Joe Talent G


15.02.2007 - 22.01.2014

KRJ-I - YLA2


kuvasta kiitos Roelofs


Virallinen nimi: Joe Talent G Sukupuoli: Ori
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 166cm, rn
Syntynyt: 15.02.2007 VH-tunnus: VH02-044-4785
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: Heini L. Omistaja: Sorel / Carbon Sporthorses

Joe on ensimmäinen oma kasvatti, joka jää omaan talliin. Se perii vanhemmiltaan vahvan koulupainotuksen, ja tuleekin toivottavasti tulevaisuudessa loistamaan jopa GP-radoilla. Maan parhaat asiantuntijat ovat apunani kouluttamassa hevosta, sekä kehittämässä minua itseäni tämän hevosen kanssa yhteispeliin, jotta kilpaileminen ja menestyminen vaikeissakin luokissa olisi mahdollista.

Joen koulutus aloitettiin ihan alusta, ja nyt sen ollessa 4-vuotias se osaa jo HeB'n radan hienosti, ja kehitys vaan jatkuu eteenpäin - pian valloitamme HeA'n, VaB'n radat ihan leikiten, edistys on ollut huomattava ja oriin ei voi olla kuin tyytyväinen, sen kanssa on mukava työnskennellä sillä se on selväpäinen ja siksipä suht hyvä luontoinen ja helppo käsitellä. Meillä on tavoitteena olla orin 10-vuotis kaudella jo show sekä GP-luokissa.

Joen ensi kerran nähdessään tuijottaa ensimmäiseksi sen upeita piirteitä, komea ori - erittäin tempperamenttisessa kuoressa. Joe on aina ollut sellainen, varsasta alkaen se on ollut 'tuhma poika', nauttien jokaisen kepposen tuomasta huomiosta, paistatellut parrasvaloissa huomiota kerjäten. Vaikka huomio onkin yksi tärkeimmistä Joen piirteistä siitä löytyy myös innostunut hevonen, sen kiinnostus uusiin asioihin on rajaton. Se Rakastaa oppimista kunhan siitä hyötyy jotenkin, ainahan hyötyy kaikesta. Joelle menettää sydämmensä erittäin nopeasti jos sieltä löytyy pienikin tila, rakkaudesta nauttivalle oripojalle. Voisin melkein sanoa että Joe on ori jonka sydän on aito, aito ja luonnollinen. Joessa elää se villeys ja vapaus jota kukaan ihminen maailmassa ei saisi koulittua siltä pois, se on luonne - tempperamenttisuus josta tämä ori ei luovu, koskaan.

Joe tarjoaa haasteen kokeneelle. Ori keksii aina uusia tapoja saada ratsastaja häviämään mielessään pysyvän valtataistelun, sellaisiahan orit ovat. Ratsastaessakin pojalta löytyy kuitenkin sitä hieman outoa rajatonta uuden oppimisen halua jota usein käytetäänkin hyväksi, ratsastajan sen huomattua - Joen ratsastuksessa ja sen kanssa työskentelyssä. Kaikki askelajit sujuvat pojalta hyvin - jolleivat erinomaisesti. Laukka ja ravi ovat pehmeitä mutta niistä löytyy pientä tasaisuuden hiomista.

Kouluratsastus on tämän pojan alaa, sillä se on asia josta edes Joe ei voi oppia kaikkea. Yleensä sanotaan että hevonen opettaa ratsastajaa mutta Joen tapauksessa vuorovaikutus on yleensä molemmin puolista. Ratsastaja opettaa Joeta ymmärtämään uusia asioita eri tavalla, opettaa sen kuuntelemaan, lukemaan itseään - Joen tehdessä ja hioessa yksityiskohtia omalta osaltaan.

Maastossa Joe on itse tyyneys. Luulisi sen olevan omassa elementissään juuri luonnossa, hyppivän ja pomppivan, riehuvan ja teuttaroituvan, mutta siellä Joe saa itse rauhoittua, olla oma itsensä, nauttia huomiosta - hetkistä ratsastajansa kanssa. Joe on siis kokonaisuudessa erittäin leiskuva persoona, persoona jota kukaan ihminen ei varmasti unohda kerran tavattuaan.

Rakkautta ja huolenpitoa, huomiota ja kunnioitusta rakastava ori, on hoitaessa juuri sellainen kuin voisit kaiken edellisen tekstin perusteella kuvitellakin. Leiskuva, määrättömän energinen - kuitenkin kiltti ja herttainen. Joe on kohtelias, se ei pure - ei potki karsinassaan tai muulla sille kuuluvala alueella. Kuitenkin se tepastelee ja riehuu hoidettaessa, ei vahingoittaakseen ketään vaan juuri sen takia että se nauttii siitä. Varustamisen kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, pienenäkin Joe tykästyi varustamiseen, olihan se mukavaa ja uutta touhua - vaihtelua.

Kisoissa Joeta voisi sanoa diivaksi, jos se edustaisi toista sukupuolta. Siellä kuten kaikissakin muissa tilanteissa sen läsnäolo vaatii kaiken huomion. Kisapaikalla Joe esittää aina tervehdyksensä tammoille, keskittyen sitten vain tutkimaan rauhallisen tyynesti ympäristöään, järjestämättä suurempaa katastrofia. Kisa-areenalla se pistää kaikken oppimansa peliin, antaa sydämmensä sille toivolle että kaikki katsovat sitä, ihailevat, huomioivat ja tekevät kaikkea mitä tämä poika rakastaa. Kaikkea mitä Joen puhdas sydän janoaa.


i. Mafia GER
  holst, rt, 169cm
  koulupainotus
  VIR MVA Ch
  KTK-II, KRJ-II
ii. Mafioso II evm
  holst, prt, 168cm
iii. Wilhelm evm
iie. Whitney Summer evm
ie. Annabelle evm
  holst, rn, 163cm
iei. Anthionio evm
iee. Milady evm
e. Ruhig Stellen
  holst, km, 156m
  koulupainotus
  YLA3
ei. Steinmetz evm
  holst, km, 163cm
eii. Folter evm
eie. Betören evm
ee. Eng evm
  holst, rn, 159cm
eei. Glanz evm
eee. Decke evmMafia GER: Tämä ori on erittäin komea ori joka on saavuttanut elämänsä aikana paljon. Orilta löytyy vahvaa kouluratsastus pohjaa ja onkin kilpaillut hienosti koulua 34 sijoituksella. Mafiaksi kutsuttu herra on ollut monelle tamman omistajalle kuin suklaa kakku kaupassa, yhtä herkullinen ja täydellinen. Mafia on jättänyt jälkeensä 12 hyvin pärjännyttä jälkeläistä. Orilta löytyy herrasmiehen luonnetta ja rauhallisuutta. Mafia onkin periyttänyt jälkeläisilleen rauhallista ja kilttiä luonnetta mutta myös potentiaalia kouluradoille. Mafia tuotiin Saksasta Suomeen 2006, jonka jälkeen ori on saanut asua koko elämänsä ajan Yaven tiloissa. Ei unohdeta myös meriittejä, Mafia on kantakirjattu II-palkinnolla, saavuttanut KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnon sekä näyttelykehistä saanut loistavia mainintoja sekä VIR MVA Ch- arvonimen.

Mafioso II: On upea Saksalainen koulutaituri joka nykyisin elää meidän muistoissamme upeana kilparatsuna sekä todellisena siitoshevosena. Mafioso kilpaili aktiivisesti hyvällä menestyksellä kouluratsastusta Grand Prix luokissa. Ori onkin ollut todella haluttua tavaraa siitosorina, sillä Mafioso on periyttänyt suurimmalle osalle jälkeläisistään kuuliaista ja rauhallista luonnetta sekä tietenkin erittäin näyttävää rakennetta. Mafioso astui elämänsä aikana huikean määrän tammoja ja tämän varsoja näkee vielä tänäkin päivänä ulkomailla kilparadoilla. Mafioso oli merkittävä ja ehkä jopa parhaimpia siitosoreja ajallaan.

Annabelle: On kaunis harraste painoitteinen tamma. Annabelle ei ole koskaan ollut mikään erityisen kuuluisa vaikka onkin kilpaillut aktiivisesti alue- ja kansallistasolla, hyvälläkin menestyksellä. Tamma on ollut koko elämänsä ajan vain yhdellä omistajalla ja onkin saanut nauttia rauhallisesta elämästä. Annabellen jätettyä kilpailu-uransa taka-alalle, tämän omistaja halusi astuttaa vielä tammansa. Annabelle jättikin jälkeensä pari hyvä luonteista ja rakenteista jälkeläistä. Annabelle on periyttänyt jälkeläisilleen rauhallista ja rehtiä luonnetta. Kaikin puolin todella hieno ja kiltti tamma!


Ruhig Stellen: Kimo, pieni kokoinen mutta todellinen energia pakkaus! Tältä neidolta löytyy vauhtia melkein joka tilanteessa, joka ei tietenkään ole huono asia. Stella on kilpaillut monissa kouluratsastus kilpailuissa Grand Prix tasolla. Tamma on kuitenkin siirtynyt jo vihreämmille niityille, 24 vuoden ikäisenä. Stella on jättänyt jälkeensä seitsemän upeaa jälkeläistä jotka ovat pärjänneet hyvällä menestyksellä kouluratsastus kilpailuissa. Stella on myös aito Saksan tuonti, ja sukukin on melkoisen hyvä tasoista. Mitään erikoisia mainintoja tammalta ei löydy, muuta kuin KRJ sijoituksia. Vaikka tamman luonne on todella menevä, on hän kuitenkin hoitaessa ja ratsastaessa kuin unelma. Myös jälkeläiset ovat perineet Stellalta hyvää menohalua.

Steinmetz: On komea kimo ori joka hullaannuttaa varmasti monet ihmiset. Ryhdikäs ja lihaksikas ori on ollut Saksassa aikoinaan hyvinkin suosittu. Ori on luonteeltaan tulinen mutta herrasmies ihmisten käsittelyssä. Ori on vaikuttanut kouluradoilla, sillä Stein on kilpaillut suurissakin tapahtumissa ympäri maan. Jälkeläisiä hän on jättänyt hyvän määrän ja saanut periytettyä jälkeläisilleen menevää ja todella kovaa kilpailu tahtoista luonnetta. Stein jätti kilpailemiset jo 11-vuotiaana ikävän jalkavian takia, joka tuli orin kirmatessa omalla laitumellaan. Tämän takia Stein siirtyi vain harraste käyttöön ja samaisesti siitosoriin virkaan. Steinin jalkavika kuitenkin paheni orin ollessa 15-vuotias, ja hänen omistaja teki todella raskaan päätöksen päästää hevonen kivuistaan. Steinin varsoja näkee vieläkin radoilla näyttämässä todellisten kisahevosten taitoja.

Eng: On rakenteellisesti todella upea ja kaunis saksalainen tamma. Eng on kilpaillut niin este- kuin kouluratsastus kilpailuissa, pääpainotuslajina kuitenkin koulu. Eng on luonteeltaan säyseä, herkkä ja hiukan varovainen. Ratsastettavana vaativa, joten vain taidolliset ratsastajat ovat saaneet jakaa tämän hevosen kanssa radoilla ilonsa. Osaavan ratsastajan käsissä Eng on todellinen unelma hevonen! Tasaiset ja sulavat liikkeet tekevät ratsastuksesta mukavan elämyksen. Esteillä Eng on kilpaillut 120cm rataesteillä ja koulua hyvällä menestyksellä jopa intermediaite I- luokissa. Eng on käynyt esittelemässä kroppaansakin monenlaisissa näyttelyissä ja saanut erittäin hyvää mainintaa. Eng on jättänyt jälkeensä vain kolme jälkeläistä, joista kaksi asustelee edelleen Saksassa ja yksi Ruotsissa. Tamma on periyttänyt jälkeläisilleen hyviä rakenne ominaisuuksia sekä hyvää luonnetta.


Varsat
s. 09.11.2007 - o. Stephan Rest - holst - e. DHB Second Avenue - om. hejdi -- KRJ-II, YLA2
s. 09.11.2007 - t. Talentenue Rest - holst - e. DHB Second Avenue - om. Jenni R
s. 11.11.2007 - o. Amarn Joey - holst - e. Kiskillilla SIN - om. Scilla
s. 02.02.2008 - t. Liaison Joyless - holst - e. Liaison Prada-Love - om. marya
s. 20.04.2008 - t. Shelby de Grant - holst - e. Mary-Lou de Grant - om. Grant WB
s. 13.01.2012 - o. Joyfulness Stig CTN - holst - e. Sweet Taiga CTN - om. Sorel
s. 26.04.2012 - t. Nouvion Opaque - old - e. Suprant Jaded - om. Haras de Nouvion
s. 09.01.2014 - t. Blackwood Bronco BG - holst - e. Sidekick Scorpio CTN - om. Jaana K.


KRJ:n koulukilpailut:
95 sijoitusta / 13 voittoa


pvm paikka jaos luokka sijoitus
23.06.2007 FsRa KRJ Vaativa B 9/112
23.06.2007 Cheval Delamer KRJ Vaativa B 3/62
28.06.2007 Kiskal KRJ Vaativa B 2/55
10.09.2007 Rinteen KK KRJ Vaativa A 2/20
11.09.2007 Bellicose KRJ Vaativa B 2/25
11.09.2007 De Duivel KRJ Vaativa A 4/40
15.09.2007 Zener Arabians KRJ Vaativa B 7/126
15.09.2007 Zener Arabians KRJ Vaativa A 1/92
15.09.2007 Chennye KRJ Vaativa A 3/25
20.09.2007 SOHO KRJ Vaativa A 5/40
20.09.2007 Hiljaisuus KRJ Vaativa B 5/168
30.09.2007 Seura-AAR KRJ Vaativa A 4/64
10.10.2007 Ample Estate KRJ Vaativa B 3/140
12.10.2007 Discreet KRJ Vaativa B 4/40
12.10.2007 Broken Heroes KRJ Vaativa A 3/30
15.10.2007 Camorén KRJ Vaativa A 6/49
16.10.2007 Puomila KRJ Vaativa B 8/105
19.10.2007 VMR KRJ Vaativa B 4/29
25.10.2007 Grant KRJ Vaativa B 1/50
28.10.2007 Räkättirastas KRJ Vaativa A 3/90
13.01.2008 Västerby KRJ Intermediaite I 2/21
13.01.2008 Västerby KRJ Intermediaite II 5/28
17.01.2008 Tinderin Holsteinit KRJ KN Special 6/39
25.01.2008 Viehättävä KRJ Vaativa A 4/176
04.02.2008 Viehättävä KRJ Intermediaite I 3/50
04.02.2008 Viehättävä KRJ Intermediaite I 7/50
04.02.2008 Västerby KRJ Intermediaite I 3/26
05.02.2008 Västerby KRJ Intermediaite I 2/25
06.02.2008 Västerby KRJ Intermediaite I 3/30
06.02.2008 Västerby KRJ Intermediaite II 6/40
15.04.2008 Blyena KRJ Intermediaite I 4/50
17.04.2008 Svandhil KRJ Intermediaite II 4/29
19.06.2008 Blyena KRJ Grand Prix 2/45
31.07.2008 Reyan KRJ Grand Prix 5/40
10.08.2008 Västerby KRJ Grand Prix 3/50
10.08.2008 Västerby KRJ Grand Prix 2/50
10.08.2008 Västerby KRJ Grand Prix 7/50
10.08.2008 Västerby KRJ Grand Prix 7/50
10.08.2008 Västerby KRJ Grand Prix 1/50
17.04.2009 YT Forest KRJ Intermediaite I 2/20
23.04.2009 Gräslund KRJ Grand Prix 4/35
05.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 1/30
05.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
05.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 3/30
06.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 1/30
06.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
06.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 1/30
08.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 5/30
08.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
10.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
10.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 1/30
11.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 3/30
12.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 3/30
13.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 1/30
13.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
13.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 5/30
14.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 4/30
14.05.2009 Aworei KRJ Intermediaite I 2/30
14.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 1/30
14.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 1/30
15.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 3/30
15.05.2009 Aworei KRJ Grand Prix 2/30
25.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 3/50
26.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 4/50
27.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 2/50
06.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 5/25
08.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 2/25
09.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 4/30
13.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 3/30
15.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 3/30
30.08.2009 Painswick Ponies KRJ Intermediaite II 1/70
01.09.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 4/100
01.09.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 3/100
03.09.2009 Prominent KRJ Intermediaite II 8/100
03.09.2009 Prominent KRJ Grand Prix 2/100
03.09.2009 Prominent KRJ Grand Prix 4/100
06.09.2009 Sarkasmi KRJ Vaativa A 3/50
08.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 3/30
09.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
11.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 2/30
12.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 5/30
12.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 5/30
12.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 6/50
13.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 5/50
13.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 5/50
14.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
14.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 5/30
15.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite I 7/100
15.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 4/100
18.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite I 7/100
18.09.2009 Kisakeskus EP KRJ Vaativa A 3/51
19.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 1/100
23.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 5/30
24.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 1/30
27.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 2/30Valmennukset:

07.07.2012: Kouluvalmennus, valmentaja Ezzu
Tämä komea holstein-ori saapui valmennukseen upeine liikkeineen. Alkukäynneissä se käveli nätisti uraa pitkin. Lisätyt askellajit sujuivat erinomaisesti eikä niissä ilmennyt minkäänlaisia ongelmia. Lisätyssä ravissa Joen kaulan ja pään muodot olivat hyvät. Lisäksi sulku- ja avotaivutus olivat hienoa taidonnäytettä! Sulkutaivutuksessa lavat olivat hyvin irtonaiset sekä ratsastajan osalta oli sopivan pehmeä kuolaintuntuma. Kun tuli laukanvaihtojen aika, Joe suoritti nekin mallikelpoisesti. Ainoa miinus tuli siitä, että laukanvaihdot tulivat välillä väärään aikaan. Mutta vaikka ne väärään aikaan tulivatkin, ei niissä ollut mitään muuta korjattavaa. Ratsastaja kokeili Joen kanssa myös täyttä piruettia, joka sujui hienosti hyvässä muodossa. Ori käyttäytyi koko valmennuksen ajan kuuliaisesti ja se suoritti annetut tehtävät oikein hyvin! Ratsastajan ja hevosen yhteistyö toimi lähes saumattomasti, mitä oli hieno katsella.

07.03.2012: Kouluvalmennus, valmentaja dissh
En voinut kuin tuijottaa kun tulitte paikalle. Joehan on aivan upea! Kun vihdoin sain monttuni kiinni ja itseni kerättyä, sain sanotuksikin jotain. Ori oli energinen ja eteenpäinpyrkivä, mikä oli hyvä juttu. Liikaa energiaa ei kuitenkaan ollut. Alkuverryttelyssä työstitte taivutuksia ja suunnanmuutoksia. Ohjasit sen myös tarkasti kulmiin, oikoreittejä ei hyväksytty. Aloitimme työskentelyn avotaivutuksilla. Sait Joen kulkemaan hienosti kaula kaarella, astuen hienosti alleen. Suoriuduitte tehtävästä moitteettomasti molemmissa suunnissa ja eikä ravissakaan ilmennyt mitään ongelmia. Seuraavana oli vuorossa temmonlisäys, niin ravissa kuin laukassakin. Ravissa Joe lisäsi hienosti, se selvästikin kuunteli apujasi. Lisäys oli hienoa katsottavaa. Laukassa se meinasi lähteä alkuun käsistä ja lisäys oli enemmänkin kaahailua. Opastin sinua laukkaamaan sen kanssa ensin pääty-ympyröillä rauhoittaaksesi sen, ja sitten kokeilla uudelleen. Uudelleen kokeiltuanne saitte lisättyä laukkaa, joka pysyi rauhallisena. Loppuun kokeilimme vielä laukkapiruetteja. Oikeaan suuntaan onnistuitte hyvin, ori kantoi itsensä ja askelsi hyvin. Vasempaan suuntaan piruetti näytti enemmänkin laukkavoltilta. Muutaman kerran jälkeen saitte hiottua sitä hieman paremmaksi, mutta parannettavaa jäi vielä. Kaikin puolin hieno tunti ja upea ratsukko!