Everholt Estate


Wolf's Kendra


✗   Virallinen nimiWolf's Kendra
✗   Syntynyt06.02.2017 > 14v
✗   Rotu, skpHolstein, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri169cm, rautias
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH17-044-0037
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaHukkapuro  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Äkäisenä ilmaa näykkivä, vatsansa alle potkiva Kendra osaa olla ärsyttävä. Etenkin ötökkäkautena hienohelmainen holstein tuntuu tekevän kuolemaa, eikä tamma kyllä välitä helteistä yhtään en enempää. Tai paukkupakkasista, vesisateesta, kovasta tuulesta.. Lyhyesti sanottuna; Kendra ei ole säänkestävä. Tamma on ehdottomasti parhaimmillaan maneesikilpailuissa, ulkona jokin on aina, lähes poikkeuksetta, huonosti. Hivenen turhauttava piirre hevosessa, jonka saa kotonakin kääriä pumpuliin, yliloimittaa joka säällä sekä uittaa ötökkämyrkyssä, jotta Arvon Prinsessa kestää jokapäiväisen ulkoilunsa. Eikä välttämättä kestä; portilla hermostuneena ravaileva ja kuopiva Kendra on valitettavan yleinen näky. Aivan yhtä yleinen näky on kaikissa hoitotilanteissa irvistelevä Kendra. Tähän mennessä raudikko on vain uhitellut ilmaa näykkimällä yrittämättäkään osua ihmiseen, mikä ei tietenkään sano, että moinen käytös pitäisi jättää huomiotta. Kendra ei avaa suutaan, pullistelee vyötä kiristettäessä, inhoaa lämmön mittaamista, pesuvesi on väärän lämpöistä.. Kaiken saa kyllä tehtyä, eikä puoliveriprinsessa sentään pelkää mitään, kunhan kiukuttelee irvistelemällä ja jalkaa polkemalla. Kendra vaatiikin hyvin jämäkän, rauhallisen käsittelijän, joka jaksaa tamman jatkuvaa oikuttelua.

Kendralla on upeat liikkeet ja vahva Grand Prix -tason osaaminen. Kunhan ratsastaja on todella vähäeleinen ja tyyni. Pienetkin virheet, ratsastajan (kilpailu)jännityksestä puhumattakaan, saavat holsteinin jännittymään, liikkumaan nykivin askelin, kiemurtelemaan, haraamaan apuja vastaan.. Ei Kendran selässä tietenkään täydellinen tarvitse olla, täydellistä ratsastajaa ei olekaan, mutta apujen pehmeyden ja täsmällisyyden sekä ratsastajan tyyneyden ja hyvän tasapainon tärkeys korostuvat tämän hevosen kanssa. Kendra on helposti elämäsi hirvein tai hienoin ratsu. Jännittyessään tamma aukoo suutaan, potkii vatsansa alle, saattaa pukitella. Lisäksi ne ulkoiset ärsykkeet ötököistä väärään säätilaan aiheuttavat pieniä ja joskus isompiakin protestireaktioita.
Parhaimmillaan raudikko on näyttävä, karismaattinen esiintyjä, jolla on erityisen upea ravi. Sisätiloissa tamma keskittyy paljon paremmin, mutta verryttelyissä kannattaa vältellä muita hevosia; Kendra ärsyyntyy ja saattaa potkia. Punainen rusetti hännässä ei tosiaan ole koriste. Kaiken muun haastavuutensa ohella Kendra on vähän nirso ratsastajiensa suhteen, ja se tuntuu hieman karsastavan miehiä. Tähän mennessä tamma on tehnyt parhaat ratansa naisratsastajien kanssa. Oikukas, etenkin kovaa kättä karsastava puoliverinen on sanalla sanoen raskas (ja pidemmin sanottuna ailahtelevainen kliseinen oopperadiiva kaikessa upeudessaan, ärsyttävyydessään, vaateliaisuudessaan..) työkaveri. Sen kuitenkin kestää, kyse kun on Grand Prix -hevosesta. Harrastehevosenahan tätä ei katsoisi kukaan, näin oikukkaan tamman kanssa harrastaminen ei olisi mukavimmasta päästä.

Epämukavaa on myös Kendran lastaaminen. Traileriin tamma ei kävele, rekkaankin sen joutuu puolittain suostuttelemaan, puolittain pakottamaan. Matkaseura on ihan hyiyäk, itse matkustamisesta raudikko taas ei ole minällänsäkään (ja siitä huolimatta se rampilla käveleminen on tuskallisen hankalaa!!). Maisemanvaihdos ei prinsessaa hetkauta, tosin se voi johtua siitä, että Kendra on jo lähtökohtaisesti tyytymätön vähän kaikkeen. Myös kotona. (luoteesta kiitos Lissu T. <3)


i. Theodor 'If

holst, rt, 163cm
KRJ-II

ii. Tannersworth

holst, prt, 166cm
Ch, KRJ-II, YLA2

iii. Schlachten

evm

iie. Wearthown

evm

ie. Never Forget

holst, rt, 157cm
KRJ-II

iei. Never Again

evm

iee. Give Me a Reason

evm

e. Wister Kenda

holst, trn, 170cm
KRJ-I, VVJ-II

ei. Karma Killer

holst, rt, 170cm
KRJ-I

eii. Kramer's Karma

evm

eie. Eryka

evm

ee. I Suzu

holst, rn, 163cm
KRJ-II, VVJ-III

eei. Icabor

evm

eee. Sunsational

evm


holst o. Amoral Kendess s. 19.01.2017 isä. Joyfulness Stig CTN om. Amoral Stud

Kilpailusuoritukset


» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasolta GP.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

31.07.2018: KRJ-Cup - GP -- 8/135

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-