Everholt Estate


Crane Sinlightenment


✗   Virallinen nimiCrane Sinlightenment
✗   Syntynyt18.01.2019 > 8v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri173cm, mustanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-011-0021
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaKurjenpesä  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetCh, KTK-II

Rakas ystävämme Suomen kamaralta mainitsi, että osta häneltä kiva puokkivarsa. Tilanne meni keskustelussa hieman ohi, kunnes hetkeä myöhemmin tajusin, mitä olin melkein missannut. Vaikka tämä olisi ollut puoli vitsi, sanoin heti tajuttuani tilanteen, että kyllä, me tarvitsemme sen orin! Siinä ei kauan aikaa vierähtänyt kun tumma hannoverori lennätettiin Irlannin hiekkarannoille Suomen kylmästä talvesta.

"Tiedätkö Cadi, nämä ovat aina jännittäviä hetkiä, kun ostat hevosen näkemättä sitä livenä. Koskaan et tiedä, mitä auto pihaan kuljettaa mutta meidän onni on, että Suomesta löytyy kasvattajia, joihin pystyn luottamaan sata prosenttisesti. Taas tuli tehtyä ostos, mitä ei ole hetkeäkään tarvinnut katua!"
Nicole hehkutti siskollensa laitumen reunalta, jossa he olivat katselemassa upea ruunikon orin touhuamista. Sintti oli ollut meillä muutaman viikon ja voi että kyllä tämä hevonen vain on meille niin täydellinen! Se ei ole ärsyttävä riehakas nuori ori, eikä myöskään pystyyn kuollut ruunamainen vätys. Se on kompakti, täydellinen paketti ripaus vähän kaikkea. Mikä parasta, se sietää laitumella toisia oreja! Tämä on harvinaista herkkua mutta nyt me vain nautimme siitä, että olemme saanut yhdistettyä kolmen orin samalle laitumelle ja yhteiselo on sujunut hyvin. Ne kuluttavat ylimääräisen virran hienosti, eikä niillä ole tarvetta hölmöillä meidän käsittelyssä. Hoitaessa Sintti kannattaa ottaa suoraan käytävälle. Sillä on pieni ärsyttävä tapa yrittää päästä väkisin taskullesi, koska siellä on voinut olla nami ja luultavasti onkin, joskus kuukausi sitten mutta kyllä, se haistaa sen ja herkun toivossa se on valmis tuhoamaan taskun herkun toivossa. Satulavyötä kiristäessä, ole nopeampi kuin salama. Muuten ori pullistaa itsensä kuin pallokala, eikä vyötä saa kiristettyä kun ehkä ensimmäiseen reikään. Kummasti hevonen tulee tikkiin kuntoon muutaman askeleen jälkeen, kun talutat sen kentälle ja kappas, vyö kiristyy jo taas viisi reikää!

Sintiltä ei työmoraali puutu mutta tekemisessä on aina pieni pilke silmäkulmassa. Alussa Sintti saattaa kokeilla onko ratsastaja täysin mukana hommassa. Yleensä se tapahtuu asioista luistamisella. Kaarteet oikastaan, ravi on laiskaa ja maahan sidottua tai jotain muuta pientä. Kun ratsastaja laittaa hevosen heti kunnolla tekemään asiat, ne myös sujuvat loppukäynteihin asti. Sintillä on iso, näyttävä ravi joka on yllättävän mukava istua. Laukka pyörii hyvin ja ori käyttää takaosaansa hyvin. Sitä ei paljon tarvitse läpiratsastaa, kun Sintti on jo avuilla joka suunnasta. Istunnalla on äärimmäisen tärkeä merkitys ja jos et ole valmis laittamaan kehostasi jokaista pientäkin lihasta (mitä et tiennyt, että sinulla voi olla), ei hevonenkaan ole valmis tekemään töitä. Etenkin Nicolen kanssa Sintillä on todella hyvä yhteys ja heidän yhteistyö sujuu saumattomasti, sitä on ilo katsella ja kilpailusuorituksista sen näkee selvästi.

Kilpailupaikoilla Sintti on kingi, se muutaman kerran voi ilmoittaa itsestään ja tilanne on sen mielestä hallinassa. Muiden hevosten olemassa olo ei sitä kiinnosta siinä vaiheessa, kun varusteet on laitettu. Myös satulavyön kiristyskin onnistuu helposti, kun ympäristö vie hevosen huomion. Maastossa ratsastaessa Sintti on varmajalkainen, eikä vastaan ole tullut vielä mitään, mitä se pelkäisi. Mereenkin se asteli rohkeasti, vaikka veteen se ei ollut päässyt Suomen kylmässä ilmastossa. Ennakkoluuloton, rohkea ja erittäin ihana hevonen kaikin puolin!


i. Sinnocence

hann, m, 174cm
Ch, KTK-II

ii. Sinfested

hann, m, 175cm
evm

iii. Sindustrial

evm

iie. Cynandra

evm

ie. For Morals

hann, trt, 168cm
evm

iei. Fifth Mistake

evm

iee. Ixia

evm

e. Polarlicht

hann, prn, 171cm
Ch, KTK-III

ei. Polarnacht

hann, prt, 170cm
evm

eii. Paraad

evm

eie. Antarktika

evm

ee. Regina Venize

hann, m, 168cm
evm

eei. Venetian Gold

evm

eee. Corona

evm


hann t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3929.74 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3315.06 p.

Kouluratsastuksessa 7244.8 op (vt 10/10)
Ch- arvonimi myönnetty 9/2019
★ Kantakirjattu 6/2019 - KTK-II -- 18+18+18+18=72p.

02.04.2019: Einfall - irtoSERT -- pt. Welby
30.04.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-