Everholt Estate


Nouvelle Lune Z


✗   Virallinen nimiNouvelle Lune Z
✗   Syntynyt15.05.2018 > 12v
✗   Rotu, skpZangersheide, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri166cm, punaruunikko
✗   PainotusEstepainotus (160cm)
✗   VH-tunnusVH18-272-0112
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   TuonutAlegre  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetCh, KTK-II

Nicole oli jälleen raahannut siskonsa katsomaan uutta tulevaa hevosta - tai eihän siitä oltu vielä päätetty mutta Nicolen tuntien, hevonen muuttaa Everholtiin sanoi Cadi mitä tahansa. Myyntivälitykseen oli tullut mielenkiintoinen hevonen suvultaan mutta myös kantakirjaltaan. Hevonen edusti Zangersheide- kantakirjaa, joka olisi ensimmäinen edustaja Everholtista, jos tamma muuttaisi talliin. Hevonen oli tuotu kentälle, missä kaksi tyttöä seisoi myös piiskojen kanssa valmiina laittamaan hevoseen liikettä. Cadi tokaisi siskolleen, että hevonenhan on pieni, miten siitä voisi tulla esteratsu. Se mahtoi olla virhe, koska Nicole aloitti sellaisen palopuheen Cadille, että oksat pois. Cadin täytyi myöntää, että hevonen liikkui kyllä hienosti ja kyllä hyppytekniikkakin oli ainakin irtona kunnossa. Ei siinä auttanut muu, kuin pakata hevoen autoon ja todeta, kuinka talli kohta repeää liitoksistaan kun hevosia on tullut kovalla syklillä talliin ja tilat loppuvat ihan just kesken...

Nouvellen asettuminen taloon kesti todella pitkään. Tamma huuteli paljon, monotti kaikki mahdolliset tarhakaverit ja ratsastaessa oli todella sähäkkä ja pelokas. Vasta kuukauden kuluttua tilanne alkoi tasaantua ja sen uskalsi laittaa toisen tamman kanssa tarhaan ja yhteiselo sujui jopa hyvin. Ratsastuksessa liike alkoi rentoutua ja Nicole uskaltautui hyppäämään ensimmäisen esteen ja kyllä hevoselta löytyy ponnua! Koko ei aina kerro mitään, siinä tarvitaan myös hyvä tekniikka ja halukkuus esteille olla sellaisessa tasapainossa, että pieni tamma lähtee suorittamaan edes 140cm esteitä. Cadi oli ehkä hieman käärmeissään tästä hevosesta. Liika hermoilu ja hätäily ei vain ole sellainen piirre, mitä hän arvostaa. Sähäkkä luonne on ilmeisesti jäänyt lopullisesti. Vaikka hevonen rauhoittui todella paljon, sen kanssa saa olla vähän kokoajan varpaillaan ja valppaana.

Hoitaessa Nouvelle on hyvä ottaa käytävälle, ettei se pääse pyörimään hoitamisen aikana. Toki käytävälläkin se saattaa seilata sivuttaisessa suunnassa, ehkä vaan ärsyttääkseen hoitajaansa. Varusteiden tuttu kilinä aiheuttaa pientä jännitystä koko kehoon ja silloin tamma saattaa kuopia käytävän lattiaa ärsyttävästi. Tilanne helpottuu heti, kun hevonen pääsee liikkeelle. Kengitysessä Nouvelle jaksaa aina vääntää kengittäjänsä kanssa. Se nyppii ja nytkyttää jalkojaan suureen ärsytykseen asti, mutta onneksi meidän kengittäjä on tottunut tämän tyyppisiin asiakkaisiin ja rautaiset hermot ovat välttämättömät. Noin yleisesti Nouvelle on kyllä lempeä ja kiva tamma mutta sillä on paljon sellaisia tapoja, jotka tarvitsevat ymmärrystä ja jaksamista. Hevoselle huutaminen, huitominen tai raivoaminen ei auta asiaa yhtään. Kun Nouvellen tavat ja tyylit oppii tuntemaan, sen kanssa on helpompi tehdä töitä.

Ratsastettavuudeltaan Nouvelle on menevä, sähäkkä ja todella herkkä. Se reagoi pieniinkin apuihin ja kaikista pahin on ohjista nyppiminen. Se reagoi välittömästi heittelemällä päätänsä napakasti ja häntäkin heilahtaa todella äkäisesti. Nouvellella ratsastaa pääasiassa Cadi, joka ei muuten tammasta välitä sen hankaluuden takia mutta ratsuna Nouvelle toimii parhaiten Cadin kanssa. Tammalla on hyvä imu esteelle, sitä ei paljon tarvitse käskeä eteenpäin. Kun ratsastuksessa saa pysymään sopivan tempon, suorituksesta voi odottaa vain hyvää. Vaikeat kaarteet ja yllättävät tilanteet eivät Nouvellen yritteliäisyyttä heikennä, se hyppää varmasti ellei tilanne ole totaalisen toivoton. Voimaa löytyy pienessä tammassa kuin ruutitynnyrissä, vaikka käytävillä voi kuulla hymähtelyä ja naurua, miten noin pieni hevonen voi suorittaa näin korkeissa luokissa. Monet kerrat Nouvelle on laittanut arvostelijoilleen jauhot suuhun. Kouluratsastusta harjoitellaan ajoittain jumppa mielessä ja sen hoitaa Nicole. Hevonen on miellyttävä ratsastaa sen herkkyyden takia ja kyllä se taipuukin hienosti. Takaosa tekee hyvin töitä ja hevonen liikkuu ja kantaa itseään hienosti. Maastossa Nouvelle on tuttu itsensä, eli pieni sähikäinen joka saattaa säikähtää lentävää lintua jos sille päälle sattuu. Toisen hevosen kanssa osaa olla paljon rennompi maastossa.


i. Naïveté Z

zang, prn, 168cm

ii. Nathan Z

zang, trn, 166cm
evm

iii. Nanízac

evm

iie. Guinéhal

evm

ie. Vergeten Verhaal

zang, prt, 169cm
evm

iei. Virgó'et Mizal

evm

iee. Enesia

evm

e. Brechtje Z

zang, rn, 164cm

ei. Boudewijn DEU

zang, rn, 165cm
evm

eii. Balourecs

evm

eie. Iconial

evm

ee. Einfach Gertruida

zang, tprn, 161cm
evm

eei. Einfact Nemesis

evm

eee. Rimiánit

evm


Z-t. Everholt Novellá Z s. 18.12.2018 isä. Torremolinos Z om. Everholt Estate Ch, KTK-II
Z-t. Everholt Haute Couture Z s. 05.08.2020 isä. Harpe Z om. Kida

Kilpailusuoritukset


» kuuliaisuus ja luonne 3766.99 p.
» hyppykapasiteetti 1480.16 p.
» rohkeus 1480.16 p.

Esteratsastuksessa 6727.31 op (vt 10/10)
Ch- arvonimi myönnetty 9/2019
★ Kantakirjattu 4/2019 - KTK-II -- 18+18+18+18=72p.

17.02.2019: Kultahuisku - irtoSERT -- pt. Jannica
24.02.2019: Heidseck - irtoSERT -- pt. Jannica
29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.


Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-