After Bad Day


22.04.2008 - 22.01.2014

KRJ-II


kuvasta kiitos Uytert


Virallinen nimi: After Bad Day Sukupuoli: Ori
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 164cm, rt
Syntynyt: 22.04.2008 VH-tunnus: VH06-044-8383
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: DH Omistaja: Sorel / Carbon Sporthorses

After Bad Day mutta näin kotioloissa Affe on ori jolta löytyy vaikka muille jakaa virtaa. Affe on varsasta lähtien ollut erittäin vilkas ja utelias tapaus eikä tämä tapa ole nähtävästi näin aikuisenakaan lähtenyt. Affen kanssa onkin oltava varuillaan sillä välillä taluttaessa ori meinaa kävellä turhankin reippaasti. Etenkin aamuisin tarhaan viemisen aikana, silloin yleensä kuljetaan joko pienin raviaskelin tai komeassa väistössä. Ei mikään lasten käsiin annettava hevonen. Tallissa Affe on kuitenkin rauhallinen ja oleilee karsinassaan hiljaa. Usein kyllä orin pää näkyy tulevan oven ylitse. Affen lempi puuhaa tallissa olon aikana on seurata mitä käytävillä puuhaillaan. Hoitaessa Affen tilanne vaihtelee. Joskus ori on todella levoton eikä meinaisi seistä millään paikallaan ja joskus taas se seisoo kiltisti paikallaan.

Ratsuna virtaa myös piisaa mutta kun aloitetaan koulu treenaus turha virta katoaa siinä ja ori alkaa keskittymään itse tekemiseen. Esteitä orilla ei juurikaan hypitä koska yllättäen ori kuumenee liikaa ja on vaikea hallita. Maastossa Affe kyllä käyttäytyy hyvin eikä yritä lähteä omia aikojaan laukkaan. Eli lujempaa laukkaa saa Affella vapaasti päästellä, ori pysyy hyvin hallinnassa. Affen kanssa on oltava tarkkana ratsastuksien kanssa. Oria ei voi jättää talliin sisälle esimerkiksi kahdeksi päiväksi seisoskelemaan koska silloin herraa ei pitele kukaan. Affea pidetään tämän takia mahdollisimman paljon tarhassa ja jos ei tarhassa voi joistain syistä, orilla ratsastetaan kentällä tai maastossa. Yleensä tarhassa ollessaan voi usein nähdä kun ori irroittelee tyylikkäästi pitkin tarhaa. Tästä komeasta herrasta kyllä huomaa että virtaa ja elämänhalua löytyy.

Muiden orien kanssa Affe ei juurikaan tule toimeen. Tallista löytyy kuitenkin yksi ori, jonka Affe on hyväksynyt tarha kaverikseen. Se on upea kimo holstein ori Reco. Oreista on tullut melkein erottamattomat. Yhdessä ne irroittelevat tarhassa ja joskus meno näyttää siltä että kestääköhän noi meidän puuaidat sittenkään. Mutta koskaan ei ole mitään tapahtunut ja olen iloinen siitä ettei Affen tarvitse yksin laidunnella. Ehkä vielä joskus Affe voisi hyväksyä toisenkin ori kaverin, mutta harvemmin löytyy oreja jotka eivät heti ala pomottamaan ja alistamaan.


i. Hubbub evm
  holst, prn, 166cm
  koulupainotus
ii. Mortenz IV evm
  holst, prn, 161cm
iii. Coolio Morenz evm
iie. Go Down II evm
ie. Beautiful Lie evm
  holst, rt, 163cm
iei. Costic Lier evm
iee. Beauty Smile evm
e. My Love evm
  holst, rt, 167cm
  koulupainotus
ei. FRM Hugo evm
  holst, rt, 165cm
eii. Hardly Smoke evm
eie. So Sick evm
ee. Nike Heroine evm
  holst, prn, 159cm
eei. Never Dies evm
eee. Heavenly Lily evmi. Hubbub: Todella menevä ja vauhdikas punaruunikko ori, jonka kouluratsun taidot ovat huikeaa seurattavaa. Laadukkaalta saksalaiselta kasvattajalta saatu hevonen osoittautui jo nuorena loistavaksi kouluratsuksi. Helposti käsiteltävissä, mutta selässä saa työskennellä tosissaan. Hubbubista tuli suosittu jalostusori 2000-luvulla. Jälkeläisiä ori on jättänyt yli sata, ja vielä tänäkin päivänä Hubbub toimii jalostusorin virassa. Kantakirjauksessa Hubbub saavutti I-palkinnon.

ii. Mortenz IV: Saksassa sijaitsena siitostalli, joka on pitänyt tätä oria yhtenä parhaimpana omistuksessaan olevista hevosista. Mortenz on luonteeltaan todella kuuliainen ja herrasmies, mutta ratsuna löytyy sopiva kipinä, joten ratsastajalla ei varmasti tule olemaan tylsää tämän orin ratsailla. Grand prix radoilta tuttu hevonen vaikutti jalostuksessa monia vuosia ja jälkeläisiä on lähtenyt eripuolille maailmaa, pääosin kouluratsastukseen painottuen. Mortenz IV lopetettiin vanhuuden vaivojen takia vasta 29-vuotiaana.

iii. Coolio Morenz: Ruunikko GP-tason koulutaituri vaikutti 1990-luvun puolivälissä saksalaisten holsteinkasvattajien keskuudessa. Tulinen ja hieman äkäinen ori veti tammojen omistajia puoleensa niin upean kouluratsun uran takia, kuin myös tulisen luonteen ansiosta. Monet tamman omistajat kertoivat, että halusivat omille varsoilleen hieman kovempaa luonnetta, etenkin jos tamma oli säyseän rauhallinen. Välillä tuntui, että oli muoti-ilmiö, kun varsoille haettiin tulisempaa luonnetta. Coolio Morenz kantakirjattiin II-palkinnolla ja on saanut hyvää mainintaa menestyneistä jälkeläisistään kouluradoilta.

iie. Go Down II: Nuorena erittäin näyttävän uran tehnyt kouluratsu, mutta ura jäi lyhyeksi loukkaantumisen takia. Go Down saavutti kuitenkin parin suurkilpailun sijoitukset, jotka toivat kunnianosoitusta tälle nuorelle tähdelle. Toipumisen jälkeen tamma myytiin hyvällä hinnalla eteenpäin siitostamman virkaan. Go Down varsoi viisi orivarsaa, joista jokaisesta tuli taitava kouluratsu ja hieman kipakka luonteisia.

ie. Beautiful Lie: Kaunis vale, ja sitä tämä tamma todellakin on! Kaunis ulkokuori vääristää todellisuutta ja hurjasti. Tammaa ei moni ihminen helposti käsitellyt, sillä tamma osasi todella olla vaikea ja ehkä hieman ilkeäkin. Muiden hevosten seuraa tamma ei kaivannut koskaan, joten se jouduttiin tarhaamaan yksin. Beautiful Lie kilpaili koulukilpailuissa vaativilla tasoilla. Vaikka kunnon treenin ansiosta tamman kapasiteetti olisi riittänyt intermediaite tasollekin, ei tamman omistaja ollut niin halukas panostamaan hevoseensa. Kolme varsaa jättänyt tamma elää vieläkin, nauttien laidunmaasta ja auringosta.

iei. Costic Lier: Ruunamainen ori, sitä tämä todellakin on! Tyynen rauhallinen luonne, hyvin yhteistyöhaluinen ja helppo käsitellä. Ainoastaan tammojen seurassa hevosesta huomaa viimeistään sen olevan ori. Costic Lier oli omistajansa harrasteratsu, jolla kilpailtiin satunnaisesti läheisten alueiden kilpailuissa, niin esteitä kuin kouluakin.

iee. Beauty Smile: Miten käy, kun hevosen antaa hieman kokemattomalle kouluttajalle? Tulee hevonen, jolla on kuin Beauty Smilen luonne. Tamma on suoraansanottuna vaikea käsitellä, joten vain tämän omistaja huoltaa hevosensa. Ratsuna vauhdikas ja valpas, mutta omistajansa käsissä kuin unelma ratsu. Vaikka tamman luonne on kuin hirviöllä, sen kaikki neljä jälkeläistä on ollut loistavia ratsuja, eikä luonteessakaan mitään vikaa ole ollut. Tulisuus on periytynyt luonteeseen, mutta joissain tapauksissa tämä on enemmän hyvä kuin huonopuoli. Beauty Smilellä ei kilpailtu juuri ollenkaan, mutta kyvyt riittivät mainiosti kouluun, rataesteille kuin maastoesteillekin.

---------------


e. My Love: On kilpaillut vaihtelevalla menestyksellä kouluradoilla. Tamman omistajan mielenkiinto kilpailemisesta on todella vaihtelevaa, mikä on monien sivustaseuraajien mielestä vaikuttanut moneen asiaan. Hevosen taidot ja etenkin kunto on ollut huipussaan, mutta ei ole omistajansa oikuttelujen takia päässyt radoille loistamaan. Loistavia suorituksia ja mainintoja tamma on saavuttanut intermediaite tasolla. Luonteeltaan diivamainen neiti, on oikein herttainen paketti, jota monet tallilaiset hoitavat mielellään. Kaunis siro pää ja suuret tummat silmät häikäisevät monet tallilla vierailevat ihmiset. My Love on varsonut kaksi upeaa rautiasta orivarsaa, joista kumpainenkin on menestynyt hyvin koulukilpailuissa.

ei. FRM Hugo: Rautias tähtipää ori on vaihtanut kotia moneen moneen kertaan. Vaikka hevosen kyvyt ja menestys kouluratsastuksessa ovat huippuluokkaa, sen kova luonne on monille aivan liikaa. Sähkölankojen läpi puskeva ori saa tallin pihan sekaisin sekunissa. Ruokkija näkee ensimmäisenä hevosen hammasrivistön, se tuo pientä pelkoa ruokintaan. Vasta 14-vuotiaana FRM Hugo pääsi asettumaan italialaiselle maalaistallille. Orilla kilpailtiin vielä muutaman kerran, kunnes pääsi jalostusorin virkaan. Jälkeläisiä FRM Hugo jätti noin viisikymmentä. Nykyään maata kiertänyt hevonen viettää ansaittuja eläkepäiviä 26-vuotiaan ikäisenä.

eii. Hardly Smoke: Hevonen, joka ei varmasti ole helpoimmasta päästä. Ratsuna todella vaativa ja luonnekin hieman sähäkkä. Holsteiniksi ehkä turhan jykevä ori on menestynyt GP-tason kilparatsu. Tietyillä ratsastajilla hevonen kulkee kuin unelma, vailla ongelmia. Käsiteltäessä hieman hankala, mutta kun hevosta oppii, tietää miten toimia. Hardly Smokelta löytyy parikymmentä jälkeläistä, joista suurin osa majailee Saksan ympäristössä.

eie. So Sick: Punarautias kaunokainen, josta on osoittautunut monipuoliseksi käyttöhevoseksi. So Sickin omistaa kaksi nuorta naista, jotka pitävät hevosta harrastemielessä. Tammalla on kilpailtu vaativissa koululuokissa, 120cm esteitä ja kotitiloissa hevonen on myös valjastettu kärryjen eteen. Rauhallinen ja sosiaalinen tamma varsoi vain kerran. So Sick on kantakirjattu II-palkinnolla ja saanut muutenkin hyvää mainintaa rakenteestaan.

ee. Nike Heroine: Sympaattinen ja herkkä neito, joka työskentelee mielellään eri tehtävissä. Monipuolinen kilparatsu, joka on kerännyt niin esteillä, maastoesteillä kuin koulussakin tärkeitä sijoituksia ja voittoja. Tamma oli aikanaan todella kuuma ja tunnettu nimi, josta hevosihmiset puhuivat. Harvemmin saa näin hyvä luonteista ja osaavaa hevosta käsiin! Tammasta tehtiinkin huikeita tarjouksia, mutta omistaja ei hevosestaan luopunut. Nike Heroinelta löytyy kuusi jälkeläistä, joista jokainen myytiin kalliilla hinnoilla. Tamma viettää eläkepäiviä saman omistajan kanssa, kenelle tamma päätyi luovutusikäisenä varsana.

eei. Never Dies: Mustanruunikko pikkuori on vaikuttanut kouluradoilla, mutta myös pienemmissä estekilpailuissa. Never Dies on luonteeltaan rauhallinen, mutta vahva orimaisuus puskee välillä lävitse. Ratsuna todella työläinen, eikä hevonen anna mitään puoli ilmaiseksi ratsastajalleen. Ori astui vain pari tammaa elämänsä aikana. Jalkansa pahoin loukannut hevonen lopetettiin vasta 12-vuoden ikäisenä.

eee. Heavenly Lily: Perheen harrasteratsu, jolla kilpailtiin eri lajeissa. Tamma menestyi mukavasti, eikä kilpailemisesta koskaan otettu stressiä. Lilyn omistajat veivät hevosiaan mielellään näyttelyihin, ja tämä tamma oli usein ruusukehai niissä kilpailuissa. Myöhemmin Heavenly Lily kantakirjattiin II-palkinnolla.


Varsat
t. Day After RB -- synt. 06.07.2008 -- e. R' Heart&Soul
o. After Nine RB -- synt. 01.08.2008 -- e. Sweet Escape
t. Chinaday CTN -- synt. 05.01.2011 -- e. Chinese Chive --- KRJ-II, YLA2
o. Baradox CTN -- synt. 13.01.2011 -- e. Sweet Escape
o. Geronimo CTN -- synt. 10.08.2012 -- e. Lacrimosa
o. Carbon Armory -- synt. 30.01.2013 -- e. Sweet Escape


KRJ:n koulukilpailut:
76 sijoitusta / 14 voittoa


pvm paikka jaos luokka sijoitus
10.07.2008 Fiktio KRJ Vaativa B 9/89
15.07.2008 Satulinna KRJ Vaativa B 7/60
17.07.2008 Nappulaliiga KRJ Grand Prix 7/76
19.07.2008 Unafraid KRJ Intermediaite II 1/25
19.07.2008 Unafraid KRJ Intermediaite I 5/25
19.07.2008 Dei KRJ Vaativa A 4/50
19.07.2008 Dei KRJ Vaativa A 5/50
20.07.2008 Vaapukka KRJ Vaativa A 5/40
20.07.2008 Kotiniityn Ratsutalli KRJ Helppo C 4/50
21.07.2008 Satulinna KRJ Intermediaite II 9/136
25.07.2008 Prejudice KRJ Helppo C 7/60
27.07.2008 Milana KRJ Helppo A 4/50
31.07.2008 Sivils KRJ KN Special 1/28
31.07.2008 Sivils KRJ Vaativa A 2/49
31.07.2008 Hiljaisuus KRJ KN Special 7/20
02.08.2008 Reyan KRJ Vaativa A 5/40
03.08.2008 Leya Dressagehorses KRJ Helppo A 6/50
03.08.2008 Fawel KRJ Helppo A 4/30
03.08.2008 Fawel KRJ Vaativa B 3/30
03.08.2008 Dei KRJ Vaativa B 7/50
03.08.2008 Dei KRJ Vaativa B 6/50
04.08.2008 Helmi KRJ Vaativa B 7/50
04.08.2008 Satulinna KRJ Intermediaite I 3/98
04.08.2008 Arwyn KRJ Vaativa A 1/52
04.08.2008 Arwyn KRJ Vaativa A 3/52
05.08.2008 Tropica KRJ Vaativa A 6/40
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo C 2/60
15.08.2008 Katvusto KRJ Vaativa B 2/35
18.09.2008 Mörkövaara KRJ Intermediaite I 5/50
23.09.2008 Mörkövaara KRJ Intermediaite I 7/50
11.10.2008 Lexington KRJ Vaativa A 3/25
01.11.2008 Horror Wamblood KRJ Intermediaite I 8/233
12.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 5/25
15.11.2008 Huvitus KRJ Vaativa A 1/25
15.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 2/25
20.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 5/50
20.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 4/50
20.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 4/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 6/50
12.05.2009 Devilish Dressage KRJ Intermediaite I 5/70
12.05.2009 Devilish Dressage KRJ Intermediaite II 8/70
19.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 8/80
23.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 6/80
24.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 1/80
26.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 3/40
28.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 4/40
29.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 1/40
03.07.2009 Zurück KRJ Grand Prix 3/90
04.07.2009 Zurück KRJ Grand Prix 3/90
21.07.2009 Faxon Sporthorses KRJ Intermediaite I 1/29
25.07.2009 Lexington KRJ Intermediaite II 1/50
27.07.2009 Lexington KRJ Intermediaite II 3/50
04.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 5/25
05.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 5/25
08.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 3/30
09.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 4/25
10.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 3/25
12.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 1/25
14.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 1/30
09.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
11.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 2/30
12.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 3/30
12.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 5/50
16.09.2009 Kisakeskus EP KRJ Intermediaite II 6/50
15.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite II 3/100
16.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 6/100
17.09.2009 Bairdon KRJ Grand Prix 3/50
19.09.2009 RB Ponies KRJ Vaativa B 3/100
23.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 4/30
23.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 1/30
24.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 1/30
25.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 5/30
25.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 5/30
26.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 5/30