Chinet Ranch

Ramya Nanoq

Nimi Ramya Nanoq
Rotu, sukupuoli tennesseen walker, ori
Väri, säkäkorkeus musta, 160cm
Syntymäaika, ikä 14.12.2013 > 15v
Painotuslaji askellajipainotus
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Chinet Ranch
Kasvattaja / ex-om. Ramya Ranch / Break
Rekisterinumero VH13-019-0018

★ Kantakirjattu 8/2016 - KTK-III -- 17 + 16 + 17 + 15 = 65p.

Nanoq on ori, jonka nimi tarkoittaa jääkarhua. Omalla tavallaan kyseinen nimi kuvastaakin tätä mustanpuhuvaa tennesseenwalkeroria täydellisesti. Nanoq on vahva ja sitkeä, orissa on voimaa kuin pienessä kylässä, mutta samalla Nanoq osaa olla myös tämä leppoisa ja rakastettava oriherra, joka osaa nauttia elämän pienistä asioista. Voisikin sanoa että Nanoq ei turhasta stressaa, vaan ori on suhteellisen tasainen ja rauhallinen tapaus. Nanoq onkin oriksi kerrassaan mukava käsitellä, mutta kyllähän tilan herrasmies toki kääntää päitä jo komealla ulkonäölläänkin. Myös lajitovereiden kanssa Nanoq tulee mainiosti juttuun, ori ei kahinoi turhasta vaikka pitääkin tarvittaessa puolensa.

Kuten kuitenkin sanottua, Nanoq on helppo ja hyvä käsitellä. Ori antautuu laitumelta ongelmattomasti eikä taluttaessakaan ilmene ongelmia. Nanoq on tottunut olemaan karsinassaan vapaana ja ori osaa kyllä seistä pyydettäessä aloillaan, yrittämättä karata karsinastaan vaikka ovi olisikin auki. Yleensä Nanoq vain kerjää huomiota hoitajaltaan ja tonkii tämän taskut läpi herkkujen toivossa. Niinhän se sanontakin menee, tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Nanoqin kohdalla tämä todellakin pitää paikkansa ja ori onkin tunnettu oikeana herkkurohmuna. Onneksi Nanoq ei kuitenkaan kaikesta huolimatta alkanut näykkimään, ori on sillä tapaa kultainen. Nanoq onkin ennen kaikkea kiltti ja helppohoitoinen ori, jonka kanssa pärjää vaikka aloittelijakin.

Ratsuna Nanoq vaatii sen sijaan jo vähän kokeneempaa käsittelijää, sillä ori on melko vahva ratsastettava. Nanoq on tosiaan aikamoinen voimanpesä ja siten myös vahva suustaan. Vaikka orilta löytyykin lahjakkuutta ja mitä miellyttävimmät askeleet, Nanoq osaa olla välillä melkoisen itsepäinen ja vähän turhankin tarmokas satulan alla, etenkin energisellä päällä ollessaan. Nanoqin kanssa onkin osattava olla riittävän määrätietoinen ja ori on kyettävä hallitsemaan, myös silloin kun Nanoq protestoi apuja vastaan. Kokenut ratsastaja ja rautaiset pohkeet takaavat kuitenkin sen, että Nanoq asettuu sen sijaan että ori heittäytyisi aivan mahdottomaksi päätösvallan saadessaan. Hyvinä päivinään Nanoq kuitenkin toimii erinomaisesti sekä kentällä että maastossa ja Nanoq onkin aivan yhtä hyvä askellajiratsu kuin karjaratsukin. Oria eivät sen enempää pelota sarvipäiset naudat kuin kilpakentän laidalle kokoontunut yleisökään ja siinä suhteessa Nanoqiin voikin luottaa aina. (kirjoittanut Break)

Sukutaulu

i. To Run Hard Ion
twh, m, 158cm
ii. Tobeornottobe GA
twh, m, 154cm
iii. Sad Hamlet
evm
iie. Gottalottatrouble
evm
ie. VF Running Beauty
twh, rn, 156cm
iei. Run Riot EP
evm
iee. Sleeping Beauty EP
evm
e. Nanook BRN
twh, m, 164cm
ei. Sweet'n'Sour
twh, rnvkkkrj, 169cm
eii. Gillian's Sweetornot
evm
eie. Goodbyegoodbye
evm
ee. Nancy From Nevada
twh, rn, 158cm
eei. Viva La Tennessee
evm
eee. Vegas Cabaree
evm

Nanoqin isä, To Run Hard Ion, on 158 senttinen musta tennesseenwalkerori. To Run Hard Ion on askellajipainotteinen ja komearakenteinen ori, joka kiinnittää huomion jyhkeällä ja näyttävällä olemuksellaan.

Nanoqin isänisä, Tobeornottobe GA, oli 154 senttinen musta tennesseenwalkerori vanhemmista Sad Hamlet x Gottalottatrouble. Tobeornottobe oli poikansa tavoin hienon rakenteen omaava ori, joka kilpaili menestyksekkäästi askellajiratsastuksen parissa ja jätti jälkeensä virtuaalimaailmaan toinen toistaan näyttävämpiä jälkeläisiä.

Nanoqin isänemä, VF Running Beauty, on 156 senttinen ruunikko tennesseenwalkertamma. Atleettinen ja sulavarakenteinen Running Beauty on askellajipainotteinen tamma, joka on myös varsonut muutaman kerran. Isänemänisä, Run Riot EP, on puolestaan 160 senttinen rautias tennesseenwalkerori tuntemattomasta suvusta. Run Riot kilpailee sekä valjakkoajon että askellajiratsastuksen parissa. Sama pätee isänemänemään, 155 senttiseen mustaan tennesseenwalkertammaan nimeltä Sleeping Beauty EP.


Nanoqin emä, Nanook BRN, on 164 senttinen musta tennesseenwalkertamma. Satunnaisesti jalostuskäytössä oleva Nanook on pääasiassa kilpaillut menestyksekkäästi askellajiratsastuksen parissa.

Nanoqin emänisä, Sweet'n'Sour, on 169 senttinen ruunivoikko tobiano tennesseenwalkerori vanhemmista Gillian's Sweetornot x Goodbyegoodbye. Henkeäsalpaavan komea Sweet'n'Sour on kilpakentillä menestynyt askellajiratsu, jota kelpaa kysellä jalostukseen.

Nanoqin emänemä, Nancy From Nevada, on puolestaan 158 senttinen ruunikko tennesseenwalkertamma vanhemmista Viva La Tennessee x Vegas Cabaree. Nancy on kipakkaluontoinen ja astetta haastavampi tamma, joka on kilpaillut melko vähänlaisesti askellajiratsastuksen parissa. Tamma on kuitenkin sen sijaan jo varsonut muutamaan kertaan.
(kirjoittanut Break)


Jälkeläiset

Hartley on tarjolla jalostukseen puhdasrotuisilla tennesseen walker tammoille. Varsa-asioissa otathan yhteyttä suoraan sähköpostitse sorelvirtual@gmail.com.

Sukupuoli Varsan nimi Syntynyt Emän nimi Omistaja

Kilpailumenestys

ARJ:n alaiset askellajikilpailut
13 sijoitusta / 6 voittoa / 1 cup-sijoitus

21.02.2014: Ramya Ranch - Juoksukäynti - 3/15
25.02.2014: Ramya Ranch - Juoksukäynti - 3/15
26.02.2014: Tuiskula - Nelitahtikäynti - 3/11
30.02.2014: ARJ-cup - Keinutuolilaukka - 1/3
17.03.2014: Ramya Ranch - Juoksukäynti - 2/15
18.03.2014: Ramya Ranch - Nelitahtikäynti - 1/15
19.03.2014: Ramya Ranch - Nelitahtikäynti - 2/15

20.03.2014: Ramya Ranch - Nelitahtikäynti - 1/15
22.03.2014: Ramya Ranch - Nelitahtikäynti - 1/15
23.03.2014: Ramya Ranch - Keinutuolilaukka - 3/15
12.11.2015: KK Holmberg - Nelitahtikäynti - 2/5
04.12.2015: KK Holmberg - Nelitahtikäynti - 1/5
05.12.2015: KK Holmberg - Nelitahtikäynti - 1/5


NJ-näyttelyt

Päivämäärä Paikka Arvostelu Päätuomari
20.07.2021 Hazard irtoSERT Jannica

Kuvagalleria