Chinet Ranch

Caerádrys

Nimi Caerádrys
Rotu, sukupuoli irlannincob, ori
Väri, säkäkorkeus ruunikko, 145cm
Syntymäaika, ikä 03.02.2021 > 3v
Painotuslaji valjakko & koulu (noviisi / HeA)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH21-046-0018

Caerádrys edusti näyttävää valjakkolinjaa suoraan Irlannista, joista sukulaiset ovat suorittaneet valjakkoajoa jopa vaativalla tasolla sekä osa toiminut myös kouluratsun tehtävissä. Caerádrys oli yksi neljästä irkusta, joita meille Chinet Ranchille saapui. Luonteeltaan Caerádrys oli herrasmies, joka omasi aina käytöstavat joka tilanteessa. Sen ei tarvinnut mölytä ja pönkittää egoaan, vaikka nuoremmat oripojat yrittivät parhaansa usein provosoida Caerádrystä mutta turhaan. Tammoille ori joskus hörhöttää hempeästi. Narun päässä kulkeva ihminen voi huoletta kuljettaa hevosta joka paikassa, Caerádrys kävelee aina vieressä naru löysällä. Näyttelykehissä tämä on miellyttävää, sillä jarrut löytyy silloin kuin ihmiselläkin. Hoitotoimenpiteet sujuvat mutkattomasti omassa karsinassa tai tallin käytävällä. Vesi on elementti, josta Caerádrys ei pidä, joten pesariin voi joskus meno tökkiä.

Valjakkohevosena Caerádrys on mitä mainioin! Sillä on näyttävät suuret liikkeet, hyvä ryhti ja askellus on energistä ja tarmokasta. Ori käyttää koko kroppaansa hyvin. Ohjastajan tehtävä on nauttia kärryillä taitavan hevosen työskentelystä ja antaa selkeät ohjeet, mitä seuraavaksi tapahtuu. Caerádrys kuuntelee ohjastajaa hyvin ja erityisesti ääniavut ovat tärkeässä roolissa. Laukka nousee nätisti, siirtymiset menevät tasaisesti ja pehmeästi, käynti on tarmokasta ja ryhdikästä. Ori on kokonaisuutena hyvin näyttävä, taitava ja osaava pakkaus.

Caerádrys opetettiin meillä ratsun tehtäviin ja ne menivät niin helposti ja nätisti, kuten olin odottanut. Näin mutkaton ja helppo hevonen on miellyttävä opettaa ja viedä eteenpäin. Taitoja riittää vaativimpiinkin luokkiin mutta meille riittää, että ori suorittaa maksimissaan helppo A tason asioita. Ori liikkuu hyvin eteenpäin ja kokoaa hyvin. Laukka on voimakasta ja se pyörii hyvin. Caerádrys vaatii ratsastajaltaan paljon, että tapahtuisi mitään taivutusta tai asetusta. Esteillä Caerádrys menee vähän turhan vauhdikkaasti, joten olemme jättäneet esteet vain irtohypytykseen. Niin hurjapäisiä ratsastajia meillä ei ole, että jaksaisi alkaa sen ihmeellisemmin opettamaan oria hallittuun esteen lähestymiseen. Caerádrys menee eikä meinaa!

Sukutaulu

i. Caersworn
ic, mkrj, 166cm
evm

ii. Relmandt
ic, m, 163cm
iii. -
iie. -
ie. Caerwyna
ic, mkrj, 158cm
iei. -
iee. -
e. Melistrá Reed
ic, mkrj, 159cm
evm
ei. Duskbloom
ic, rnkrj, 161cm
eii. -
eie. -
ee. Arazag Arenthil
ic, mkrj, 160cm
eei. -
eee. -

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

» kuuliaisuus ja luonne 1643.77 p.
» tarkkuus ja ketteryys 1582 p.
» tahti ja irtonaisuus 7.7 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1651.47 op (vt 4/2)
Valjakkoajossa 3225.77 op (vt 7/6)

Kuvagalleria