Everholt Estate


Everholt Primordial


✗   Virallinen nimiEverholt Primordial
✗   Syntynyt23.07.2021 > 2v
✗   RotuBrandenburg
✗   SukupuoliOri
✗   Säkäkorkeus, väri171cm, mustankimo
✗   PainotusEstepainotus (160cm)
✗   VH-tunnusVH21-066-0005
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaEverholt Estate (EVER4304)  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Saanen esitellä Everholt Estaten ensimmäisen brandenburgkasvatin; Everholt Primordial. Meidän brandenburg rivistö on vielä kovin suppea (2 oria ja 6 tammaa, hups!), joten meillä kävi todellinen tuuri, että satuimme löytämään alunperin Suomesta kotoisin olevalle Shotille orin hänen kasvattajaltaan Suomesta! Ori oli oikein näyttävä, hienon esteratsun uran tehnyt 150 cm rataesteillä mutta kokemusta löytyi myös kenttäratsastuksen puolelta, joissa ori oli startannut CIC2 ja CIC3 luokissa. Playmaker Prime oli myös palkittu ERJ-II palkinnolla. Odotamme tästä yhdistelmästä yllätys yllätys kimoa varsaa, jolta pitäisi löytyä potentiaalia myös vähintään 140cm rataesteille. Toiveena oli saada ori ja rukouksiini vastattiin (vaikka ihan sama, kunhan elävä varsa!) ja saimme todella hienon, korkeajalkaisen hämähäkki orivarsan, joka jo ensimmäisinä viikkoina esitti meille hienoja liikkeitä (jousia löytyy...) ja rohkeutta lähteä tutkimaan maailmaa ilman mammaakin.

Primordial nimenä sai välillä kielemme solmuun, kun tuohtuneena tai innostuneena huutelimme hevosen nimeä, joten pian siitä tuli vain Morso tai Mortti. Hevonen on oikea herrasmies ihmisten kanssa, sitä voi taluttaa vaikka pieni lapsi, eikä hevonen anna narun kiristyä kädessä. Sitä voi viedä mihin tahansa, se tulee perässä kuin kiltti koira. Mutta ilman ihmistä ja etenkin omassa tarhassaan se näyttää välillä varsin pelottavalta yksilöltä, kun se juoksee aidan vieressä hampaat irvessä ja kaula pitkällä aidan ylitse. Toiset orit ovat jotain niin kamalaa sen mielestä, vaikka kukaan ei sitä provosoisi. Myös ruunille se tekee tätä samaa. Tammoille se hörähtelee pehmeästi ja astelee ylväänä aidan vierellä. Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta, kun siirtää Mortti tarhaamaan tallialueen rauhallisimpaan nurkkaan. Sieltä se näkee kauas muut hevoset, ettei se ole yksin mutta aidanvierestä ei pitäisi olla muilla hevosilla kulkua. Tämä käytös jää vain ja ainoastaan tarhaan. Kun talutat hevosta ja ympärillä pyörii muitakin hevosia, ei ole mitään ongelmaa. Toki se saattaa luimistella mutta muuta se ei tee. Tallissa se on hiljainen ja tyytyväinen asukas - tallin perällä. Kun sitä varustaa tallin käytävällä ja siellä liikkuu muitakin hevosia, oreja ja tammoja, ei Mortti näistä juurikaan välitä. Saattaa hörähtää tai hirnahtaa kerran ja tilanne ohi.

Parhaimmillaan Mortti on töissä, mistä se nauttii. Ori on aina valmis töihin ja tekemään parhaansa. Ratsastuksen aikana se ei välitä muista hevosista lainkaan, vaan kaikki keskittyminen ja huomio on taattu ratsastajalle. Hevosella on korkea työmoraali ja tälläisen kanssa työskentely on joka päivä kuin juhlaa. Sillä on miellyttävät liikkeet, jopa välillä vääntää koulua kentällä ilman satulaa. Mikään GP-tason koulutuuppari Mortti ei ole, eikä tule, eikä ole tarkoituskaan mutta kyllä se hienosti taitaa jo piaffit ja piruetitkin, kun oikein kiltisti pyytää. Päälaji on ehdottomasti esteratsastus ja siellä tämä hevonen on verraton. Se kuuntelee avut tarkkaan, reagoi hyvin myös painoapuihin ja ennakoi tilanteita myös itse. Sen tasaisen varmat liikkeet helpottavat tuttua ratsastajaa, joka tietää tasan tarkasti hevosen askelpituuden ja pystyy laskemaan radan oikein, eikä yllätyksiä pitäisi tulla. Esteille imu on kova, mutta helposti hallittavissa. Ori ei ole koskaan kieltänyt esteelle (vaikka joskus olisi syytä) vaan se yrittää aina parhaansa. Muutamia tilanteita on tullut, että olisipa hevonen vain pistänyt liinat kiinni mutta ei, yli se menee. Mortti kerää hyvin jalat allensa ja takaosassa löytyy ruutia pahoihinkin sarjoihin - ponnua löytyy!

Mortin kanssa on hienoa tehdä töitä vakavissaan, ei niin vakavissaan ja ihan vain hömpötellä. Maastossa hevonen liikkuu varmajalkaisena ja pelottomana - yksin ja porukassa. Se on tyytyväinen päästessään tekemään jotain muuta, kuin seisomaan tarhassaan tai tallissa. Sen kanssa voi lähteä myös merelle uimaan tai rannalle laukkaamaan ilman satulaa. Kentällä voit juoksuttaa tai vaikka irto hypyttää - kaikki on mahdollista. Kun minulla on paha mieli tai kamala stressi puskee päälleni, laitan Mortille varusteet ja lähden maastoon rantalenkille, joten Mortista on tullut minulle myös terapiahevonen. Meidän paras Mortti! <3


i. Playmaker Prime

brdbg, rnkm, 170cm
ERJ-II

ii. Gargoyles

brdbg, rnkm, 169cm

iii. Boggart

evm

iie. Refuge

evm

ie. Phoenicia

brdbg, mkm, 172cm

iei. Mercure

evm

iee. Pochereth

evm

e. Photoshoot Prime

brdbg, mkm, 174cm
EV-I

ei. Remrock

brdbg, m, 168cm
ERJ-I, KERJ-I

eii. Galactic Power

evm

eie. Robins Moon Twist

evm

ee. Phoenicia

brdbg, mkm, 172cm

eei. Mercure

evm

eee. Pochereth

evm


brdbg t/o. Varsan nimi s. 00.00.00000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» kuuliaisuus ja luonne 1939.25 p.
» hyppykapasiteetti 1498.88 p.
» rohkeus 1449.74 p.
» tahti ja irtonaisuus 272.61 p.

Esteratsastuksessa 4887.87 op (vt 9/10)

★ Kilpaillut sijoituksia ja porrastetuissa estekilpailuissa.
★ Tavoitteena ERJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.


Päiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-

© Fee Fotografie