Chinet Ranch

Dreams Deceive

Nimi Dreams Deceive
Rotu, sukupuoli american miniature horse, ori
Väri, säkäkorkeus rautiaankirjava, 86cm
Syntymäaika, ikä 10.01.2010 > 26v
Painotuslaji valjakkoajopainotus
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch
Tuonut Sorel, USA
Rekisterinumero VH13-177-0017

Olimme haaveilleet jo pitkään että talliin pitäisi saada jokin mukava pieni hevonen, jolta tulisi löytyä kunnolla luonnetta mutta samalla upea suku. Pitkien etsinnöiden jälkeen löysimme kaksi miniatureja kasvattavaa tallia, joten emme voineet muuta kuin soittaa heille ja lähteä tutustumaan näihin oreihin. Dream's Minis niminen siittola otti meidät hyvin vastaan ja kertoivat heidän hevostensa taustoja tarkasti. Kattavien keskusteluiden jälkeen lähdimme pienille tarhoille tutustumaan tähän myytävään nuorukaiseen. Saavuttuamme tarhalle utelias ori nosti päänsä heinäkasan keskeltä ja katseli meitä. Siinä vaiheessa tämän upean orin palavat silmät lumosi minut täysin. Kaksi tuttavaani jotka olivat matkassani, ei saanut sanottua sanaakaan tästä orista, he olivat yhtä salpaantuneita kuin minäkin. Ori asteli uteliaana tarhan poikki luoksemme ja alkoi tekemään tuttavuutta. Pian kuitenkin kun tarkoituksena oli rapsuttaa oria kaulalta, salaman nopea liike sai minut hämilleni. Ori oli melkein saanut näykättyä minua mutta onneksi se jäi vain uhkaukseksi. Tästä herrasta ainakin löytyy luonnetta, vaikkakin hiukan ikävän puoleista sellaista. Kyselin tämän äkäpussin vanhemmista ja kasvattaja kertoi tämän isän olevan myös hiukan kiukkuinen luonteeltaan muttei koskaan tarkoita sitä pahalla. Hyvä käsitellä mutta osaa kiukuttelun taidot. Emä taas on leppoisampi upea valjakkoa kilpaileva neiti. En kauaa harkinnut, kun tein päätökseni että tämä nuorukainen saisi lähteä meille Chinet Ranchille harjoittelemaan käytöstapoja, joten tänään alkaisi Dreams Deceiven matka uuteen kotiin.

Dreams Deceive, joka tallilla nimettiin Deciksi, oli alkuvaiheilla erittäin varautuvainen ja osin kiukkuinen kaikille. Myöhemmin kuitenkin kun ori pääsi tutustumaan ympäristöön ja tallin ihmisiin, tilanne rauhoittui. Alkuun Deci yritti kyllä kovasti pompottaa tallin väkeä mutta lopulta hoksasi sen ettei se ole kovin hyödyttävää ja on jo alentunut. Emme uskoneet että Deci tulisi luonteensa takia hyväksymään muita hevosia tarha kaverikseen mutta saimme positiivisesti yllättyä kun kokeilimme Deciä tallin toisen miniature oriin kanssa samaan tarhaan, ilman minkään näköistä tappelua. Deci tarkkaili Ekiä todella aktiivisesti ja pari kertaa oriit päättivät kokeilla toisiaan uhkailemalla ja pikkuisen näykkimällä mutta ei mennyt kauaakaan kun pojat söivät tyytyväisenä vierekkäin samasta heinäpaalista. Yksi ongelma vähemmän. Deci on luonteeltaan herkkä ja jokseenkin hiukan äkkipikainen eikä siedä minkään näköistä säätämistä ja huutamista lähellään. Muuten ori onkin kiltti ja kaikkien tallilaisten mieleinen kaveri, mutta aina pitää olla joitain asioita mitkä kiukuttaa... Taluttaessa Deci kulkee hyvin vaikka tammoja tulisikin vastaan.

Deci on pääosin valjakkoon painottuva mutta osin vaihtelun vuoksi harrastamme tallilla myös miniature agilityä. Tästä lajista on tullut tallillamme erittäin mieluisa ja suosittu laji. Miniaturet selvästi pitävät lajista ja antavat itsestään yleensä kaikkensa, joskus kuitenkin on paljon kivempi kenkkuila kun taas totella taluttajia. Deci on kyllä osoittautunut erittäin aktiiviseksi agility hevoseksi, eikä kiukkuilua ole tullut. Valjakkossa Deci on kelpo kaveri niin yksittäisessä kuin parivaljakossakin. Deciltä löytyy hyvää taitoa parivaljakossa tehdä työtä toisen kanssa hyvin ja joustaa toisen mukaan. Oria on erittäin helppo ohjata eri tilanteissa.

Sukutaulu

i. Didgeridoo
amh, rtkrj, 86cm
evm

ii. Lightflow
amh, rt, 80cm
iii. Cool Mystice
evm
iie. Yeah Mean
evm
ie. Jadeflower
amh, rtkrj, 77cm
iei. Santiaqo
evm
iee. Janiced
evm
e. Deanced IV
amh, rt, 74cm
evm
ei. Hodgins
amh, vrt, 75cm
evm
eii. Hoddice
evm
eie. Gevieves
evm
ee. Leanne'
amh, rt, 78cm
eei. Electrick
evm
eee. Lyndance
evm

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja
tamma Rainmaker Distant Dreams 12.03.2020 Miss America TK, Rainmaker Miniatures

Kilpailumenestys

» kuuliaisuus ja luonne 735.6 p.
» tarkkuus ja ketteryys 735.58 p.
★ Kilpailee VVJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa

Valjakkoajossa 1471.18 op (vt 4/3)

NJ-näyttelyt

Päivämäärä Paikka Luokka Arvostelu Luokkatuomari Päätuomari

Kuvagalleria