Everholt Estate


Krunebys Newt


✗   Virallinen nimiKrunebys Newt
✗   Syntynyt15.03.2020 > 2v
✗   Rotu, skpHannover, ori
✗   Säkäkorkeus, väri171cm, rautias
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH20-011-0083
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaKruneby  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Newin myyntitarjouksessa kiinnitti ensimmäisenä huomio sen mielenkiintoinen sukulinja. Siellä oli rivissä upeita rautiaita hannoverejä, joista kaksi ensimmäistä polvea oli kantakirjattuina. Lisäksi sukujen hienot nimet tekivät oman vaikutuksensa. Lopulta, kun saimme Newin kotipihaan pitkä lentoreissun jälkeen, edessämme säteili kookkaan kokoinen, sädehtivä rautias piirtopää, joka hurmasi vaatimattoman pienen yleisönsä upealla ulkokuorellaan välittömästi!

Suomessa syntyneet orit eivät ilmeisesti koe elämäänsä uhatuksi muiden orien takia, koska ei Newikään välittänyt muiden tulisieluisten orien mölinästä, jotka yrittivät uutta tulokasta provosoida riehumaan tarhassa. New katsoi orin metelöimistä hetken, kunnes käänsi tälle kaverille takapuolensa ja jatkoi puuhiaan ihan toiseen suuntaan. New on aika helppo ja lunkki tyyppi. Se ei tee pahojaan, sitä ei mikään harmita eikä sen kanssa tarvitse pelätä mitään yllättävää tapahtuvan. Hoitaa voi karsinassa ja siellä saa istua vaikka monta tuntia ja jutella orille. Se viihtyy hyvin ihmisten seurassa ja onkin luonteeltaan seurallinen, kunnioittava ja nöyrä. On ihanaa saada talliin rauhallisempi ja ruunamaisempi kaveri, vaikka ulkokuorelta sillä ei ole mitään tekemistä ruunan kanssa.

Ratsuna New on yritteliäs, aktiivinen mutta vaativa. Se laittaa ratsastajansa välillä todella koville, jos GP-tason liikkeitä haluaa saada suoritettua. Se ei tee mitään ilmaiseksi, ja vaatii ratsastajaltaan selkeät avut sekä mahdollisimman pehmeät sellaiset. Ohjissa nyppiminen ja kannuksien naputtaminen jatkuvasti, ei tule parantamaan suoritusta. Newillä on hieno ja ilmava ravi. Se käyttää takaosaansa hyvin ja sieltä löytyykin hyvä työntö ja aktiivinen jalkatekniikka, kun hevosen ratsastaa siihen pisteeseen. Laukka on vahvaa, aktiivista ja hyvin pyörivää. Orilla on hyvä kärsivällisyys ja se malttaa odottaa ratsastajansa ohjeita ja siirtymisiin lupaa. Se tekee vaihdot, väistöt ja askellukset hyvällä rauhallisuudella ja tempolla.

Newin kanssa voi lähteä pitkälle maastoreissulle joko porukassa tai yksin. Porukassa New ei halua, että kukaan kulkee sen tiellä, joten parasta on päästää se vetohevoseksi. Maastossa New on varmajalkainen ja rohkea, ei ainakaan vielä ole tullut vastaan mitään, mitä ori säpsähtäisi tai pelkäisi. Pitkät laukkabaanat eivät aiheuta turhaa lämpenemistä vaan hevonen pysyy hyvin hallinnassa joka tilanteessa.


i. Kruunun Nosferatu

hann, rt, 170cm
KTK-II

ii. Nasrullah

hann, rt, 172cm
KTK-III

iii. Midnight Express

evm

iie. Amaretto

evm

ie. La Feuilleraie

hann, prt, 164cm
Ch, KTK-II

iei. Le Fantome

evm

iee. Havenport

evm

e. Heidseck Manalula

hann, rt, 172cm
KTK-II

ei. Mauritz ’H

hann, rt, 176cm
KTK-II, KV-II

eii. Mathcor

evm

eie. Ritzfield 'H

evm

ee. Wannabeat Werth

hann, rn, 171cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KV-III

eei. Werther II

evm

eee. Washington

evm


hann t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3653.16 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3051.81 p.

Kouluratsastuksessa 6704.97 op (vt 10/10)
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

19.04.2020: Cloudfield - irtoSERT -- pt. alaera
31.07.2020: Adina - irtoSERT -- pt. Vibaja
17.08.2020: Lallybroch - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

Odotimme uusinta ostostamme Suomesta saapuvaksi ja kerrankin odottamisen aika oli juossut kuin siivillä. Tuleva ori ei suinkaan ole ainoa suomalainen ostoksemme, niitä on jo hyvä rykelmä tallissa. Jokainen näistä on osoittautunut rauhalliseksi ja todella kivaksi ratsuksi, sukupuolesta välittämättä. Orit ovat olleet rauhallisia ja nöyriä, kun taas ehkä saksanmaalta tulleilta löytyy enemmän kipinää ja säpinää. Vihdoin hevosauto kaartoi pihaan ja Cadi riensi heti avaamaan takaovia, minä taas kävelin tutun kuljettajan luokse kysymään matkasta.

Ei siinä kauan kestänyt, kun Cadi talutti autosta alas rautiaan orin pihaan. Bonnie seisoi kauempana ja laittoi kädet suunsa eteen, ilmeisesti hevonen oli mieleinen näky. Myös minun silmissä säkenöi, oli se kertakaikkisen komea ja ehdottomasti vielä komeampi, mitä kuvassa! Muutaman kerran ori hörähti napakasti ja läheisiltä tarhoilta kuului niin orien kuin tammojenkin vastausta. Tulokas ei kuitenkaan tilanteesta ottanut lämpöä lihaksistoonsa yhtään enempää mutta pyysin Cadin viemään sen talliin tarkistusta ja kotiutumista varten. Bonnie loikki iloisesti edeltä talliin avaamaan ovia. Into oli hänelläkin tiukassa.

Karsinassa New katseli ensin ympärilleen, hörisi muutaman kerran ja alkoi maistelemaan heiniä. Cadi oli hakenut sirulukijan ja kävi tarkastamassa tiedot, jotka tietenkin täsmäsivät. Nyt New saisi asettua taloksi talliin ja iltapäivällä eläinlääkäri tulee vielä tarkistamaan hevosen voinnin pitkän matkan jäljiltä. Tällä hetkellä tilanne näyttäisi hyvältä, eikä hevosella ollut havaittavissa mitään stressiä tai ulkoisia haavaumia missään.


☆ Päiväkirjamerkintä

Hevoset ovat viettäneet aktiivista kilpailuelämää ja voin kertoa, että verta, hikeä ja kyyneliä on tämän vuoden kevät vuodatettu - ja paljon. Olemme ottaneet itseämme niskasta kiinni ja vieneet hevosia myös maailmalle esiintymään ja tänään oli vuorossa pohjoismaissa kilpailut eli Norjassa järjestetty Sommersolverv 2021 ja olimme ilmoittanut perjantain kouluratsastusluokkaan vaativa A (:0 2019; A). Matkamme sujui hyvin, hevoset yllättävän rentoja matkasta vaikka 2/3 mukana olevista olivat lentokonematkalla ensimmäistä kertaa.

Kilpailupaikalla oli kaikki niin upeaa ja hienosti laitettua. Pohjalaisuus näkyi vähän joka paikassa ja tallin piha-alueella oli nähtävissä vuonohevosia, joita ei ihan jokaisella kilpailupaikalla pääse näkemään. Kaikki oli niin viimeisen päälle laitettua, oli puhdasta ja kaikki oli aseteltu täydellisesti. Hevosten karsinapaikat oli nimetty ja lähtölistat olivat selkeästi esillä - kerrankin niitä ei tarvinnut etsiä joka paikasta, vaan ne oli nähtävillä niin ulkona kuin tallin sisälläkin. Ihmisiä pyöri ympäristössä paljon, hevosia vietiin joka suuntaan ja trafiikkia oli paljon. Kun kaikki oli varmistettu ja hommat selkeytetty, oli aika ottaa hevoset autosta ulos.

Päivämme toinen suorittaja oli nuori komea herrasmies Newt. Hieman hevonen oli ottanut "osumaa" lentomatkasta kun ei ruoka ja vesi ollut maittanut normaalisti mutta nyt karsinaan päästyään tilanne korjaantui. Sitä ei tiedä, kuinka paljon matkan tapahtumat vaikuttavat hevosen suoritukseen. Veryttelyssä Newt oli oikein virkeä ja tuntui omalta itseltään. Cadi taivutteli, kokosi, teki takaosakäännöksiä, ravilisäyksiä ja laukassa irroitteli ja antoi hevosen laskea kaviouraa isolla laukalla, kunnes kokeili hieman laukkapiruettia. Newt oli hyvällä fiiliksellä eikä se välittänyt muista hevosista, joita vilisi ympäriinsä - osa jopa huuteli ja nuoret orit yrittivät provosoida muita oreja mutta Newt ei tähän mennyt. Onneksi. Cadi oli luottavaisin mielin satulassa ja päivitteli Bonnielle, kuinka hänellä oli tunne, että tänään olisi Newtin päivä. Vihdoin oli aika ottaa tästä selvää.

Ratsukko teki näyttävän sisääntulon ja tervehdys oli täydellinen. Newt tarjosi tuomaristolle hienoja elastisia, tasaisia liikkeitä niin ravissa kuin käynnissäkin. Laukassa ori hieman keräsi lämpöä ja tahdikkuus ja tarkkuus kärsi pahasti. Piruetti meni aivan miten sattuu, mikä oli todella sääli - veryttelyssä Newt teki niin hienon ja puhtaan piruetin, että miksi juuri nyt se täytyi mennä läskiksi. Avotaivutus sujui hyvin, hevonen malttoi kyllä mutta välillä luisteli otteista irti ja meno ei ollut niin koottua ja hallittua, kuin olisi pitänyt. Tästä johtuen päivän päätteeksi Newt päätyi sijoitukselle 20/33 prosentein 60,683 %. Ori teki meidän tiimin päivän parhaan tuloksen ja hevosia tässä vaativa A luokassa meidän tiimillä oli kolme nuorta. Kokemusta rikkaampana lähdemme ihan hyvällä mielellä takaisin kotiin.