Sweet Escape


14.03.2008 - 22.01.2014

KRJ-II - YLA2


kuvasta kiitos Gestut Hamelschenburg


Virallinen nimi: Sweet Escape Sukupuoli: Tamma
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 165cm, rn
Syntynyt: 14.03.2008 VH-tunnus: VH06-044-6720
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: DH Omistaja: Sorel / Carbon Sporthorses

Sweet Escape, eli näin tuttujen kesken vain Essi, on hevonen josta ihmiset puhuvat todella eri sävyyn. Osa sanoo Essin olevan täysin rauhallinen, toinen kuinka ahne hevonen on ja kolmas sanoo että hevonen on täysin hullu. Tämä voi johtua siitä että Essiin on tutustuttava paremmin ennen kuin tamman parhaat puolet saadaan esiin. Uusia ihmisiä kohtaan Essi on varautunut ja todella tarkkaavainen. Se luimistelee ja kiukuttelee uusien tuttavuuksien seurassa, ja tästä monet voivat tehdä johtopäätöksensä että hevonen on oikeasti inhottava. Onhan se niinkin että eivät kaikki ihmisetkään tule kenen tahansa kanssa toimeen heti, vaan on opittava tuntemaan jotta yhteinen sävel löytyisi? Tämä pätee myös Essin kohdalla ja annammekin kaikki turhat puheet mennä aivan omille arvoilleen. Vaikka Essi joskus onkin hiukan hankala ja neitimäinen, tämä lienee meille talliväelle välillä vähän vaihtelua arkeenkin. Työnteko voisi jäädä kovin tylsäksi, jos ei olisi joskus joku Essin kaltainen hevonen kiukuttelemassa, kun kaurat tulivat vartin myöhässä aamulla? Tamma on todella persoonallinen ja rakastettava tapaus. Kun Essiin tutustuu ja se huomaa että hei tuo ihminen onkin mukava, saat tammasta varmasti mieluisan kaverin itsellesi. Essi on todella miellyttämisen haluinen. Hoitaessa tamman voi harjailla joko omassa karsinassaan tai tallikäytävällä, sillä ei ole karsinassa tapana pyöriä ja hyöriä harjaa tai satulaa karkuun. Aamuisin talliin mentäessä voi takuulla olla varmana että ainakin yksi hevonen odottaa aamu ruokaansa kuin kuuta nousevaa. Essi on aina valmiina ja todella tarkkana ruoka-aikojensa kanssa ja kolistelu alkaakin jos ruoka on turhan kauan viivyksissä. Essillä on tapana tarkistaa aina ruoka kaukalonsa. Se narskuttaa ruokakuppiansa ja varmasti luulee että kauroja voisi sinne tippua vaikka taivaalta. Erittäin hyvä luontoinen tamma, jolta löytyy kultaakin kultaisempi sydän, kunhan neitoon vain tutustuu ensin paremmin.

Hoidettaessa Essi on kuin ihmisen mieli; se ei riehu tai tee muutenkaan mitään häiritsevää. Karsinassa hoitaessa tamma seisoo rauhallisesti paikallaan ja nauttii jokaisesta harjanvedosta. Karsinaan ei kuitenkaan parane mennä tuntemattoman harjapakkinsa kanssa, voi olla että tulee nopea lähtö. Olemme kuitenkin oppineet sen ettei Essiä kannata antaa umpi tuntemattomille hoidettavaksi, vain ratsastettavaksi voidaan antaa mutta ei muuten. Käytävällä Essi on miltein samanlainen kuin karsinassa, mutta tällöin tamma tarkkailee vain tallikäytävän tapahtumia. Joskus taluttaessa tammalla saattaa olla liikaa virtaa päällä ja käynti tuntuu olevan tammalle liian hidas tahti. Taluttajan tulee olla tällöin todella tarkkaavainen ja valmis, sillä tamma voi yllättäen koittaa nykäistä riimun-narunsa mukaan. Ihmisille Essi ei todellakaan halua mitään pahaa vaikka välillä tamman rynniminen antaakin vähän toisenlaisen kuvan. Taluttajan täytyy olla todella napakka ja rauhallinen, jotta tamma kulkisi kiltisti vierellä.

Ratsuna Essi on vauhdikas mutta muuten erittäin miellyttävä ratsastettava. Essi tarvitsee itselleen kokeneen ja päättäväisen ratsastajan, muuten hommat voi mennä pipariksi. Essi yleensä testaa jo ratsastuksen alussa selässä olijansa, ja mikäli ratsastaja on vain päättäväinen ei ongelmia ilmene. Mutta jos käy niin että tamma saa tahtonsa lävitse ja ratsastaja ei ole hommassa mukana 110 prosenttisesti, voi ratsastuksesta tulla jopa suoraan sanottuna kurjaa. Essi on kova tyttö keksimään kaikenlaista hauskaa ratsastajiensa päiden menoksi, mikäli sille vain antaa sellaisen mahdollisuuden. Essi omistaa todella keinuvan ja miellyttävän laukan sekä näyttävän ravin (jossa tosin on hankala istua). Jos ratsastaja vain osaa ja saa ratsastettua tammaa kunnolla, Essi onkin todella näyttävä pakkaus. Essi on herkkä suustaan jonka vuoksi ratsastajan käden tulee olla pehmeä ja vakaa, mikäli ei ole tamma saattaa viskoa päätänsä vimmatusti ilmaan. Mikäli ohjista nykäistään kovalla otteella tamma pysähtyy vaikka täydestä laukasta ja varmasti yrittää saada tälläisen ratsastajan selästään alas. Esteillä Essiltä löytyy virtaa joka tuskin tulee koskaan loppumaan, tai ainakaan väsymyksen eleitä ei ole vuosiin nähty vaikka kovaakin treeniä on välillä menty. Essillä on tapana kuitenkin kuumentua turhankin paljon esteillä, joten hyppimiset ollaan jätetty vähän vähemmälle. Kouluratsastus on kuitenkin tamman valtti laji. Essi on kilpaillut hyvällä menestyksellä grand prix- luokissa ja taitavan ratsastajan käsissä tamma vääntyy vaikka minkälaiseen muotoon tahansa. Monet ovat ihailleet Essin ja hänen vakio ratsastajansa yhteistyötä mutta vain sen takia Essi on päässyt urallaan näinkin pitkälle ja niinhän se on, että oikeanlaisella ratsastajalla tamma pystyykin uskomattoman kauniisiin kouluratasuorituksiin! Maastoon Essillä voi mennä, mutta suurempia laukka spurtteja en suosittele ottamaan, koska sitä vauhtia on sitten paljon. Kevyillä pidätteillä tamma pysyy kyllä kokoajan hallinnassa mutta kaikki ratsastajat eivät välttämättä ole enää omista taidoistaan varmoja päästessään Essin kovaan vauhtiin.

Muiden hevosten kanssa Essi tulee huoletta toimeen. Tammalla on tapana hakeutua muiden hevosten läheisyyteen melkein kylkeen kiinni asti. Se on todella tarkka ettei sitä jätetä missään vaiheessa yksin laitumelle, se on jo liikaa. Essi kaipaa hellyyttä ja huomiota myös muilta hevosilta, ei vain ihmisiltä. Varsojen kanssa tämä iäkäs mammakin jaksaa kirmata joka kerta. Varsat antavat ylimääräistä intoa ja puhtia Essille, tai ainakin siltä se vaikuttaa. Essi on enemmän perääntyvää sorttia. Joskus laitumilla myös tammoille tulee tilanteita ettei oikein olla arvojärjestyksestä niin perillä, näistä tilanteista Essi mieluiten vetäytyy pois kun alkaisi itsekin kinastelemaan.


i. Stuttgart Calling evm
  holst, rt, 164cm
  koulupainotus
ii. Bonbom Babies evm
  holst, prn, 169cm
iii. Cyros Bodom evm
iie. Little Mary evm
ie. Lorette SWH evm
  holst, mrn, 161cm
iei. Caspis Lier evm
iee. Romanzess evm
e. Annabella DHZ evm
  holst, prn, 164cm
  koulupainotus
ei. Late Pics evm
  holst, prt, 166cm
eii. Cool Latellan evm
eie. Pricylla IV evm
ee. X-file evm
  holst, rt, 165cm
eei. Badly Themer evm
eee. Fionne Ivor evmIsä, Stuttgart Calling: Upea rautias ori asustelee edelleenkin Saksan upeissa maisemissa, suuressa kilpatallissa joka on painoittunut vain kouluratsastukseen. Stuartiksi kutsuttu herra on luonteeltaan vilkas, persoonallinen mutta osaa käyttäytyä usein myös kuulaisesti ja kiltisti. Stuartin kotitalli on samalla orin synnyintalli. Vain yhdellä omistajalla ollut Stuart on saanut parhaan mahdollisen kouluratsun koulutuksen, jos näin voisi sanoa. Tallin henkilökunta on viimeisen päälle koulutettuja ja tiluksetkin sen näköisiä ettei varmasti vierailijoille jää valittamisen varaa. Stuart aloitti kilpailemisen viisi vuotiaana helpoimmista luokista ja nousi hiljakseen taso tasolta korkeammalle. Nykyisin ori kilpailee hallitusti grand prix- tasolla. Monille tästä rautiaasta orista on tullut pieni uhka kilpakentillä. Stuartin nimi on monen saksalais ratsastajan mielessä, eikä kaikki ole yhtä iloisia saadessaan oriin vastaansa. Onneksi tälläinen käytös ei ole ilmennyt jalostus asioissa, päinvastoin! Ori on ollut todella kysyttynä jo kahdeksan vuotiaasta asti, kun Stuart tosissaan alkoi näyttää kynsiään muille. Tammojen omistajat soittelevat tiuhaan tahtiin orin omistajalle jotta he saisivat varattua astutuksen hyville tammoille. Stuartilta löytyykin suhteellisen hyvä määrä jälkeläisiä jotka ovat antaneet jo orin omistajalle näyttöä. Stuart on periyttänyt jälkeläisilleen vilkasta luonnetta ja hyvää kykyä kouluratoja varten. Varsat ovat olleet helposti opetettavissa ja pari jälkeläistä on päässyt kisailemaan itse Stuartia vastaan jopa grand prix- luokissa! Erittäin upea ja kyvykäs ori, jonka nimi jää varmasti koulupainoitteisten Holsteiner kasvattajien keskuuteen.

ii, Bonbom Babies: Tämä punaruunikko ori on komea 169cm koulukonkari. Bonbom syntyi saksalaisella pientallilla, joka oli enemmänkin harraste talli kuin kilpatalli. Bonbom osoittautui hankalaksi koulutettavaksi ja vaikka mitä hänen omistajansa teki, ori osasi pistää vastaan. Kauan ei kuitenkaan omistajan hermot kestänyt ja varsa laitettiin myyntiin. Pitkän aikaa he saivat odotella jonkinlaista yhteydenottoa varsan takia, mutta kukaan ei soitellut. Kunnes eräänä päivänä eräs mies, Mathew, soitti Bonbomista lisätietoja ja halusi tulla tutustumaan nuorukaiseen paremmin. Mathewin saapuessa tallille omistaja yritti kaikkensa puhua pehmeitä että kuinka kiltti se onkaan vaikka jonkinlaista jääräpäisyyttä onkin havaittavissa. Mathew tiesi että omistaja puhui potaskaa, sillä hän osasi tulkita hevosen eleistä ja liikkeistä paljon. Mathew osti oriin itselleen ja koulutti siitä hyvän ratsun itselleen. Bonbom tarvitsi vain kunnolla johdonmukaisuutta ja oikeanlaista kuria, jotta suostui alistumaan ihmisen tahtoon. Bonbom pääsi kilpailemaan neljä vuotiaana helppo C- luokissa ja pärjäsikin hyvin. Mathewin silloinen 17-vuotias tytär sai orista itselleen kilparatsun, ja ori saikin sen edestä kilpailla. Bonbomin luonne muuttui jääräpäisestä erittäin miellyttämishaluiseksi ja rauhalliseksi. Nyt se tiesi paikkansa ja tunsi olonsa turvatuksi. Bonbom kilpaili huipullaan vaativa A-tasolla ja siirryttyään kilpailukentiltä pois, astui hän pari tammaa. Bonbomin varsoista tuli erittäin lupaavia kilparatsuja, vaikka monia tammojen omistajia ei tälläinen harhailija ori kiinnostanut. Jos Bonbomille olisi annettu enemmän aikaa ja mahdollisuuksia, voisi tilanne olla toinen. Ori on kuitenkin jo siirtynyt vihreimmille niityille, 24-vuotiaana. Varsat perivät orin luonnetta sekä kilpailutahtoa.

ie, Lorette SWH: Pieni mutta luonteeltaan kovapäinen ja pippurinen tamma asustelee edelleenkin Saksalaisessa pientallissa joka perustaa hevosten kilpailemiseen sekä pieni muotoisesti myös kasvattamiseen. Loretten on omistanut tämän koko elämän ajan samainen omistaja ja nykyisin tamma viettelee upeita eläkepäiviään. Lorette on kilpaillut 4-vuotiaasta asti aina 16-vuotiaaseen asti, välillä enemmän aktiivisesti ja välillä vähän vähemmä aktiivisesti. Erittäin kovan luonteen on antanut anteeksi tamman estelahjat. Lorette toimii vain omistajansa käsittelyssä moitteettomasti, tallin muita tallityttöjä tamma koittaa parhaansa mukaan hömpöttää ja jekuttaa. Vaikka tammalta löytyy pitkä kisaura takaapäin, on Lorette edelleen yhtä terve kuin nuoretkin hevoset. Vieläkin se jaksaa kirmata muiden mukana ja antaa ratsastajilleen todellisen ratsastusnautinnon. Tamman liikkeet ovat todella sulavat ja pehmeät, siksipä ratsastaminen on mieluista puuhaa. Lorette on saavuttanut paljon palkintoja esteratsastuskisoista ja jonkin verran myös isoista näyttelyistä. Lorettella on hyvä rakenne ja samaista hyvää ominaisuutta tamma on periyttänyt myös parille jälkeläiselleen. Lorette on varsonut viisi varsaa joista kaikki eri oreilla. Jokainen heistä on kuitenkin saanut Lorettelta pientä kovan luonteen kipinää mutta myös samalla hyvää rakennetta sekä estelahjoja. Lorette on kantakirjattu II-palkinnolla.


emä, Annabella DHZ: Syntyi saksalaisessa piensiittolassa, jossa asusteli pääosin hienoja Holstein tammoja sekä pari oria. Annabella on kokenut jonkinverran stressaavaa elämää joutuen vaihtamaan kotia useampaan kertaan. Tamma oli luonteeltaan kuin ihmisen mieli, erittäin ystävällinen ja yhteistyön haluinen. Kun Annabella saatiin peruskoulutettua se myytiin hyvään kilpatalliin jossa sitä koulutettiin vain entisestään ja kilpailtiin jonkin verran helppo B- tasolla. Omistaja ei kuitenkaan vakuuttunut tammasta vaan vaihtoi tämän toiseen tammaan erän Vera nimisen naisen kanssa. Tätä jatkui jopa seitsemän kertaa ennen kun tamma pääsi 10-vuotiaana kotiin jonne se sai asettua ja viettää mukavaa elämää. Annabella kilpaili jopa vaativa A- luokkia, sillä kilpailu asenne oli aivan erilainen kun tamma oli saanut asettua jo ja oppia tuntemaan ihmiset ja omat ratsastajansa. Annabellasta tuli erittäin kapasiteettinen ja lupaava kilparatsu aina intermediaite I- tasolle asti. Kilpakentillä tamma kulki mainiosti ja antoi itsestään aina kaiken, pärjäten hyvin. Annabella sai ensimmäisen upean varsansa 13-vuotiaana, eli Essin. Annabella lopetti kilpailemisen 16-vuotiaana kokonaan ja sai eläkepäivillään saattaa kylmään maailmaamme vielä 3 muuta hienoa varsaa. Nykyisin tamma saa nauttia vihreästä ruohosta ja lämpöisestä auringosta tarhaillen muiden mukavien hevosten kanssa. Mitään suurempia tamma ei koskaan saavuttanut, muuta kuin hyviä kilpailu suorituksia kouluradoilta. Jälkeläisille Annabella periytti hyvää yhteistyökykyä sekä kilttiä luonnetta.

ei, Late Pics: Ori omaa hiukan harvinaisemman sukutaulun, sillä taustalta ei löydy mitään huippu kilpailu konkareita jotka tunnettaisiin. Late Pics on jättänyt jälkeläisiä vain kolme, joista jokainen on kuitenkin kilpaillut hyvällä menestyksellä ja ovat olleet tervepäisiä. Late Pics asustelee Irlannissa pientallilla viiden muun hevosen kanssa. Ori on kilpaillut aktiivisesti vaativa B- tasolla kohtuu hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan ori on todella ihana! Vaikka Late Pics on ori, ei suurempia orimaisuuksia ole ilmennyt. Late Pics on ollut helppo käsitellä, kuljettaa, antaa laiduntaa muiden orien kanssa ja hoitaa jopa tammojen läheisyydessä. Tämä hevonen osaa todellakin arvostaa ja kuunnella meitä ihmisiä. Vaikka hevosen suku ei olekaan ehkä sitä huippulaatua, orin luonne antaa paljon tässä asiassa periksi. Kuka haluaisi varsan isän olevan hölmö ja sekopäinen riehuva ori? Tuskin kukaan. Late Pics syntyi Saksassa josta nykyinen omistaja haki oriin itselleen sen ollessa luovutus ikäinen.

ee, X-file: Tämä kaunis mutta tulinen tamma on saavuttanut urallansa paljon hyviä mainintoja vaativa A- tasolla. X-file syntyi Saksalaisessa Holstein siittolassa josta tämä myytiin Irlantiin 30-paikkaseen kilpatalliin. X-file kilpaili paljon mutta 11-vuotiaana tamman kärsiessä jatkuvista polvi vioista, ura päättyi siihen. X-file astutettiin kaksi kertaa elämänsä aikana, mutta vain toinen varsa jäi henkiin. Toinen varsa menehtyi erään oriin päästessä tammojen tarhaan, joka talloi ja riuhtoi varsan hengiltä. Se oli todella surullinen tapaus, mutta näin voi joskus käydä oriin päästessä irti. X-file jätti jälkeensä siis vain Annabella DHZ:n jolta löytyykin upea ura taustalta. X-file oli luonteeltaan rauhallinen, hellä ja todella seuran kipeä. Se ei sietänyt sitä että se jätettäisiin yksi tarhaan, kun muut haetaan talliin. Ihmisten läheisyys myös lämmitti tammaa todella paljon, ja hän olikin todella yhteistyöhaluinen. Ratsastettavana tamma oli upea! Pehmeät ja tasaiset askeleet tekivät ratsastuksesta todella mieluista. X-file jouduttiin kuitenkin lopettamaan 18-vuotiaana polviensa takia. X-file kerkesi käydä nuorempana ja terveenä näyttämässä tuomareille jopa rakennettaan, jota kehuttiin paljon. Suurempia meriittejä tamma ei kuitenkaan saavuttanut.


Varsat
o. One Nation RB - synt. 05.07.2008 -- i. One Republic
t. Monarchie RB - synt. 11.07.2008 -- i. One Republic
o. After Nine RB -- synt. 01.08.2008 -- i. After Bad Day
o. Baradox CTN -- synt. 13.01.2011 -- i. After Bad Day
t. Sweet Taiga CTN -- synt. 30.01.2011 -- i. Tannersworth
o. Carbon Armory -- synt. 30.01.2013 -- i. After Bad Day


KRJ:n koulukilpailut:
91 sijoitusta / 14 voittoa


pvm paikka jaos luokka sijoitus
01.07.2008 Manetheren KRJ Vaativa A 3/59
03.07.2008 TuHaSe KRJ Vaativa A 4/41
07.07.2008 Itä-Laakso KRJ Vaativa A 2/48
19.07.2008 Dei KRJ KN Special 7/50
19.07.2008 Dei KRJ Helppo A 2/50
19.07.2008 Dei KRJ KN Special 4/50
20.07.2008 Wequire Quiamo KRJ Vaativa A 3/127
20.07.2008 KaRa KRJ Grand Prix 1/33
20.07.2008 Vaapukka KRJ Grand Prix 4/40
23.07.2008 Reyan KRJ Vaativa A 5/40
23.07.2008 Arwyn KRJ Helppo A 2/40
24.07.2008 KaRa KRJ Intermediaite I 6/39
30.07.2008 Fiktio KRJ Intermediaite II 6/158
31.07.2008 Sivils KRJ Helppo B 5/48
31.07.2008 Hiljaisuus KRJ Helppo A 2/52
31.07.2008 Hiljaisuus KRJ Vaativa B 7/30
01.08.2008 Dei KRJ KN Special 4/50
02.08.2008 Reyan KRJ Helppo A 4/40
02.08.2008 Dei KRJ Helppo A 5/50
03.08.2008 Fawel KRJ Helppo B 3/30
03.08.2008 Fawel KRJ Helppo C 3/30
04.08.2008 Arwyn KRJ Vaativa A 5/52
04.08.2008 Kincaid Farm KRJ Helppo B 4/124
05.08.2008 Pini Lair KRJ Grand Prix 6/104
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Vaativa B 7/60
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo B 4/60
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo A 4/60
05.08.2008 Nybergs Gard KRJ Helppo B 6/60
05.08.2008 Soojendav KRJ Helppo B 2/41
15.08.2008 Katvusto KRJ Helppo B 3/35
21.09.2008 Isilme KRJ Helppo A 1/50
12.10.2008 Lexington KRJ Vaativa A 1/25
12.11.2008 Huvitus KRJ Vaativa A 1/25
14.11.2008 Huvitus KRJ Vaativa A 3/25
14.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 3/25
16.11.2008 Huvitus KRJ Vaativa A 1/25
16.11.2008 Huvitus KRJ Intermediaite I 1/25
20.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 7/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 4/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 2/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 7/50
27.04.2009 Torstai KRJ Grand Prix 2/50
29.04.2009 Mistake KRJ Grand Prix 7/50
12.05.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 3/70
31.05.2009 Evergrey KRJ Grand Prix Special 3/100
15.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 5/80
17.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 6/80
19.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 7/80
21.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 8/80
23.06.2009 Zurück KRJ Grand Prix 3/80
02.07.2009 Zurück KRJ Grand Prix 5/90
14.07.2009 Ponitila Adina KRJ Intermediaite II 3/10
22.07.2009 Lexington KRJ Intermediaite II 4/50
23.07.2009 Faxon Sporthorses KRJ Grand Prix 4/28
25.07.2009 Lexington KRJ Intermediaite II 7/50
26.07.2009 Lexington KRJ Intermediaite II 5/50
04.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 5/25
07.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 5/30
08.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 2/30
09.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 2/25
09.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 1/25
11.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 2/25
11.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Grand Prix 1/25
12.08.2009 Jewel Pony Riders KRJ Intermediaite I 2/25
15.08.2009 Baya Dressage KRJ Grand Prix 4/30
01.09.2009 Devilish Dressage KRJ Grand Prix 9/100
03.09.2009 Prominent KRJ Intermediaite II 7/100
05.09.2009 Sarkasmi KRJ Grand Prix 7/50
06.09.2009 Sarkasmi KRJ Vaativa A 1/50
08.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
08.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 6/50
09.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
09.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 7/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
10.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
13.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
13.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
13.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
13.09.2009 RB Ponies KRJ Vaativa A 7/100
14.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 4/50
14.09.2009 Cornir Sporthorses KRJ Grand Prix 1/50
14.09.2009 RB Ponies KRJ Vaativa B 6/100
14.09.2009 RB Ponies KRJ Vaativa A 7/100
15.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite I 1/100
15.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 2/100
16.09.2009 RB Ponies KRJ Intermediaite I 9/100
17.09.2009 Bairdon KRJ Grand Prix 5/50
18.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 2/100
19.09.2009 RB Ponies KRJ Grand Prix 5/100Valmennukset:

Kouluvalmennus, valmentajana dissh
Tullessani maneesiin, verryttelit jo Essiä, joka näytti olevan pirteällä tuulella. Välillä olit liian raju kädestäsi, kun annoit tammalle puolipidätteitä, jonka seurauksena se heitteli päätään ja kulki kaulasuorana. Käskin sinua rauhoittamaan kätesi, jotta pään heittely saadaan loppumaan. Tehtyäsi näin, Essi lopetti pään heittelyn ja asettui kauniisti muotoon. Hienoa! Verryttelyn jälkeen oli aika ryhtyä toimeen. Kertoessani sinulle ohjeita, annoit tamman kävellä pitkin ohjin. Alkuun kokeilisimme sulkutaivutuksia ja sen jälkeen laukanvaihdosta. Tarkoituksena oli saada Essi vaihtamaan laukkaa jokaisella askeleella. Loppuun otettaisiin pohkeenväistöä. Sulkutaivutuksissa ei ollut minkäänlaisia ongelmia, olit itse rauhallinen ja kätesi pysyivät rauhallisina, joten Essi kuunteli apujasi hienosti. Tämän jälkeen kokeilimme laukanvaihtoja, ensin joka kaksi kertaa yhden sivun aikana, sen jälkeen joka toisella askeleella ja sitten jokaisella askeleella. Pari kertaa yhden sivun aikana sujui hyvin. Joka toisella askeleella vaihdettaessa onnistui myös, tamma oli hyvin kuulolla etkä itsekään hätiköinyt. Jokaisella askeleella vaihdettaessa aloit hieman hätiköidä, Essi meni askeleissa sekaisin ja heiluit liikaa selässä. Tamma alkoi turhautua ja heitellä päätään ja päästi muutamat pukit ilmoille. Pyysin sinua rauhoittumaan ja neuvoin rauhoittamaan myös kätesi sekä istuntasi. Tehdessäsi näin myös tamma rauhoittui ja saitte vaihdettua laukkaa jokaisella askeleella. Loppuun otimme vielä pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, ja läpäisitte ne todella onnistuneesti. Tunnin jälkeen teit itsenäisesti loppuverryttelyt.

Kouluvalmennus, valmentajana misery.
Essi kulki alusta loppuun oikein mallikkaasti ja tuntui, ettei ratsastajan täytynyt tehdä kunnolla töitä. Piti kehitellä ratsukolle haastavampia harjoituksia, sillä helpot harjoitukset - kuten pohkeenväistöt ja sulkutaivutukset - sujuivat niin leikiten. Alkuunsa hieman laukanvaihtoja joka toisella askeleella ja sen jälkeen jokaisella. Essi hieman hätäili alkuunsa, mutta lopulta tuli siistejä ja hallittuja laukanvaihtoja. Ratsastajan pohkeet heiluivat melkoisesti laukanvaihdoissa, joten siihen pitää kiinnittää huomiota enemmän. Sen jälkeen vielä laukassa puolipiruetteja. Essin takajalat tekivät aika laajaa kaarta, mutta muuten tehtävä sujui hienosti. Ratsastaja taas hieman heilui turhaan satulassa, mutta ymmärrettävää ottaen huomioon Essin vaikeat askeleet. Lopuksi vielä hieman ravissa temmonvaihteluja - koottua ja lisättyä ravia, joissa Essi näytti todella hienot askeleensa. Sen jälkeen muutama pätkä sulkutaivutusta laukassa ja ravissa, jonka jälkeen ratsukko alkoi olla jo hieman puhki. Hieno suoritus kummaltakin.

Kouluvalmennus, valmentajana cisse
Kun aloitin valmennuksen, olitte sekä ratsastaja, että hevonen hiukan hukassa. Essi meni yllättävän kovaa, vaikka vauhti pysyi käynnissä. Pyysin tekemään puolipidätteitä, mutta ilmeisesti tamma ei mitenkään kovin mainittavasti rauhoittunut siitä, joten tyydyin siihen, että teitte paljon voltteja. Ja kappas, parin kierroksen jälkeen Essi menikin kutakuinkin sopivaa käyntiä. Ravissa sinun oli selvästi hyvin hankala istua, vaikka tamman ravi oli upean näköistä. Siitä johtuen, oletettavasti, välillä yrittäessäsi korjata asentoasi nykäisit Essiä suusta ja tamma muuttui varsinaiseksi herhiläiseksi. Ei mennyt kauaa, kun tamma ei näyttänytkään niin upealta, vaan kulki kaulaansa jännittäen ja jäykähkösti liikkuen. Ehdotin, että menisitte jonkni aikaa käyntiä, että tamma rauhoittuisi ja lopulta se oli melkein täysin rauhallinen. Lopputunnin teimme erilaisia keskittymistä vaativia tehtäviä; taivutuksia, pohkeenväistöä ravissa, laukanvaihtoja... Ravikin sujui hyvin, kun rentouduit ja myötäilit ohjia enemmän, et pomppinutkaan niin paljon! Kokonaisuudessaan valmennus meni ihan hyvin, alkuhankaluuksien jälkeen, Essi oli selvästi aika herkkä ohjien suhteen, joten sinäkin pärjäsit hyvin! Muista istua rentona hevosen selässä, niin ratsastus muuttuu paremman näköiseksi ja paremman tuntuiseksi.