Chinese Chive


04.12.2007 - 15.01.2014

KRJ-II - YLA2


kuvasta kiitos german-horses


Virallinen nimi: Chinese Chive Sukupuoli: Tamma
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 170cm, rt
Syntynyt: 04.12.2007 VH-tunnus: VH05-044-0028
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: cirith / Ciar Dressage Omistaja: Sorel / Carbon Sporthorses

Mikäli kaipaat rauhallista ja tasaista taukoa päivääsi, suosittelen vierailemaan Siinan luona - tämä tamma on kiltteyden ja varmuuden perikuva! Sen tyyneys hämmästyttää talliporukkaa päivästä toiseen, mutta toisaalta Siina on oman tiensä kulkija ja erakko: muut hevoset eivät kelpaa tämän rouvan seuraksi ja ihmistenkin kanssa se on kahden vaiheilla - kyllä se joihinkin luottaa, mutta vieraiden silmin tamma voi olla vähän tylsänkin oloinen, sellainen möllöttäjä. Siinaan onkin tutustuttava kunnolla, jotta sen oikeat kasvot paljastuvat maskin takaa.

Käsiteltäessä tamma on arvattavan rauhallinen, eikä se sano oikein mistään mitään. Harvemmin Siina harjauksesta nauttii, se on sille vain jokapäiväinen rutiinitoimenpide, johon suhtaudutaan "jaa" - asenteella. Tamma saattaa kuitenkin aristaa mahanalustaan hieman, jolloin hoitajan on oltava kärsivällinen ja hoidettava harjaus sukkelaan, jolloin Siinan hermot pysyvät pääkopassa, eivätkä lähde maanantaiaamuiselle (.. tai päivästä riippuen) kävelylleen. Kavionsa tamma nostaa varsin nätisti, kunhan sille selvästi kertoo, mitä pyytää - turha koivennykiminen saa Siinan hämilleen. Tamma ei kuitenkaan tee mitään, turha siltä on pelätä saavansa kaviosta päähän tai hampaista takalistoon. Varustaminen on pääasiassa helppoa, mutta satulavyö tulee kiristää asteittain - ja sitäkin Siina protestoi pysymättä paikoillaan. Suitsiminen sujunee kuitenkin hyvin, eikä suojienkaan kanssa ole koskaan ollut ongelmia.

Pesusta Siina ei tykkää ei pidä ollenkaan. Se tuntuu aristelevan vettä hieman enemmänkin, erityisesti letkua: niinpä kaikkien kannalta paras tapa on käyttää sientä, jolloin Siina on korkeintaan epäileväinen, mutta pysynee hyvin paikoillaan ja kuuntelee hoitajaansa. Sen sijaan tamma on varsin mutkaton taluttaa, sillä se kävelee takuuvarmasti rauhassa hoitajan vierellä, tuli sitten vastaan koppakuoriainen tai kuorma-auto. Muut hevoset saavat kuitenkin kokea Siinan tulisemman puolen, sillä tamma kyllä heiluttaa kaviotaan mikäli tarve on, eikä saa unohtaa välkkyviä hampaita. Siina onkin kivunnut hevostemme laumajärjestyksessä suht korkealle tämän hieman epänaisellisemman ja rajumman käytöksensä johdosta.

Tamma on tavanomaisen mukava niin eläinlääkärille kuin kengittäjällekin, vaikka siinä piileekin epäilystä, eikä se missään nimessä rentoudu näiden käsittelyssä. Se tuntuu kuitenkin ymmärtäneen kummankin olevan välttämätön paha ja kestää toimenpiteet kuin nainen.

Ratsuna Siina on suhteellisen neutraali, sillä se ei ole se villein gangsteri, muttei myöskään pomminvarmin puolikuuro automaatti. Toisinaan tamma on hieman tahmea, mutta tämäkin asia on korjattavissa oikeilla avuilla, kuten kaikki muutkin ongelma. Siina suvaitsee selkäänsä kenet tahansa, mutta parhaansa tekee vasta oikean ratsastajan kanssa, joka tietää mitä vaatia ja kuinka ylipäätänsä ratsastaa tammaa. Siinaa saa herätellä reippaalla kädellä alkutunnista, jotta sen saa liikkumaan itse treenauksenkin aikana. Kuskin on hyvä pitää mukana pitkää kouluraippaa sekä kannuksia, joiden avulla turha potkiminen ja maiskutuslaulut saadaan jätettyä vähemmälle.

Kouluratsuksi Siina on yllättävänkin jäykkä, vaikka osa voidaankin selittää sen isolla koolla. Tammaa on ratsastettava koko ajan, muuten se kulkee yhtä hienosti kuin ratsastuskoulun +30v huonosti uudelleenkoulutettu ex-ravuri - varma se on kuitenkin, mihinkään ei lähdetä vaikka muita pelottaisi. Siinan huomatessa, että selässä on mukava ja tuttu ratsastaja, vaatii se edelleen kuskin panostusta, mutta rentoutuu helpommin. Laskeutuessaan hieman alemmaksi, tamma on jo mukavampi ratsastaa, mutta toisaalta on oltava tarkkana, jottei se valu ihan nokalleen ja kaadu siitä ympäri. Parhaiten tammalta luonnistuvat lisäykset, kokoamisissa on sen sijaan aina välillä vaikeuksia.

Esteitä Siina ei hyppää kuin äärimmäisen harvoin ja äärimmäisen taitavan ratsastajan kanssa. Tamma ei vain tunnu pitävän koko puuhasta alkuunkaan, mutta kiltteyttään se ylittää puomit ihan nätisti, vaikka ne olisivatkin kymmenen sentin korkeudella maasta. Muutaman kerran Siina on yllättänyt puhtaalla radalla kotikentällä jopa metrin korkeudessa, mutta kukaan ei henno pakottaa neitiä esteille - se kun yrittäisi yli luonteensa mukaisesti, vaikkei millään tahtoisi ja vaikka vähän pelottaisikin.

Maastoillessa Siina on mitä mukavin! Kun se pääsee pois kouluaitojen sisältä luontoon, piristyy se selvästi ja onkin koko ajan menossa. Selässä olija saakin alkuun muistuttaa Siinaa hyvästä vauhdista, mutta sen jälkeen voi poikkeuksellisesti vain matkustaa. Siina on varmajalkainen ja luotettava, mutta toisaalta myös syttyessään viidakkolaukkojen ylivoimainen voittaja! Maastoesteille tammaa ei kuitenkaan viedä, ratamme kärsisi liikaa, ja uittokin rajoittuu kahlailuun, kun tamma ei siitä niin kauheasti pidä. Kaikenkaikkiaan se onkin ratsu, jota on ratsastettava - tällöin oikea tykki!

Tamma on mukava kisaratsu: se on jo lastauksesta alkaen rento ja kiltti, vaikkakin tahtoo ehdottomasti matkustaa yksin! Muita kommervinkkejä ei ole, Siinaa voisi sanoa jopa tallin helpoimmaksi kuljetettavaksi, eikä se ota itseensä, vaikka kuski hermoilisikin jo tulevaa koitosta .. Kun Siinalla on ruokaa, kaikki on hyvin. Kisoissa tamma jatkaa linjaansa, eikä ole mitenkään jännittynyt, vaan samanlainen kuin kotona. Onhan se tietenkin kiinnostunut uudesta paikasta, mutta ei hermoile kuten omistajattarensa (...), vaan suorittaa lämmittelyn tehtävät juuri niin kuin pyydetään. Radallakaan se ei hirveästi muutu, vaikka voikin tuntua vähän jännittyneeltä - kun ratsastaa kuten kotona, on Siina kuin peili toimien niin hyvin kuin pyydetään. Kisoissa se saa kuitenkin vähän lisäpotkua, eikä tarvitse käskeä niin paljoa eteen!


i. Rochester evm
  holst, rn, 173cm
  koulupainotus
ii. Ontario evm
  holst, prn, 175cm
iii. Tico evm
iie. Ontaria evm
ie. Ithaca evm
  holst, rn, 165cm
iei. Adam evm
iee. Valetta evm
e. Payday evm
  holst, rt, 167cm
  koulupainotus
ei. Acid Western evm
  holst, rt, 164cm
eii. Poisoned evm
eie. Blood Mistress evm
ee. Cat Concerto evm
  holst, rt, 168cm
eei. Edward evm
eee. Catwoman evmSiinan juuret nojaavat holsteinjalostuksen vanhoihin, menestyneisiin nimiin sekä pitkäjänteiseen työhön; tähän hevoseen on panostettu suvullisesti enemmän kuin voi kuvitellakaan, sillä jokainen astutus, jokainen yhdistelmä on mietitty saksalaisten huippukasvattajien päässä enemmän kuin tarkkaan, pohdittu, mitä ominaisuutta toivotaan, mitä tahdotaan peittää puolisolla, millainen tuloksen pitäisi olla... Siksi on syntynyt elegantti, hyväluonteinen ja kouluratsastuksessa vaativalle tasolle asti kapasiteettia omaava ideaali holstein kuuluisan Stal Schuberin kasvattina - eikä meidän Siina ole ainoa, joka täyttää em. piirteet, vaan Schuberin kasvatustyö on tunnettu ympäri maailman laadukkaana ja asiantuntevana.

Siinan isä Rochester on/oli hyvin suosittu, vanhempaa holsteinkantaa edustava jalostusori. Se on lentänyt jo vihreimmille laitumille hopeareunuksisten pilvien päälle, mutta pakasteet jatkavat Rochesterin eloa uusimpien holsteinien suvuissa. Suhteellisen massavahkoksi, mutta erittäin sopusuhtaiseksi sekä elegantiksi tituleerattu tummanruunikko ori kilpaili elinaikanansa aina Intermediate II -luokissa asti kansainvälisellä tasolla saaden paljon kehuja puhtaista sekä laajoista liikeradoistaan, mutta siirtyi jo varsin aikaisin siitoskäyttöön. Toisella palkinnolla kantakirjattu ori jakaa nykypäivänä holsteinkasvattajien mielipiteet, sillä sen nimeä näkyy paljon ja on vaikeaa löytää vanhemmanlinjaista holsteinia, jonka suvussa Rochester ei jossain muodossa olisi.

Vaikkei Ontario itse ollutkaan kirkkain tähti holsteinjalostuksen taivaalla elinaikanansa, se elää nimenä sekä periyttäjänä yhä menestyneimmän poikansa Rochesterin kautta. Ontario oli myöskin varsin massava ja isokokoinen hevonen, jonka olisi voinut pelkästä ulkonäöstä päätellen kuvitella vetämään lanoja pellolle, mutta oikeanlaisen koulutuksen kautta orista kuorittiin esiin Va A -luokkia läpi tahkonnut kilpahevonen, jonka luonne oli kuulemma täyden kympin arvoinen. Periyttäjänä ori ei kuitenkaan ollut varma, vaan muutamasta kymenestä jälkeläisestä vain muutama on yltänyt sen tasolle tai ylitse, eikä mukavaa luonnetta ole siunattu juuri kenellekään muksuista.

Kimo, mutta kyseistä geeniä olemattomasti periyttänyt Tico ei ole tämän aiemman isälinjan tavoin mitenkään massava tai iso, vaan kenttähevosena se oli pieni, täysiverisen verta suonissaan kantanut äärimmäisen sähäkkä ja ketterä tapaus. Vaikkei orin luonne itsessään ollut helppo, se oli kuitenkin henkeen ja vereen kilpahevonen, joka taisteli ratsastajansa kanssa voiton toisensa jälkeen kotiin. Erittäin hyvällä tekniikalla hypännyt Tico omasi myöskin upeat askeleet, joten sitä käytettiin mielellään holsteinjalostukseen tuomaan linjoihin uutta keveyttä ja ketteryyttä, mutta miten tämän periyttäminen onnistui on jo vähän toinen tarina...

Erittäin kaunis Ithaca eli koko elämänsä lähinnä siitostammana kiertäen vain näyttelyitä; sen omistajalla ei ollut mitään intoa lähteä kouluttamaan hevosta vaativiin koulukiemuroihin, vaikka sukunsa sekä liikkeidensä puolesta Ithacalla olisi ollut kaikki edellytykset näihin, vaan lukuisat BIS-sijat näyttelyissä sekä KTK-II -palkinto lämmittivät varmasti tarpeeksi. Kilpailunäyttöjen puute ei haitannut Ithacan siitostamman uraa, vaan se jätti jälkeensä 11 tervettä, hyvärakenteista varsaa, joista tuli loistavia kilpahevosia oikean isäorin kanssa yhdistettynä. Tamman mukava luonne periytyi monelle varsoista, ja Ithica itse nukkui pois vasta 30-vuotiaana elien koko elämänsä saman omistajan hoivissa.

Ithacan hyvää rakennetta ei tarvitse kauaa ihmetellä, kun vilkaisee sen isää Adamia. Ori oli kevyt, ennemminkin nykyaikaisen moderni kuin vanhemman linjan massava kouluhevosholstein, mutta se ei tehnyt siitä lainkaan huonompaa, sillä pienestä koostaan huolimatta ori venyi näyttäviin ja ilmaviin liikkeisiin, jotka siivittivät koulutuomaritkin raapustelemaan papereihin hyviä numeroita. Jalostusorina se ei ollut vielä elinaikanansa kovinkaan suosittu edustaessaan niin erilaista linjaa kuin mitä aikakauden tyylisuuntaus silloin oli, mutta tätä nykyä Adamin arvo on noussut, sillä sen jälkeläiset ovat toinen toisensa perään menestyneitä, erinomaisia kouluhevosia.

Valetta sen sijaan ei kerännyt tunnettavuutta ollessaan harrasteratsuna, mutta ihan musta lammas se ei ole parin hyvän jälkeläisensä ansiosta. Tammalla oli kuitenkin paljon terveydellisiä ongelmia läpi sen elämän, ja kun paha ähky pääsi yllättämään Valettan sen ollessa jo 19-vuotias, oli omistajan mukaan paljon armollisempaa päästää tamma ikiuneen lepäämään. Sen merkitys olikin omistajalle paljon enemmän tunteellinen kuin taloudellinen, mutta isommat kasvattajatkaan eivät löydä Valetasta itsestään sen kummempaa kritisoitavaa, se ei vain päässyt näyttämään taitojaan kilpakentillä.

Chinese Chiven emä Payday on emänpuoleisen modernimman holsteinjalostuksen erinomainen näyte; se on kevyt, reipas ja innokas, mutta silti tottelevainen, osaava kouluratsu sekä korrekti rakenteeltaan. Liikkuessaan Payday voi olla hieman vaatimattoman näköinen, mutta se on kuitenkin kilpaillut PSG-luokkia hyvällä menestyksellä - yksi syy tähän menestykseen on varmasti Paydayn työmoraali, sillä ratsastajansa mukaan se tekee kaiken aina täysillä, yhtä innokkaasti ja mielellään kuin ensimmäisillä kerroilla. Jälkeläisiä Paydaylla ei vielä ole Chinese Chiven lisäksi, mutta toisaalta tamma on vielä suht nuori ja keskittyy kilpailemiseen.

Monia menestyneitä jälkeläisiä periyttänyt Acid Western oli elinaikanansa ainakin allekirjoittaneen silmään äärimmäisen komea, hyvärakenteinen raudikko ja keskikokoinen jalostusori, joka kilpaili pääasiassa esteillä. Ihan GP-ratoja Acid Western ei päässyt pomppimaan, mutta sen kapasiteetti riitti 140cm -luokkiin, joista saavutuksena oli kansainväliseltä tasolta monia voittoja. Acid Western liikkui radalla hyvin ketterästi ollessan kevytrakenteinen, omasi paljon ponnistusvoimaa sekä hyvän, eteenpäin suuntautuvan hyppytekniikan. Tämän vuoksi se oli suosittu niin este- kuin koulupuolenkin jalostuksessa, sillä ori todisti jo ensimmäisillä jälkeläisillään periyttävänsä liikkeiden lisäksi hyvää luonnetta.

Täysin musta, pelkällä pienellä tähdellä varustettu Poisoned ei ollut luonteeltaan yhtään helpompi, kuin sen korskuva, tanssahteleva ja luimiva ensivaikutelma antoi ymmärtää. Omistajansa mukaan orin kanssa elämä oli yhtä tahtojen taistelua, eikä tälle villiruususielulle ja piikkilankamielelle vain saanut antaa periksi, mikäli meinasi saada jotain aikaankin sekä pysyä turvallisissa väleissä herran kanssa. Vaikeahko luonne ei tehnyt Poisonedista menestyksekkäintä kilpahevosta elinaikansa, saati suosituinta jalotusoria, mutta kun se yhdistettiin hyvin rauhallisluontoiseen tammaan, tuloksena oli jopa muutama erittäin rauhallinen jälkeläinen! Poisoned kantakirjattiin toisella palkinnolla myöhemmällä iällä, joka siivitti sitä pieneen nousukiitoon jalostuspuolella.

Rautias, vain himpun verran 160 senttimetrin rajan ylittänyt Blood Mistress ei ollut lainkaan nimensä mukainen hevonen, vaan tammaa kutsuttiin jo pystyynkuolleeksi, joka kuvasi kuulemma loistavasti sen rauhallisuutta. Tässä tapauksessa, Acid Westernin emänä ja Poisonedin morsiamena kyseinen termi ei ollut lainkaan huono juttu, mutta hyvästä hyppykyvystään huolimatta Blood Mistress ei pärjännyt kilparadoilla kaksisesti ollessaan yksinkertaisesti hidas - ja rauhallinen. Se toimikin myös terapiaratsuna ja vanhemman naisen harrastehevosena varsoen aina muutaman vuoden välein itsensä tapaisia, kivarakenteisia ja useimmiten hyväluontoisia varsoja.

Rauhallisuus ei kuvaa enää Cat Concertoa, joka oli kouluhevoseksi poikkeuksellisen sähäkkä ja "elämäniloinen" tapaus. Veijariksi ja ilopilleriksi kutsuttu Cat Concerto kykeni hauskuuttelun ohessa myöskin kunnon työntekoon taipuen aina GP-ratojen kiemuroihin, ja sen kanssa harjoittelua helpotti hyvin epätammamainen luonne; neidin päivät olivat jatkuvasti hyviä, eikä kiimakaan häirinnyt sen elämää suuremmin, jolloin siitä muodostui hyvin tasainen menestyjä. Tamma varsoi kuitenkin vain muutaman kerran, sillä sen kilpauraa jatkettiin pitkälle, eikä Cat Concertoa alettu enää kiusaamaan eläkepäivinänsä muksuilla.

Ehei, mitenkään Houkutukseen liittyvä Edward kilpaili hyvin vähän elämänsä aikana, sillä musta, äärimmäisen hyvärakenteinen ori keräsi meriittejä lähinnä näyttelykentiltä. Ne näytöt, joita se keräsi tammojen omistajia varten todisteiksi kyvyistään, osoittivat kuitenkin, että kovemmalla panostuksella Edward olisi varmasti voinut kiivetä koulukenttien uudeksi Pohjantähdeksi. Jalostusorina se periytti valitettavasti heikkoja jalka-asentoja, vaikkei sen omissa niiin suurta vikaa ollutkaan, ja siksipä Edward jäikin vain pieneksi tähdenlennoksi suuren holsteinjalostuksen Linnunradalle.

Nuorena kuollut Catwoman ei saanut elämälleen parhaita mahdollsia lähtökohtia emän kuoleman vuoksi. Se ei myöskään löytänyt adoptioäitiä, jolloin kasvaminen tapahtui ihmisen voimassa luoden Catwomanista näin ollen hieman aran, mutta toisaalta tuttuihin henkilöihin luottavan tapauksen. Aikaisin syntyneen tamman vastustuskyky oli heikko, ja siksipä kun se sai vakavan influessan saman tallin muiden hevosten mukana, tuli pienen ruunikon aika sanoa goodbye tälle maailmalle ja lentää parempaan paikkaan.Varsat
t. Tropica Maya - synt. 02.08.2008 - i. Sparrowhawk - om. Jenn.
t. Wien Waltz PIC - synt. 08.10.2008 - i. Shejk Mikheil - om. Crystal
o. Vol de Mort PIC - synt. 12.10.2008 - i. Weedeater - om. hejdi
t. Tropica Romanticize - synt. 29.06.2008 - i. Sparrowhawk - om. hejdi
t. Perfect Symmetry PIC - synt. 16.02.2009 - i. Rollercoaster - om. bill.
t. Chinaday CTN - synt. 05.01.2011 - i. After Bad Day - om. Joe


KRJ:n koulukilpailut:
75 sijoitusta / 11 voittoa

01.07.2008, Serpentines, Vaativa B, 4/36
04.07.2008, Olipa Kerran, Helppo A:2, 3/40
04.07.2008, Olipa Kerran, Vaativa B:0, 6/40
04.07.2008, Skurvash, Vaativa A, 6/36
04.07.2008, Cecilie Riders, Helppo A, 1/81
05.07.2008, Marceille, Vaativa B, 7/65
23.07.2008, Jerry, Intermediate I, 4/28
23.07.2008, Jerry, Intermediate I, 4/28
26.07.2008, Zurück, Helppo A, 4/75
28.07.2008, Roganah, Vaativa B, 6/38
28.07.2008, JPR (Jewel Ponies), Vaativa A, 4/30
28.07.2008, Satulinna, KN Special, 2/47
30.07.2008, Evergrey, Kür Vaativa B:6, 6/50
31.07.2008, Evegrey, Helppo A:0, 4/50
02.08.2008, CeRi, Vaativa B, 5/32
02.08.2008, Reyan, Vaativa B, 2/40
03.08.2008, Mistral, Helppo A, 3/29
03.08.2008, Mistral, Vaativa B, 1/30
03.08.2008, Mistral, Helppo A, 5/30
03.08.2008, Mistral, Vaativa B, 4/30
03.08.2008, Mistral, Vaativa B, 3/30
03.08.2008, Mistral, Helppo A, 4/30
04.08.2008, Arwyn, Helppo A, 5/52
04.08.2008, Arwyn, Helppo A, 4/52
05.08.2008, Tropica, Intermediate I, 2/40
05.08.2008, Willoughby, Vaativa B, 4/35
05.08.2008, Soojendav, Helppo A, 6/42
05.08.2008, Soojendav, Helppo A, 7/50
05.08.2008, Soojendav, Vaativa B, 3/50
06.08.2008, Regal, Vaativa A, 2/41
07.08.2008, Pohjatuuli, Intermediaire I, 3/20
07.08.2008, Pohjatuuli, Intermediaire I, 2/20
07.08.2008, Mörkövaara, KN Special, 2/50
07.08.2008, Mörkövaara, Helppo A, 6/50
07.08.2008, Mörkövaara, KN Special, 1/50
08.08.2008, Mörkövaara, KN Special, 1/47
08.08.2008, Mörkövaara, KN Special, 1/47
10.08.2008, Dakota, Vaativa B, 3/30
10.08.2008, Willoughby, Vaativa B, 4/35
10.08.2008, Willoughby, Vaativa A, 5/35
10.08.2008, MC-Suomenhevoset, Vaativa B, 1/40
10.08.2008, MC-Suomenhevoset, Vaativa B, 3/40
11.08.2008, Altencois, Vaativa B, 5/162
11.08.2008, MC-Suomenhevoset, Vaativa B, 2/40
12.08.2008, Danduo, Helppo A, 2/35
12.08.2008, Fawel, Helppo A, 5/96
12.08.2008, Fawel, Helppo A, 5/96
14.08.2008, NAS, Helppo A, 2/30
14.08.2008, Ciar Dressage, Grand Prix, 6/45
14.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 3/52
14.08.2008, Arwyn, Vaativa A, 4/52
14.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 7/52
15.08.2008, Bless, Vaativa B, 1/41
15.08.2008, Katvusto, Intermediate II, 1/22
15.08.2008, Katvusto, Grand Prix, 2/21
18.08.2008, KaRa, Vaativa B, 9/100
21.08.2008, KaRa, Helppo A, 3/100
22.08.2008, Züruck, Vaativa A, 1/42
23.08.2008, Tijuana Stables, Vaativa A, 7/56
23.08.2008, Yalda, Intermediate I, 7/56
23.08.2008, Nappulaliiga, Vaativa A, 7/50
25.08.2008, NAS, Helppo A, 3/30
01.09.2008, KaRa, Kür Vaativa A, 2/19
07.09.2008, RockWell's Stallions, Intermediate I, 4/41
14.09.2008, Kinn.n Satumaa, Grand Prix, 3/171
29.04.2009, Tropica, Grand Prix, 1/30
01.05.2009, Tropica, Grand Prix, 2/30
03.05.2009, Tropica, Grand Prix, 2/30
03.05.2009, Tropica, Grand Prix, 4/30
06.05.2009, Daftomor, Grand Prix, 4/50
07.05.2009, Daftomor, Grand Prix, 6/50
07.05.2009, Daftomor, Grand Prix, 3/50
10.05.2009, Daftomor, Grand Prix, 6/50
10.05.2009, Daftomor, Grand Prix, 1/50
13.05.2009, Marceille, Grand Prix, 4/40


Valmennukset:

17.06.2009 Kouluvalmennus, valmentaja Aimer
"Tamma säväytti heti rauhallisella luonteellaan, se vaikutti varmalle ja mukavalle hevoselle. Sitä sai verrytellä ja taivutella lämmittelyissä melko kauan ja perusteellisesti, ennen kuin se alkoi notkistua ja rentoutua. Avuille se herkkeni sitä enemmän mitä pidemmälle valmennus eteni, oli hienoa huomata edistystä. Eteenpäinpyrkimystä sai pitää koko ajan yllä, eikä selkään saanut unohtua matkustamaan missään vaiheessa."

18.06.2009 Kouluvalmennus, valmentaja Aimer
"Tänään Siina oli hieman eilistä reippaampi, joskin taivuttelua sai taas tehdä paljon, sillä tamma oli alkutunnista tönkkö kuin tukki. Pikkuhiljaa Siina taas vetristyi ja alkoi rentoutua, kuten edellisessäkin valmennuksessa, mutta tänään se oli myös valitettavan etupainoinen, jos ei ollut tarkkana. Ajoittain se painoi kuolaimelle, ja sitä sai jatkuvasti "herätellä". Loppuraveilla tamma kuitenkin sai vapaampaa ja oli vielä laukkaharjoitusten jäljiltä innoissaan, joten tahti oli sopivan reipas ja rento."» Päiväkirja merkintöjä

10. elokuuta 2008
Arki Siinan kanssa on lähtenyt sujumaan heti sen tulon jälkeen oikein mallikkaasti, ja siitä on muodostunut juuri sellainen ostos, kuin pienissä salaisissa haaveissani toivoinkin. Meillä ollessaan tyttö on varsonut jo pari kertaa, uusimpana tuloksena erittäin nätti, Bleyena WBsiin myöhemmin matkaava tammavarsa Tropica Maya, ja sen lisäksi se on menestynyt hienosti kilpailuissa. Tänään vuorossa oli vaihteeksi hieman rankempaa treeniä, sillä kerrankin Brasiliassa oli vähän viileämpi päivä, joka sopi täydellisesti treenaukseen. Siina oli jo hoidettaessa tavanomaisen kiltti, laitoin sen itse tällä kertaa valmiiksi, ja selästä käsin se tuntui varsin vetreältä omaksi itsekseen. Lämmittelyssä tamma yritti ensin hieman lintsailla hommista puskemalla eteenpäin suorana kuin rautakanki, eivätkä avut tuntuneet menevän ihan heti lävitse, mutta kuten tavallisesti, neiti vain tarvitsi aikaa syttyäkseen. Laukanvaihtoharjoituksissa (sarjavaihdot joka toisella) se suorastaan loisti, eikä mieleni olisi voinut olla paljoakaan iloisempi lopetellessamme perusteelliseen verryttelyyn sekä maastokävelyyn. Neiti oli todellakin ansainnut kunnon rapsutuspalvelun loppuillaksi!

09. syyskuuta 2008
Siinan kilpaura on ollut niin loistokas, että ensi viikolla olevan starttimme jälkeen GP-luokassa neiti pääsee ansaitusti viettelemään lomaansa, jonka aikana se saa pyöräyttää ehkä muksun tai kaksikin - sitten treenaillaan ja samalla nautitaan elämästä, ja kilparadoille paluuta katsotaan vasta vähän myöhemmin. Treenit ovat sujuneet nyt viimeviikkoina hieman vaihdellen, toisinaan tuntuu siltä kuin tamman kanssa pääsisi taivaaseen, ja sitten jotkut päivät ovat suoraan helvetistä. Tänään ajattelin harrastaa todellista urheilua pystyttäen kentälle muutaman pienen ristikon, sekä pystyn ja yhden okserinkin ennen kuin Fernando toi Siinan minulle (ja hänenhän ilmeensä oli suorastaan kauhistunut, kun hän näki esteet)... Siinakaan ei tuntunut hyppivän riemusta, mutta lämmittelyn jälkeen se ylitti esteet kiltisti, ja toihan tämä hieman vaihtelua arkeen. Itse tekniikka kaivannee kuitenkin vielä hieman hiomista, sillä ne loikat olivat aika vaikesti ennustettavia, toisinaan pompattiin sentin ja joskus metrin päästä. Mutta yrityshän se tärkein on!

18. maaliskuuta 2009
Kulunut talvi on ollut hieman hiljaisemmanpuoleinen Siinan suhteen, vaikka tamma onkin täysin rinnoin nauttinut lomailustaan. Kun sillä noin kuukausi sitten aloiteltiin vakavamielisempää treenausta, on se puhkunut siitä lähtien uutta energiaa, ja ne lisäyksetkin ovat saaneet siivet allensa. Tänäänkin treeniä aloitellessamme tamma pyöritteli kankia suussaan, kaarteli kaulaansa, tepasteli paikoillaan ja hieman sivuttainkin, ja ensimmäiset raviaskeleet olivat aikamoista ravurileikkiä. Heti, kun tämä energia on saatu suunnattua oikein, on tulos ollut upeaa, ja Siina venyy edelleenkin GP-ratojen kiemuroihin hienosti. Piaffen kanssa oli tänään tosin pientä valtataistelua, sillä hei d44, eihän neiti nyt paikoillaan tahdo pysyä, kun energiaa riittää, ja siksipä se kipittelikin aikamoista haipakkaa apuja karkuun, ennen kuin päädyin vain linjalle, että soosoo ja tällä kertaa totellaan. Vihreä ruoho on myöskin alkanut kasvaa paljon tuuheampana kuin ennen, sateet ovat tehneet hyvää, joten tänään syöttelin Siinaa pihalla puolisen tuntia - ei se ehkä tehnyt hyvää linjoille, mutta mielelle kylläkin!

13. kesäkuuta 2009
Pitkän harkinnan jälkeen päädyin tänään ilmoittamaan Siinan YLA-tilaisuuteen. Tyttö on ollut sinne valmis jo pidemmän aikaa, ja nyt kun kilparadat ovat takanapäin upean kymmenen GP-sijoituksen putken jälkeen, lienee tamma viedä heti tuoreeltaan arvosteltavaksi, kun se on kaikin puolin loistavassa kunnossa. Enää on treenattava hieman rakennearvosteluasentoja, puunattava koko poni päästä häntään, sekä myöskin viritettävä kuskit ja esittäjät oikeaan mielentilaan. Siina ei ole ollut hössötyksestä moksiskaan, vaan tänään se nautti elämästään pitämällä kevyehkön päivän, ollen tarhassa aina iltaan asti, ja käyden vain kävelemässä puolisen tuntia tallipoika Marcin kanssa lähimaastoissa. Olen myöskin miettinyt Siinalle muutamaa varsaa lähiaikoina, todennäköisesti sitten kun kesäkuun YLA-tilaisuus on käyty, samoin myöskin heinäkuun KRJ-laatuarvostelu johon kovasti toivomme ehtivämme mukaan. Siina on kuitenkin nyt meidän suunnaltamme ihan ensimmäisten joukossa siinä hevosjonossa, joka tahtoo matkustaa KRJ-laatikseen, joten...! Parasta toivoen peukut pystyssä!