Everholt Estate


Everholt Coobra


✗   Virallinen nimiEverholt Coobra
✗   Syntynyt17.12.2018 > 10v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri169cm, musta
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH18-011-0268
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaSorel / Everholt Estate  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Muistan kuin eilisen sen päivän, kun Coobra syntyi. Se tapahtui illalla yhdeksän aikaan, iltatallin jälkeen. Olimme jo varhain huomanneet emän levottomuuden ja otimme sen sisälle varsomiskarsinaan odottamaan tilanteen kehittymistä. Päivä vierähti perus talliaskareissa kunnes vihdoin illalla odotus palkittiin mustalla upealla orivarsalla! Varsa oli mustaakin mustempi, sekaan ei ollut eksynyt yhtäkään vaaleaa karvaa. Varsa oli tomera, joka nousi jaloilleen pian. Varsasta kasvoi rohkea, seikkailunhaluinen ja tarkkaavainen nuori ori, jonka koulutus oli hauskaa ja jopa helppoa puuhaa.

Coobra on hevonen, jonka huumori ei pienestä lopu. Sen voi valjastaa vaikka valjakkokärryjen eteen ja lähteä maastoon pitkälle lenkille. Ori on helppo ja yksinkertainen, se ei vaivaannu mistään eikä stressaannu. Uudessa paikassa se katselee ympärilleen valppaana, ehkä muutaman kerran hirnahtaa ja tyytyy tilanteeseen rauhoittuen. Kotona Coobra on enemmän ruunamainen kuin mylvivä ori. Toki muille hevosille Coobra kyllä viestittää hörisemällä tai hirnumalla mutta ei ota koko kropallaan tilanteesta kipinää. Sitä voi huolettomasti taluttaa tammojen tarhan ohi. Vaikka Coobra niille jotain juttelisikin, se ei lähde riimun-narua kiristämään suotta ja jos niin kävisi, kevyt nykäsy ja ääni merkki palauttaa hevosen takaisin maanpinnalle.

Ratsastettavuudelta musta upean näköinen ori liikkuu kuin tanssien, hyvässä rytmissä ja näyttävin liikkein. Tämä kaikki tulee esille vasta kovan työn ja tuskan jälkeen, kun hevosen on saanut veryteltyä oikeaan tilaan ja tehnyt ratsastajana asiat oikein. Coobran selkään voi nousta kuka tahansa; lapsi, vanhus, aloitteleva ratsastaja tai GP-tason kilparatsastaja. Ori antaa varmasti miellyttävän elämyksen jokaisen tasoiselle ratsastajalle. Vaativampia liikkeitä varten täytyy hevonen verytellä huolellisesti; paljon voltteja, siirtymisiä, tempon vaihtoja, vastalaukkaa, avot, sulut. Niin paljon, että ori tuntuu olevan hereillä ja reagoi jokaiseen pieneenkin apuun herkästi. Askellus on ihanan tasainen mutta näyttävä ja hyvä rytminen. Hevonen täytyy saada koottua hyvin, että se käyttää myös koko selkäänsä työskentelyssä. Etten se hetken kuluttua näytä aivan kottikärryltä; todella etupainoiselta kulkijalta. Takaosa täytyy saada hyvin astumaan alle ja toimintaan mukaan. Askeleiden pitää olla aktiivisia ja liikkeen täytyy sujua hyvässä tempossa.

Rohkea ja aina hyvän mielen hevonen Coobra, on loistava valinta maastoreissuille. Lähdit sinne yksin tai porukassa, Coobra on aina varma valinta. Se ei säiky mitään, eikä lähde käsistä vaikka irroittelisit enemmänkin pitkillä laukkapätkillä tai pelloilla. Olemme ostaneet juuri Coobraa varten myös valjakkovaljaat ja kärryt, joten kärryttely on myös yksi vaihtoehto arkeen. Ihan vielä emme ole saaneet orista kuorittua näyttävää valjakkohevosta kilpailuihin, mutta ei paljon työtä vaatisi, kun Coobra olisi täysin starttikunnossa.


i. Capriole

hann, trn, 171cm
KRJ-I

ii. Cocochino

hann, trn, 172cm
evm

iii. Crocodile

evm

iie. Naomi

evm

ie. Latisha

hann, rn, 168cm
evm

iei. Lorano

evm

iee. Rasha

evm

e. Colette

hann, mrn, 165cm
Ch, KTK-II

ei. Cosmograf

hann, m, 170cm
evm

eii. Carçassone

evm

eie. Willa H

evm

ee. Saint Nazira

hann, mrn, 164cm
evm

eei. Silberschmied

evm

eee. Lanzadora

evm


hann t. Everholt Chrysopelea s. 22.08.2020 emä. Crane Walgretha om. sarqqquu

Kilpailusuoritukset


» Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
» Nopeus ja kestävyys: 0.00
» Kuuliaisuus ja luonne: 3071.32
» Tahti ja irtonaisuus: 3794.93
» Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6866.25 op ( vt. 11 / 10 )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasolta grand prix.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

Päiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-