Everholt Estate


Colette


✗   Virallinen nimiColette
✗   Syntynyt12.01.2012 > 23v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri165cm, mustanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH15-011-0094
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   Entinen omistajaSonja
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetCh, KTK-II

Colette on oman arvon tunteva rouva, joka ei jaksa hätääntyä oikeastaan mistään. Erittäin hyvä käytöksinen ja tasainen tallaaja, mikä on erityisesti Cadin makuun tehty hevonen. Aina ei jaksa taistella, vääntää ja kääntää naama hiessä, Coletten kanssa voi vain tehdä ja kaikki on hyvin. Tällä tammalla on äärimmäisen upeat ja tasaiset liikkeet. Jopa harjoitusravissa on mukava istuskella!

Colette edustaa Everholtin ensimmäistä hannoverilaista tammalinjaa. Suvultaan se on varsin mielenkiintoinen ja sukujuuret ovat vahvasti Saksan maaperällä. Vanhemmat ovat upeita liikkujia ja kilpailu-ura on niitetty GP-tasolla asti. Colette seuraa uskollisena vanhempiensa kavion jäljissä. Tamma on perinyt vanhemmiltaan todella näyttävää liikettä ja rauhallista luonnetta. Tätä piirrettä toivottavasti pääsemme jatkamaan kasvatustyössämme. Colette on erittäin lunkki ja rauhallinen tamma. Se tulee kaikkien kanssa toimeen ja sietää kaikenlaisia ärsykkeitä. Hoitaa voi missä tahansa. Kunhan tamma saa paljon huomiota ja rapsutuksia, Colettella on kaikki hyvin. Harjatessa tamma ummistaa silmänsä kiinni ja tyytyy hetkellisiin päivätorkkuihin. Kilpailupaikoilla Colette on vähän samanainen, se ottaa mielellään päivätorkut varikolla. Hälinä ympärillä ei sitä häiritse.

Kuten olen jo maininnut, Colette on erittäin miellyttävä ja omalla tavallaan helppo ratsastettava. Kun siltä osaa pyytää, se tekee kuuliaisesti pyydetyt. Kulkee omalla moottorilla ja on kyllä enemmän eteenpäin pyrkijä, kuin matelija. Napakka ratsastaja saa tamman tempon pysymään tasaisena alusta loppuun. Colette on aina kevyt ratsastaa. Sitä ei tarvitse tuntia lämmitellä ja verytellä, ennen kuin se toimii. Se toimii aina, ilman suurempia jumppatuokioita. Tämä tuo helpotusta kilpailutilanteissa, kun veryttelyyn ei ole niin suuri hoppu. Lasten ratsuksi Colettesta ei varsinaisesti ole. Talutukseen ja kävelyyn kyllä, mutta kun selkään nousee pieni ja epävarma ratsastaja, Colette muuttuu äärimmäisen laiskaksi. Ihan kun se tietäisi, että selässä on pieni ratsastaja ja nyt pitää olla todella varovainen.

Maastossa Colette on tylsä matkaaja. Johtuen siitä, että se ei säiky mitään tai välitä oikein mistään. Ruoka kyllä maittaa puskista, puista ja maasta jos siihen tulee hyvä mahdollisuus. Colettella voi lähteä maastoilemaan myös ilman satulaa, vaikka pelkän riimun voimin. Uimaan voi yrittää mennä mutta Colette on enemmän kahlaaja tyyppiä kuin uimari.


i. Cosmograf

hann, m, 170cm
koulupainotus
evm

ii. Carçassone

hann, mrn, 170cm
evm

iii. Cran Turin II

evm

iie. Polina

evm

ie. Willa H

hann, m, 167cm
evm

iei. Würdenträger

evm

iee. Larisa III

evm

e. Saint Nazira

hann, mrn, 164cm
koulupainotus
evm

ei. Silberschmied

hann, rt, 166cm
evm

eii. Shantou

evm

eie. Goldrute

evm

ee. Lanzadora

hann, mrn, 163cm
evm

eei. Löwenmäuler

evm

eee. Mohnenwalze

evm


Lue sukuselvitys
hann o. Everholt Coobra s. 17.12.2018 isä. Capriole om. Everholt Estate
hann t. Everholt Cavenna s. 06.08.2020 isä. Karminrot om. Viixi
hann t. Everholt Maura s. 14.08.2021 isä. Mauritz 'H om. Inna

Kilpailusuoritukset
» tahti ja irtonaisuus 3806.37 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3056.62 p.

Kouluratsastuksessa 6862.99 op (vt 10/10)
Ch- arvonimi myönnetty 9/2019
★ Kantakirjattu 9/2018 - KTK-II -- 19+19+18+19=75p.

30.04.2017: KRJ-Cup - Va A -- 4/94

30.08.2018: Beaumont - irtoSERT -- pt. Kati
02.03.2019: Burlyhill - MVA-SERT, BIS2 -- pt. birdie
02.04.2019: Einfall - MVA-SERT, BIS2 -- pt. Welby
31.12.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja & valmennukset


» 25.04.2015: Tarinakilpailut Kidlingtonissa, kirjoittanut Disa
Tehtävänanto: Hevosesi on kilpailupäivänä käyttäytynyt normaalista poikkeavasti. Onko lauhkea lehmäsi muuttunut villiorhiksi, vai käyttäytyykö ikuinen kakarasi kerrankin kuin oikea kouluratsu? Kerro kuinka päivänne sujui, oliko tilanne positiivinen vai täysi katastrofi?

Colan kanssa on toisinaan hieman vaikea piirtää raja siihen mikä on normaalia ja mikä ei. Jotakin mitä siltä ei kuitenkaan koskaan olisi osannut odottaa, on sellainen tahmeus, että tuntuu kuin maan vetovoima olisi yrittänyt niellä tamman mukanaan. Verryttelyn alussa vielä kohtuullisen lennokkaasti liikkuneen Colan vauhti hiipui mitä enemmän kilometrejä tuli mittariin. Loppujen lopuksi, astuessamme valkeiden aitojen sisäpuolelle, muuttui tamma täydelliseksi liimakavioksi. Cola oli enemmän inspiroitunut bongailemaan taivaan lintuja, joten jouduin muistuttelemaan sitä tasaisesti olemassaolostani. Kitkuttelimme eteenpäin silkalla tahdonvoimalla, sillä tamma ei laittanut yhtään ylimääräistä tikkua ristiin liikkuakseen omalla moottorillaan, joka normaalisti hyrrää kuin Ferrari konsanaan. Tällä kertaa alla tuntui olevan alamäkivauhdin tarpeessa oleva Lada Samara. Sivusilmällä laitoin merkille, että yleisö näytti kaikkoavan yksi toisensa jälkeen "mielenkiintoisen" ratamme äärestä buffetin antimia tutkistelemaan ja liekö tuomarikin ottanut pienet nokoset pöytänsä ääressä, sillä arvostelupaperimme oli tällä kertaa harvinaisen vähäsanainen.