Everholt Estate


Marvellous Ark


✗   Virallinen nimiMarvellous Ark
✗   Syntynyt02.03.2020 > 2v
✗   Rotu, skpHannover, ori
✗   Säkäkorkeus, väri170cm, ruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH20-011-0084
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaArkholme Gård
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Aprillipäivänä Everholtiin saapui Espanjan kuumilta hiekkarannoilta, kuumatunteinen ruunikko hannoverori Marvellous Ark. Tämä tapaus on oma persoonansa, jonka kanssa täytyy esin hakea yhteinen tanssisävel, että hommat lähtisivät toimimaan. Marvellous tuo sopivaa kipakkuutta ja piristystä tallin "tylsään" arkeen (mitä se ei koskaan ole, mutta kuitenkin). Cadi on aina mielissään haasteellisimmista tapauksista ja siskonsa Nicole on tyytyväisenä luovuttanut orin hoitamisen ja liikutuksen Cadin harteille. Hänen hermonsa ja kärsivällisyytensä riittää tälläisten touhukkaiden tapausten kanssa.

Marvellous on touhukas kaveri, joka näprää ja tekee kaikenlaista, jos vain mahdollista. Milloin se kaatelee käytävältä ämpäreitä ohikulkiessa tai nyppäsee karsinan ovien eteen asetettuja loimia maahan. Sillä on myös pahana tapana nyppiä ihmisten vaatteista ja hamuilla turvallaan niin ärsyttävän paljon, että siinä ei ole mitään järkeä. Tätä se tekee tylsistyessään, eli usein. Joskus tallissa käy sellainen vilinä ja kuhina, että Marvellous malttaa jopa seistä täysin paikoillaan harjaamisen ajan. Se on harvinaista se. Parhaiten saat hevosen harjattua ja varustettua tallin käytävällä. Mikään ilkeä kaveri Marvellous ei ole, mutta aktiivinen touhuilija noin muuten. Se oikeasti osaa raastaa hermoja ja ärsyttää, mutta sille ei voi mitään. Toki voi ärähtää, se uskoo hetken ja sama homma jatkuu hetken kuluttua.

Ratsuna Marvellous on oikein pätevä liikkuja, jonka tekemistä on aina miellyttävä seurata kentänlaidalla. Ratsastajana toimii aina tuttu henkilö, joka on oppinut ratsastamaan hevosta niin oikein, kuin se on mahdollista. Cadin ja Marvellouksen yhteistyö on saumatonta, luontevaa ja huomaamatonta. Marvellous tekee työnsä mielellään ja sillä onkin korkea työmoraali, sen näkee oikeasti sen tekemisessä. Kun hevonen pääsee kentälle ja ratsastaja kerää ohjat käteen, muu maailma pyyhkiytyy sen mielestä välittömästi. Tallissa tapahtuva häslääminen jää talliin, kentällä tehdään töitä tosissaan. Orilla on kivat liikkeet, niissä on miellyttävä istua. Avut menevät pienestä läpi ja jos vain hevosen maltti kestää tarpeeksi, suorituksista voi odottaa hyviä prosentteja. Joskus Marvellous voi yliyrittää, jolloin liikkeen vaihdokset voivat mennä ajatuskatkona ristiin ratsastajan kanssa ja se on hieman huonompi juttu. Kun Marvellouksen kanssa löytää oikean tempon, ori säilyttää hermonsa ja malttaa odottaa seuraavia ohjeita ja ratsastaja on täysillä hereillä, on tilanne varsin mainio.

Maastossa Marvellous on varmajalkainen ja peloton, mutta rennosta ja rauhallisesta kävelylenkistä tämän hevosen kanssa voit vain haaveilla. Marvellous kävelee aina ripeällä jalalla, katselee maisemia pää kääntyen joka suuntaan ja joskus pientareelta tai puista on kiva yrittää napsia välipalaa mukaan. Ohjat täytyy olla tuntumalla, eikä tuo pikakävely tunnu ratsastajan suolistossa aina kaikista kivoimmalta. Porukassa ori liikkuu hieman rauhallisemmalla tempolla. Esteitä hypitään joskus ja jouluna, eli todella vähän. Siihen on pätevä syy: hevonen muuttuu kuumaveriseksi espanjalaiseksi, joka kiitää kuin heikkopää vailla järkeä. Irtohypytys on huomattavasti hauskempaa, ainakin ihmisen mielestä, kun selässä ei tarvitse istua. Ponnua ja voimaa kyllä löytyy vaikka pienestä pitäjästä!


i. Burlyhill Mortdecai

hann, rt, 172cm
KTK-III, KRJ-II, KV-II, HANN-III

ii. Maverick

hann, rn, 173cm
KRJ-II

iii. Marvel

evm

iie. Estepona

evm

ie. Morwena

hann, rt, 171cm

iei. Malcolm

evm

iee. Genevieve

evm

e. Guava v. Helmwald

hann, rn, 172cm
Ch, KTK-II, KRJ-II

ei. Grandgester

hann, m, 172cm

eii. Grand Grus

evm

eie. Greditz

evm

ee. Burberry

hann, km, 167cm
KRJ-I, YLA3, HANN-II

eei. Airborne

evm

eee. Nicolette

evm


hann t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3652.9 p.
» kuuliaisuus ja luonne 2975.37 p.
» hyppykapasiteetti 0.59 p.
» rohkeus 0.59 p.

Kouluratsastuksessa 6628.27 op (vt 10/10)

★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

Hevoset ovat viettäneet aktiivista kilpailuelämää ja voin kertoa, että verta, hikeä ja kyyneliä on tämän vuoden kevät vuodatettu - ja paljon. Olemme ottaneet itseämme niskasta kiinni ja vieneet hevosia myös maailmalle esiintymään ja tänään oli vuorossa pohjoismaissa kilpailut eli Norjassa järjestetty Sommersolverv 2021 ja olimme ilmoittanut perjantain kouluratsastusluokkaan vaativa A (:0 2019; A). Matkamme sujui hyvin, hevoset yllättävän rentoja matkasta vaikka 2/3 mukana olevista olivat lentokonematkalla ensimmäistä kertaa.

Kilpailupaikalla oli kaikki niin upeaa ja hienosti laitettua. Pohjalaisuus näkyi vähän joka paikassa ja tallin piha-alueella oli nähtävissä vuonohevosia, joita ei ihan jokaisella kilpailupaikalla pääse näkemään. Kaikki oli niin viimeisen päälle laitettua, oli puhdasta ja kaikki oli aseteltu täydellisesti. Hevosten karsinapaikat oli nimetty ja lähtölistat olivat selkeästi esillä - kerrankin niitä ei tarvinnut etsiä joka paikasta, vaan ne oli nähtävillä niin ulkona kuin tallin sisälläkin. Ihmisiä pyöri ympäristössä paljon, hevosia vietiin joka suuntaan ja trafiikkia oli paljon. Kun kaikki oli varmistettu ja hommat selkeytetty, oli aika ottaa hevoset autosta ulos.

Päivän ensimmäinen starttaaja oli nuori herramme Marvellous, joka on näyttänyt kuinka hyvällä hermorakenteella varustettu hevonen voi selviytyä elämänsä seikkailusta helposti ja hengissä - nimittäin tämä ori ei ollut lentomatkasta moksiskaan, vaikka me pelkäsimme että se on nimenomaan Marvellous joka tulee kuivumaan ja stressaamaan eniten tältä matkalta. Ehkä kaveri on kasvattanut myös järkeä päähänsä sen verran, ettei se jaksa murehtia elämästä, kunhan vain ruokaa on tarjolla. Marvellous seisoi jopa hoitaessa aivan paikoillaan. Tallin käytävillä kävi todellinen vilinä ja vilske, siellä meni ja tuli hevosia, ihmisiä vilisi kuin muurahaisia ajoittain ja meteli oli korvia kirvelevä välillä. Hevoset huutelivat karsinoista, jostain kuului jatkuvaa kaaputtamista ja joku paukutti seinää kaviollaan. Kaiken tämän kaaoksen keskellä meidän herkkis Marvellous seisoi kuin patsas käytävällä varustettavana. Ei ole hetkeen ori näin helppo ollutkaan!

Veryttelyssä Nicole antoi hevosen purkaa turhia paineita pois vähän irrotellen. Hän antoi hevosen laukata isoa ja reipasta laukkaa pitkin kaviouraa, ennen kun hän aloitti pienen pipertämisen. Nicole asetteli, kokosi, teki tempoharjoituksia, lyhensi ja pidensi askelta ja harjoitteli siirtymisiä. Ori tuntui pirteältä, yritteliäältä ja herkältä - helpolta ratsastettavalta (omalla tavallaan). Yleensä Nicolen sisko Cadi oli se, joka Marvellouksen liikutuksesta on vastannut mutta muutamia edellisiä kilpailukertoja Nicole on ollut halukas ratsastaa juuri Marvellouksella. Eikä ihme, hevonen tarjoaa sellaista liikettä ja osaamista, että kukapa ei tälläisellä hevosella haluaisi ratsastaa?

Marvellous oli keskikohdalla osallistumisjonossa ja nyt oli hevosen hetki loistaa. Nicole hengitti syvään, pyysi hevosta nostamaan laukan ja siltä seisomalta ori nosti hienon kootun laukan ja ratsukko saapui kilpailuradalle tervehdykseen. Kaarteissa hevonen tuntui hyvältä, sopusuhtaiselta ja vetreältä. Se asettui hyvin, kokosi hienosti ja ravissa oli hyvä tempo ja liikerata. Käynti oli hieman kiireistä, joka rokotti takaosaa. Siirryttiin koottuun raviin ja FB avotaivutus vasemmalle. Marvellous asettui hyvin ja teki töitä ahkerasti. Hieman kiireistä liikehdintää ja laukassa oli tahtiongelmia. Kun oli tarkoitus siirtyä keskilaukasta koottuun laukkaan, into tuntui olevan ylimmillään ja Marvellous heitti hienosti takaosaansa (onneksi vain kerran!) mikä rokotti prosentteja hurjasti. Nicolella oli todellinen työ saada hevonen kulkemaan taas kootusti ja hallitusti, koska seuraavana pitäisi suorittaa työskentelypiruetti - mikä oli Marvelloukselle vielä haastava. Se on selviytynyt piruetista monet kerrat mutta liian hätäisenä se ei ole kaunista katseltavaa ja voitte arvata, että hätäinenhän se oli. Ei ihan niin hyvä suoritus kun oli toivottu ja odotettu mutta päivän päätteeksi orin suoritus riitti kilpailussa 21/33 ja prosentein 60,572 %.