein. Vuonoa ei ole koulutettu kovin pitkälle, mutta simppelit valjakkoajon tehtävät sekä työhevostoimien perusteet sujuvat vaivattomasti. Ori on sitkeä, kärsivällinen työhevonen ja kevyt, helppo, miellyttävä vaunuhevonen.

Olkoonkin näyttävä, komea hevonen, Gjallarhorn ei ole suoranainen esiintyjä. Hevonen ei nauti kisapaikkojen vilinästä (se ei kuitenkaan stressaa tai hermostu; yleensä väkeä vain on liikaa orin mieltymyksiin) eikä ole oikein kilpailuhenkinen. Ori kuitenkin nauttii työnteosta tehden aina parhaansa, ja tämä rehellinen, tinkimätön asenne työhön on vienyt orin pitkälle ilman kovasti toivomaamme voitontahtoakin.
(luonteesta kiitos Lissu T. <3)

Tiedot sukulaisista

i. Ramsfjell

nvh, rnhkko, 142cm
Ch, KTK-II, KRJ-I

ii. Brænne Valaskjalf

nvh, rnhkko, 143cm
evm

iii. Jakhelln

iie. Brænne Valkyrie

ie. Rannveig

nvh, rnhkko, 142cm
evm

iei. Tarjei

iee. Rosenrød

e. Nordlie Dagny

nvh, rnhkko, 144cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

ei. Morten

nvh, rnhkko, 145cm
evm

eii. Mikkelsen

evm

eie. Tove

evm

ee. Ashild

nvh, rnhkko, 141cm
evm

eei. Fritiof

evm

eee. Aurora

evm♦ nvh-t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om. -

Kilpailusuoritukset


   » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
   » Nopeus ja kestävyys: 0.00
   » Kuuliaisuus ja luonne: 964.44
   » Tahti ja irtonaisuus: 1138.68
   » Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

   ♦ Kouluratsastuksessa 2103.12 op ( vt. 5 / 4 )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

★ Kantakirjattu 5/2018 - KTK-I -- 20+19+21+20=80p.

♦ 17.02.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
♦ 28.02.2019: Stall Fernweh - irtoSERT -- pt. birdie

Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000: Valmennus
-


     

Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse