Chinet Ranch

Phaedra

Nimi Phaedra
Rotu, sukupuoli irlannincob, tamma
Väri, säkäkorkeus ruunivoikonkirjava, 150cm
Syntymäaika, ikä 14.02.2019 > 11v
Painotuslaji valjakko & koulu (vaativa / HeB)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH19-046-0015

Edra saapui talliin ensimmäisinä asukkeina ulkomailta. Upea luonteinen tamma on ollut todellinen ilon aihe tallilaisille. Edran kanssa on helppo toimia sillä tamma on luonteeltaan säyseä ja tottelevainen. Edra on todellinen hellyyden haalija ja osaa tämän taidon. Kevyt hörähtely ja päällänsä töniminen vievät hoitajan huomion helposti jolloin huomio on jo voitettu. Rapsuttelu ja hoivaaminen saa Edran hyvin rentoutumaan ja tuo hänelle hyvää mieltä. Todellinen ihmisten lellikki neiti. Edra on helppo myös laittaa kuntoon eikä suitsienkaan kanssa ole ongelmia. Tamma ottaa kuolaimet helposti suuhunsa eikä laita hanttiin. Edralle inhottavaa on kuitenkin kengitys. Tästä tamma ei pidä lainkaan vaan yleensä jo kengitys-sepän tavarapakin kolina herättää tammaan pientä levottomuutta. En tiedä mikä on ollut vikana ettei Edra pidä kengityksestä ja joskus se on jopa hankalaa tamman koittaen saada jalkaansa pois kengittäjän käsistä. Luultavasti nuorena Edralle on tapahtunut kengityksen yhteydessä jonkinlainen onnettomuus tai tilanne joka on jäänyt tamman mieleen ikuisesti. Toivottavasti Edra huomaa pian ettei se ole vaarallista eikä tilanteessa tapahdu mitään erikoista.

Ratsuna Edra on pirteä ja menevä pakkaus. Virtaa ja puhtia löytyy joskus turhankin paljon etenkin maastossa. Tammaa selvästi houkuttaa pehmeet pellot joissa olisi ihana päästää virtojaan mutta monikaan ratsastaja tästä ideasta ole innostunut. Edra on kaikesta huolimatta helppo käsitellä ja hallita. Esteitä tamma hyppää mielellänsä ja omaa hyödyllisen hyppy tyylin. Joskus Edra kuumenee este harjoituksissa mutta jäähtyy yhtä nopeasti kuin lämpeneekin. Kouluratsastus ei ole täysin Edran laji mutta tammalla riittää taitoa helppo A luokkiinkin. Kuitenkaan Edrasta huomaa ja tuntee ettei se ole hänen mieli puuhaansa mutta tekee kuitenkin työtä käskettyä. Valjakko hevosena toimiva tamma osaa kyllä eläytyä lajiinsa täysin. Edran huomattaessa että valjaita aletaan laittaa selkään, tamma rentoutuu täysin aivan kuin se lataisi itseään. Se odottaa rauhassa kunnes kaikki on valmista ja annetaan lupa lähteä liikkeelle. Siinä vaiheessa Edra havahtuu ja antaa itsestään kaiken. Liikkeet ovat upeat ja ohjattavuus kärryistä on pientä. Edra nauttii etenkin kesäisin lähteä rennolle kärryajelulle pikku teille, etenkin jos seurana on muitakin hevosia.

Edra tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa jonka ansiosta tamman voi laittaa tarhaamaan melkein kenen kanssa tahansa. Edrassa on yksi aivan ihana puoli, joka on auttanut meitä suuresti! Ninoon tulee uusia hevosia vähän väliä jolloin hevosten tarhausta pitää miettiä kahteen tai jopa kolmeen kertaan että ketkä voisivat tulla keskenään toimeen. Edra on yksi näistä hevosista joka ottaa lämpimästi uudet hevoset vastaan. Mikäli uusi hevonen on kokeilun haluinen ja vallan haluinen, Edra alistuu heti. Se ei selvästikään halua alkaa kinaamaan kenenkään kanssa vaan mielummin olla mukava ja päästä syömään samasta heinäkasasta ja huolehtia toisen hyvinvoinnista.

Sukutaulu

i. Nemesis
ic, rtkm, 140cm
evm

ii. Tyndaris
ic, rtkm, 148cm
iii. Zephyr
iie. Orthia
ie. Thespian
ic, rtkrj, 144cm
iei. Tantalus
iee. Stricta
e. Polyxena
ic, vkkkrj, 147cm
evm
ei. Equinox
ic, vkk, 139cm
eii. Poseidon
eie. Semele
ee. Poena
ic, rtkrj, 144cm
eei. Pterelas
eee. Rhea

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja
ori CHR Raghnalt 18.10.2019 Leonides Sorel, Chinet Ranch

Kilpailumenestys

» tarkkuus ja ketteryys 1480.74 p.
» kuuliaisuus ja luonne 1018.94 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1018.94 op (vt 3/2)
Valjakkoajossa 2499.68 op (vt 6/5)

Kuvagalleria