Chinet Ranch

Daucourt Alrodan

Nimi Daucourt Alrodan
Rotu, sukupuoli irlannincob, ori
Väri, säkäkorkeus mustankirjava, 143cm
Syntymäaika, ikä 18.01.2021 > 3v
Painotuslaji valjakko & koulu (vaativa / HeA)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH21-046-0019

Daucourt Alrodan on oman arvonsa tunteva mutta herrasmies. Se saattaa innostuessaan pyöriä ympäri ja pörhistellä muille hevosille, mutta osaa silti käyttäytyä. Pieni orimainen mörinä sallittakoon tälle hevoselle. Alrodan on mukava hoidettava. Yleensä se malttaa seistä paikoillaan ja nauttia hoitotilanteesta, joskus se taas näkee jonkun miellyttävän hevosen ja sen jälkeen elehtii levottomasti käytävällä. Varusteiden tuttu kilinä varustehuoneesta aiheuttaa pieniä värähtelyjä lihaksistossa ja orista muuttuu paikoillaan steppaava ärsyttäjä. Kengitys sujuu hyvin mutta usein kysytään kengittäjän hermoja, kun Alrodan vetää jalan nopeasti kengittäjän käsistä, ennen kuin hän ehtii reagoimaan tulevaan. Tätä ori tekee ihan vain pikkumaisuuttaan ja ärsyttääkseen, ei muun takia. Joskus se keskittyy johonkin ympäristön tapahtumaan, että kengittäjä saa ongelmitta tehdä työnsä. Alrodan on miellyttävä tapaus aina, pienistä ärsytyksistään huolimatta.

Alrodan on hieman kevyempi irlannin-malli, mutta se ei jää yhtään jälkeen näyttävyydessään. Ori ravaa kaula kaarella, harja hulmuten näyttävin askelin areenalle, pysähtyy prikulleen tasajalan ja jää odottamaan ohjastajan merkkiä lähteä liikkeelle. Alrodanin siirtymiset ovat pehmeät ja puhtaat. Kaarrot sujuvat tasaisesti ja hyvin tarkasti ohjastajaa kuunnellen. Hevosta on helppo kontrolloida ja hallita, oli kyseessä sitten rauhallisempi koulurata tai haastavampi maratooni. Vauhti ei ole ongelma, notkeutta ja ketteryyttä kyllä riittää! Alrodan ei välitä muista hevosista juuri yhtään, kun sillä on kärryt perässä tai ratsastaja selässä. Joskus paikoillaan seisoessaan se saattaa jollekin hevoselle hörähdellä mutta ei juuri muuta.

Alrodan oli opetettu ratsuksi jo kasvatuskodissaan mutta me jatkoimme koulutusta täällä helppo A tasolle asti. Alrodan suorittaa mielellään ja tekee nätisti pyydetyt asiat. Suustaan se on herkkä, samoin istunnalle. Orin selkään ei voi laittaa kokematonta ratsastajaa rytkymään satulaan kuin perunasäkki. Olemme omin silmin todistaneet, kuinka hevonen osaa tyylikkäästi tyhjentää satulastaan painolastin alas. Ne yllättävät hypähdykset tulee niin puskista, ettei siihen pysty mitenkään varautumaan. Alrodan liikkuu energisesti, tehokkaasti ja lähes automaattisesti koottuna. Se käyttää takaosaansa hyvin tarmokkaasti ja liikkuu tasaisesti joka suunnasta. Sillä ei oikeastaan ole edes heikkouksia, niin miellyttävä ja varma suorittaja se on. Maastoon sen kanssa voi lähteä ilman satulaakin, se ei pelkää juuri mitään. Jos vierestä juoksee peura tuhat lasissa, se saattaa kyllä hätkähtää mutta harvemmin tapahtuu suurempia liikkeitä.

Sukutaulu

i. Daucourt Verdulet
ic, mkrj, 144cm
evm

ii. Daucourt Rivorndir
ic, mkrj, 146cm
iii. -
iie. -
ie. Nythéria
ic, mkrj, 147cm
iei. -
iee. -
e. Hynes Hydria
ic, mkrj, 150cm
evm
ei. Solandros Hæneul
ic, mkrj, 148cm
eii. -
eie. -
ee. Rienlin Hymniá
ic, m, 151cm
eei. -
eee. -

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

» tarkkuus ja ketteryys 1578.84 p.
» kuuliaisuus ja luonne 1563.5 p.
» tahti ja irtonaisuus 2.58 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1566.08 op (vt 4/2)
Valjakkoajossa 3142.34 op (vt 7/6)

Kuvagalleria