Everholt Estate


Savinja Z


✗   Virallinen nimiSavinja Z
✗   Syntynyt24.08.2019 > 6v
✗   Rotu, skpZangersheide, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri168cm, ruunikko
✗   PainotusEstepainotus (150cm)
✗   VH-tunnusVH19-272-0060
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   TuonutLissu T.
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Maailma on täynnä vaikka ja mitä hienoja hevosia. Rahapussi näyttää sen verran plussaa, mitä minä teen? No tietenkin ostan kaksi vuotiaan säpäkän hevosenalun, joka on saanut elää kuin pellossa! Suuressa hevoslaumassa elänyt nuori ei omaa minkäänlaisia käytöstapoja ja tavalliset käsittelyt on jäänyt tekemättä. Kyseessä on melkein villivarsa, joka on kuitenkin hallittavissa, edes jotenkin. Cadi puristeli päätänsä ja melkein hyppi tasajalkaa, kun kerroin ideasta. Viikon häntä lämmittelin ja elättelin toivoa, että myös hän olisi ottamassa haasteen vastaan. Tämä hevonen edusti hienoa estelinjaa, jonka suvussa oli varsin hienoja hevosia. Jalostuskäyttöä löytyy varmasti ja eiköhän me yksi villivarsa saada leivottua käteen sopivaksi.

On pakko sanoa, että kyllä meillä oli vastassa varsin haasteellinen tehtävä. Mitä olemme tähän mennessä saaneet tehtyä hevosen kanssa, on jo jotain suurta. Apuna käytimme tuttavaa ratsuttajaa, joka teki viikottain meidän kanssa työtä. Ensimmäiset viikot olivat varsinaista kikkailua ja säätämistä. Nykyään Savinjaksi kutsuttu höyrypää on rauhoittunut ja siitä on tullut varsin järkevä nuori. Luotto saatiin saavutettua, jonka jälkeen kaikki on alkanut sujumaan hienosti.

Hoitaessa Savinja on syytä ottaa käytävälle seisomaan. Karsinassa tamma pyörii ja vaeltelee, yrittää päästä varusteita karkuun. Hassua, koska se selvästi pitää työnteosta. Ehkä se on vain sen tapa, että pakko päästä hinkuamaan vastaan. Harjatessa tamma nauttii jokaisesta harjanvedosta, varsinkin kaulasta ja niskasta. Pään harjaus ei ole enään niin kivaa, tai mahan. Silloin korvat painuu luimuun ja harjaaja saa happaman ilmeen tammalta. Päätä se väistelee ja yrittää päästä tilannetta pakoon niin. Varusteet saa helposti laitettua, vaikka se nyt vähän siinä yrittää väistellä satulaa. Satulavyön kiristys on ärsyttävää, se saattaa yrittää uhkailla näykkäävänsä. Hoitotoimenpiteet sujuvat muuten hyvin, myös eläinlääkäri on päässyt hyvin tutkimaan hevosen.

Ratsastettavuudelta Savinja on haasteellinen, koska se kerää lihaksiinsa paljon virtaa ja se näkyy varsinkin esteradoilla! Savinjaä joutuu paljon rauhoittelemaan, herättelemään avuille ja istunnalla yrittää rauhoittaa menoa. Monet eivät tämän vauhdikon selkään suostu menemään. Esteille se ei kiellä, mutta imu on kova. Liian vauhdikas meno aiheuttaa herkästi lähestymisen liian lähelle tai liian kauas esteestä ja hypystä tulee aikamoinen loikka tai sirkustemppu. Savinja täytyy saada kuuntelemaan apuja, rauhoittumaan ja löytää menoon sopiva tempo. Herkkä hevonen on helpompi ratsastaa, kun sen saa kerran läpi ratsastettua ja se todella on kuulolla. Ohjissa roikkuminen ei auta asiaa. Esteiden välissä on hyvin tavallista nähdä pienet peräpään heittelyt, mutta me olemme tähän jo tottuneet. Maastossa Savinja on hermoheikko yksin. Se säpsähtelee ja ihmettelee asioita, koskaan se ei lähde käsistä. Porukassa se on huomattavasti rauhallisempi, eikä möröt uhkaa enään niin paljon, kun on turvallisia muita hevosia mukana. Koulukiemuroita Savinja taitaa hienosti, kun vain jaksaa malttaa. Joskus malttia vain ei ole, eikä silloin kannata yrittää sen kummallisempia asioita.

Muiden hevosten kanssa Savinja on avoin mutta porukan sählä. Vanhemmat tammat eivät aina jaksa nuoren touhuja ja ajavat sen kärkkäästi kauemmaksi rauhan säilyttämiseksi. Nuorten kanssa se jaksaa painia ja juosta, välillä koko lauma lähtee leikkiin mukaan ja silloin vasta onkin riemu ylimmillään! Yksinäisyys on pelottavaa, eikä Savinjaä voi jättää laitumelle tai tarhaan yksin. Se tulee vaikka väkisin lankkuaidan läpi. Jos ei muuta, se juoksee aitaa edestakaisin ja huutaa, ei sitä touhua kukaan jaksa kauan katsella.


i. Stranje Z

zang, rn, 170cm
evm

ii. Salhir Z

zang, m, 168cm
evm

iii. Snov Z

evm

iie. Day Must Dawn Z

evm

ie. Citadel Z

zang, rn, 165cm
evm

iei. City of Heresy Z

evm

iee. Torquemada Z

evm

e. Honor For All Z

zang, trn, 167cm
evm

ei. House of Sleep Z

zang, trn, 169cm
evm

eii. He Who Whispers Z

evm

eie. East Horizon Z

evm

ee. Bedelia Z

zang, prt, 168cm
evm

eei. Breisgau Z

evm

eee. Elsewhen Z

evm


Z t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset


» kuuliaisuus ja luonne 3542.54 p.
» hyppykapasiteetti 1490.96 p.
» rohkeus 1490.96 p.

Esteratsastuksessa 6524.46 op (vt 10/9)
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasolta 150cm.
★ Tavoitteena ERJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

30.11.2019: Susiraja - MVA-SERT, BIS4 -- pt. Lissu T.
29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.


Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-