Chinet Ranch

Deloren Iscatha

Nimi Deloren Iscatha
Rotu, sukupuoli irlannincob, tamma
Väri, säkäkorkeus rautiaankirjava, 155cm
Syntymäaika, ikä 13.02.2021 > 3v
Painotuslaji valjakko & koulu (vaativa / HeA)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH21-046-0024

Deloren Iscatha on energinen ja hyvin avoin tamma, jonka kanssa työskentely on aina mukavaa. Tamma omaa hyvät käytöstavat joka tilanteessa ja toimiikin oikein mukavana kilpahevosena. Äänekkäät koneet, ympärillä juoksevat lapset ja pihaan sinkoileva koira ei aiheuta hevosessa minkäänlaista reaktiota. Pää saattaa nytkähtää ja kroppa hieman nykäistä, mutta tilanne menee sillä ohi. Iscatha on tamma, jonka kanssa voit tehdä mitä tahansa. Lähde maastoilemaan ilman satulaa, talvella viritä pulkka perään tai kokeile vaikka vikeltämistä sen selässä - kaikki käy. Ei ole vielä tullut vastaan sellaista tekemistä, mihin tämä neiti ei soveltuisi. Iscatha on yksi tallityttöjen suosikki ja usein he saavat kinastella, kuka pääsee tekemään hommia Iscathan kanssa.

Tämä tamma taipuu moneen lajiin mutta ehdottomasti parhaimmillaan se on arvostelulajeissa, eli valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Hevosella on korkea työmoraali, se suorittaa aina mielellään ja kuuntelee ohjastajaa/ratsastajaa tarkoin. Se on miellyttävä hevonen kaikinpuolin! Radalla se liikkuu hyvällä moodilla, askellus on tarmokasta ja liike tasaista. Laukka nousee puhtaasti ja hevonen on helppo asettaa ja koota. Hermot riittää myös haastavampiin tarkkuustehtäviin. Tässä on hevonen, joka seisoo paikoillaan kuin patsas ja seisoo paikoillaan vaikka kuinka kauan, kunnes annetaan lupa lähteä liikkeelle. Se on taito, mitä jotkut hevoset eivät koskaan opi.

Koulutuupparina Iscatha on verraton taituri, joka liikkuu omalla moottorillaan koottuna pitkin kaviouraa. Se ei paljon ohjaa tarvi, kun hevonen kulkee jo näyttävästi muodossa. Se käyttää koko kroppaansa hyvin ja käyttää selkäänsä hyvin. Takaosa tekee vahvasti töitä ja etenkin laukka pyörii näyttävästi. Vaikka kyseessä on jämäkkä ja iso hevonen, on sen liikkuminen aina sulavaa ja hienoa katsella. Ravi on ilmavaa, matkaavoittavaa ja jalka nousee hyvin maasta. Käynti on tarmokasta ja aktiivista. Joskus oikea kierros tuntuu tönkömmältä, joten erityinen huomio oikean kierroksen kanssa, että hevonen liikkuu tasaisesti kumpaankin suuntaan. Joskus tamma ylisuorittaa ja kulkee kaula aivan linkussa, silloin ratsastajan täytyy saada hevonen kulkemaan oikein ja nätisti.

Sukutaulu

i. Isadar Borathé
ic, rtkrj, 154cm
evm

ii. Iskariot Embaron
ic, rt, 157cm
iii. -
iie. -
ie. Duchanne
ic, vkkkrj, 151cm
iei. -
iee. -
e. Maeryn Angadora
ic, rnkrj, 152cm
evm
ei. Donovan Tyrael
ic, mkrj, 155cm
eii. -
eie. -
ee. Brightfyre
ic, rtkrj, 153cm
eei. -
eee. -

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Isän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

» kuuliaisuus ja luonne 1802.02 p.
» tarkkuus ja ketteryys 1660.07 p.
» tahti ja irtonaisuus 18.69 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1820.71 op (vt 5/2)
Valjakkoajossa 3462.09 op (vt 7/6)

Kuvagalleria