Everholt Estate


Everholt Karminkroon


✗   Virallinen nimiEverholt Karminkroon
✗   Syntynyt01.09.2019 > 6v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri170cm, tummanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-011-0198
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaSorel / Everholt Estate  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Kun aikanaan hankimme talliimme Karminrot nimisen orin jalostuskäyttöön, reittimme oli selvä. Tiesimme tasan tarkasti, mitä me halusimme ja tämän takia astutimme Carinetten heti, kun siihen oli mahdollisuus. Valinta on ollut oikea, koska kotiimme jäi erittäin taitava kouluratsu, jonka luonne on miellyttävä mutta ei tylsä. Karminkroonilla on aina vähän pilkettä silmäkulmassa, teki sen kanssa mitä tahansa. Tallissa se saattaa tehdä erilaisia kepposia, tai muuten vain ärsyttää hoitajaansa ja taktiikoitahan on muutamia: kaada harjapakki, tiputa loimet alas karsinanoven telineestä jos yletyt siihen, kaaputa kaviolla lattiaa kovaäänisesti että hoitajalla menee hermot, liikehdi kokoajan pienin liikkein mutta niin että hoitajalla menee hermot. Ja uusia juttuja tulee aina hiljalleen, joten jos joudut käsittelemään tätä hevosta, ole skarppina sen kanssa. Mitään pahaa Karminkroon ei tee, eikä koskaan ole mitään niin pahaa tehnytkään että tilanteesta olisi muuttunut vaarallinen tai joku olisi voinut satuttaa itsensä. Se on pientä kiusan tekemistä vähän väliä. Suosittelen lämpimästi varustaa ja hoitaa Karminkroon tallin käytävällä, näin säästyt ainakin varpaittesi osalta ikävästä tunteesta.

Kotona oria voi talutella huoletta pihalla riimussa, mutta pyritään välttämään tammojen tarhoja. Karminkroon ottaa jonkin verran lämpöä muista hevosista, jos tarpeeksi pääsevät lähelle tai jos se muutenvain sattuu niistä provosoitumaan. Mielentilasta on paljon kiinni, mitä tapahtuu. Kisapaikoilla orille on syytä laittaa pian kuolaimet suuhun, että suuhun saa edes jonkinlaista tuntumaa. Ori on aika häslä ja jännittäjä uusissa paikoissa, missä on paljon hevos- ihmis- ja autoliikennettä. Se ei malttaisi seisoa paikoillaan ja vähän kaikille tekisi mieli vähän hörähtää tai jopa hirnua. Tilanne rauhoittuu heti, kun orille saa varusteet päälle ja ratsastajan selkään, joka yleensä on Nicole. Hän on kouluttanut tämän hevosen alusta asti tähän pisteeseen. Kun Karminkroon pääsee veryttelyalueelle, tilanne parantuu ja rauhoittuu. Ori keskittyy työntekoon ja unohtaa ympärillään pyörivät muut hevoset.

Karminkroon on ratsuna monipuolinen, nöyrä, äärimmäisen taitava ja miellyttävä ratsastettava. Vaikka Karminkroon on täysin kouluratsu, sen kanssa on hauska hyppiä myös esteitä. Olemme hypyttäneet sitä reilun metrin esteillä mutta irtohypytyksessä nostanut esteen 130cm korkeuteen ja ori loikkaa yli helpon näköisesti. Karminkroon on aina valmis touhuamaan jotain, mutta jos joku sitä ei miellytä, se kyllä esittää mielipiteensä selkeesti. Kärryjen eteen emme ole sitä vielä saaneet, mutta ohjasajo kuuluu arkitreeneihin. Karminkroon on näyttävä ja taitava kouluhevonen, joka keskittyy omaan työskentelyynsä mahtavasti ja tekee tarkasti ratsastajan pyytämät asiat. Sillä riittää hyvin kärsivällisyys odottaa seuraavaa ohjetta, jotkut kun taas lähtevät sooloilemaan ja yrittämään itse ennakoimaan ratsastajan suunnitelmia, mutta eihän se niin toimi. On onni, että Karminkroon on näin maltillinen ja tarkka hevonen, myös ratsastajastaan. Nicole, joka on orin kouluttanut ja aina myös kilpaillut, suoriutuu orin satulassa aina ongelmitta. Mutta jos satulaan kiipee Nicolen sisko Cadi, tai tallityttömme Bonnie, he eivät niin helposti saa hevosesta sitä liikettä irti, mitä taas Nicole saa.


i. Karminrot

hann, trn, 175cm
KRJ-I, HANN-I

ii. Karnhaar

hann, rn, 166cm
evm

iii. Karneval

evm

iie. Halesia

evm

ie. Romantik

hann, rn, 172cm
evm

iei. Rowohlt

evm

iee. Providentia

evm

e. Carinette

hann, tprn, 164cm
KTK-II, KRJ-I

ei. Cartman

hann, prn, 168cm
evm

eii. Corrison

evm

eie. Scirla

evm

ee. Pironette

hann, rtkm, 162cm
evm

eei. Piranha

evm

eee. Marysol GER

evm


hann t. Crane Karminkist s. 10.12.2019 emä. Crane Coffin Nails om. Kurjenpesä Ch, KTK-II

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3440.39 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3181.45 p.
» hyppykapasiteetti 4.94 p.
» rohkeus 4.94 p.
» nopeus 1 p.
» kestävyys 1 p.

Kouluratsastuksessa 6621.84 op (vt 10/10)

★ Kantakirjattu 3/2020 - KTK-II - 18+18+18+18 = 72p.

13.11.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
30.11.2019: Susiraja - MVA-SERT, BIS8 -- pt. Lissu T.
28.01.2020: Rivia & Skellige - irtoSERT -- pt. alaera

Päiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-