Menneisyys

kuva

Chinet Ranch on perustettu ensimmäisen kerran noin vuonna 2005. Toiminta on ollut aina sama eli suurtalli, jossa pääpainotus on ollut lännenhevosissa. Hevosilla ei paljoa kilpailtu vaan painotus keskittyi kasvattamiseen. Tallin vahvimmat rodut olivat quarter, paint, appaloosa, tennesseen walker ja american miniature horset. Kasvatteja syntyi suuri määrä mutta montaa ei VRL:n rekisteriin päätynyt.

Kaikki lähti kolmesta quarterista ja hevoskanta laajeni räjähdysmäisesti. Eniten kasvatustyötä tuli tehtyä quartereiden ja american minien kanssa. Surullista, että kaikki on lähes hävinnyt domainin lopetuksen takia. Nyt on aika aloittaa alusta ja panostaa entistä enemmän hevosten jalostukseen ja huolehtia, ettei näin suurta virhettä tule enään koskaan tapahtumaan, että sivut häviäisivät lopullisesti.

Talli & ympäristö

Syrjäisellä seudulla Texasissa sijaitseva Chinet Ranch saa nautti rauhasta ja vapaudesta. Tilaa riittää ja haitaksi ei ole kuin villieläimet, jotka tekevät pieniä tihutöitä tallin ympäristössä. Autoista ja naapureista ei tarvitse murehtia. Tiluksissa on neljä erillistä tallia ja yksi vierastalli. Karsinapaikkoja riittää noin kuudellekymmenelle hevoselle ja siihen lisäksi pihatto mahdollisuus. Pieniä tarhoja on sijoitettu tallin pihan ympäristöön ja isommat laitumet sijaitsevat hieman kauempana. Tammoja ja oreja pyritään pitää sopivan kaukana toisistaan, koska orit ovat jalostusoreja tai nuoria, jotka ovat varsin kiinnostuneita tammojen läsnäolosta.

Neljä erikokoista pyöröaitausta on lähes päivittäin käytössä. Tallin toiminta on perus arjen pyörittämistä, hevosten kouluttamista ja liikuttamista sekä karjatilan työtehtävien hoitamista. Henkilökuntaan kuuluu noin 15 henkilöä ja tarvittaessa enemmän. Hevoset saavat tarhata ja laiduntaa mahdollisimman paljon. Hevosten käsittelyssä pyritään noudattamaan vanhanajan hevosmiestaitoja. Tallin henkilökunta ovat olleet halukkaita ylläpitää hevosmiestaitojaan ja tasaisen väliajoin tuttavalla quartertallilla järjestetään erilaisia koulutuksia ja luentoja, joihin meidän porukka menee mielellään.