Everholt Estate


Everholt Weiltcordéz


✗   Virallinen nimiEverholt Weiltcordéz
✗   Syntynyt06.11.2019 > 6v
✗   Rotu, skpWestfalen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri166cm, musta
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-048-0037
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaSorel / Everholt Estate  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Musta paholainen, Everholt Weiltcordéz, on päinvastainen pakkaus kuin vanhempansa. Tässä orissa on luonnetta, tulisuutta ja vaikka mitä. Cadin kanssa olemme monta kertaa menettänyt hermot tämän otuksen kanssa, mutta kaikesta olemme selvitty muutamien tuumaus hetkien jälkeen. Jo varsana Corde oli seikkailija, jota saimme ajoittain metsästää ties mistä; milloin se oli lähtenyt muutaman kilometrin päähän naapurin pihalle syömään puutarhan tuotoksia, milloin se taas rallitti pitkin tallin pihamaata aiheuttaen kunnon kaaosta muissa hevosissa. Corde on hölmö, ei ilkeä. Sen huumoria on joskus vaikea ymmärtää ja vaikka kuinka yrittää, on se silti mahdoton tehtävä. Hoitaessa se saattaa seistä paikoillaan, toisinaan se heiluttelee riimuun kiinnitettyjä riimun-naruja tai yrittää niitä syödä. Tai sitten se kauhoo etukaviolla betonilattiaa niin kauan, että sinulla palaa hermot. Karsinassa harjaaminen on vauhdikasta ja lähes mahdotonta, joten ei kanna edes yrittää...

Kilpailupaikoilla Corde on oma itsensä, eli sählä. Se touhuaa kokoajan jotain, eikä sitä voi jättää silmistään hetkeksikään. Usein se kuitenkin viihtyy hevosautossa yksin tai kaverin kanssa ihan hyvin, joskus taas se käy niin ylikierroksilla että auton seiniä koetellaan ja kolina kuuluu kauas radalle asti. Corden kanssa ei reissuun kannata yksin lähteä, on hyvä, jos joku tallityttö on mukana katsomassa sen perään. Muille hevosille se pörhistelee vähän väliä, ei väliä onko ori tai tamma tai ruuna, tai edes miniponi. Kaikki ovat sille uhkia. Käsissä se kyllä pysyy, mutta voin luvata, että kahdeksan tuntia jos olet kilpailupaikalla tämän hevosen kanssa, on kuin olisit ollut kolme tuntia salilla tekemässä toistoja ilman taukoja - kyllä tuntuu ja kovaa!

Vaikka Corde on muuten ärsyttävä velmuilija, se on erinomainen kouluhevonen. Se on miellyttävä ratsastettava ja kun orin laittaa tekemään kunnolla töitä, se unohtaa ympäristön hälinän. Hyvä veryttely on kaikkein tärkein, se on jumpattava vetreäksi joka paikasta, että liikkeestä tulee tasaista, joustavaa ja näyttävää. Muuten se saattaa niskuroida apuja vastaan ja liikkua todella tönkösti. Cordella on inhottavan pomppiva ravi, mutta näyttävä. Laukka on voimakasta, hyvin pyörivää ja aktiivista. Käsille yleensä se on kevyt ja painoavuilla pääsee hurjan pitkälle työskentelyssä. Jos ori ottaa lämpöä muista hevosista, lähde tekemään suosiolla taivutteluja ja asetteluja - vie hevosen keskittyminen pois muista. Sitä sooloilua ei kukaan jaksa katsella, tai kuunnella.

Maastossa Corde on kokoajan valppaana, eikä se osaa rentoutua, mitä ratsastaja ehkä toivoisi. Porukassa se on hieman rauhallisempi, mutta yksinään se saattaa säpsähdellä erilaisia asioita. Sen ajatusmaailmaan ei ole kukaan päässyt käsiksi, ei edes me, jotka olemme seuranneet hevosen ensimmäisen hengenvedon. Ole siis skarppina kokoajan, ohjat tuntumalla, että ehtii tarvittaessa reagoida tulevaan. Ei se riistä käsistä, mutta kyllä ne säpsähdykset ovat ärsyttäviä, jos niihin ei yhtään varaudu. Muutaman vauhdikkaan askeleen Corde saattaa ottaa, mutta siihen se jääkin.


i. Warmachiné

westf, m, 168cm
Ch, KTK-III, KRJ-I

ii. War Revenge

westf, m, 169cm
evm

iii. Wildchild

evm

iie. Nikita

evm

ie. Turnaway

westf, mrn, 166cm
evm

iei. Take This Life

evm

iee. Nimincá

evm

e. Rhea Ishtar

westf, trn, 167cm
VIR MVA Ch, KTK-I

ei. Rinchnach

westf, mrn, 167cm
evm

eii. Raisting

evm

eie. Fiorella

evm

ee. Heavy Rain

westf, trn, 162cm
evm

eei. Horns and Halos

evm

eee. Dauphina

evm


westf t/o. Varsan nimi s. 00.00.00000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3810.58 p.
» kuuliaisuus ja luonne 2937.51 p.

Kouluratsastuksessa 6748.09 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 8/2020 - KTK-II -- 18+17+18+18=71p.

14.12.2019: Lallybroch - irtoSERT -- pt. alaera
31.12.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
22.04.2020: Susiraja - MVA-SERT, BIS2 -- pt. alaera

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-