One Republic


19.05.2008 - 22.01.2014

KRJ-II - YLA3


kuvasta kiitos ?


Virallinen nimi: One Republic Sukupuoli: Ori
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 168cm, mkm
Syntynyt: 19.05.2008 VH-tunnus: VH06-044-6719
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: DH Omistaja: Sorel / Carbon Sporthorses

One Republic on ehkä yksi mahtavimmista hevosista, joka on tähän talliin tullut. Aluksi etsin nuorta hevosta, mutta nähtyäni ilmoituksen Recosta ja kahdesta muusta holsteinista, en voinut olla tekemättä tarjousta. Tallin työntekijät olivat silmät suurena, kun he kuulivat, että viikon kuluttua talliin astelisi kolme uutta hevosta. He olivat varautuneet yhteen nuorukaiseen, mutta että kolmeen! Vihdoin koitti päivä, kun hevoset saapuivat. Ensimmäisenä autosta peruuteltiin tamma, Sweet Escape, jonka jälkeen vuorossa oli Reco. Ori oli matkasta hermostunut ja potki auton seiniä. Minä menin irroittamaan kimoa oria, jonka silmät seurasivat minua tarkasti. Se näytti jotenkin pelokkaalta ja todella arvaamattomalta. Lähdin varovasti taluttamaan oria lastaus-sillalle, jolloin ori otti nopean pyrähdyksen ja minä mennä tömähdin lattialle ja ori lähti vauhdilla sillalta alas, minä narussa perässä roikkuen. Muut katselivat menoa ihmeissään, mutta ihme kyllä ori pysähtyi melkein heti ja minä pääsin kapuamaan jaloilleni. Ori seisoi pää korkealla, korvat hörössä ja jokainen lihas jännittyneenä. Huohotin pelosta hetken, kunnes yksi työntekijöistämme tuli hakemaan orin minulta ja lähti taluttamaan tätä karsinaansa.

Elämä tämän hevosen kanssa ei alkanut mitä kauneimmin sanoin, mutta tarina paransi kulkuaan jatkuvasti. Reco rauhoittui ja tottui tallin arkeen nopeasti. Hoitajat huokailivat ihailusta, sillä tuo hevonen näytti liian upealta ollakseen oikea kilparatsu. Saduissa kerrotaan näistä ylväistä ja hengensalpaavista yksilöistä, mutta nyt sellainen seisoi tallissa. Reco on yleensä rauhallinen ja rento. Vesisateella jokin sihahtaa hevosen kuupassa, josta rauhallisuus katoaa ja ärsyttävä hermostuneisuus puskee läpi. Karsinassa ori seisoo pääasiassa ovensa edessä, seuraillen ja kuunnellen tallikäytävän ääniä ja tapahtumia. Jos orin päätä ei nää, se on nukkumassa. Karsinaan ei suositella mentävän, kuin ruokinta-aikana. Ori ei siedä mitään ylimääräistä harjailua tai hellimisiä hänen palatsissaan. Hoitaminen pitää siis suorittaa käytävällä tai hoitopuomilla ulkona.

Reco on rohkea ja tasapainoinen hevonen, joka viihtyy ihmisten seurassa. Pienikin herkkunami kaivetaan vaikka väkisin sieltä taskunpohjalta, eikä nuo ylimääräiset rapsutukset ole koskaan pahitteeksi. Reco seisoskelee hoitamisen ajan paikallaan, mutta jos ori on hermostunut, sen jalat liikkuvat kokoajan. Silloin hoitaminen voi olla todella haasteellinen tehtävä, mutta suoritettavissa. Varusteet Reco antaa laittaa helposti, sillä se on aina valmis työskentelemään tai lähtemään maastolenkille.

Reco on monipuolinen taituri, joka sopii niin kokeneelle kuin kokemattomallekin ratsastajalle. Ori on saanut toimia parikertaa opetushevosena, joka meni todella hyvin! Reco ei vaadi ratsastajalta niin selviä ohjeita, ja osaa toimia hieman kehnommillakin avuilla. Kokeneella ratsastajalla Reco taipuu vaikka mihin muotoon, jolloin orin vaatimustaso on korkeammalla. Vaikeimmat liikkeet täytyy tehdä oikein, jotta hevonen ne suostuu suorittamaan. Ratsastajan on tärkeä muistaa, että ohjista kiskominen on hevoselle yhtä helvettiä, ja painoavut ovat monen tilanteen pelastus. Recolla on näyttävät ja tasaiset askeleet, joilla se helposti hurmaa tuomarit puolelleen.

Esteitä Recolla hypitään ihan omanksi huviksi ja tuoden arkeen mukavaa vaihtelua. Mitkään hyvät estelahjat orilla ei ole, mutta 120cm radat kotikentällä suoriutuvat puhtaasti. Hyppytekniikassa löytyisi vielä paljon hiomisen varaa! Maastossa Reco on rohkea ja peloton. Yllättävät hirvet tai kolisevat työkoneet eivät saa hevosen ilmettä värähtämäänkään. Maastoon on joskus mukava lähteä ilman satulaa, kunhan muistaa, että ori voi innostua ravissa laukalle, jolloin vauhti voi lähteä hurjaan nousuun. Siinä voi ratsastaja olla aikamoisessa lirissä. Kesäisin Recoa voi lähteä myös uittamaan läheiselle järvelle.

Reco ei ole se kaikkein helpoin hevonen tallista, mutta opittua tuntemaan orin, siitä kuoriutuu symppis herra jonka kanssa on mukava tehdä kaikenlaista. Epävarma hoitaja ei ole paras mahdollinen hoitaja tälle, koska ori osaa eri tavoilla höynäyttää hoitajiaan ja saada ne pulaan. Muista oreista Reco on syytä pitää kaukana, kuten myös tammoista. Muuten oikein hellyyttävä ja upea pakkaus, jonka tulevaisuus näyttää vain kirkkaammalta päivä päivältä!


i. One Trust evm
  holst, km, 165cm
  koulupainotus
ii. Sally's Frank evm
  holst, rt, 169cm
iii. Costant Freyser evm
iie. Random Sally evm
ie. Eternal Trust evm
  holst, km, 167cm
iei. Embore Nove evm
iee. Enternal Shianna evm
e. Carmen TC evm
  holst, prt, 166cm
  koulupainotus
ei. Bleeding Fire evm
  holst, rt, 168cm
eii. Hard Remorse evm
eie. Hanys Suprise evm
ee. Criminal Sisters II evm
  holst, mrn, 162cm
eei. Crystall Soov evm
eee. Love's Criminal evmi. One Trust: Kimo ori joka on valloittanut monen monia ihmisiä todellisilla kouluratsun taidoillaan. One Trust syntyi Saksassa pelkästään Holsteiniin painottuvalla tallilla josta ori myytiin myöhemmin Englantiin kilpatallille. One Trust on kilpaillut neljä vuotiaasta asti aktiivisesti ja saavuttaen paljon mainetta ja kunniaa. Orin omistaa keski-ikäinen pariskunta, joilta kummaltakin löytyy vahvat kouluratsastajan taustat. Näiden ihmisten kanssa ori on saanut näyttää taitojansa radoilla. One Trust on luonteeltaan hiukan tulinen mutta käsiteltävissä. Tammat ovat oriin mielenkiinnon aihe joten taluttajalla voi olla joskus hankaluuksia saada pidettyä oria hallinnassa mikäli tämä on liian lähellä tammoja. Muuten One Trust on ihmisystävällinen, kuuliainen ja reipas ori joka tuo piristystä ja vaihtelua tallin muihin hevosiin. Ori on kiinnostanut monia tammojen omistajia jo pitkään ja edelleenkin vaikka orin ikä hipoo pian kahtakymmentä, tammojen omistajat haluavat varata astutuksia. One Trust on varmasti yksi Englannin suosituimpia Holstein siitosoreja. Orin jälkeläiset ovat hajaantuneet eri painotuslajeihin. Kaikki eivät ole siis kouluratsuja, vaan monipuolisesti kilpailleita eri painotuslajeissa. One Trust on periyttänyt jälkeläisilleen pientä tulisuutta mutta myös oppimisen taitoja, varsat ovat olleet siis helposti koulutettavissa. Orin rakenne on myös hyvä linjaista ja kuusitoista vuotiaana One Trust kantakirjattiin I-palkinnolla ja jälkeläisistä on saatu A-luokan mainintaa.

ii. Sally's Frank: Tämä orin taustat ovat vähemmän tunnettuja. Sukutaulusta ei heti löydä mitään huippu ratsuja, mutta enemmänkin hyvä luonteisia ja rakenteisia hevosia. Sally's Frank asui Saksassa koko elinikänsä mutta menehtyi 25-vuotiaana. Ori sai viettää leppoisaa elämää pienellä tallilla joka painottui enemmän harraste pohjaan kuin aktiiviseen kilpatalliin. Sally's Frank kilpaili helppo B- tasolla hyvällä menestyksellä mutta kilpailut käytiin vain harvakseltaan. Orin rakenne oli erinomainen ja ori sai käydä myös parissa näyttelykehässä esittelemässä itseään. Tuomarit tykkäsivät paljon hevosen rakenteesta, luonteesta ja olemuksesta. Sally's Frank oli luonteeltaan todella rauhallinen, yhteistyönhaluinen sekä kiltti. Oria pystyi viemään melkein minne tahansa ja silti hevonen osasi käyttäytyä kuin ihmisen mieli. Sally's Frank jätti jälkeensä vain kaksitoista jälkeläistä joista noin puolet kilpailevat aktiivisesti kouluradoilla kun taas puolet ovat ihmisten harraste hevosina. Pari jälkeläistä ovat kilpailleet myös vaativissa tai jopa grand prix- luokissa. Sally's Frank periytti jälkeläisilleen hyvää luonnetta sekä sopusuhtaista rakennetta.

iii. Costant Freyser: Ori joka ei ketään jätä kylmäksi. Costant Freyser asui saksalaisella yleistallilla, jossa oli kaikkiaan kolmekymmentä hevosta. Tämä ei varmasti ollut tälle hevoselle mikään parhain koti, sillä kaksikymmentä tallin asukasta oli tammoja ja pari ruunaa, oreja ei siis ollut kuin pari kappaletta. Tulisen luonteen omaavan orin päivät kuluivat pääasiassa tammojen perään huuteluun ja tarhasta karkailuun. Voisi kuvitella että tämän hevosen elämä oli yhtä kidutusta. Omistaja ei kuitenkaan halunnut hevosesta luopua, vaikka oli todennut sen moneen kertaan että ori aiheuttaa liikaa harmia ja vaaratilanteita tallilla, ettei sitä olisi järkevää pitää. Orin taidot ratsuna kuitenkin olivat jotain niin mahtavaa omistajansa mielestä, ettei sitä voisi myydä. Costant Freyser kilpaili intermediaite I- tasolla hyvin menestyen. Jälkeläisiä Costant Freyser sai parikymmentä kappaletta, joista jokainen on perinyt pienen kipakan kipinän luonteeseensa. Mikään suuri nimi ei tästä tullut, mutta omistaja oli tyytyväinen. Costant Freyser menehtyi 17-vuotiaana vakavaan suolikierteeseen.

iie. Random Sally: Omistajansa ainoa hevonen ja silmäterä. Tamma asui myös saksassa, arvostetulla ratsastuskeskuksella. Tallin toiminta perustui hevosten kouluttamiseen, ratsastuksen opetteluun sekä pientä siitostallin toimintaa. Random Sally oli herttainen luonne, joka tuli kaikkien kanssa hyvin toimeen. Monipuolinen kilparatsu pärjäsi niin koulussa kuin esteillä. Suuremissa kilpailuissa tamma ei koskaan päässyt käymään, eikä tämä nimi jäänyt kenenkään muun mieleen kun tallilla kävijöiden. Random Sallyn taidot olisivat varmasti riittänyt parempaankin kuin vaativaan B- luokkaan. Random Sally sai elämänsä aikana kaksi varsaa, kaksi komeaa oria jotka olivat olemukseltaan ja eleiltään kuin ilmetty Random Sally.

ie. Eternal Trust: Oli kuvan kaunis kimo tamma jota on myös elämän kurjuudet koetellut. Eternal Trust syntyi Saksassa josta se myytiin kuusi vuotiaana eteenpäin kohti Tanskaa. Tamman elämä varsana oli jotenkin ankeeta johtuen varmasti siitä että tämän emä menehtyi Eternal Trustin synnytyksessä. Yksinäinen varsa joutui elämään jonkin aikaa yksin kun kukaan tamma ei halunnu olla hälle sijaisemä. Eternal Trust oli nuorena todella varovainen ja jonkin verran arka. Tammasta oli tarkoitus tehdä hyvä kilpahevonen ja jättää se synnyinkotiin kilpailemaan, mutta omistaja muutti mieltänsä tamman luonteen takia. Tanskasta varsasta tehtiin hyvä ostotarjous ja parin vuoden odottelut jälkeen Eternal Trust lähti kuusi vuotiaana Tanskaan. Tammasta pidettiin siellä erittäin hyvää huolta ja häntä ymmärrettiin. Omistajat eivät halunneet luovuttaa tamman suhteen, vaan kaiken vaivan ja työn jälkeen Eternal Trust sai luottamusta ihmisiin takaisin ja etenkin rohkeutta. Eternal Trust koulutettiin kuusi vuotiaana vasta ratsuksi jonka jälkeen tamma pääsi kilpailemaan kouluradoilla helppo B- luokissa jonkin verran. Eternal Trust vietti elämänsä enemmän harraste- kuin kilparatsuna. Tamma menehtyi vanhuuden vaivojen takia 21 vuotiaana, mutta kerkesi jättään jälkeensä vain yhden jälkeläisen, kimon orin nimeltään One Trust.

iei. Embore Nove: Oli kuuliainen, hyvä käytöksinen herrasmies, joka kilpaili ahkerasti vaativa A- luokissa. Embore Noven omisti yksinäinen nainen, jonka omistuksessa oli kolme hevosta. Embore Nove oli niistä ehdoton suosikki ja sitä hän paijasi ja huolehti huomattavasti enemmän kuin niitä kahta muuta hevosta. Embore Nove ja muut hevoset asuivat Saksassa omistajansa kotitalon viereen rakennetussa pientallissa. Muita hevosia siellä ei ollut. Embore Nove oli kyvykäs ja taitava kouluratsu, jonka taidot olisivat riittäneet vaikeampiin luokkiin, mutta omistajan kokemus ei olisi sinne riittänyt. Ori sai elämänsä aikana vain yhden jälkeläisen, sillä tuskallinen ähky vei orin vihreimmille laitumille vain hänen ollessa 8-vuotias.

iee. Enternal Shianna: Oli symppis tamma joka oli luonteeltaan todella herkkä ja varovainen. Mitään ihmeitä ei tamman elämän aikana ollut tapahtunut, se vain oli hieman varovaisempi kuin muut hevoset yleensä. Enternal Shianna asui koko elämänsä samalla omistajalla ja oli hänelle todella tärkeä. Enternal Shianna oli enemmän harrastehevonen ja perheenjäsen, vaikka kyllä tamma pääsi pari kertaa näyttämään taitonsa kouluradoilla. Enternal Shiannan omistajan ystävä tarjoili omaa kilpaillutta oriaan Enternal Shiannalle vierailulle, kehui kuinka komea ja upea luonne orilla oli ja että varsasta voisi tulla vaikka kuinka mahtava! Tamman omistaja myöntyi ajatukselle ja kahden viikon kuluttua ori tuotiin tallin asustelemaan. Astutus sujui ongelmitta, samoin tiineysaika. Eräänä kylmänä iltana talliin asetetusta videokamerasta alkoi tulla epäilyttävää kuvaa tamman omistajalle, joka lähti juoksujalkaa kohti tallia. Enternal Shianna makasi karsinassaan ja potki seiniä. Tamma näytti todella tuskaiselta ja omistaja soitti nopeasti eläinlääkärin paikalle. Tämän saapumiseen meni melkein tunti, pitkä tunti seurata vierestä kuinka tamma kamppaili voimiensa kanssa, yrittäen pelastaa varsansa. Eläinlääkäri sai lopulta varsan ulos mutta Enternal Shiannan voimat loppuivat, eikä ruumis enää kestänyt moista koetusta. Enternal Shiannan menetys oli tämän omistajalle kuin oman perheenjäsenen menetys, todellinen surunäytelmä. Hän sai lopulta koottua ajatuksensa siitä, että hänen tulee etsiä varsalle sijaisemä. Se ei ollut helppo tehtävä ja varsan kasvatuksesta tuli hänelle todellinen työ. Lopulta varsa sai sijaisemän ja kuusivuotiaana kaunis kimo tammavarsa myytiin Tanskaan.

------------------------------
e. Carmen TC: Hevonen, josta ei koskaan pitänyt tulla juuri mitään, mutta lopulta ihmisten epävarmuus ja uskottomuus sai kärsiä, kun tamma pääsi näyttämään taitonsa ja saavutettua paljon loistavaa mainitaa tuomareilta ja vietyä kotiin satoja ruusukkeita. Carmen TC oli varsana arka ja vähän reppana. Hänet omisti vanhempi mies, jolla oli kaksi muuta Carmen TC:n lisäksi omistuksessaan. Mies astutti vanhan tammansa huippu orilla, kuin toivoen että tuleva varsa olisi loisto paketti jo valmiina pari vuotiaana. Näin ei kuitenkaan ollut. Mies koulutti varsaa todella kovalla kädellä ja tammasta tuli enemmänkin arka kuin suorittaja. Koska mies totesi että tämä varsa on turha, ei todellakaan loistavan kouluratsun alku, Carmen TC myytyiin pieneen ratsastuskouluun. Tämän jälkeen Carmen TC joutui vaihtamaan kotia vielä viisi kertaa, sillä varsan koulutus oli mennyt niin pieleen että uudet omistajat saivat aina yrittää rakentaa tammaan uudestaan luottamusta, ja korjata koulutusvirheitä. Carmen TC pääsi nuorelle naiselle 9-vuotiaana, jonka jälkeen hommat alkoivat sujua. Parin vuoden kuluttua Carmen TC oli kilpailu kunnossa ja kerrankin tamma pääsi näyttämään taitojaan. Carmen TC nautti jokaisesta ratsastus hetkestä, jokaisesta kilpailutilanteesta jossa hän antoi itsestään aina kaiken. Uskon, että tamman edelliset omistajat ihmettelevät tutun nimen loistavan hevoslehdissä. Carmen TC varsoi kaksi kaunista kimoa ori varsaa. Nykyisin tamma vaikuttaa enään vain ikuisella vihreällä niityllä.

ei. Bleeding Fire: Ei todellakaan ollut mikään tallin suosikki hevosista. Orilta löytyi todella äkäinen ja yllätyksellinen luonne, jota monet jopa pelkäsivät. Vain pari tallin työntekijää oli valmiita työskentelemään orin kanssa koska vain. Bleeding Fire on ollut varsasta asti todella kipakka, ja vaikka koulutus on sujunut ongelmitta, on tulinen luonne jäänyt pysyvästi. Nimi myös viittaa orin luonteeseen. Ratsuna Bleeding Fire oli todella taitava ja keskittyminen näkyi työskentelyssä. Selästä oli huomattavasti mukavempaa käsitellä hevosta kuin maasta. Bleeding Fire nimi alkoi näkyä melkein jokaisessa saksalaisessa lehdessä orin oltua 11-vuotias. Ori teki huikean uran voittaen monia suuria kilpailuita jonka jälkeen maailman valloitus siirtyi jalostuksen puolelle. Lehdet kirjoittivat aina orin luonteesta, mutta silti niitä tammojen omistajia alkoi ottamaan yhteyttä hyvin nopeasti orin siirryttyä jalostukseen. Ehkä he toivoivat jotain kipinää varsan luonteeseen, jos emä oli todella rauhallinen? Kukapa sen tietää...

eii. Hard Remorse: Toimi ratsastuskoulussa tunti hevosen virassa koko ikänsä. Tallin omistaja ei yleensä suostunut ottamaan talliin oreja, mutta Hard Remorse sai jäädä kunnon miehenä talliin asumaan. Monet ihastuivat orin luonteeseen, käsiteltävyyteen ja ratsastettavuuteen. Oria oli helppo käsitellä ja ratsuna todella taitava mutta myös suvaitsevainen. Niimpä Hard Remorse sai pysyvän pestin ratsastuskoulun opetushevosena. Jonkin verran Hard Remorsella kilpailtiin aluetasolla, mutta ei sen suurempia. Hard Remorse astui kolme tammaa elämänsä aikana. Orilla käytiin myös näyttelyissä, joissa sertejä jaettiin lämpimästi ja rakenteesta ei paljon pahaa sanottavaa tullut.

eie. Hanys Suprise: Asusteli neljän hevosen pientallissa omistajansa kotipihassa. Tämän tamman elämä oli rauhallista ja rentoa, mistään ei otettu paineita eikä kilpailuissa käyty. Hanys Suprise oli vain omistajansa ratsu, joskus hypittiin esteitä pienellä kentällä ja yleensä lähdettiin pitkille maastolenkeille. Hanys Suprise varsoi vain kaksi varsaa, joista toinen jäi emänsä kanssa asustelemaan pienelle tallille. Erittäin ihana luonteinen ja rauhallinen tamma.

ee. Criminal Sisters II: Jos joku etsii diivamaista tammaa itselleen, tässä olisi yksi. Criminal Sisters on kova luonteinen neito, jonka kanssa työskentelee vain harvat ja valitut. Mitään pahaa tamma ei koskaan kenellekään aio, mutta sen yllättävät tempaukset voivat aiheuttaa jonkin verran harmia. Criminal Sisters asui suuressa ratsastuskeskuksessa, yksityisten puolella. Sen omisti päättäväinen keski-ikäinen nainen, joka pärjäsi hevosensa kanssa missä vain, toisin kuin ehkä muut. Criminal Sisters toimi loistavana kouluratsuna mutta myös esteillä tamma pärjäsi erinomaisesti. Enemmän kilpailtiin kuitenkin kouluratsastusta, ja tamman taidot riittivät vaativaan A:n asti. Korkeammallekin olisi voinut päästä mutta omistajan taidot loppuivat kesken, ehkä myös vähän mielenkiinto. Criminal Sisters asui koko elämänsä vain yhden ihmisen omistuksessa, joka oli varmasti suuri etu. Kuka pitäisi tämmöistä tammaa tallissa kovin kauan? Criminal Sisters varsoi yhden varsan.

eei. Crystall Soov: Perus juntti ratsu joka jaksoi aina työstää myös ratsastajaansa, mitään tämä hevonen ei ilmaiseksi antanut. Taitavalla ratsastajalla ori kulki upeasti ja ilman ongelmia. Jos selkään nousi vähän aloittelevampi ratsastaja, ori pisti sellaisen shown päälle että ratsastaja halusi jo itse lähteä ratsailta pois. Kyvykäs Crystall Soov kilpaili kansainvälisellä tasolla intermediaite I tasolla asti. Suuren tallin tilat olivat kuin luksusta, jossa hevosen kanssa oli parhaat mahdolliset tilat harjoitella ja työskennellä. Crystall Soov astui noin kolmekymmentäauml; tammaa joista noin kaksikymmentäseitsemän synnytti terveen varsan.

eee. Love's Criminal: Oli kansainvälisellä tasolla kilpaileva kouluratsu, eikä tämä nimi ollut monelle enää mikään tuntematon. Tämä tamma yllätti kaikki jo nuorena. Näyttävät liikkeet ja kunnon keskittymiskyky hurmasi monet tuomarit ja yleisön. Luonteeltaan Love's Criminal oli herkkä ja vaativa. Tamma varsoi vain neljä varsaa, joista jokainen oli vähän kovaluonteisempi tamma.


Varsat
o. One Nation RB - synt. 05.07.2008 -- e. Sweet Escape
t. Monarchie RB - synt. 11.07.2008 -- e. Sweet Escape
t. Unknown Celeb RB - synt. 01.08.2008 -- e. Unknown Artist
t. Banana Republic RB - synt. 23.08.2008 -- e. Unknown Artist
t. Seritza CTN - synt. 08.09.2009 -- e. Scorpioninae
o. Never Stay CTN - synt. 10.01.2011 -- e. Lacrimosa
t. Sidekick Scorpio CTN - synt. 17.01.2012 -- e. Ardente
t. Chinesia CTN - synt. 08.07.2012 -- e. Chinese Chive
o. Kafka de Carbon - synt. 16.05.2013 -- e. Sweet Sixteen


KRJ:n koulukilpailut:
100 sijoitusta / 16 voittoa


pvm paikka jaos luokka sijoitus
30.06.2008 Perlpilz KRJ Intermediaite I 3/36
30.06.2008 Perlpilz KRJ Intermediaite I 1/36
30.06.2008 Perlpilz KRJ Vaativa A 3/36
30.06.2008 Perlpilz KRJ Intermediaite I 1/36
30.06.2008 Perlpilz KRJ Vaativa A 1/36
30.06.2008 Perlpilz KRJ Intermediaite I 3/36
07.07.2008 Nappulaliiga KRJ Intermediaite I 6/100
12.07.2008 Unafraid KRJ Intermediaite I 1/25
12.07.2008 Unafraid KRJ Vaativa A 5/25
19.07.2008 Unafraid KRJ Intermediaite I 1/25
19.07.2008 Dei KRJ Helppo A 4/50
19.07.2008 Dei KRJ KN Special 4/50
20.07.2008 Vaapukka KRJ Helppo B 3/40
21.07.2008 KaRa KRJ Prix St. Georges 1/37
24.07.2008 Weybridge KRJ Intermediaite I 2/46
26.07.2008 Aarnila KRJ Vaativa A 2/73
27.07.2008 Dei KRJ KN Special 6/40
31.07.2008 Sivils KRJ Helppo C 5/26
31.07.2008 Hiljaisuus KRJ Helppo A 4/52
31.07.2008 Hiljaisuus KRJ Helppo A 3/33
02.08.2008 Dei KRJ Helppo A 3/50
02.08.2008 Dei KRJ KN Special 4/50
03.08.2008 Fawel KRJ Helppo C 2/30
03.08.2008 Fawel KRJ Helppo C 4/30
03.08.2008 Dei KRJ Helppo A 4/50
04.08.2008 Arwyn KRJ Helppo C 2/52
04.08.2008 Kincaid Farm KRJ Helppo C 8/104
05.08.2008 Pini Lair KRJ Prix St. Georges 3/91
05.08.2008 Willoughby KRJ Vaativa B 4/35
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Vaativa B 6/60
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo B 7/60
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo B 7/60
15.08.2008 Katvusto KRJ Helppo B 2/35
14.09.2008 Kensington KRJ Prix St. Georges 4/60
22.09.2008 Mörkövaara KRJ Intermediaite I 5/50
25.09.2008 Mörkövaara KRJ Intermediaite I 3/50
30.09.2008 Orilaakso KRJ Vaativa A 3/30
13.10.2008 Lexington KRJ Intermediaite I 5/25
31.10.2008 Reyan KRJ Intermediaite I 3/30
11.11.2007 FSRa KRJ Vaativa A 4/121
13.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 4/25
15.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 3/25
23.04.2009 Mistake KRJ Grand Prix 2/50
27.04.2009 Mistake KRJ Grand Prix 1/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 1/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 6/50
12.05.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 5/70
17.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 3/80
18.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 5/80
20.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 2/80
26.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 2/40
26.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 4/40
26.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 3/40
28.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 2/40
30.06.2009 Zurück KRJ Intermediate II 5/40
10.07.2009 Magnitude KRJ Grand Prix 4/50
10.07.2009 Magnitude KRJ Grand Prix 2/50
14.07.2009 Ponitila Adina KRJ Intermediaite II 2/10
21.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 4/50
22.07.2009 Faxon Sporthorses KRJ Grand Prix 1/31
23.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 2/50
24.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 6/50
24.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 1/50
25.07.2009 Lexington KRJ Grand Prix 7/50
05.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 3/25
07.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 3/25
08.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 3/25
08.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 5/30
12.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 4/25
15.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 5/30
30.08.2009 Painswick Ponies KRJ Grand Prix 7/70
01.09.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 3/100
03.09.2009 Prominent KRJ Grand Prix 9/100
08.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 2/30
09.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 3/30
09.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 4/30
09.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
10.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 1/30
11.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 4/30
11.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 1/30
11.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 6/50
11.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 3/50
12.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
12.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
12.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
13.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 9/100
13.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 5/30
13.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 4/30
13.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 2/30
14.09.2009 Ramones KRJ Grand Prix 1/30
14.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
14.09.2009 Kisakeskus EP KRJ Vaativa A 5/54
14.09.2009 Kisakeskus EP KRJ Prix St. Georges 4/25
16.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 2/100
18.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite I 5/100
18.09.2009 Kisakeskus EP KRJ Vaativa A 1/51
18.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite II 3/100
19.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite II 7/100
23.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 4/30
24.09.2009 Sadelampi KRJ Grand Prix 1/30Valmennukset:

Kouluvalmennus
Pienen sairausloman jälkeen oli aika harjoittaa Recon taitoja, mutta varovaisesti. Teimme perus voltteja, koottua ravia ja laukan vaihtoja. Ensin vaihdot tehtiin jokatoisella jonka jälkeen jokaisella askeleella. Recossa oli virtaa kuin pienessä sähkölaitoksessa. Tuuhea pölypilvi seurasi orin takajalkoja jatkuvasti. Recon hermostunut korskunta ja pään nyppiminen oli pieni paha siihen, miten orin liikkeet tuntuivat tunkkaisilta ja kovilta. Onneksi kentällä ei ollut muita ratsukkoja, olisi ollut todella ihmeissään näystä. Recon täytyisi päästä maastoon purkamaan paineitaan, mutta parempi aloittaa kevyesti. Lopuksi ravailimme rennosti, kunnes laskin käynneille. Hiljaa hyvä tulee.

Päiväkirjamerkintä: Reco pakkolomalle!
Reco loukkasi jalkansa tarhassa, kun jatkuvat vesisateet olivat tehneet tarhasta turhan liukkaan. Eläinlääkärin mukaan pieni paussi treenaamisesta ja kunon lepo parantaa hevosen tilaa nopeasti. Onneksi selvisimme tästä vain säikähdyksellä! Jouduimme perumaan parit kilpailut, mutta onneksi ne olivat perus kilpailuita eikä mitään suurempia. Reco saisi nyt rauhoittua ja nauttia levosta. Jalkoja seurattiin päivittäin ja hoidettiin sen mukaisesti.

Kouluvalmennus
Recon meno ja meininki oli selvästi jäänyt talliin maleksimaan, sillä ori kulki kuin rautakanki. Sitä sai työstää jo tosissaan, että kroppa alkoi pyöristymään ja kulkemaan oikein. Puolentunnin perusteellisen lämmittelyn jälkeen, ori alkoi vihdoin muotoutua oikeaan muottiin. Harjoitettiin kahdeksikkoa ja lopuksi vielä piaffea. Siinäkin ori meinasi väkisin lähteä karkuteille, mutta sain sen pidettyä hallinnassa. Voi olla, että näin aamusta orin mieli harhailee vielä kaukana, mutta olin tyytyväinen ratsuni suoritukseen. Lopuksi teimme huolellisen verryttelyn, ennen talliin menoa.

Kouluvalmennus
Valmentajamme seisoi tuimana kentällä, kun talutin orin paikalle. Reco oli muutenkin kiukutellut jo hoitaessa, joten saa nähdä miten tästäkin suoriudutaan. Aluksi ori seuraili enemmän kentän ulkopuolelle, kuin olisi keskittynyt minuun. Avuille ori herkistyi vasta vartin kuluttua taivutuksissa. Tarkoituksena oli harjoittaa laukanvaihtoja ja väistöjä. Itse en niistä oikein nauttinut, koska jouduin temppuilemaan orin kanssa kokoajan. Valmentaja ei kovin mielissään suorituksistamme ollut, mutta lopulta kun kaikki saatiin menemään nappiin, saimme keventää oloa. Suosittelin lopuksi itse, jos saisin lähteä maastoon tekemään loppuverryttelyt, joka onneksi sopi valmentajallemme. Hän oli todella tiukkis tänään, mutta ehkä siihen oli jokin pätevä syy.

Kouluvalmennus
Aamulla satuloidessani Recoa, tuntui että ori olisi mieluiten vain nukkunut. Mitenköhän käy, joudunko kuinka käskemään tätä unikekoa eteenpäin? Turhaa pelkäsin, sillä ori olikin kuin ihmisenmieli kentällä! Vaihdot, väistöt, passaget ja piaffet mentiin niin upeasti, että melkein harmitti, ettei ollut kilpailutilanne päällä. Valmentaja oli hetken kummissaan katsellessaan orin työstämistä, että hänen epäilyksensä heräsi, onko tämä sama hevonen vai olenko vain vaihtanut sen jossain? Valmentaja oli monesti miettinyt, miten tämä hevonen voi olla korkeimmalla tasolla kilpailemassa kouluratsastuksessa. Saatika opettaa nuorempia ratsastajia! Kerrankin pääsimme näpäyttämään valmentajaamme, ja olin todella ylpeä Recosta! Nyt ori sai herkullisia porkkanoita tallissa, sillä ne hän oli todella ansainnut!

Kouluvalmennus, valmentajana misery.
Reco kuunteli koko tunnin ratsastajaa ja yritti aina vastata parhaansa mukaan apuihin. Toisinaan se vaati ratsastajalta todella paljon, mutta suurimman osan ajasta Reco oli helppo ja yhteistyöhaluinen. Ratsukon yhteistyö sujui oikein mallikkaasti. Tänään harjoittelimme lähinnä laukanvaihtoja ja temmonlisäyksiä, joka oli Recolle helppoa hommaa. Laukanvaihdot olivat hallittuja, kuten myös temmonlisäykset. Orilla oli aivan mahtavat askeleet ja se näytti upealta lisätyssä ravissa. Loppuverryttelyksi kolmikaarista kiemurauraa, sekä eteen-alas ratsatusta. Sorelin ja Recon yhteistyötä oli ilo katsella!