Chinet Ranch

Whiskey Business

Nimi Whiskey Business
Rotu, sukupuoli saddlebred, ori
Väri, säkäkorkeus mustankirjava, 162cm
Syntymäaika, ikä 21.07.2018 > 16v
Painotuslaji askellajit
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch
Kasvattaja / ex-om. Hazard / Break
Rekisterinumero VH19-016-0011

Whiskey on komea katsella, mutta kun oriin tutustuu, sitä mieluummin katselee kauempaa kuin lähempää. No, ei ihan niinkään, kyllä kirjavassa on paljon hyviäkin puolia, mutta ilkikurinen ja ilmeisesti Bart Simpsonilta huumorintajunsa repinyt ori ei ole suorastaan hermoja rauhoittava hevonen. Sen bravuuri on karata mistä vain ja milloin vain, mutta eivät Whiskeyn temput siihen rajoitu. Kukaan ei tiedä, miten ori sai karsinansa lainehtimaan vedestä rikkomatta vesikuppiaan, mutta niin vain tapahtui. Varmaankin vahingossa, jos Whiskeyltä kysytään.

Hoitaessa on hyvä laittaa ori suosiolla kiinni kahta puolen. Tämä minimoi Whiskeyn onnistumiset kaikessa hassunhauskassa, jota se harrastaa. Harjojen heittely on toki perusasioita, mutta aina yhtä hauskaa, kun hoitaja joutuu juoksentelemaan ympäri tallikäytävää niitä noukkimassa. Whiskey on myös todistettavasti pureskellut narunsa katki seistessään kiinnitettynä, joten kettingit ovat varma valinta. Noin muuten ori on ihan asiallinen: antaa harjata kaikista paikoista, nostaa jalat pyydettäessä, ei pullistele satulavyötä kiristäessä (mikä on outoa, mutta onpahan edes yksi asia joka on helppoa) ja ottaa kuolaimet nätisti. Whiskeytä kannattaa taluttaa ketju turvan päällä, varmuuden vuoksi. Ori tykkää kuralätäköihin juoksentelusta, lehtikasojen säikkymisestä ja pullistelusta muille oreille aina, kun taluttaja sitä vähiten odottaa. Napakka, tyhmyyksiä sietämätön taluttaja pärjää kyllä.

Pukkihypyt ovat yksi kirjavan bravuurinumeroista silloin, kun se ei halua tehdä jotain. Yleensä se ei halua, tai ainakin se haluaa kokeilla, onko pakko. Whiskey ei järjestä maailman komeinta rodeota, mutta sen selässä joutuu kuitenkin olemaan tarkkana kuin porkkana, jotta ei seuraavaksi kaivele hiekkaa vaatteistaan. Kun orin pakottaa töihin jämäköin avuin eikä anna sen jäädä venkoilemaan, on Whiskey mukava ratsu, jonka liikettä on ilo niin katsella kuin ratsastaa. Lennokas, irtonainen liike ei vaadi paljoa muuta kuin ratsastajan, joka istuu orin selässä kyllin hiljaa sitä häiritsemättä. Ei kirjava ole automaattihevonen, mutta kun sävelet on saatu selviksi, se ei turhaan tuhlaa energiaansa vastaanvänkäämiseen. Maastossa Whiskey on ykkönen, jos sille ei tule tylsää. Pelkkä löntystelymaasto muuttuu helposti kaiken säikkymiseksi, säpsymiseksi ja hillittömiksi lähdöiksi. Kun orilta pyytää myös töitä, se on varmaljalkainen, reipas ja peloton. Whiskey toimii parhaiten yksin, muut hevoset saavat siitä ilmi teinipojan. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja se tiivistyminen yleensä alkaa Whiskeystä.

Ori on lastattava makupaloilla, koska muuten se heittäytyy maate. Kaikki on kokeiltu, vetäminen, työntäminen, hyvä ettei nosturilla nostaminenkin, mutta vain namit auttavat. Kun Whiskeytä palkitsee kiltistä lastautumisesta, se lastautuu kiltisti. Melko mullistavaa! Kisapaikat eivät oria turhaan hätkäytä, mutta se kannattaa pitää mahdollisimman kaukana muista hevosista mahdollisimman kauan. Kuten maastossa, myös kisoissa hevosjoukot aiheuttavat orissa jonkinlaisen aivosolujen matkasta tippumisen. Yhtäkkiä paljon tärkeämpää kuin keskittyä ihmiseen on järjestää mahdollisimman suuri sirkusnäytös! (kirjoittanut Break)

Sukutaulu

i. When Flanders Failed
sdb, mkrj, 163cm
ii. Saturdays of Thunder
sdb, rt, 161cm
iii. Kill the Alligator and Run
iie. Let Them Eat Cake
ie. Brandyne
sdb, mkrj, 159cm
iei. General of the Law
iee. September
e. Wind Chimes
sdb, vrt, 161cm
ei. Windwalker
sdb, vprt, 162cm
eii. Firewalker
eie. Glacial Wind
ee. Blissful Moment
sdb, rt, 164cm
eei. Unforgettable
eee. Let's Show Them

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Isän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

ARJ:n askellajikilpailut
0 sijoitusta

-

Kuvagalleria