Everholt Estate


Harnisch


✗   Virallinen nimiHarnisch
✗   Syntynyt26.10.2019 > 8v
✗   Rotu, skpOldenburg, ori
✗   Säkäkorkeus, väri175cm, musta
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-013-0074
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   TuonutLissu T.
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Musta ori tanssahteli suurella kentällä, kun Cadi ja Nicole astelivat kentän laidalle. He olivat tulleet katsomaan loma reissullaan läheistä suurta oldenburgeihin painottuvaa tallia. Kaksikko katseli sanattomina mustaa oria, jonka liikkuminen sai kummatkin huokaisemaan syvään - se oli mahtavan näköinen ja äärimmäisen komea! Hetken kuluttua naisten taakse ilmestyi hymyilevä mies, joka tuli tervehtimään vierailijoitaan ja esittelykierros voisi alkaa. Cadi käveli miehen perässä kohti tallirakennusta, mutta katsoi vielä taakseen, tuota mustaa komistusta. Se jäi päällimmäisenä kaksikon mieleen, vaikka talli oli täynnä mitä upeampia kilparatsuja, siinä hevosessa oli vain jotain odottamattoman outoa mutta hienoa.

Joskus tarinat saavat onnellisen lopun, kuten tässä tapauksessa. Hevonen, joka oli vielä nuori ja aloittelemassa kilpailu-uraansa - myytiin Irlantiiin Everholt Estate nimiselle tallille. Hevonen, joka ei missään vaiheessa ole ollut myynnissä. Tästä kaikesta saamme kiittää Cadin hurmaavia puheenlahjoja, että Harnisch asuu nyt tallissamme ja on aloittanut uransa todella hyvin. Ori on hiomaton timantti - lähes täydellinen. Sen kanssa kaikki tekeminen on huoletonta, rentoa ja mukavaa. Se tietää olevansa super komea, sen ei tarvitse pitää itsestään turhaan meteliä, vaikka viereisessä tarhassa huutaisi ori, Harnisch ei välitä. Tammoille saattaa hörähdellä, jos sopivalle etäisyydelle sattuvat. Tallissa ei varmasti koskaan ole ollut näin kilttiä ja rauhallista oria, ehkä jopa ruunamainen - mutta jos hevosta katsoo edes nopeasti päätänsä kääntäen, tajuaa välittömästi että tuosta ulkokuoresta on ruunan elementit kaukana. Se on ruunamainen ehkä luonteeltaan, koska Harnisch on vain niin helppo.

Musta ori seisoo tyytyväisen oloisena tarhassaan, vaikka viereiseen tarhaan on tuotu uusi nuori ori, joka yrittää kovasti haastaa vanhempaa aidan takana. Harnisch kääntää päätänsä, katsoo hetken ja huokaisee syvään. Antaa nuoren riehua. Cadi kävelee tarhan portille ja kutsuu Harnischia, joka kävelee portille vastaan. Tallissa orin voi hoitaa karsinassa tai käytävällä, kesällä myös hoitopuomille voi mennä. Harnisch seisoo rauhallisena paikoillaan ja haistelee ilman tuoksuja ja katselee tapahtumia. Hoitaja saa huoletta pyöriä orin ympärillä ja tanssia vaikka balettia, jos siltä tuntuu. Varusteiden laitossa ei ole ongelmia.

Harnisch on ratsastettavuudeltaan vaativa, koska se tarvitsee selkeät ja huolelliset avut tehdäkseen asiat oikein. Istunnalla pelaa jo paljon, ohjissa roikkuminen ja nyppiminen pahentaa tilannetta ja hevonen näyttää siltä, kun se olisi ensimmäistä kertaa kouluratsun tehtävissä. Kun ratsastaja oppii tuntemaan hevosen, miten se käyttäytyy ja miten se reagoi apuihin, työskentelystä muuttuu miellyttävä kokemus. Orilla on kaunis tahdikas ravi ja ehdoton pravuuri on lisätty ravi. Se nostaa polvensa todella korkealle ja silti saa pidettyä hyvän rytmin ravissa. Kun Harnisch on hyvin ratsastettu läpi ja herkkä avuille, sen kanssa on helpompi pitää hyvä rytmi ja myös maltti. Sillä on hyvä kärsivällisyys ja se malttaa kyllä odottaa ratsastajan jatko-ohjeita. Laukka on vahvaa ja rullaa hyvin. Tekemisessä on hyvä tekemisen meininki ja mekaniikka.

Maastossa Harnisch on rauhallinen kulkija, se ei kuumu, eikä säiky juuri mitään. Sen kanssa voi lähteä sänkipellolle kokeilla laukkaratsun uraa kaverin kanssa ja silti hevonen pysyy käsissä, vaikka meno olisi super vauhdikasta. Rämisevät ja pörisevät äänekkäät koneet eivät aiheuta mitään reaktiota. Joka tapauksessa, ohjat kannattaa kerätä käsiin varuiksi. Liian varma ei saa koskaan olla, kyseessä on kuitenkin pakoeläin, eikä niihin voi luottaa koskaan täysin. Esteitä hypitään huvin vuoksi välillä. Mikään esteratsu Harnisch ei todellakaan ole, vaikka ihan hyvä hyppytekniikka sillä onkin. Ori ei kuumene esteradasta, mutta tekeminen on vähän laiskanpuoleista. Esteratoja on hyvä välillä hyppiä ja vahvistaa takaosaa (vaikka ei siinä nytkään mitään vikaa ole). Kaikinpuolin, Harnisch kuuluu ehdottomasti tallin helpoimpiin ja rauhallisimpiin oreihin!


i. Hartenstein

old, trn, 176cm
evm

ii. Harpocrates

old, rn, 171cm
evm

iii. Haselrieder

evm

iie. Käte Themis

evm

ie. Regina Militum

old, m, 167cm
evm

iei. Aristokrat

evm

iee. Rosmarin

evm

e. Liebe und Frühling

old, m, 169cm
evm

ei. Die Mainacht

old, m, 166cm
evm

eii. Diederichs

evm

eie. Frühlingsblumen

evm

ee. Liebestreu

old, tprn, 170cm
evm

eei. Scharwenka

evm

eee. Liebeslied

evm


old t. Everholt Amaretta s. 09.08.2020 emä. Amalthea om. Siguri

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3701.37 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3124.48 p.

Kouluratsastuksessa 6825.85 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 4/2020 - KTK-II -- 19+19+18+19=75p.

31.12.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
11.04.2020: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
22.04.2020: Alondra - irtoSERT -- pt. alaera

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-