Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Follywall Nefisa

✝ 30.11.2019

   

KTK-III, KRJ-II, ERJ-I, NFL-I
Nimi Follywall Nefisa Syntymäaika 11.02.2014 > 14v
Rotu Newforestinponi Rekisterinumero VH14-027-0301
Sukupuoli Tamma Ex-omistaja HM / KF Ponies  
Säkäkorkeus, väri 141cm, ruunikko Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Yleispainotus (HeB-110cm) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     jalostuskäytössä

Nefisan ostaminen oli sattuman kauppaa. En ollut etsimässä talliin uusia poneja, koska siitä ei ollut kauan, kun talliin saapui viisi uutta ponia. Kuulin Nefisasta puskaradion kautta ja yön miettiessä tapausta, soitin aamulla puhelun. Illalla kun saavuin takaisin kotiin, oli kädessäni tuontiponin ostopaperit! Tallitytöt kiittivät ja kumarsivat uudesta työtehtävästä. Nefisa oli kuitenkin erilainen kuin muut ponit, mitkä hiljattain saapui talliin. Muissa riittää työtä mutta tämä tamma omaa hyvät käytöstavat ja rauhallisen luonteen.

Nefisasta voisi luulla, että se on ollut pitkään ratsastuskoulun tuntiponina, koska se on niin rauhallinen ja säyseä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan Nefisa on ollut kovassa treenissä tulevaa kisakautta ajatellen. Nefisan perusluonne vain on tuollainen rauhallinen ja rento. Tamma viihtyy hyvin ihmisten rapsutettavana ja muiden ponien lähellä. Yksin jäädessään saattaa hieman hermostua mutta ratsastuksessa se ei haittaa, harmitus unohtuu pian kun keskittyminen siirtyy työskentelyyn. Tarhaan Nefisa ei kyllä halua yksin jäädä. Tamma nostaa metelin ja ravaa pitkin aidan laitoja. Nefisan pehmeän suloinen katse sulattaa kenen tahansa sydämen. Hän todellakin osaa katseellaan kerjätä rapsutuksia ja herkkuja. Nefisasta on tullut tallin yksi suosikki poneista! Kaikki ovat ilomielin hoitamassa tammaa. Nefisa tuo talliin hyvää tasapainoa ja balanssia, kun muiden ponien kanssa saa vääntää milloin mistäkin asiasta, Nefisan kanssa sujuu lähes aina kaikki hyvin ja helposti.

Vaikka tamma on rauhallinen ja säyseä, löytyy hänestä kipinää työtehtävissään. Alkulämmittely on aina super tärkeätä, mikäli oikeasti haluaa päästä tekemään tosissaan töitä tamman kanssa. Nefisasta voisi sanoa, että hän on hieman hidas syttymään. Selkään noustessa ohjat heti tuntumalle ja tekemään voltteja, pysähdyksiä, taivutuksia ja muita juttuja. Näin tamma herkistyy avuille ja keskittyminen parantuu. Koulua Nefisa taitaa helppo A- tasolle. Ongelmana on usein ollut takapään tehottomuuus, joten täytyy saada poni ratsastettua niin, että se käyttää tehokkaasti koko kehoaan. Takapää jää helposti laahaamaan. Poni on herkkä suustaan eikä siedä ohista kiskomista vaan avut tulee antaa todella pehmeästi pienin tuntumin. Nefisan priimana on ehdottomasti lisätty näyttävä ravi ja puhtaan sulavat väistöt.

Esteillä Nefisa täytyy olla hyvin herkistettynä avuille, jotta ponin saa pidettyä hallinnassa ja askellukset osuvat kohdilleen. Nefisa innostuu herkästi ja vauhti tulee olemaan kova - ratsastajan tulee hallita ratsunsa ja osata hyvin ennakoida tilanteet, jotta askellukset sujuvat ja hyppyväli ei jää liian pieneksi. Liian hitaalla tempolla Nefisasta kuin häviää tehoa ja kaviot voivat kolahdella puomeihin ikävästi. Tämä hermostuttaa ja ärsyttää tammaa selkeästi.

Maastoesteillä allasi kulkee varsinainen ruutitynnyri, jonka hallinta voi joskus olla jopa hankalaa. Jos pelkät esteet lämmittävät ponia niin mitä tapahtuu, kun kuljetaan maastossa ja pitkiä laukkapätkiä ennen esteitä? Se rauhallinen ja rento Nefisa on muuttunut kuin vastakohdaksi. Osaavalla ja tamman tietävällä ratsastajalla myös maastoesteet sujuvat kauniisti ja puhtaasti. Kun lähtöviiva on ylitetty, se on menoa. Kaikki pitää olla tarkasti suunniteltua. Veteen Nefisa menee kyllä mutta varsinaisilla loikilla kulkee eteenpäin. Kunhan ratsastaja pysyy menossa mukana ja takapuolen saa pidettyä satulassa, kaikki on hyvin!

Kaikinpuolin Nefisa on aivan ihana rauhallinen persoona, joka rakastaa seuraa ja vihaa yksinäisyyttä. Tamman voi hoitaa missä tahansa, sen lastaaminen hevosautoihin on helppoa ja yleisesti kaikki toimii tämän ponin kanssa. Ratsuna osaa näyttää kyntensä, toimii kenellä tahansa mutta saavutuksiin tarvitaan kokenut ja osaava ratsastaja.

Tiedot sukulaisista

i. Oberion

nf, rn, 143cm
yleispainotus
evm

ii. Erwood Rixie

nf, trn, 140cm
evm

iii. Emrox Cash

evm

iie. Riberry Moon

evm

ie. Barmouth Malibu

nf, rn, 141cm
evm

iei. Blymouth

evm

iee. Marcienná

evm

e. Bellarine

nf, prt, 138cm
yleispainotus
evm

ei. Coxway Bracken

nf, rt, 140cm
evm

eii. Berrios

evm

eie. Chantell

evm

ee. Alpine Rose

nf, prt, 136cm
evm

eei. Alphadox

evm

Remál Rozeé

evm


i. Oberion, ruunikko 143cm korkuinen monitoimi poni Saksasta. Ori on kiertänyt eri maissa kilpaillen kenttäratsastuksessa CIC1 luokissa. Ponilta löytyy työmoraalia, tahtoa ja intoa tehdä työtänsä ja tämä välittyy selvästi myös katsojille. Ponia ei pelota mikään ja ratsastaja luottaa poniinsa sata prosenttisesti. Oberion on rakenteeltaan sopusuhtainen, ryhdikäs, ilmeikäs pää, hyvät ylälinjaukset, piirteetön säkä, pitkärunkoinen, jyrkkälautanen, takaosa lihaksikas ja vahva. Jalat ovat siistit ja kuivat, liikkeet ovat suorat ja orin jalat ovat kuvattu muutaman kerran ja tulokset ovat olleet puhtaat. Omistaja haluaa varmistua hevosen jalkojen kunnon, koska kenttäratsastus ei ole kevyt laji ja ponilta löytyy vauhtia kilpailutilanteissa. Terveet, vahvat kaviot ja yleisilme on miellyttävä. Karvapeitteestä erottaa selkeästi markankuviot. Oberion on kilpaillut omassa maassaan myös kouluratsastuksessa helppo A tasolla ja rataesteitä loikkinut 110cm ratoja. Poni omaa herrasmiehen tavat mutta miehistyy tammojen läheisyydessä. Ponin kanssa on miellyttävä työskennellä maastakäsin ja ratsain. Se kunnioittaa ihmisiä ja rakastaa huomiota. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla newforestienponikantakirjaan ja näyttelyissä on kierretty sen verran, että maansa muotovalio titteli on hallussa. Oberion on muutaman vuoden aikana ollut kesät jalostuskäytössä. Vaikka ponilta löytyy hyvä rakenne, luonne ja kilpailusuoritukset ovat olleet erinomaisia, eivät tammojen omistajat ole kiinnostuneet tuomaan ponejaan orin luokse niin kuin olisi voinut kuvitella. Odotukset olivat paljon korkeammalla, mutta selkeää syytä tähän emme tiedä. Nykyisin ori viettää eläkepäiviä ja vastaanottaa muutamia tammoja kesäkaudella.

ii. Erwood Rixie, tummanruunikko 140cm kovanluokan kouluponi, joka on luonteeltaan todella orimainen mutta selväpäinen pakkaus. Tämä poni ei kuulu tallityöntekijöiden suosikki poneihin, koska sen kanssa joutuu jatkuvasti olemaan varuillaan. Karsinaan ei kenelläkään ole mitään asiaa, muutakuin ruokintamielessä. Poni tulee hoitaa ja varustaa tallin käytävällä. Se saattaa yrittää näykkiä, hyppiä pystyyn aivan yllättäen ja talloa varpaita. Ei tarvitse kuin kaukana vilahtaa tamma, sen olemus kohahtaa ja sisäinen paholainen herää henkiin. No eihän tämä komea ori mikään paha tai ilkeä ole, se on vain tämän luonteinen ja kyllä sen kanssa ihmiset pärjäävät. Pitää vain osata tuntea ja oppia Erwood, niin ongelmia ei tule, ainakaan niin paljoa. Rakenteeltaan tämä ori ei ole häävi, eikä luonnekaan sitä pelasta. Ponilla on nätti ilmeikäs pää, vahva lihaksikas ylälinja, lyhyt alas kiinnittynyt kaula, piirteetön säkä, hyvä rungonpituus, painunut selkä ja aavistus takakorkeutta. Jaloissa vennot vuohiset, lyhyt sääri ja takajaloissa suora kinner. Liikkeet ovat ilmavat, matkaavoittavat ja muuten suorat, mutta vasen etunen kerii hieman. Priima poni tämä ei ole, eikä sitä ole koskaan yritetty kantakirjaan. Kaikesta huolimatta orilta löytyy kymmenen jälkeläistä, joista ihme kyllä, jokainen on osoittanut olevansa loistava monipuolinen kilpaponi vailla rakennevirheitä. Varsat ovat perineet tulisuutta luonteeseen. Erwood Rixie on toiminut erinomaisena kouluponina omistajalleen. Kilpailusuoritukset ovat seura- ja aluekilpailuista, mutta voittoja on ropissut iso määrä. Erwood on ratsastettavuudeltaan miellyttävä mutta vaativa. Ratsastaja joutuu tekemään ison työn, että saa ponin toimimaan haluamallaan tavalla. Istunta on äärimmäisen tärkeässä roolissa! Kun ponin ja ratsastajan yhteistyö toimii, sitä on todella hienoa päästä seuraamaan! Ori on todella näyttävä kaikinpuolin kouluponina.

ie. Barmouth Malibu, ruunikko 141cm korkuinen ponitamma omaa pitkän rungon, sopusuhtaisen kaulan, hyvät linjat ja kaikenpuolin korrekti rotumääritelmän mukaisen kilpaponin rakenteen. Jalat ovat siistit, kaviot ovat vahvat ja siistit, liikkeessä tasaiset ja joustavat. Barmouth Malibu asuu Uudessa-Seelannissa ja on koko ikänsä toiminut siitostamman tehtävissä. Poni on syntynyt samaisella tallilla ja ponin tehtävä elämässä oli selkeää jo ennen sen syntymää. Poni on hyvin hoidettu, kuvattu ja eläinlääkärin tarkastama siitosponi muiden parinkymmenen muun siitostamman vierellä. Suuri ponisiittola on maineikas ja arvostettu. Vaikka poneja on todella suuri määrä, kaikki ovat tarkoin tutkittuja ja erinomaisesti hoidettu. Poneja myytiin pitkin maailmaa ja kysyntää kyllä riitti. Barmouth Malibu on varsonut tähän mennessä kahdeksan varsaa. Kaikki ovat lähteneet eri maihin ja jalostustyöstä on tullut kasvattajalle paljon kiitosta. Varsat ovat olleet selväpäisiä, rotumääritelmän mukaisia ja helposti koulutettavissa olevia poneja. Barmouth Malibu on luonteeltaan rauhallinen, symppis ja huoleton yksilö. Loistava emätamma, joka huolehtii hyvin ja tarkoin varsoistaan, välillä vähän muidenkin varsoja. Kilpailusuorituksia ponilta ei ole, eikä sillä ole paljon ratsastettukaan.


e. Bellarine, punarautias 136cm korkea pieni mutta todella monitoiminen ja kapasiteettinen kilpaponi briteistä. Rakenteeltaan Bellarine on saanut lausuntona: kaunis elegantti kokonaisuus, pieni ilmeikäs pää, vahva ja lihaksikas ylälinja, pysty lapa, hyvä säkä, runko sopusuhtainen, selkeä tammaleima, takaosa sopivan lihaksikas mutta takakorkea. Jaloissa lyhyt sääri, aavistuksen sapelijalkaisuutta edessä, kaviot hyvät ja vahvat, takajalat hyvät. Liike on matkaavoittavaa, tasaista ja suoraa. Bellarine on kilpaillut rataesteitä metrin luokissa. Ponilla on hyvä imu esteelle, sen takia sitä joutuu paljon pidättämään ja hakemaan tasaisuutta radalla. Kolahtava puomi ärsyttää tammaa ja ratsastaja voi vain toivoa, että poni unohtaa kolauksen, koska muuten tamman loppusuoritus ei tule olemaan kummoinen. Esteitä lähestymisessä tulee olla äärimmäisen tarkka. Kenttäkilpailuissa pieni ja pippurinen Bellarine antaa itsestään kaiken. Löysää ohjaa ei liikaa saa antaa, koska poni voi kuluttaa itsensä loppuun liian aikaisin. Bellarine on kouluponina todella näyttävä ja osaava pakkaus. Sitä on helppo ratsastaa ja taitavan käsissä poni tekee asiat lähes täydellisesti. Avot ja sulut menevät puhtaasti, askeleet ovat hyvin rytmikkäitä ja liike on puhdasta ja sulavaa. Poni kantaa itseään selällään ja tekee työtä koko rungon mitalla. Iso-Britannian newforestinponi showssa Bellarine on ollut lähes aina sijoittuneiden joukossa. Ponin nimi tunnetaan piireissä ja sitä osataan arvostaa. Bellarine toimii myös maastakäsin hyvin ja sen kanssa voi tehdä oikeastaan mitä tahansa. Luonteeltaan tamma on rauhallinen, ystävällinen, nöyrä ja kaikinpuolin todella miellyttävä. Myös pienet ratsastajan alut ovat päässeet opettelemaan ratsastuksen alkeita Bellarinen kyydissä ja tamma toimii todella upeasti lasten kanssa. Tamma on varsonut neljä kertaa ja luultavasti tulossa on vielä muutama varsa, mikäli kaikki menee kuin käsikirjoituksissa. Bellarine on erinomainen emä ja se huolehtii hyvin varsoistaan. Hän on ehkä vähän sellainen hysteerinen mamma, joka juoksee varsansa perässä ja kiukkuuntuu, kun ruokahetket ovat aina katkonaisina. Kaikki Bellarinen varsat ovat olleet todella rohkeita ja vilkkaita, tämä on tuonut emätammalle hieman päänvaivaa.

ei. Coxway Bracken, rautias 140cm rauhallinen ja rento kaveri, nykyisin toimii ratsastuskoulussa opetusmestarina ruunana. Coxway Brackenilla on vaihteikas historia, koska poni on vaihtanut omistajaa niin paljon ja paikoissa on ollut erilaiset tavoitteet, joita on yritetty tavoitella. Coxway on kilpaillut helppo B tasolla koulukilpailuissa, rataesteillä metrin luokissa, valjakkoajossa noviisissa luokissa muutama startti ja kenttäkilpailuissa tutustumisluokista löytyy sijoituksia ja muutama voitto. Poni on ollut luonteeltaan äkkipikainen ja yllättävä. Se ei ole ilkeä, mutta osaa yllättää tempuillaan hoitajansa. Pääpainotus orilla on ollut kilpailut ja aina myynti ilmoitukissa oli ehtona kilpailuissa käyminen. Poni on todella osaava, monipuolinen ja potentiaalinen mutta loppua kohti jatkuvasti vaihtuva ratsastaja alkoi kiukuttamaan ponia ja kilpailusuoritukset heikkenivät. Yleensä Coxway sijoittui kärkisijoille, ratsastajan taidoista riippuen toki. Muutaman kerran poni on vaihtanut kotia sen takia, ettei poni osaa, vaikka vika on ollut täysin ratsastajassa. Coxwayn osti keski-ikäinen nainen, joka etsi itselleen harrasteponia. Ori oli tuolloin 15-vuotias eli jo iäkäs yksilö. Nainen osti ponin, ruunasi ja päivittäiset rutiinit toivat poniin taas elämän iloa ja turvallisuuden tunnetta. Kotitalli vaihtui pieneen ratsastuskouluun, jonne Coxway pääsi tuntiponin tehtäviin. Coxway on jättänyt elämänsä aikana kahdeksan jälkeläistä. Ponin sukutaulu on harvinaisempaa laatua ja on tavallaan onni, ettei ponia käytetty enempää jalostukseen. Tämä suku on todellinen herkkupala, jota tulee vaalia.

ee. Alpine Rose, punarautias 136cm korkea äkäpussi, toimii omistajansa harrasteponina Ruotisissa. Rose on vahvaluonteinen, toimelias ja energinen. Sen kanssa tulee tai ei tule toimeen, vihaa tai rakastaa. Ponilla on omat kujeet ja metkut, mitä ei kovin moni ihminen ole jaksanut ymmärtää. Jos Rose olisi myyty, se olisi luultavasti jäänyt kiertolaiseksi maailmalle. Onni onnettomuudessa, Rose on saanut viettää elämänsä kasvattajansa suojissa. Ponilla on rakenteellisesti hyvä pitkä kaula, selkeä säkä, painunut selkä, korkea lanne ja lautanen, häntä kiinnittyy sopivan ylös, runko on sopusuhtainen ja hyvän lihaksikas. Jaloissa pientä huomautettavaa mutta muuten siistit ja terveet jalat. Liike on elastista ja siistiä, takaa ahtaat mutta suorat. Tammalla on tuuheat jouhet ja harja on yllättävän paksu ja vahva. Rosea voisi kuvailla työmyyräksi, koska työhaluja löytyy aina. Energinen poni turhautuu helposti karsinassa tai pienessä tarhassa seisomiseen, joten se tarvitsee aktiviteettia usein viikossa. Koulukiemuroita poni taitaa helppo B tasolle, keskittyminen tuntuu välillä liian vaativalta asialta. Millä päällä tamma sattuu olemaan, se kertoo myös koulukisojen tuloksen. Varikolla tamma on aina valppaana ja jopa hermostunut. Trailerissa tarvitsee olla aina joku kaverina. Maastoesteillä Rose on parhaimmillaan. Silloin saa laukata vapaasti ja ratsastaja hiljentää vauhtia vain ennen estettä. Esteille lähestyminen on tarkkaa puuhaa ja se voi helposti jäädä liian kauaksi, mutta ponilla riittää ponnistusvoimaa takaosasta niin paljon, että se saa kyllä pelastettua tilanteen mutta se syö ponin voimia radan loppua kohti. Rataesteillä on startattu 110cm luokkia. Kuumapäinen poni osoittaa mieltänsä pukittelemalla esteradalla, koska ratsastajan täytyy saada ponin vauhti pysymään tasaisena ja meno hallittuna. Turha jarruttelu ei ole tämän neidin mieleen. Vuosien kuluessa ja ikää tullessa, ponin olemus ja ajatusmaailma ei ole muuttunut mihinkään. Maastossa tamma on herkkä ja säpsyy, toisen ponin seurassa paljon rennompi. Tamma on varsonut kaksi varsaa ja kolmas on kuulemma vielä suunnitteilla eläkepäiville.

Jälkeläiset


♦ nf-t. Fame's Nubia s. 28.02.1015 isä. Ravinebay Pirate om. Frida VIR MVA Ch, KTK-II
♦ nf-o. Kingsdale Rebel s. 13.02.2015 isä. Mäntymetsän Daniel om. lumina KTK-II
♦ nf-o. Noel Picardy s. 02.12.2015 isä. Bantleyhill's Piccolo om. Nora
♦ nf-t. Cadogan Basic Myth s. 10.03.2016 isä. Basic Boom om. Sorel VIR MVA Ch, KTK-I
♦ nf-o. Cadogan Dermot s. 22.11.2016 isä. Mäntymetsän Daniel om. Honey Bathfry

Kilpailusuoritukset


KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut
43 sijoitusta / 9 voittoa

02.08.2014: Pirunkorpi - He B - 5/30
04.08.2014: Pirunkorpi - He B - 2/30
06.08.2014: Pirunkorpi - He B - 4/30
03.08.2014: Rätvänä - He B - 3/30
05.08.2014: Rätvänä - He B - 1/30
08.08.2014: Rätvänä - He B - 3/30
01.08.2014: KK Bailador - He B - 3/30
07.08.2014: KK Bailador - He B - 1/30
08.08.2014: KK Bailador - He B - 2/30
02.08.2014: Mighty Ducks - He B - 4/30
08.08.2014: Mighty Ducks - He B - 5/30
16.08.2014: Dainty - He B - 4/30
23.08.2014: Dainty - He B - 5/30
09.09.2014: Mel Seren - He B - 5/30
26.08.2014: Vt Wuki - He B - 5/100
08.10.2014: Petäjävaara - He B - 6/40
09.10.2014: Petäjävaara - He B - 6/40
19.09.2014: Konkkaronkka - He B - 1/40
19.09.2014: Konkkaronkka - He B - 6/40
28.09.2014: Konkkaronkka - He B - 6/40
01.10.2014: Konkkaronkka - He B - 3/40
17.11.2014: Zurück - He C - 2/30
20.11.2014: Zurück - He C - 1/30
23.11.2014: Hengenvaara - He B - 1/30
25.11.2014: Hengenvaara - He B - 3/30
15.11.2014: Vaapukka - He B - 5/30
19.11.2014: Vaapukka - He B - 5/30
21.11.2014: Vaapukka - He C - 3/30
24.11.2014: Vaapukka - He C - 1/30
12.11.2014: KK Bailador - He C - 1/52
26.12.2014: Mörkövaara - He B - 5/30
29.12.2014: Mörkövaara - He B - 4/30
31.12.2014: Mörkövaara - He B - 3/30
31.12.2014: Mörkövaara - He B - 5/30
03.01.2015 Mörkövaara - He B - 1/30
04.01.2015 Mörkövaara - He B - 1/30
18.01.2015 Ramya Ranch - He B - 2/40
19.01.2015 Ramya Ranch - He B - 6/40
20.01.2015 Ramya Ranch - He B - 4/40
22.01.2015 Ramya Ranch - He B - 6/40
22.01.2015 Ramya Ranch - He B - 5/40
23.01.2015 Ramya Ranch - He B - 2/40
27.01.2015 Ramya Ranch - He B - 4/40
ERJ:n alaiset esteratsastuskilpailut
43 sijoitusta / 9 voittoa

30.08.2014: Stall Ahlstedt - 80cm - 3/40
30.08.2014: Stall Ahlstedt - 80cm - 4/40
27.09.2014: KK Reiter - 60cm - 2/30
04.10.2015: Eddangård - 80cm - 1/40
09.10.2015: Eddangård - 80cm - 5/40
08.10.2015: Tuiskula - 80cm - 3/30
25.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 5/30
17.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 2/30
20.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 5/30
26.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 1/30
27.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 4/30
29.10.2015: Mörkövaara - 100cm - 1/30
01.01.2017: Cadogan - 110cm -- 1/40
01.01.2017: Cadogan - 110cm -- 2/40
05.01.2017: Cadogan - 110cm -- 3/40
05.01.2017: Romilly - 110cm -- 3/58
07.01.2017: Cadogan - 110cm -- 4/40
08.01.2017: Romilly - 110cm -- 3/58
08.01.2017: Cadogan - 110cm -- 6/40
10.01.2017: Cadogan - 100cm -- 2/40
11.01.2017: Cadogan - 110cm -- 3/40
11.01.2017: Cadogan - 110cm -- 1/40
11.01.2017: Cadogan - 110cm -- 6/40
12.01.2017: Cadogan - 110cm -- 5/40
12.01.2017: Cadogan - 110cm -- 5/40
12.01.2017: Cadogan - 110cm -- 4/40
14.01.2017: Cadogan - 110cm -- 4/40
16.01.2017: Cadogan - 110cm -- 2/40
17.01.2017: Cadogan - 110cm -- 5/40
17.01.2017: Cadogan - 110cm -- 2/40
19.01.2017: Cadogan - 110cm -- 5/40
22.01.2017: Cadogan - 110cm -- 4/40
23.01.2017: Cadogan - 110cm -- 1/40
25.01.2017: Cadogan - 110cm -- 4/40
30.01.2017: Cadogan - 110cm -- 1/40
12.02.2017: Ventos - 110cm -- 3/30
13.02.2017: Ventos - 110cm -- 4/30
14.02.2017: Ventos - 110cm -- 5/30
06.04.2017: Hengenvaara - 100cm -- 1/30
07.04.2017: Hengenvaara - 100cm -- 5/30
11.04.2017: Hengenvaara - 100cm -- 3/30
14.04.2017: Hengenvaara - 100cm -- 4/30
23.04.2017: Hengenvaara - 100cm -- 3/30
KERJ:n alaiset kenttäratsastuskilpailut
29 sijoitusta / 3 voittoa / 2 cup-sijoitus

30.08.2016: KERJ-Cup - CIC1 - 5/69
14.12.2016: Metsovaara - CIC1 -- 4/16
14.12.2016: Turmeltaja - CIC1 -- 6/37
19.12.2016: Metsovaara - CIC1 -- 3/16
27.12.2016: Tuulenpesä - CIC1 -- 4/24
05.01.2017: Cadogan - CIC1 -- 4/28
10.01.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 2/30
10.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 2/40
11.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 2/40
23.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 3/40
26.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 4/40
30.08.2016: KERJ-Cup - CIC1 -- 5/69
06.08.2017: Mörkövaara - CIC1 -- 5/30
09.08.2017: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
01.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 3/30
05.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 1/30
07.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 1/30
08.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 3/30
12.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
13.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
14.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 5/30
15.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 3/30
18.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 1/30
19.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 3/30
25.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 5/30
26.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
27.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
28.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
29.01.2018: Mörkövaara - CIC1 -- 2/30
Show Pony Circuit
Katso ponin tuloksia SPC-tunnukselta (SPC-SR1-1370)

   

Näyttelyt & saavutukset


NJ-näyttelyt
06.09.2014: Untuvapilvi - irtoSERT -- pt. pipariina

VSN-näyttelyt
-
★ Ponikantakirjassa 11/2014 palkittu - KTK-III -- 17+15+16+16=64p.
★ KRJ-laatuarvostelu 8/2017 palkittu - KRJ-II -- 6,5+40+18+20+15=99,5p.
★ VNFY:n laatuarvostelu 3/2019 - NFL-I -- 14(7+)40+22+30+25(19+6)+10=141p.
★ ERJ-laatuarvostelu 5/2019 palkittu - KRJ-I -- 6+40+20+20+15=101,5p.

Päiväkirja & valmennukset


29.05.2017: Kouluvalmennus
Tarkoituksena oli harjoittaa laukanvaihdoksia ja pysähdyksiä, ainakin näin valmentajani ilmoitti minulle eilen. Nefisa oli käyttäytynyt aamun levottomasti, joten töitä saisin tehdä, että saisin tamman heräilemään avuille. Laitoin varusteet selkään, talutin ponin kentälle ja kiristin vielä satulavyön. Valmentajani saapui luoksemme ja kerroimme päivän kuulumiset, kunnes nousin satulaan. Nefisa tuntui jännittyneeltä ja aloitimme valmennuksen tekemällä ensin käynnissä pysähdyksiä ja voltteja. Nefisa ei meinannut millään suostua pysähtymään mutta vartin harjoittelun jälkeen poni alkoi olemaan jo paremmin avuilla. Nefisa kulki kauniisti ravissa voltit ja kaula alkoi kaartua jo itsellään, pyytämättä. Valmentaja joutui kehottamaan minua moneen kertaan pitämään ne kantapäät alhaalla ja kädet paikallaan. Nostin laukan ja Nefisa innostui turhankin paljon ja heitti kerran takamuksensa ilmaan. Valmentaja nauroi mutta kehoitti pian tekemään kokorataleikkaan ja laukan vaihdot. Alkuun Nefisa ei suostunut vaihtamaan laukkaa kunnolla ja sen kanssa sain painia pitkät tovit. Lopulta saimme tehtyä puhtaan vaihdon ja laskimme raviin. Aika kulki liian nopeasti kun jouduimme jo pikkuhiljaa lopettelemaan. Tunti kului kuin vartissa! Nefisa oli hiukan hankala, johtuen varmaan parin päivän laiduntamisen jälkeen. Lopuksi lähdin vielä maastoon kävelemään ja katselemaan maisemia, Nefisakin tuntui pitävän ajatuksesta. Laukanvaihtojen kanssa olisi vielä parjon harjoiteltavaa.


28.05.2017: Vaihtelua tallin poneille
Kesä on alkanut tekemään tuloaan ja lämpöennätykset paukkuivat hyvää tahtia. Nautitaan hetki, koska ensi viikolla on luvattu taas hirveän kylmiä ilmoja ja tietenkin tuuli sen mukana. Koska fiilis on ollut hyvä ja on ollut ihana touhuilla ponien kanssa auringon lämmittäessä, halusimme piristää poneja spesiaali lahjalla. Olin ostanut kolme isoa jumppapalloa! Ensimmäinen pallo kiikutettiiin tammatarhaan, missä laidunsi Minttu, Nefisa ja Nereida. Tammat tapittivat korvat pystyssä minua, kun astelin tarhaa kohden punainen pallo sylissäni. Kello oli yksi ja aamuheinätkin oli syöty jo hyvä aika sitten. Nereida lähti lähestymään minua, kun kävelin tarhan portista sisälle. Minttu ja Nefisa seisoi hieman kauempana tarkkaan katsellen. Jätin pallon keskelle tarhaa ja lähdin aidalle seuraamaan tapahtumia. Nereida nuuskutti ja hamuili ylähuulellaan palloa. Hyvin pian selvisi, ettei pallo ollut syötävää. Nefisa lähti lähestymään palloa mutta Minttu vaikutti todella epäilevältä. Nefisa maisteli palloa kielellään ja yli-innokas Nereida tökkäsi palloa niin, että se liikahti ja kolmikko säpsähti kauemmaksi. Minttua jännitti nyt entistä enemmän! Nereida käveli takaisin pallon luokse ja alkoi turvallaan tökkiä palloa liikkeelle. Nefisa seurasi muutaman askeleen kauempana mutta rohkaistui mukaan touhuun. Ei mennyt kauan, kun Nefisa ja Nereida kilpaa näykkivät palloa ja joka vieri jo isolla vauhdilla pitkin tarhaa. Minttu ei voinut sisäistää tätä asiaa vaan väisteli parhaansa mukaisesti ja se pyrki pysymään tieltä pois. Tammat ainakin olivat todella mielissään pallosta ja kyllä kohta päiväheinät maistuvat! Tammat järjestivät muutaman laukkaspurtin kaiken ilon ja hauskuuden keskellä. Oli todella ihana seurata niiden touhuja, jos se Minttukin vielä rohkaistuisi ja yhtyisi iloon. Seuraavaksi pallon saa neljä muuta tammaa, katsotaan mitä niiden kanssa tapahtuu.


26.05.2017: Nefisan kuulumisia
On hyvä aika päivitellä, mitä ihanalle Nefisa ponillemme kuuluu. Nefisa on kilpailunsa saanut suoritettua loppuun ja tamma onkin vuokrattu Pinjalle, joka huolehtii ponin liikutuksen täyspäiväisesti. Tiukat treenit on taakse jäänyttä elämää ja nyt Nefisalla saa ottaa paljon rennommin. Pinja on ajatellut viedä Nefisan mökillensä kesäksi, jossa laiduntaa tälläkin hetkellä kaksi muuta tammaa varsansa kanssa. Nefisa lopetti koulukilpailut viime vuoden tammikuussa ja estekilpailut tämän vuoden huhtikuussa. Kenttäkilpailuissa Nefisa käy vielä mutta satunnaisesti. Pinjalle on annettu oikeudet osallistua ja kilpailla. Nefisa on todella kovassa kunnossa tämän kevään jäljiltä, joten tamma voi huoletta startata kenttäkilpailuissa vielä tämän vuoden, että tarvittavat sijoitukset tulee kasaan. Nefisa on käynyt myös näyttelyissä ja sieltä tamma sai matkaansa irtoSERTin. Nefisa on hyvä rakenteinen ja sitä se on periyttänyt myös jälkeläisilleen, joita on tällä hetkellä viisi kappaletta. Kaksi jälkeläistä on palkittu ponienkantakirjassa toisella palkinnolla! Nefisa on tarkoitus varsoittaa vielä tänä vuonna. Yksi sen varsoista asuukin täällä Cadoganissa, nimittäin tammavarsa Cadogan Basic Myth, joka on myös kilpaillut maksimit sijoitukset ja aloittaa myös mamman tehtävät. Tavoitteita riittää jokaisen ponin kohdalle ja kaikki tavoitteet ovat yksilöllisiä. Nefisan tavoitteena voisi listata lajilaatuarvostelut, kantakirja ja rotulaatuarvostelu. Kantakirjasta on haettu jo kolmospalkinto ja aika huikeaa kyllä, Nefisa ilmoitettiin kesäkuun KRJ-laatuarvostelu tilaisuuteen! Sieltä kakkosta haetaan mutta ykköstä toivotaan, tietenkin. Hiljaa hyvä tulee ja tavoitteet täytetään.


22.05.2017: Nefisa mätsäreissä
"Pinja tuo nyt äkkiä se heinäverkko, me myöhästytään!"
Trailerista kaikui jo aavistuksen tuskainen huuto. Mira oli tuskalla ja vaivalla saanut siistittyä kuraisen ja olkisen ponin hetki sitten ja nyt poni oli saatu jo traileriin asti. Kello tikitti ja teimme kaiken aikaa vastaan. Olimme lähdössä Nefisan kanssa leikkimieliseen näyttelyyn kylän toiselle tallille. Jos olisimme olleet fiksuja, olisimme tulleet oikeasti aikaisin tallille ja varustaneet kaksi ponia ja ratsastanut paikalle. Näin ei kuitenkaan tehty ja kiirehän tässä tuli. Pinja saapui trailerille juosten ja kompastellen. Nyt pitäisi olla kaikki tavarat mukana ja ei muutakuin lets mennään! Olin lupautunut lähteä tyttöjen mukaan ja tietenkin kuljettajaksi. Mira olisi voinut ajaa, mutta hän ei kuulemma peruuta trailerilla senttiäkään, joten vaihtoehtoja ei ollut. Tallityötkin he olivat siirtäneet Tainan kontolle, ettei minulla ollut tekosyitä olla lähtemättä. Matka kesti hurjasti kymmenen minuuttia.

Paikalla oli jo paljon väkeä ja liikenteenohjaajat olivat opastamassa meitä oikealle paikalle. Hevosautot jätettiin sänkipellolle ja itse kilpailu tapahtui kumpareen takana ratsasustallin kentällä. Nefisa hörähti hempeästi, kun Pinja avasi sivuoven. Siellä oli kaikki hyvin. Otimme ponin ulos trailerista ja laitoimme sen kiinni trailerin kylkeen. Pinja otti harjapakin esille ja minä lähdin Miran kanssa kentälle ilmoittautumaan. Ensimmäinen kehä oli jo alkanut, nimittän varsat. Siellä oli niin ylisuloisia shetlanninponi vauvoja ja vastapainoksi shireorivarsa. Se ei enää varsalta näyttänyt, sehän oli melkein meidän Nefisan kokoinen! Noh, olihan tuo tinkeri vuotiaat myös yllättävän suloisia nähdä. Pöydän taka istui todella tuhti täti, joka oli erittäin iloisen näköinen. Hän antoi meille numeron 14 ja meitä vastassa oli welshponi, joka oli aika iäkäs yksilö, jo 25-vuotias! Lähdimme takaisin trailerille ja Pinja olikin saanut ponin kiiltäväksi. Vähän oli vielä viimeistelyä vaille valmis ja meidän kehän alkuun oli vielä puolisen tuntia.

Pinja lähti taluttamaan Nefisaa kentällepäin, lämmittely alueelle. Tytöt olivat yrittäneet nakittaa esittämisen minulle, mutta minä selvisin siitä nätisti puhumalla ja Pinja joutui ottamaan pestin vastaan. Hän nyt eniten on ponin kanssa touhunnut. Nefisa käveli rauhallisesti Pinjan vieressä. Muut ponit kiinnostivat sitä selkeästi, se nuuski ilmaa ja ilme oli valpas. Muutamalle nuorikolle tamma hörähteli hempeästi. Nefisaan iski silmänsä mahtavan näköinen welsh cob ori, joka pörisi tammalle minkä ehti. Kehotin Pinjaa menemään kauimmaiseen nurkkaan Nefisan kanssa, ettei vain sattuisi mitään. Orin esittäjä oli nuorehko hento nainen, joka joutui tosissaan pitää poninsa kurissa.

Pinja juoksutti Nefisaa ja harjoitteli seisottamista. Hyvin kaksikko pärjäsi, välillä vain joutui huikkaamaan Pinjalle, että huolehtii ponin takajalat oikein. Nefisa on sen verran pitkärunkoinen, että jos jalat jäävät liian suppuun, poni alkaa näyttämään takakorkealta. Nyt näimme jopa vastustajan! Se oli selkeästi jo vanhan näköinen kimo welsh C tamma. Voi kuinka herttaisen näköinen se oli. Esittäjänä oli noin kymmenen vuotias tyttö, symppis kaksikko. Oli meidän vuoro ja ensin arvosteluun meni welshi. Nefisa hamuili taskuja herkkujen toivossa. Pinjan ilmeestä päätellen, muutaman kerran nahka jäi ponin hampaiden väliin, kun tämä himoitsi hänen housujen taskua. Welsh tönötti paikallaan kuin tatti, se ei liikkunut mihinkään kun se siihen aseteltiin. Rakenteesta näki jo kauas, että ikä alkaa painaa. Korvat lerputti eteenpäin ja alahuuli lerputti myös. Olihan se nyt aivan ihanan näköinen! Sitten tuli Nefisan vuoro ja Pinja talutti tamman tomerana tuomareiden eteen. Ensin he halusivat nähdä liikkeet käynnissä ja ravissa. Kentälle oli puomeista viritetty kolmionmuotoinen rata. Käynnissä meni hyvin mutta ensimmäinen ravipätkä ei kovin hyvin. Poni oli laiskalla tuulella ja Pinja joutui vetämään Nefisaa perässään. Onneksi tyttö tiesi ponin ja napautti seuraavalle sivulle heti raipalla kevyesti ja poni virkosi heti. Ravi oli siistiä ja lennokasta, se meni tosi hyvin! Sitten poni aseteltiin puomin eteen rakennearvosteluun. Tuomarit syynäsivät poneja todella paljon ja kiersivät ponia, kynä vain sauhusi. Kun kaikki oli valmista, tuomaristo pyysi welshin myös kehään takaisin. Nefisa sai punaisen ruusukkeen! Todella upeaa! Tuomaristo tykkäsi kummastakin ponista, welshiä rokotettiin hieman sen iän tuomista virheistä mutta kehuttiin todella paljon, kuinka näyttävä ja hyvä pari poni ja esittäjä olivat.

Odottelua riitti, koska osallistujia oli niin paljon ja tuomarit harkitsivat valintojaan tarkasti. Lopulta sinisten kehä saatiin päätökseen ja sitten päästiin punaisten kehään. Meitä oli kehässä kolmetoista eli aika iso määrä. Neljä ensimmäistä palkittiin mutta valitettavasti me emme sinne yltäneet. Kuka yllättyi, kun se cob ori voitti koko höskän? Meille jäi ainakin hyvä fiilis mätsäristä, kaikesta huolimatta. Arvosteluna Nefisa sai vain ylistaviä sanoja ja olihan tämä erilaisempi päivä kuin yleensä. Nyt oli tamma herkkunsa ansainnut ja vielä kotona tallissa odotti juurikin Nefisaa ajatellen säästeltyt isot porkkanat. Lastasimme ponin ja lähdimme hyvällä mielellä kohti kotia.


08.05.2017: Nefisa ja poniparaati
"Olen kuurannut tuon ponin jo muutaman kerran ja jälleen kerran se on saanut revittyä loimensa ja piehtaroinut ulkona kaikista savisimmassa kohdassa. Nyt minä en enää jaksa!"
Tallissa kaikui tuskastuneen työntekijän, Riian huuto. Olimme lupautuneet menemään läheiselle ratsastuskoululle esiintymään newforestinponien paraatissa. Tallilla järjestettiin isompi ponitapahtuma ja me saimme kunnian edustaa newforestinponi rotua. Tallista oli lähdössä kuusi ponia ja näiden ponien kanssa on ollut aikamoinen urakka. Kurakelit ja haastava ilma on tuonut omat vaikeudet tämän kiireen keskelle. Riia oli saanut tehtäväkseen huolehtia ponien siisteys ja kuuraaminen, se on vain todella vaikeaa, kun kaikki ponit rakastavat kuraa. Oli tapahtumapäivän aamu ja Riia oli tuskastunut, kun kaksi ponia oli eilen myllännyt savikossa koko ruhonsa järkyttävään kuntoon. Toisella poneista oli loimi päällä mutta sekään ei pelastanut kiillotettua karvapeitettä.

Minä huolehdin ponien tavarat autoon, Riia, Pinja ja Mari viimeistelivät ponien ulkokuorta kauniimmaksi. Taina ja Mira teki mitä ehti ja kerkesi auttamaan. Ihmeen kaupalla ponit saatiin kauniiksi ja lastattua autoon. Matka oli onneksi lyhyt. Minä lähdin selvittämään, mihin meidät sijoitetaan tallissa ja muut menivät katsomaan ponien tilannetta autoon. Saimme käyttöön tammatallin päädyn eikä sinne ollut tulossa ja se oli todella hyvä asia näiden muutaman orin takia! Joukossa oli neljä tammaa ja kaksi oria. Toinen oreistamme oli sellainen kiljukaula mitä ei kukaan jaksa kuunnella, sen takia yritämme pitää sen kauempana tammoista. Poneille oli omat isot karsinat ja aloimme heti tuumasta toimeen heiluttamaan harjoja kauhealla kiireellä. Muutaman ponin kohdalla pelkkä harja ei enään riittänyt vaan joutui ottamaan järeämpiä tököttejä käyttöön. Taina lähti seikkailemaan tallin ympäristöön ja katselemaan, mitä siellä tapahtui. Hetken kuluttua talliin asteli ratsastuskoulun omistaja lappujen kanssa ja hän tuli kertomaan tarkempia tietoja ja aikatauluja. Meillä oli kolme varttia aikaa, kun meidän paraatimme alkoi. Tarkoituksena oli ratsastaa ryhmänä kentällä, orit johtavat ryhmää ja ratsastaa kaikissa askellajeissa. Toinen oreista ja yksi tammoista saa erityistä huomiota suunniteltun koulunumeron johdosta musiikin tahtiin. Harjoitella emme ole paljon ehtineet mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Itse hoo-hetki alkoi olemaan käsillä ja kaikki oli ihme kyllä valmista. Nousimme ratsaille tallin edessä ja lähdimme kävelemään kohti suurta kenttää. Yleisöä oli vaikka kuinka paljon ja muiden rotujen edustajia oli paikalla runsaasti. Meidän vuoro oli shettisten jälkeen. Ratsastin toisella oreistamme, Rudilla. Punaruunikko orimme Mortti oli vielä nuori ja sen huomasi kaukaa. Mortti hirnui jatkuvasti ja vaikutti todella levottomalta. Pinjalla oli todellinen työ saada ori pidettyä hallinnassa. Musiikki alkoi soimaan ja lähdimme liikkeelle. Ihmiset olivat iloisia, lapsien huudahdukset kuuluivat yleisöstä. Oli todella hyvä fiilis ja kerrankin tähänkin kevääseen, saimme lämpöisen auringonpaisteen lämmittämään meitä. Ponit astelivat näyttävästi kaulakaarella, tosin Mortilla oli vähän omat showt meneillään ensimmäisenä parissa. Mortti asteli väistöillä eteenpäin ja välillä hirnuen. Sen vieressä tallusteleva Rudi ei korvaansa liikauttanut kakaran toiminnalle. Teimme kentällä erilaisia muodostelma ratsastuksia kaikissa lajeissa ja lopuksi kentälle jäi vain kaksi ratsukkoa, Rudi ja Nefisa. Olimme suunnitelleet näytöksen kouluratsastuksen parissa. Se sujui todella mallikkaasti! Nefisa kulki tasaisesti kuin aina. Tätä tammaa ei paljoa hetkauttanut iso väenpaljous tai kovat äänet. Nefisa on tyynen rauhallinen ja rento. Mira oli työskennellyt paljon Nefisan kanssa ja kaksikon yhteistyötä on ilo seurata. Se on saumatonta, rehellista ja herkkää. Lopuksi kentälle tuli vielä kaikki ratsukot ja kiitimme yleisöä asettumalla riviin keskelle kenttää. Saimme kunnon taputukset ja oli kyllä hymy leveässä suorituksemme jälkeen kaikilla!

Pakkasimme tavaroita iloisin mielin. Olin niin onnellinen suorituksestamme ja ponitkin olivat aivan super mahtavia! On onni olla näiden ponien omistaja ja kyllä minulla on paras tallitiimi. Kun olimme lastanneet ponit jo autoon, muutama naishenkilö asteli luokseni. He olivat todella kiinnostuneita rodusta ja etsineet itselleen muutamaa kyvykästä kilpaponia. He olivat hevosihmisiä, mutta heidän nuoret tyttäret haluaisivat kilpaponit itselleen ja nämä naiset olivat vielä vähän hakuteillä, minkä rotuista yksilöä he lähtisivät etsimään. Varsinkin newforestinponit olivat tehneet heihin syvän vaikutuksen ja he haluaisivat tietää rodusta enemmä ja päästä tutustumaan. Pyysin naisia tulemaan meille tutustumaan tyttöjen kanssa poneihin. He olivat todella iloisia kuulemastaan ja vaihdoimme yhteystietoja. Tämä on loistava hetki, koska tallissa asui muutama nuori, todella kapasiteettinen poni, joka olisi myynnissä juurikin kilpakotiin. Erittäin hyvä reissu meille kaikille!


17.07.2016: Nefisa saapui talliin
Varhain aamulla tallista kuului kolinaa ja rapinaa, olin herännyt todella aikaisin viimeistelemään uuden tulokkaan karsinaa. No hyvä on, myönnän ettei uni maittanut ja mielummin pyörin tallissa tekemässä jotain, kuin sängyssä. Olin laittanut nimeni papereihin, joita työntekijäni jo pelkäävät, nimittäin omistajan vaihdon papereita. Olin saanut erittäin hyvän tarjouksen tuonti newforestinponista, josta ei tietenkään voinut kieltäytyä. Kaikki oli valmiina. Olin tohkeissani saanut myös varustehuoneen kiiltämään ja se jos mikä on saavutus!

Vettä satoi kuin saavista olisi kaadettu, perus Suomen kesä! Seisoin tallin ovella suojassa sateelta, kunnes pihaan kaarsi punainen citymaasturi traileri perässään. Riina oli tullut avukseni vastaanottamaan uutta tulokasta. Vaihdoimme hetken kuulumisia tutun kuljettajan kanssa, kunnes aloimme purkamaan arvokasta lastia. Nefisa yritti parhaansa mukaisesti nähdä taaksensa, kun avasimme trailerin takaoven. Tamman silmän valkuaiset erottivat jo kauas ja sieraimet olivat laajentuneena. Tamma oli selvästi tavallista enemmän hermostuneempi. Nefisa oli kuulemma yleensä rauhallinen ja symppis tamma, mutta nyt se vaikutti kauhistuneelta nuorikolta. Lopulta tilanteeseen saimme ratkaisun, matkalla oli ukkostanut todella rajusti ja rakeet olivat hakanneet traileria äänekkäästi. Lähdin peruuttamaan ponia ulos autosta ja samassa, kun tamman neljä raajaa olivat turvallisesti hiekalla, poni pongahti takajaloilleen ja halkoi ilmaa etujaloillaan vimmatusti. Tämä tapahtui muutamia kertoja perätysten, kunnes poni suostui katselemaan ympärilleen rauhallisesti. Vein ponin omaan karsinaan ja tallissa olleet muutamat muut asukkaat hirnahtelivat uudelle tulokkaalle äänekkäästi. Uudet jutut eivät jää ikinä huomaamatta. Jäin pariksi tunniksi vielä seuraamaan Nefisan tilaa, jos poni vaikka rauhoittuisi. Heinät eivät maistuneet, mutta yleisesti tamma rauhoittui. Vasta illalla Nefisa uskaltautui maistelemaan heiniä, kun kaikki ylimääräinen hälinä oli kaikonnut ja ponit alkoivat iltapalalle ja valmistautumaan unille. Nefisa saisi totutella muutaman päivän rauhassa tallin arkeen omasta karsinastaan, toki välillä pääsee jaloittelemaan tallin edessä olevaan pieneen tarhaan.


Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse