Everholt Estate


Kane van de Halor


✗   Virallinen nimiKane van de Halor
✗   Syntynyt02.07.2016 > 18v
✗   Rotu, skpOldenburg, ori
✗   Säkäkorkeus, väri171cm, musta
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH17-013-0027
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaZonjiet Stud / HM
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Kanen näyttäviä piruetteja sekä sveitsiläisen kellon tarkkuudella suoritettuja vaihtoja katsellessa sitä näkee vain äärettömän hyvin koulutetun ja ratsastetun, taitavan ja näyttävän kouluratsun, joka tuntuu nauttivan kilpailutilanteesta, esiintymisestä, yleisöstä. Ne ovat tietysti asioita, joiden halutaankin näkyvän ulospäin; kukaan talliväestä ei koe tarpeelliseksi mainostaa, millainen operaatio arvon kouluratsun saaminen kilpailupaikalle on ollut. Ei se matkustaminen herraa haittaa, vaan ne lastaussillat. Joskus nuorena orhina Kane onnistui kompastumaan lastaussillalla ja tipahti alas. Pudotus ei ollut suuri, eikä hevoselle käynyt yhtään mitään, mutta kaiketi tämä tapahtuma sai Kanen toteamaan lastaussillat keskiaikaisten kidutuslaitteiden henkisiksi seuraajiksi, joiden kanssa hän ei halua eikä aio olla tekemisissä. Tämän kanssa on koetettu kaikki mahdollinen ja miltei mahdotonkin, ilman tuloksia; lastaustilanteet ovat ja pysyvät orille vastenmielisinä.

Muita isompia mielenkiintoisuuksia tai käytösongelmia Kanella ei ole, jotakin diivamaisia periaatetyperryksiä sekä säänkestämättömyyttä kylläkin. Vähän perushapan ja -tyytymätön se on, aivan kuin jokin haisisi jatkuvasti pahalta sen jalosukuiseen nenään. Turhan kovien harjojen käyttäminen tai liian viileä pesuvesi saavat hevosen irvistelemään, samaten hampaiden raspaus, mutta ori kyllä kestää ne kiukuttelematta. Klippauksesta se taas ei sano mitään, ei myöskään kengityksestä tai muustakaan. Vähänkään sähköistyvä loimikangas on tietysti aina ikävä, mutta ilman loimea oleminen on vielä ikävämpää. Kane on kamala vilukissa ja muutenkin sokeria, mikäli taivaalta sataa yhtikäs mitään ori siirtyy saman tien portille kuopimaan ja ravailemaan vaatien sisälle pääsemistä. Loimiakin saisi orin itsensä mielestä olla ennemmin liikaa kuin liian vähän, ettei hän nyt vahingossakaan kastu tai palellu!! Niin, ja lätäköistä ei muuten kävellä, siinähän kastuvat kaviot, hyi ällöä. Uittaminen olisi varmasti hauskaa, mutta eihän tätä saa veteen kuin pakottamalla, jos silloinkaan.

Suku, kapasiteetti sekä ratsastettavuus ovat säästäneet Kanen ruunaukselta. Vaikka se onkin vähän tuollainen oman elämänsä prinsessa, se on yhteistyöhaluinen, herkkä, kevyt ratsastaa, eikä aivan niin prinsessa kuin voisi kuvitella. Lätäköt ja lastaussillat ovat ehkä hyiyäkei, mutta maitohappoja tai osaamisensa rajojen venyttäminen eivät tunnu herraa haittaavan. Sen verran kranttu tämä hevonen on, ettei sen selkään ole asiaa kuin todella eleettömillä ratsastajilla, jotka eivät puuhaa mitään ylimääräistä selässä. ”Mitään ylimääräistä” tosin on vähän veteen piirretty viiva, jonka rajat ja sisältö ovat lähinnä Kanen itsensä tiedossa.
Ryhdikäs, näyttäväliikkeinen ja reaktioissaan tarkka ja täsmällinen ori hurmaa yleisön, koulutuomarit sekä sellaisen ratsastajan, jonka kanssa herra tekee töitä. Sen liikkuminen on kevyen ja helpon näköistä, kokoaminen ja askellajien hienosäätäminen helppoa. Erityisesti orin ravi on upea, sellainen kuin ravin pitääkin olla, ilman ylimääräisiä ja mukamas näyttäviä kauhomisia ja etu- ja takaosan välistä epäsuhtaa liikeradassa. Sadesäällä Kane kiemurtelee ja on vastahankainen, sisätiloissa sitä ei häiritse nurkissa ulvova tuuli tai katolta putoava lumi. Ei ääniherkkä, vaikka muuten vähän herkkä onkin. (luonteesta kiitos Lissu T. <3)


i. Kölnisch Wasser

old, m, 170cm

ii. Feigenbaum

old, rn, 173cm
evm

iii. Dreschler Penzig

evm

iie. Hasenkamp

evm

ie. Emaraude

old, m, 165cm
evm

iei. Martin Mauer

evm

iee. Knochenmus

evm

e. Kareya

kwpn, rn, 169cm
KRJ-I

ei. Rodus

kwpn, rt, 170cm
evm

eii. Toros

evm

eie. Ninia

evm

ee. Edette

kwpn, rn, 167cm
evm

eei. Altous

evm

eee. DS Ruliana

evm


old t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3837.27 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3203.06 p.

Kouluratsastuksessa 7040.33 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 5/2019 - KTK-II -- 18+18+18+18=72p.

31.12.2016: KRJ-Cup - GP -- 3/171
31.07.2018: KRJ-Cup - GP -- 1/135

22.02.2019: Oldfinion - MVA-SERT, BIS4 -- pt. birdie
28.02.2019: Stall Fernweh - irtoSERT -- pt. birdie
30.06.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
06.10.2019: Alondra - MVA-SERT, BIS2 -- pt. Miia Maria

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-