Chinet Ranch

Behind Blue Eyes

Nimi Behind Blue Eyes
Rotu, sukupuoli american miniature horse, ori
Väri, säkäkorkeus ruunivoikko, 82cm
Syntymäaika, ikä 12.01.2010 > 16v
Painotuslaji valjakkoajopainotus
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch
Tuonut Sorel
Rekisterinumero VH13-177-0018

♦ Kantakirjattu 4/2017 -- KTK-III -- 16+17+18+15=66pp.

Behind Blue Eyes niminen ori saapui talliin 12.07.2010 Tanskasta. Orista saimme tietää tanskalaisen ystävättäreni tallin kautta, joka kasvattaa pääasiassa minejä. Tallin hevoset kuten myös kasvatit ympäri maailmaa ovat pärjänneet näyttelyissä ja osa myös valjakoissa. Lasten ratsuiksi ja pihan koristeeksi hän ei hevosiaan myy. En koskaan nähnyt Beniä, ennen kun ori saapui trailerilla pihaamme. Kuvan kyllä näin, mutta tarpeeksi selkeän luonteen kuvauksen saatuani osto vaikutti hyvältä. Luotin myös pitkäaikaiseen ystävääni joka varmasti tunee hevosensa läpikotaisin. Näinpä Beni saapui meille raskaan reissun jälkeen enkä vaihtaisi päivääkään tämän herran seurassa.

Beni on oikea herrasmies. Se viihtyy ihmisten seurassa ja kunnioittaa hoitajiaan. Orin kanssa voi huoletta lähteä taluttaen kävelylle maastoon, sillä Beni on luotettava myös varma mini, joka ei isoja hirviä tai muitakaan otuksia pelkää. Benin herkkyytenä voi sanoa tammat ja varsat. Useimmat orit karttavat varsoja tai vähintäänkin ottaisi ne kovaan koulutukseensa, mutta Beni on ikuinen teini joka nauttii päästä riehumaan nuorien yksilöiden kanssa, jotka sitä vielä jaksavat tehdä. Harva täysikasvuinen ori tulee toisen oriin kanssa toimeen, mutta onneksi meidän Beni on niin rakkautta uhkuava ori joka haluaa olla kaikkien kaveria. Nuoret ja pienet lapset ovat myös sellaisia joista Beni pitää. Niiltä saa aina paljon haleja, herkkuja ja rapsutuksia ja siitähän pikkumies tykkää! Hoidettavana Beni on rauhallinen ja rento, joten hoitaa voi melkein missä tahansa. Monet ovat luulleet Beniä ennemmin ruunaksi kuin oriksi, hyvän ja rauhallisen luonteensa ansiosta.

Vaikka Beni saattaa näyttää ruunamaiselta löllykältä, itse työssä ori pääsee näyttämään kovan orin taitoja. Valjakossa Beni on todella yhteistyökykyinen ja keskittyminen tekemäänsä asiaan on loistava! Mitkään kiimaset tammat eivät saa orin pääntä kääntymään ennään siinä vaiheessa kun kyse on työstä. Me opetimme Beniä tänne tullessaan myös satulaan, joten pienet ja kevyet lapset voivat myös nousta oriin selkään. Irtohypytyksessä kentällä on ilo katsella Benin kiitämistä esteiden yli. Ori nauttii siitä ja kaiken kruunaa jos mukana on joku toinenkin hevonen tai poni kentällä kaverina. Siinä mennään välillä sellaista kyytiä että ihmisten on parempi pysyä kentän aitojen ulkopuolella.

Sukutaulu

i. Darcy Blue Boy
amh, rnvkk, 82cm
evm

ii. Please Nice To Me
amh, rnvkk, 84cm
iii. Past Nightmare
evm
iie. Piece's Dancer
evm
ie. Little Sweet Elf
amh, prn, 79cm
iei. Mr. Dimiduendo IV
evm
iee. Bevilla's Dayla
evm
e. Behind Dark Heart
amh, trn, 76cm
evm
ei. Dark Night Empior
amh, trn, 78cm
evm
eii. Back To Black
evm
eie. End The Game
evm
ee. One Sweet Memory
amh, mrn, 76cm
eei. Golden Harboen
evm
eee. Belinda's Evelyn
evm

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja
tamma CHR Picturesque 08.08.2010 No Photos PLZ TK, Rainmaker Miniatures
ori CHR Rudeboy 25.06.2010 No Photos PLZ Sorel, Chinet Ranch
ori CHR Blood Moon Rising 09.01.2017 Crescenta Moon sarqquu, Delmenhorst
tamma CHR Soundscape 17.01 2019 Soundbite Nikki, Scuderia Sierra

Kilpailumenestys

» tarkkuus ja ketteryys 844.7 p.
» kuuliaisuus ja luonne 718.43 p.
★ Kilpailee VVJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa

Valjakkoajossa 1563.13 op (vt 4/3)

NJ-näyttelyt

Päivämäärä Paikka Luokka Arvostelu Luokkatuomari Päätuomari
26.02.2017 Adina Harvinaiset ponit irtoSERT Jannica Jannica

Kuvagalleria