Chinet Ranch

Fellom Naeíth

Nimi Fellom Naeíth
Rotu, sukupuoli irlannincob, tamma
Väri, säkäkorkeus rautias sabino, 141cm
Syntymäaika, ikä 09.02.2021 > 3v
Painotuslaji valjakkopainotus (vaativa)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch  
Tuonut Sorel  
Rekisterinumero VH21-046-0021

Fellom Naeíth hankittiin Chinet Ranchille siitostamman tehtäviin. Tammalla oli ikää jo enemmän ja kaksi varsaa tehneenä, meillä ei ollut odotuksia kilparadoille. Tammasta kuitenkin löytyi myös sopiva työmoraali ja opettaminen sujui niin helposti, että annoin mahdollisuuden tähdätä myös kilparadoille, ja se kannatti! Naeíth on herttainen ja symppis persoona, ehkä hieman turhan herkkis mutta äärimmäisen kiltti. Se toimii hyvin lastenkin kanssa, vaikka sitä joskus joku tilanne jännittää, se kerää kaiken rohkeutensa ja pyrkii pysymään rauhallisena. Aikuisten kanssa se saattaa säpsähtää ihan mitä tahansa. Hoitaessa tamma seisoo kiltisti paikoillaan, vain korvat kääntyilevät eri suuntiin. Muiden hevosten kanssa Naeíth tulee hyvin toimeen, toki tamma on enemmän alistuvainen ja nurkkaan potkittavissa, joten se sopeutuu kaikkeen. Koskaan se ei protestoi takaisin, joten joskus on ollut tilanteita, kun Naeíthia on kiusattu jatkuvasti tämän kiltteyden takia, on jouduttu tammalaumaa muuttaa, koska Naeíth ei sano mitään takaisin.

Valjakkoajossa Naeíth on tasainen kulkija, joka tarvitsee osaavan ja napakan ajajan. Se luistaa työistä helposti, jos ohjastaja ei ole skarppina. Hevonen täytyy pitää liikkeessä ja löytää oikea rytmi joka askellajiin. Naeíth ei ole normaalia kummallisempi suorittaja, mutta lähtökohtiin nähden tästä hevosesta on kuoriutunut oikein näppärä suorittaja, joka tekee pyydetyt asiat aina kunnialla. Älä anna tamman nukkua ja norkoilla, vaan laita se ensimmäisestä askeleesta lähtien töihin ja kävelemään reippaammin. Joskus jotkut asiat saattaa sitä mietityttää ja ehkä vähän pelottaakin, useammat kilpailut ovat menneet tämän takia pieleen mutta sellaista se elämä on näiden eläinten kanssa. Sen ei tarvitse olla kuin maneesin laidalla kerran haukahtava koira, eikä Naeíth enää uskalla kulkea rennosti.

Olemme opettaneet Naeíthille myös ratsastuksen alkeita ja nykyään tamma suorittaa oikein hienosti helppo B tason tehtäviä. Sitä joutuu paljon työstämään alkuun, ennen kuin hevonen vetreytyy kunnolla ja liikkeestä tulee nättiä ja rentoa. Suustaan äärimmäisen herkkä tamma arvostaa enemmänkin hyviä istunnan taitoja, toki niissäkin sitä keveyttä. Liika paineistus ajaa hevosen enemmän alta pois kuin kokoon. Ennen kilpailusuoritusta, oli kyse sitten ratsastuksesta tai valjakkoajosta, tamma täytyy verytellä huolellisesti ja varmistaa, että se reagoi kaikkiin apuihin hyvin.

Sukutaulu

i. Greshak Quinn
ic, rtkm, 145cm
evm

ii. Quelthalan
ic, rnkrj, 150cm
iii. -
iie. -
ie. Sin'dral Umerith
ic, mkm, 144cm
iei. -
iee. -
e. Fellom Nafalem
ic, prt, 147cm
evm
ei. Azurebranch
ic, rt, 149cm
eii. -
eie. -
ee. Nahidah
ic, vkkkrj, 142cm
eei. -
eee. -

Jälkeläiset


Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Isän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

» kuuliaisuus ja luonne 1571.17 p.
» tarkkuus ja ketteryys 1463.76 p.
» tahti ja irtonaisuus 42.7 p.
★ Kilpailee VVJ & KRJ porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan vaativa / He B

Kouluratsastuksessa 1613.87 op (vt 4/2)
Valjakkoajossa 3034.93 op (vt 7/6)

Kuvagalleria