Everholt Estate


Oldfinion Organza


✗   Virallinen nimiOldfinion Organza
✗   Syntynyt15.09.2019 > 8v
✗   Rotu, skpOldenburg, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri174cm, mustanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-013-0054
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   Kasvattajayersinio / Oldfinion  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Kävelet laitumen laidalle ja katselet rauhassa laiduntavaa tammalaumaa. Vihellät tutun vihellyksen ja hetkessä kymmenpäinen hevoslauma lähtee verkkaasti tulemaan luoksesi. Ympärilläsi pyörii monta hevosta, jotka hakevat huomiota ja samalla kerjäävät herkkuja. Kunnes huomaat kaukana tumman hahmon, se on hevosen suuri ahteri, joka on kääntynyt sinua kohti. Kyllä, se on Organza. Tamma joka rakastaa ruokaa yli kaiken ja on varsin laiska eläin tekemään mitään työltä tuntuvaa asiaa. Organzan hyvä puoli on, että tamman voi antaa vaikka koiran talutettavaksi. Vauhti ei ole hurjaa, eikä mikään asia tai esine saa hevosta säpsähtämään. Joskus Organza on vähän tylsä kaveri, kun se ei keksi mitään kepposia tai joskus vaikka säikähtäisi rämisevää peltikattoa, mutta ei.

Hoitaa voi missä tahansa, ei väliä missä tehtävän suorittaa kunhan hevonen saa paljon huomiota ja pitkä harjaushetken. Organza nauttii huomiosta, silloin kun muuta vaihtoehtoa ei ole tarjolla. Kuolaimia laittaessa tamma yrittää nostaa päänsä kohti kattoa ja jos hoitaja ei ole tähän valmistautunut, voi suitsitus olla hankalaa. Myös pullistamisessa Organza on näppärä. Se tekee kaikkensa, ettei tarvitsisi työtä lähteä tekemään. Vielä tähän päiväänkään mennessä Organza ei ole saanut tahtoaan periksi, vaan joka kerta se on talutettu kentälle tai maneesiin töihin.

Ratsuna Organza on hitaasti lämpenevä mutta hyvin viritettynä tamma pääsee näyttämään todellisen osaamisensa. Kilpailuihin valmistautuminen vie Organzan kohdalla pidemmän ajan. Sitä on viriteltävä ja heräteltävä jo reilusti viikko ennen kilpailuita, että hyvä energinen tekeminen jatkuisi myös kisaradoilla. Huolellinen alkuveryttely: paljon väistöjä, taivutteluja, voltteja ja tempon vaihteluita, alkaa hyvä tulla. Ratsastajalta vaaditaan paljon pitkäjänteisyyttä ja pitkiä hermoja. Organza ei ole kone, vaan se vaatii kokoajan pientä käskytystä ja paineistusta. Parhaimmillaan Organza kulkee radalla suurin, näyttävin liikkein ja tarkasti ratsastajaansa kuunnellen. Harvemmin tamma hätäilee, mutta ratsastajalle haasteellisinta on saada hevonen kulkemaan ja polkemaan oikeasti aktiivisesti, niin että liike irtoaa kunnolla hiekasta ja näyttää siltä, miltä pitäisikin. Organza jää herkästi löntystely moodiin ja liike sitoutuu liikaa kenttään, eikä liike lähde niin kuin pitäisi. Laukka on suurta, mutta siinä on hyvä tekniikka ja työntö. Ratsastajan pitää saada tekemiseen hyvä tempo ja pyrkiä pitämään siitä kiinni koko suorituksen ajan.

Esteitä hypitään joskus mielenvirkistämiseksi ja se on hauskaa puuhaa Organzan mielestä. Sillä on ihan fiksu hyppytyyli ja harvemmin se kolauttelee jalkojaan puomeihin, kenties siitä olisi tullut kiva estehevonenkin, mutta kyllä kilpaileminen ja keskittyminen painottuu eniten kouluratsastukseen. Esteillä Organza jopa innostuu ja on todella energinen. Ennen kilpailuita hypytämme Organzaa muutamia kertoja, että se saa mukavaa vaihtelua ja samalla saadaan nostatettua sen intoa ja energiatasoa hieman virkeämmälle tasolle. Maastossa tämä tamma on rautaisten hermojensa ansiosta rentouttava kuljetin, joka ei mistään ylläty ja säiky.


i. Rosario

old, rn, 170cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KV-II

ii. Remea

old, rn, 170cm
evm

iii. Raulus

evm

iie. Funcilia

evm

ie. Elfene

old, rt, 166cm
evm

iei. Doroty

evm

iee. Emmalfene

evm

e. Ottavia

old, rt, 168cm
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, KV-III

ei. Hysteria

old, rt, 170cm
evm

eii. Chaos in Ria

evm

eie. Kaila

evm

ee. Orabella

old, rt, 163cm
evm

eei. Danilo

evm

eee. Odette

evm


old t. Everholt Olymphia s. 30.10.2019 isä. Oldfinion Whartonounz om. Everholt Estate
old t. Everholt Oana s. 24.07.2021 isä. Deacon Prime om. Tiikeri

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3618.56 p.
» kuuliaisuus ja luonne 2993.06 p.

Kouluratsastuksessa 6611.62 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 4/2020 - KTK-II -- 18+18+17+18=71p.

13.11.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
15.11.2019: Oldfinion - MVA-SERT, BIS5 -- pt. yersinio
01.12.2019: Bogård - irtoSERT -- pt. VP

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-