Everholt Estate


Harpe Z


✗   Virallinen nimiHarpe Z
✗   Syntynyt11.08.2019 > 6v
✗   Rotu, skpZangersheide, ori
✗   Säkäkorkeus, väri169cm, mustanruunikko
✗   PainotusEstepainotus (160cm)
✗   VH-tunnusVH19-272-0061
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   TuonutLissu T.
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Maailmasta löytyy monia pelottavia asioita. Moni niistä piileskelee postilaatikoissa tai niiden takana. Ainakin Harpe on harvinaisen vakuuttunut tästä. Muuten fiksu luottohevonen pelkää täysin perusteettomasti kaikessa rauhassa paikoillaan tönöttäviä postilaatikoita. Hevosparka tutisee, puhisee, hyvä kun uskaltaa kävellä lähelle, ja kun tarpeeksi lähellä päästään tuleekin sivuloikka tai syöksähdys eteenpäin ennen postilaatikoiden hyökkäystä.

Kaukana verenhimoisista postilaatikoista hannoverherra on varsin fiksu, filmaattinen, kaikin puolin kiva ratsu, joka ei ota niitä sivuloikkia tai puhise peloissaan. Eihän pelolle tietenkään mitään mahda, mutta on silti huvittavaa, miten rohkea, kylmäpäinen esteratsu muuttuu tutisevaksi nelijalkaiseksi hyytelöksi harmittoman postilaatikkorivin edessä.
Leipätyössään, rataesteillä, Harpe on hyvä, tasainen, tarkka ja nopea. Hyvä tasapaino, nopeat jalat ja ketterä kroppa yhdessä hyvien hermojen sekä rohkean, yhteistyöhaluisen luonteen ja pienen hurjapäisyyden kanssa tekevät siitä oivan kumppanin rataesteille. Jos hevosista löytyy kunnianhimoa, tämä ori on malliesimerkki siitä kunnianhimosta. Sen olemus ja asenne huokuvat paitsi itsevarmuutta, myös halua suorittaa jokainen tehtävä, ylittää seuraava este ja kaikki sen jälkeisetkin. Tämä on niitä kolikon päällä kääntyviä ruutitynnyreitä, jonka kanssa ne avutkaan eivät ole niin justiinsa – kunhan hevonen ymmärtää ratsastajaa ja ratsastaja hevosta, voi mennä vähän sinne päin. Moni valmentaja on tästä eri mieltä, eikä ihan joka hevonen toimikaan sellaisella suurpiirteisyydellä, jolla Harpe on, elää ja pelaa.
Parhaimmillaan ori on teknisillä radoilla, joilla on paljon tekemistä päälle ja jaloille. Haasteet, henkiset ja fyysiset, tuntuvat olevan jutun juju ja elämän suola tälle hannoverille. Harpe nauttii työnteosta muutenkin hypäten sujuvasti ja innokkaasti myös simppeleitä ratoja sekä yksittäisiä esteitä, eikä tämä sileätreeneissäkään mökötä. Haastavilla radoilla ori vain elää parasta elämäänsä.

Lämmin suihku on inhottava asia, myös talvella. Harpen naamasta näkee, miten sitä tympii lämmin vesi, viileä tai edes kädenlämpöinen miellyttää sitä paljon enemmän. Herkuista ehdottomasti mieluisinta on banaani, mitäs sitä omenalla tai leivällä, mikäli vaihtoehtona on banaani!
Noin muuten Harpen käsiteltävyydestä ei ole paljoa kerrottavaa. Se on fiksu, hyvätapainen hevonen, helppo hoitaa, varustaa, kengittää, lääkitä ja niin edelleen. Missään tilanteessa ei ilmene ongelmia, edes tammojen kevätkiimojen aikana Harpen aivot eivät valahda jalkojen väliin. Tämähän matkustaakin niin tammojen kuin orien kanssa hiljaisen herrasmiesmäisesti.

Kilpailupaikoilla Harpe on kuten kotonakin, niin käytökseltään kuin ratsastettavuudeltaan. Paikka vaihtuu, hevonen ei muutu. Sama hyväkäytöksinen, hyppäämisestä sekä haasteista nauttiva postilaatikkokammoinen työmyyrä se on vieraissa paikoissa kuin kotosalla. (luonteesta kiitos Lissu T. <3)


i. Hellburner Z

zang, trn, 166cm
evm

ii. Halbert Z

zang, rn, 164cm
evm

iii. Holmegaard Z

evm

iie. Sauterelle Z

evm

ie. Purgatory Z

zang, mrn, 168cm
evm

iei. Purge Z

evm

iee. Garden of Gods Z

evm

e. Roxanne Z

zang, rn, 165cm
evm

ei. Rochdale Z

zang, rn, 172cm
evm

eii. Rouverol Z

evm

eie. Tiramisu Z

evm

ee. Crown Gold Z

zang, tn, 169cm
evm

eei. Croeseid Z

evm

eee. Marbled White Z

evm


Z-t. Everholt Haute Couture Z s. 05.08.2020 emä. Nouvelle Lune Z om. Kida

Kilpailusuoritukset


» kuuliaisuus ja luonne 4194.42 p.
» hyppykapasiteetti 1751.61 p.
» rohkeus 1751.61 p.

Esteratsastuksessa 7697.64 op (vt 10/10)
★ Koulutustasolta 160cm.
★ Tavoitteena ERJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

30.11.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
31.12.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.


Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-