Chinet Ranch

Leonides

Nimi Leonides
Rotu, sukupuoli irlannincob, ori
Väri, säkäkorkeus ruunikonkirjava, 147cm
Syntymäaika, ikä 01.02.2019 > 8v
Painotuslaji valjakko & koulu (vaativa / HeA)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH19-046-0016

Leonides valloitti meidän sydämet eräällä turistimatkalla ollessamme kesälomaa viettämässä ulkomailla. Kävimme tutustumassa paikalliseen irlannincob tallissa, jossa hevosia oli reippaasti yli kolmisen kymmentä. Kävellessämme pikku tarhoille huomasimme tarhan toisessa päädyssä upea tumman orin joka tarkkaili meitä valppaana. Siinä tilanteessa ei voinut kuin haukkoa henkeään sillä tuo ori oli yksi kauneimmista otuksista mikä oli ikinä tullut vastaan! Upea punertava karva kiilteli ja upea pitkä ja tuuhea harja liehui tuulen mukana kevyesti. Lähdin välittömästi kysymään meidän oppaalta, joka samalla oli tallin omistaja että mikä se tämä oli. Omistaja kertoi orin tietoja ja sanoi että tästä hevosesta olisi tarkoitus tulla yksi valjakkoajon suurimpia nimiä. Orin vanhemmatkin olivat yksiä huippu hevosia ja omistaja tietenkin toivoi että ori jatkaisi heidän jäljissään. Orin emä kuoli valitettavasti Leonidesin synnytyksen jälkeen, paria päivää myöhemmin. Leonidesta hoiti eräs toinen tamma jolla oli jo yksi oma varsa vierellään, pari kuukautta vanhempi tätä oria. Harkitsin hetken aikaa mielessäni että miten pääsen tallista kävelemään pois kun tuollainen upeus jäisi taakse? Ei auttanut muu kuin rupeaa kyselemään omistajalta orin myynti hintaa. Aluksi omistaja vastusteli ettei luovu nuorukaisesta mistään hinnasta mutta lopulta päästiin yhteis sopuun ja ori oli minun. Näin Leonides joka sai kutsumanimen Leni, saapui talliimme.

Leonides eli Leni on luonteeltaan kiltti mutta kuitenkin yllätyksiä täynnä, eli Lenin kanssa on oltava skarppina. Leni on rauhallinen käsiteltäessä oli ori sitten käytävällä tai karsinassaan. Se antaa hoitaa itseään helposti eikä edes karsinan ohi meneville tammoille hirnu. Leni vain tarkkailee tallikäytävän tapahtumia tarkasti ja seisoskelee paikallansa. Taluttaessa on kuitenkin oltava varovainen sillä usein aamuisin oria viedessä ulos, virtaa tuntuisi löytyvän turhankin paljon. Reippaat askeleet voivat joskus viedä liikaa mukanaan jos ei ole varautunut siihen että ori saattaa kokeilla pyrähtää tarhaa kohti. Yleensä kun Lenin on saanut tarhan sisälle ja päästänyt riimun-narun irti, Leni kirmaa laukkaan ja säntäilee hetken aikaa tarhassaan. Lopulta se pysähtyy ja alkaa syömään maukasta heinää aivan kuin mitään spurtteja ei olisi tapahtunutkaan.

Valjakkoajo on ehdottomasti tämän hevosen parasta osaamista. Se kulkee kevyesti, tasaisesti ja ottaa avut hyvin vastaan. Leni ei ole nopeustehtävissä kovin kummoinen, mutta tarkkuudessa se peittoaa kokeneemmatkin konkarit. Leni on aina valmis töihin - valjaiden kilinä valjashuoneessa saa hevosen levottomaksi. Työmoraali on kohdillaan, on ajatuksena tehdä kunnon valjakkoajo treeni kentällä tai itse radalla, tai lähteä maastoon pitkälle kärrylenkille. Lenillä voi ratsastaa ja kyllä se pieniä esteitä ylittää hyvällä mielellä ja koulukiemuroita taitaa helppo B tasolla, mutta kaikesta huolimatta sillä kilpaillaan vain helppo C tasolla. Ratsastus ei ole orin suosikki puuhaa ja se usein näkyy pitkälle tekemisessä, sen takia suuria kilparatsun haaveita ei ole.

Leni ei tule muiden orien kanssa toimeen. Tammoille Leni ei tee yhtään mitään eikä ruunillekaan. Oreista se ei kuitenkaan tykkää joten Leni tulee pitää kaukana muista oreista, ei edes haju etäisyydelle. Tämän takia Leni saa talvisin laiduntaa yksin pienemmässä tarhassa ja kesällä päästä isommalle laitumelle yksin, kauaksi muista oreista.

Sukutaulu

i. Xavier
ic, mkrj, 150cm
evm

ii. Edgardo
ic, mkrj, 148cm
iii. Shadowfax
iie. Rufina
ie. Kriptonite
ic, km, 149cm
iei. Charmer
iee. Neiva
e. Lillyana
ic, prnkrj, 143cm
evm
ei. Lavenced
ic, rnkrj, 144cm
eii. Montrel
eie. Frezette
ee. Calandria
ic, prnkrj, 140cm
eei. Quatro
eee. Savanna

Lenin isä Xavier on upeasti menestynyt valjakko hevonen. Xavier on kilpaillut korkeimmillakin tasoilla ja erilaisissa mestaruuksissa hyvin tuloksin. Xavier on jättänyt jälkeensä yli 50 jälkeläistä joista suurin osa on kasvatettu samassa paikassa mistä Leni aikoinaan haettiin Ninoon. Selvästikin Xavier periyttää hyvää valjakko verta jälkeläisillensä sillä monet orin jälkeläiset ovat menestyneet hyvin valjakkokilpailuissa ympäri maan. Komea mustankirjava ori omaa vahvan ja persoonallisen luonteen. Xavier kilpailee vielä edelleenkin eri maissa valjakkoa ja ehkä ori pääsee tutustumaan vielä monen moneen tammaan. Xavierin isä, Edgardo on myös komea mustankirjava valjakko mestari. Aikanaan Edgardon ollessa nuorempi, taisi tämän nimi olla yksi kuumimpia siitosorien nimiä ulkomailla. Edgardo kilpaili jopa 15-vuotiaaksi asti jonka jälkeen siirtyi täysi painoiseen siitosorin virkaan. Edgardo lopetettiin huikean 28-vuoden iässä. Kriptonite on rautiaankirjava uskomattoman kaunis valjakko tamma! Kriptonite on uskomaton hänen kauneutensa takia kuten myös hyvän luonteen takia. Tamma on perusluonteeltaan vilkas ja energinen mutta samalla kuitenkin kiltti ja hallittava. Luonne on tuonut jälkeläisilleen menevää reippautta luonteeseen sekä upeat liikkeet! Kriptonite on jättänyt jälkeensä 5 varsaa jotka asustelevat eripuolella maata.


Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja
tamma CHR Caoíleánn 14.10.2019 Cordeliá Sorel, Chinet Ranch
ori CHR Raghnalt 18.10.2019 Phaedra Sorel, Chinet Ranch

Kilpailumenestys

» tarkkuus ja ketteryys 1290.37 p.
» kuuliaisuus ja luonne 1138.89 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1138.89 op (vt 3/2)
Valjakkoajossa 2429.26 op (vt 6/5)

Kuvagalleria