Everholt Estate


Amadeus At


✗   Virallinen nimiAmadeus At
✗   Syntynyt17.12.2017 > 13v
✗   Rotu, skpHollanninpuoliverinen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri164cm, voikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH18-012-0010
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaAtorina  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Olisi puhdasta valehtelua, jos silmiini ei olisi osunut ensin hevosen upea kultainen väritys. Aikani ihailin myynti-ilmoituksen kuvaa viisi vuotiaasta orista, kunnes silmäni suostui kierähtämään myös sukutietojen kohdalle. Hyvä etten penkistä tipahtanut kun tutkin hevosen myynti-ilmoituksen perusteellisesti. Juoksin sisältä hakemaan puhelimeni ja halusin heti tiedustella tästä hevosesta lisää. Siskoltani en ehtinyt kysymään mitään, ennen kun ostopäätös oli tehty. Kun kerroin Cadille meille tulevasta uudesta hevosesta, joka oli vielä super kivan värinen plus sillä oli super kiva suku ja vielä se, että ori oli aloittanut kilparadoilla oikein lupaavasti - Cadi oli yllättäen yhtä innoissani kuin minäkin.

Amadeus oli oikea herrasmies joka tilanteessa. Se ei ärjynyt muille oreille, vaikka sitä kuinka yritettiin siihen provosoida. Tammoille se hörähtää kevyesti, jos sopivan etäisyyden päähän pääsee. Taluttaessa kulkee rauhallisilla askeleilla hoitajansa vierellä ja pysähtyy heti, jos ihminenkin pysähtyy. Käytöstavat ovat ja pysyvät myös kilpailupaikoilla, missä hälinää ja vilinää on paljon. Amadeus on luonteeltaan enemmän rauhallinen ruunanrupsukka, kuin tulisieluinen jalostusori. Amadeuksella on paljon jalostuskäyttöä sellaisille tammoille, jotka kaipaavat tulevalle varsalleen tasaisempaa ja rauhallisempaa luonnetta. Hoitaa voi missä tahansa, mutta hyvä hajurako täytyy pitää muihin hevosiin. Orimainen sielu herää kyllä, jos siihen annetaan kunnolla tilaisuus.

Kouluratsuna Amadeus on luotettava, nöyrä ja yrittelijäs. Se pyrkii tekemään toivotut asiat mahdollisimman hyvin mutta epäselvien apujen kohdalla heittää työnsä aivan läskiksi. Alkuun Amadeus voi vaikuttaa hieman laiskalta. Kone käynnistyy hieman hitaasti mutta hyvä ja huolellinen alkuveryttely on tärkeä, että hevosen saa vetreäksi ja virkeäksi. Amadeuksella on näyttävä suuri ravi, mikä ei välttämättä ole kaikista kivoin askellaji istua harjoitusravissa. Se kokoaa itsensä hyvin ja voimaa löytyy kuin pienestä pitäjästä. Laukka on hyvin pyörivää, vahvaa ja aktiivista. Piaffissa malttaa hyvin askeltaa ja odottaa seuraavia ohjeita. Oria täytyy ratsastaa rohkeasti eteen, että koko kroppa tekee hyvin töitä. Kun hevosen saa viriteltyä hyvään vireeseen ja oikeaan mielentilaan, se on ratsastettavuudeltaan miellyttävä ja kevyt.


i. Attica At

kwpn, vkk, 164cm
koulupainotus

ii. Amoun van de Halor

kwpn, vkk, 163cm
KRJ-II

iii. Attor

KTK-III, KRJ-II

iie. Liveza

KTK-III, KRJ-I

ie. Infra Red At

kwpn, prn, 171cm
KRJ-I, KWPN-I, YLA2

iei. Hot Shot

KRJ-II, YLA3

iee. Spite and Malice

e. Zomerhymne At

kwpn, rt, 167cm
koulupainotus

ei. Singwiththedevil '88

bwp, rt, 165cm
Ch, KTK-II

eii. Dancewiththedevil

VIR MVA Ch, KTK-II

eie. Éponine

VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I

ee. Nouvion Zomerstrand

kwpn, rn, 167cm

eei. Brighton's Radium

eee. Zomernacht


kwpn o. Asaphyr At s. 09.01.2018 emä. Sonatina At om. Atorina

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3764.92 p.
» kuuliaisuus ja luonne 2947.12 p.
» hyppykapasiteetti 0.07 p.
» rohkeus 0.07 p.

Kouluratsastuksessa 6712.04 op (vt 10/10)

★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-