Everholt Estate


Here Comes Martyr✗   Virallinen nimiHere Comes Martyr
✗   Syntynyt14.08.2019 > 8v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri173cm, mustanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-011-0232
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   TuonutLissu T.
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-I

Rakkaista rakkain yhteistyökumppanini soitti minulle varhain aamulla, hän oli löytänyt minulle timantin! Kuuntelin aikani hänen tarinointia suvusta, luonteesta, ratsastus videoista ja kun lopuksi kuulin hevosen nimen, nauroin hetken vedet silmissä tallin pihalla. Cadi kurkkasi tallista perääni: mikä ihme tuota ihmistä vaivaa- tuumasi Cadi mielessään. Orin nimi kuvasi luonnetta ja olemusta, sen takia tämä olisi täydellinen paketti Everholtiin. Lupasin hänelle, että tutkin illalla tarkemmin sukua ja videoita, ennen päätöstä (ja ehkä suostuttelen taas Cadia uuteen hevoseen). Muutama tunti puhelusta eteenpäin, olin kaiken tehnyt malttamattomana ja ilmoitin, että ostotarjouksen voi laittaa eteenpäin. Cadilta ehkä unohdin asiasta kysyä? Noh, kerroin hänelle iloiset uutiset illalla kun iltatalli oli tehty, mainitsin että tämän hannoverorin mukana olisi tulossa kolme muutakin hevosta ja tällä kertaa vältyin Cadin huutamiselta - harvinaista, mutta hän oli aivan hiljaa ja pyöräytti vain silmiään! Kahden kuukauden kuluttua, uudet asukkaat vihdoin saapuivat Everoltiin!

"Täältä saapuu marttyyri"- oli jo niin kulunut vitsi meidän tallissa, mutta aina vain se sai hymyn huulille. Cadi oli korviaan myöten täynnä moista. Aluksi Cadi oli sitä mieltä, että sain itse hoitaa täysin uudet hevoset mitä ostin, mutta ajan kuluessa Cadi on tykästynyt Martyriin niin paljon, ettei minulla ole ollut muutamiin kuukausiin asiaa tämän hevosen ratsaille. Onneksi minulla on tilannetajua, koska tämä on se hetki, kun Cadille ei mennä edes vitsillä sanomaan: sinähän olit niin kiukkuinen kun Martyr saapui ja minun piti se yksinään hoitaa, mutta sinä oletkin sen ominut! Tämä tilanne on nyt hyvä ja Cadi on vienyt Martyria niin paljon eteenpäin, paremmin kuin itse olisin pystynyt, joten olen hiljaa ja myhäilen tilannetta itsekseni.

Martyr on vahvaluonteinen, herkkä ja määrätietoinen ori. Se ei ole lasten rapsutukseen soveltuva, koska sen suuri ja mahtava eko kärsisi moisesta. Martyr pitää huolen, että epävarmat ja arat ihmiset pysyttelevät siitä kaukana; hoitaessa pyörii ja heiluu joka suuntaan, luimistelee ilkeän näköisesti ja väistelee varusteiden laitossa. Tutun ihmisen kanssa se seisoo paikoillaan kuin viilipytty, ehkä ottaa päiväunet harjauksen aikana ja herää kunnolla viimeistään siinä vaiheessa, kun viileää rautaa laitetaan suuhun. Cadi on joskus tokaissut; "Martyr, meidän monitoimiponi". Se on osittain totta, koska Martyr taipuu moneen touhuun. Se on rohkea ja pelkäämätön, leikkimieliset agilitykisat suuren puoliverisen kanssa on hauska kokemus! Siinä vaaditaan paljon mielikuvitusta ja ideaa tehdä erilaisia esteitä ja haasteita tämän kokoiselle eläimelle.

Karsinassa Martyr seisoo kuin seinäruusu mutta arvaa kuinka käy, kun on ruokinnan aika. Karsinasta herää henkiin itse paholainen suoraan helvetistä, joka on valmis tulemaan vaikka karsinan seinästä läpi, jos joku uskaltaa kävellä ruokasangon kanssa hänen karsinansa ohi! Tämän takia Martyr on sijoitettu tallin etuosaan, josta myös ruokinta aloitetaan. Hoitotoimenpiteet, kengitys ja eläinlääkärin käynnit ori suorittaa nätisti, kunhan vierellä on tuttu ihminen, jonka kanssa on jo mahdollisesti käyty jonkinlainen sovittelu elämän arvoista tai oikeudenkäynti kummankin oikeuksista. Martyr kokeilee uuden ihmisen, oli se sitten jaloin vieressä tai satulassa istumassa. Muista hevosista se ei välitä, ellei sitä muuten vain kiukuta itseäänkin, silloin se saattaa öristä muille oreille. Hallitsee hyvällä mielellä omaa tarhaansa ja on tyytyväinen tiluksiinsa ja elämäänsä.

Martyr vaatii ratsastajaltaan paljon, etenkin hyvää kehonhallintaa. Oria ratsastetaan pääasiassa istunnalla eli painoavuilla. Ohjista on turha kiskoa, muuten ori kiskoo sinut alas satulasta hermostuessaan. Tasainen, kevyt käsi ja hyvä istunta tekevät jo paljon. Mitään hevonen ei tule antamaan ilmaiseksi, se laittaa ratsastajansa todella töihin. Epäselvät avut eivät aiheuta minkäänlaista reaktiota mihinkään, eikä varsinkaan siihen toivottuun. Kun yhteinen sävel löytyy, Martyr on miellyttävä ja kevyt ratsastettava. Sillä on hieno, elegantti ja suuri, näyttävä ravi. Se liikkuu hyvässä ryhdissä aktiivisesti. Ratsastajan täytyy löytää oikea rytmi työskentelyyn, silloin hommasta tulee paljon helpompaa. Passagessa ori kannattelee itseään hyvin, se askeltaa ja nostaa jalkojaan hyvin. Piaffessa saattaa joskus takaa jäädä laimeaksi, silloin taas kun hevonen on reipas, rento mutta aktiivinen alusta lähtien, sen piaffe on hyvin rytmikästä ja maltillista. Se harvoin lähtee piaffessa liikkeelle vaan odottaa paikoillaan liikkeelle lähtöä liikkeen teon jälkeen. Laukka on vahvaa ja hyvin pyörivää. Joskus ori on jukuri ja ärsyttävä vääntäjä, joka jaksaa haastaa ratsastajaansa vaikka muutaman tunnin, jolloin jokainen liike tulee joko tappelun kautta tai itkun kautta. Martyrin vaihtelevuus on ollut lievä haaste kilpauran aikana - se on näyttänyt tuomareille totaallista fiascoa mutta myös täydellistä osaamista ja tekemisen meininkiä.


i. Holy Thoughts

hann, prn, 172cm
evm

ii. Horizon Burns

hann, rn, 174cm
evm

iii. Hello Vegaz

evm

iie. Beyond This Horizon

evm

ie. Sacred Bones

hann, prn, 171cm
evm

iei. Saints Have Fallen

evm

iee. Coucougnette

evm

e. Requiem for a Dream

hann, m, 166cm
evm

ei. Rapini Raves

hann, m, 169cm
evm

eii. Rosenheim

evm

eie. Pumpkin Parade

evm

ee. Vanishing Orchestra

hann, mrn, 167cm
evm

eei. Velocity of Sound

evm

eee. Mistrust the Angels

evm


hann t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3802 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3033.01 p.

Kouluratsastuksessa 6835.01 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 3/2020 - KTK-I - 21+20+19+20 = 72p.

30.11.2019: Susiraja - MVA-SERT, BIS7 -- pt. Lissu T.
31.12.2019: Susiraja - MVA-SERT -- pt. Lissu T.
24.01.2020: Rivia & Skellige - irto-SERT -- pt. alaera
28.01.2020: Rivia & Skellige - MVA-SERT, BIS2 -- pt. alaeraPäiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-