talli asukkaat kasvatus

  /  

© Cadogan Ponies
webdesign by Cery 2019

Cadogan Rademacher

▪   Newforestinponi, ori
▪   Punaruunikko, 144cm
▪   Syntynyt 22.10.2019, 0v
▪   Yleispainotus, HeA/110cm
▪   -

▪   Omistaja Sorel (VRL-00884)
▪   Kasvattaja Sorel / Cadogan PoniesRade syntyi myrskyisenä yönä, kun olin itse valvonut jo valmiiksi, koska kuuntelin kuinka puun oksat hakkasivat makuuhuoneeni ikkunaan. Tallin tapahtumista en tosin tiennyt, vasta kun aamutalliin mentäessä. Karsinassa Mareida makasi pienen punertavan varsan vierellä. Varsa oli syntynyt luultavasti vartti aikaisemmin saapumistani, joten olin onnekas, että sain olla heti alussa mukana. Mareida lepäsi oljilla hetken, kunnes jaksoi nousta jaloilleen. Tutkin pientä varsaa, joka oli vielä maailmasta ihmeissään. Komea orivarsaha se oli! Jätin kaksikon rauhassa tutustumaan toisiinsa ja itse palasin aamutallin tekoon. Tallissa kävi jo kärsimätön kolina ja puhina, kun aamuruokia ei oltu vielä jaettu.

Rade on kuuliainen ja nöyrä työmyyrä, kun se vain sille päälle sattuu. Yleisesti Rade on vähän laiskanpuoleinen ja sitä joutuu herättelemään ja käskemään välillä enemmänkin. Radesta huomaa jo heti, millä päällä se on. Joskus se on todella virkeä ja iloinen pakkaus, alku veryttelyjä ei tarvi niin kauan hinkuttaa kun avut menevät hyvin läpi ja poni reagoi pohkeeseen hyvin. Joskus taas on niitä päiviä, kun ei kiinnosta ei sitten yhtään mikään. Silloin Rade on laiska ja raskas ratsastettava. Se toimii kyllä, mutta työtä joutuu tekemään aivan pirun paljon! Tämä nyhverö on todella taitava ja potentiaalinen kouluratsu. Kun sen saa virkeäksi ja itse tekee niska limassa töitä, Rade taitaa koulua erittäin näyttävästi. Monet ovat kehuneet ponin hyvin pyörivää ja tasapainoista laukkaa. Se kantaa ratsastajaa koko selällään ja askeleet ovat näyttävät ja ilmavat. Avot ja sulut sujuu erinomaisesti eikä laukanvaihdoksetkaan tuota mitään ongelmia. Laukka on hyvän tempoista, näyttävää ja hyvin pyörivää. Joskus poni saattaa pureskella kuolainta ja loputa purra kuolaimeen niin kiinni, että ohjasteho häviää aika olemattomaksi. Sen takia Radea tarvii pitää kokoajan hereillä ja tehdä pidätteitä ja liikutella kuolainta. Jos ori on levottomalla päällä ja se heittelee päätänsä ja narskuttelee, muutaman kerran napauttaa pohjetta reilummin ja tekee napakan pidätteen, loppuu sekin pelleily.

Esteillä Rade on energinen ja menevä. Laiskuus häviää siinä kohtaa, kun Rade näkee ensimmäisen esteen. Radea joutuu pidättämään ja toppuuttelemaan, ettei poni säntäisi esteelle miten sattuu. Vaikka ponilla on hyvä hyppytekniiikka, sekin murtuu jos vauhti on liian kova. Näin ponnostus jää joko liian kauas tai liian lähelle. Läheltä Rade on todella huono korjaamaan tilannetta ja usein se kolauttaa puomin alas. Kaukaa hypätessä poni vielä pinnistää takajalkojaan korkealle, koska se inhoaa selvästi, jos kavio kolahtaa puomiin. Se on myös Raden heikkous. Jos puomi kolahtaa, se hermostuttaa ponin menoa ja ratsastajalle tulee iso rooli saada poni keskittymään takaisin itse suoritukseen ja unohtamaan kolaus. Harvemmin Rade kieltää, mutta joskus sekin on mahdollista. Yleensä vain silloin, jos ratsastaja on todella hermostunut.

Maastoesteet Rade ylittää todella rohkeasti ja vauhdilla. Silloin on ratsastajan lupa myötää ohjat ja antaa ponin mennä ja nauttia. Hieman ennen estettä täytyy saada poni hallintaan ja koottua, jotta ponnistuspaikka osuu oikealle kohdalle. Rade on rohkea ja pelkäämätön. Ei ole vielä tullut vastaan sellaista estettä, mitä Rade epäröisi. Kunto ei tältä ponilta lopu kesken, se on sata varma asia. Raden kanssa voi lähteä maastoilemaan myös yksin. Pörisevät mopot ja kolisevat traktorit eivät aiheuta ponissa minkänlaisia tuntemuksia.

Rade on todella hauska poni, kun ajattelee, että pääasiassa laiska kouluponi herää esteillä ja maastossa aivan erilaiseen vireeseen. Parhaimmillaan Rade on ehdottomasti kouluradoilla, vaikka käytöksestä voisi kuvitella, että poni ei lajista pidä lainkaan. Näin monipuolinen ja hyvä käytöksinen poni on tuonut talliimme paljon iloa ja vaihtelua.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Ravenscroft Remington Remnant
nf, tprn, 144cm
KTK-II
ii. Wirksworth Blackheart
nf, trn, 146cm
VIR MVA Ch, KTK-I
iii. Wirksworth Ghostheart
iie. Caistor World Ain't Enough
ie. Queenscythe
nf, mrn, 147cm
Ch, KTK-II
iei. Persian Risk
iee. Empressabre
e. Roanoake Madeira
nf, trn, 140cm
KTK-II
ei. Broxburn Mauritz
nf, rn, 140cm
eii. Knighfox Marauder
eie. Broxburn Milenna
ee. Fenwick Moor Harper
nf, rn, 133cm
VIR MVA Ch, KTK-I
eei. Heathersall Russell
eee. Fenwick Moor Tegan
t/o. Varsan nimi 00.00.0000 e. Nimi om.

Kilpailukalenteri

★ KRJ-kouluratsastus, 0 sijoitusta

-


★ ERJ-esteratsastus, 0 sijoitusta

-

Näyttelyt:
-

★ -


Päiväkirja

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-


Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable - Virtuaalihevonen - a sim-game horse