Cadogan Ponies

Cadogan Hillgúnn

VIR MVA Ch, KTK-I

▪   Norjanvuonohevonen, tamma
▪   Ruunihallakko, 138cm
▪   Syntynyt 14.04.2019, 5v
▪   Koulupainotus, He A
▪   VH19-053-0024

▪   Omistaja Sorel (VRL-00884)
▪   Kasvattaja Sorel / Cadogan PoniesCadogan Hillgúnn on eloisa ja veikeä paketti, lyhyesti tiivistettynä. Hilla on meidän ensimmäinen vuonohevosvarsa ja juuri tämän tamman kanssa olemme päässeet sellaiselle tutkimusmatkalle, verrattuna mitä on ollut esimerkiksi welshien varsojen kanssa. Hilla oli nuorena aktiivinen, utelias ja rohkea - ehkä vähän tyhmän rohkeakin. Sen emä joutui monet kerrat kiperään tilanteeseen, kun varsa laukkasi kaukana laidunaitojen takana pelloilla, kuin mikäkin preerian villihevonen. Myös muita poneja kohtaan Hilla oli turhan rohkea, vaikka muutamat antoivat selviä signaaleja, että häivy siitä pieni kakara, Hilla ei tajunnut ja joutui monet kerrat menemään kantapäänkautta asiat. Onneksi koulutus sujui hyvin, vaikka toistoja tarvittiin paljon enemmän kuin aikaisempien varsojen kohdalla. Hilla oli vain niin innoissaan ja touhua täynnä, ettei keskittyminen aina riittänyt.

Hillasta on kuoriutunut todella taitava ja näyttävä kouluratsu, joka antaa itsestään aina kaiken radalla. Joskus liikaakin, tarkoittaen että radalla Hilla menisi mielellään lisättyä ravia koko ohjelman. Sitä joutuu paljon pidättelemään ja hakemaan malttia, joskus kyllä se jaksaa keskittyä täysin tekemiseensä alusta loppuun. Ravi on tasaista ja hyvä temposta, laukka hyvin pyörivää ja pehmeää. Hilla käyttää koko kehoaan hyvin hyödyksi ja se vastaa hyvin ratsastajan painoapuihin. Sisäänratsastuksessa painotimme paljon painoapuihin, koska kyseessä oli virkeä varsa, jonka ohjissa kukaan ei aikuisena jaksaisi roikkua ja voin sanoa, että tämä oli paras idea ikinä. Nyt painoavuilla saa Hillan menoa himmattua, eikä ohjissa tarvitse roikkua, pienet pidätteet riittävät.

Hoitaessa Hilla kannattaa otta käytävälle, jos haluaa säästää varpaansa ehjänä. Karsinassa tamma pyörii malttamattomana, eikä hoitamisesta tule mitään. Käytävällä on paras hoitaa, toki silloinkin Hilla voi olla hieman hermostunut ja paikoillaan pysyminen ei aina suju. Lasten käsittelyyn tämä pieni tamma ei ole soveltuva, se on liian liikkuvainen ja energinen, sekä utelias. Se haluaa tutkia ihmisten taskut ja joskus se tekee sen niin rajusti, että kuinkahan monet takkien vetoketjut olen joutunut hoitajille korvaamaan.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Skallagrím
nvh, hhkko, 142cm
KTK-II
ii. Madsvein
nvh, rnhkko, 145cm
iii. Hertug Espen
iie. Mareritt
ie. Roines Salbjörg
nvh, hhkko, 141cm
iei. Thaulow
iee. Roines Synnøve
e. Raasløve Huldra
nvh, hhkko, 141cm
KTK-II
ei. Khormort
nvh, rnhkko, 146cm
eii. Kholgaard Harald
eie. Helsiri
ee. Raasløve Heliel
nvh, hhkko, 142cm
eei. Marheljn
eee. Helilje
t. Cadogan Hilfridá 01.03.2020 i. Cadogan Vidarjálf om. Sorel

Kilpailut & saavutukset

   » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
   » Nopeus ja kestävyys:
   » Kuuliaisuus ja luonne:
   » Tahti ja irtonaisuus:
   » Tarkkuus ja ketteryys:

   ♦ Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

★ Kantakirjattu 5/2019 - KTK-I -- 20+20+20+20=80p.

29.04.2019: Susiraja - MVA-SERT, BIS2 -- pt. Lissu T.
30.04.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
01.05.2019: Derian - MVA-SERT, BIS1 -- pt. birdie
19.05.2019: Adina - MVA-SERT, BIS1 -- pt. Jannica

Päiväkirja

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable - Virtuaalihevonen - a sim-game horse
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja