Cadogan Ponies

Cadogan Gjørvald

Ch, KTK-I

▪   Norjanvuonohevonen, ori
▪   Ruunihallakko, 141cm
▪   Syntynyt 07.04.2019, 5v
▪   Koulupainotus, He A
▪   VH19-053-0025

▪   Omistaja Sorel (VRL-00884)
▪   Kasvattaja Sorel / Cadogan PoniesCadogan Gjørvald, on persoona isolla P-kirjaimella. Sillä on erilaisia kommelluksia, millä se saa hoitajien hermot palamaan yllättävän nopeasti. Hoitaessa se ärsyttää metelöimällä ja pyörimällä - tämä sisältää esimerkiksi kaviolla kaapimisen äänekkäästi, hirnahtelu, pyöriminen, pullistelu, harjapakin tuhoaminen jos mahdollista. Vain muutaman ihmisen käsittelyssä tämä ori käyttäytyy asiallisesti, rauhallisena paikoillaan seisten. Valdolle voi ärähtää käyttämällä omaa ääntänsä maksimi tasossa muutaman sekunin, se voi sitä uskoa kyllä, tai sitten ei. Hoitaa kannattaa käytävällä, karsinassa siitä ei tule yhtään mitään. Eläinlääkärin käynti hermostuttaa sitä kuin pientä lasta, muutaman kerran se on näyttänyt siltä, että se lähtee oikeasti lentoon käytävältä - vaikka kyseessä olisi pelkkä rokotus. Tämä ori ärsyttää tallilaisia paljon, mutta jos sen kanssa löytää yhteisen sävelen ja ymmärtää nuorikon hölmöilyjä, sen kanssa pärjää ja kyllä se Valdo lopulta aika ihana ukkeli on.

Ratsuna Valdo on kohtalaisen vauhdikas ja joillekin se voi tuntua raskaalta ratsastettavalta. Valdon kanssa täytyy tietää jutut, kuinka toimia, sen jälkeen ori on miellyttävä ja kiva ratsastettava. Sillä on pehmeä askel, laukkakin pyörii nätisti. Istunnalla on suuret vaikutukset, kuten myös omalla toiminnalla ja mielentilalla. Jos olet hermostunut tai epävarma, Valdo kostaa tilanteen varmasti temppuilemalla. Mutta jos ratsailla on kokenut, määrätietoinen ja osaava ratsastaja, Valdosta saa irti todella näyttävää ja hienoa liikettä. Tempon löytäminen on tärkeässä roolissa, ilman sitä, koulurata saattaa näyttää vain kujanjuoksulta. Hyvät pidätteet, asetukset ja tietenkin läpiratsastaminen keventää ratsastajan taakkaa paljon. Hyvin sujuvat avot ja sulut sekä väistöt - toki ne voi myös saada näyttämää täydelliseltä fiascolta, jos sille päälle sattuu. Onneksi me tiedämme, että tästä orista saa kyllä hyvää liikettä irti.

Esteillä Valdo menee kuin höyryjuna, se ei ole enää kivaa kenellekään saatika turvallista. Sen takia esteiden hyppely on jätetty kokonaan irtohypytyksen muotoon. Maastoon voi lähteä yksin tai porukassa, mutta yksin ori saattaa olla hieman säpsympi. Isot rämisevät koneet ovat sen mielestä super pelottavia, joten jos sellainen lähestyy - yritä päästä tiensivusta vaikka metsän tai pellon puolelle. Porukassa Valdo on astetta rauhallisempi näissä tilanteissa. Uiminen on kesällä Valdon mielestä parasta ikinä! Se astelee sellaisella riemulla veteen, että ratsastaja saa tosissaan yrittää pysytellä ratsunsa mukana. Joskus olemme uittaneet sitä myös veneen perässä ja se vasta hauskaa olikin! Valdo ui todella mielellään eikä kunto lopu kesken.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Kurjen Gjallarhorn
nvh, rnhkko, 144cm
KTK-I
ii. Ramsfjell
nvh, rnhkko, 142cm
Ch, KTK-II, KRJ-I
iii. Brænne Valaskjalf
iie. Rannveig
ie. Nordlie Dagny
nvh, rnhkko, 144cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
iei. Morten
iee. Ashild
e. Derian Adalbjorg
nvh, rnhkko, 140cm
KTK-III
ei. Hattifnatt
nvh, rnhkko, 145cm
KRJ-I
eii. Fryktløs Ian
eie. Mymlen
ee. Mydland Lilje
nvh, rnhkko, 139cm
KRJ-II, ERJ-I, VVJ-II
eei. Fenris
eee. Mydland Liv
t/o. Virallinen nimi 00.00.0000 e. Nimi om.

Kilpailut & saavutukset

   » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
   » Nopeus ja kestävyys:
   » Kuuliaisuus ja luonne:
   » Tahti ja irtonaisuus:
   » Tarkkuus ja ketteryys:

   ♦ Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

★ Kantakirjattu 10/2019 - KTK-I -- 20+20+20+20=80p.

29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
01.05.2019: Derian - irtoSERT -- pt. birdie
29.04.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica

Päiväkirja

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-

Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable - Virtuaalihevonen - a sim-game horse
Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja