Everholt Estate


Trostlos' King Slayer


✗   Virallinen nimiTrostlos' King Slayer
✗   Syntynyt21.01.2017 > 12v
✗   Rotu, skpHolstein, ori
✗   Säkäkorkeus, väri170cm, ruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH17-044-0043
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaTrostlos Holsteiners  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetCh, KTK-III

Trostlos' King Slayer vakuutti minut välittömästi ensimmäisellä koeratsastus kerralla täysin! Se oli herkkä ohjalle, pohkeet menivät helposti läpi ja askeleiden tasaisuus miellytti. Ori oli vasta sisäänratsastettu ja näin jo kauaksi potentiaalia GP-radoille asti. Cadi seurasi manseesin laidalta kärppänä meidän menoa ja vaikka kuinka yritin yllyttää lähteä kokeilemaan itse miltä hevonen tuntuu, hän tyytyi katselijan rooliin. Cadi oli sitä mieltä, että meidän hevoskiintiö on täynnä. Minä olen luonnollisesti asiasta erimieltä... Näin vain talliimme saapui mielenkiintoisella suvulla varustettu holsteiner.

Slayer pääsi kesäksi laiduntamaan muiden orien kanssa ja nauttimaan nuoruuden päivistä, kunnes syksyllä jatkoimme ratsukoulutusta. Hevonen oli yllättävän helppo kouluttaa, vaikka kyllä siltäkin omia kenkutuksia löytyy. Orimaisuutta löytyy muiden hevosten lähettyvillä paljonkin, mutta kerta reipas komennus riittää palauttamaan tämä hevonen takaisin maan pinnalle. Slayer on parasta hoitaa tallin käytävällä. Se touhuaa mielellään ja aloillaan pysyminen on joskus hankalaa. Liian monta tarhapäivää ei voi olla, koska hevonen kerää pöhkövirtaa ja on tällöin ärsyttävä hoitaa. Ratsastuksen jälkeen tilanne on huomattavasti parempi, mutta jos hevonen ei seiso aloillaan, pelaa päällänsä joka suuntaan ja tökkii turvallaan hoitajia suurella voimalla - hermothan siinä menee!

Satulaan nouseminen ei koskaan meinaa tapahtua nätisti. Jokainen kerta kun ratsastaja varaa painoaan jalustimelle, hevonen lähtee liikkeelle. Se haluaisi vain mennä eikä ihmetellä. Kun lopulta pääsee satulaan, maailma näyttää aivan toisenlaiselta. Slayer on todella kiva ratsastettava, tosin aloitteleville tämä hevonen ei ole. Slayer saattaa ajoittain kokeilla ratsastajan hermoja ja reagointikykyä ja onkin hieman reaktiivinen tapaus. Skarppina saa olla kokoajan mutta jos hevosen laittaa heti ensimmäisistä askelista lähtien työhön, se unohtaa muut hölmöilyt. Huolellinen läpiratsastettavuus on tehtävä ennen kun aikoo vaatia mitään haasteellisempia koulukuvioita. Slayer on todella notkea ja varmajalkainen. Se tekee avot, sulut, väistöt ja vaihdot todella näyttävästi. Satulassa on mukava istua ja tehdä töitä hevosen kanssa, jolla on työmoraali korkealla. Jos kävelet aluksi vartin kenttää ympäri pitkillä ohjilla, Slayer alkaa keksiä itselleen tekemistä, kuten mm. säpsähtää jotain, heittelee päätänsä tai ei suostu kävellä suoraan vaan vaatii ratsastajaa keräämään ohjat käteen.

Maastossa Slayer on hieman säpsy, toisen kanssa vähän rennompi. Jos jokin sen säikäyttää, ori säpsähtää paikoillaan mutta ei ainakaan vielä ole ottanut jalkojaan alle ja kiitänyt tilanteesta pois. Veteen se ei suostu menemään kuin vähän kahlaamaan. Esteillä Slayer menettää järkensä täydellisesti, joten esteitä emme hypi ollenkaan! Irtohypytys on ihan ok, koska tällöin ratsastaja on ainakin turvassa. Ponnua löytyy hurjasti ja hienosti ori osaa ponnistaa tasaisesti kummallakin jalalla, mutta se esteen jälkeinen rodeoesitys on kivempi katsoa turvallisesti omat kengät maneesin hiekassa kuin istua siinä kohtaa satulassa. Maastoesteitä voi meidän pienelle radalle mennä harjoittelemaan, siinä tilanne on eri kun laukka saa jatkua pidemmälle ja maisematkin vaihtuvat. Maastoesteet ovat itseasiassa sellaisina päivinä erittäin hyvä asia, kun ori on joutunut olemaan vähemmällä liikunnalla. Kummasti maastoesteillä virta saadaan kulutettua nopeampaa pois.


i. King Of Shame

holst, rn, 172cm
KRJ-III

ii. Opacity On Minds

holst, rn, 170cm
evm

iii. Clever Than Clever

evm

iie. Salsatri

evm

ie. Bell's Voice

holst, m, 165cm
evm

iei. Bring And Run

evm

iee. A Way To Luck

evm

e. Unterwelt

holst, trn, 169cm
KRJ-I

ei. Revance Match

holst, trn, 170cm
evm

eii. Revance War

evm

eie. Marshmallow

evm

ee. Untermoon

holst, rn, 168cm
evm

eei. Jackpot

evm

eee. Unbelievable

evm


holst t. Lyonia v. Helmwald s. 01.11.2019 emä. Fantasy d'Lion om. Everholt Estate

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3871.68 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3178.24 p.

Kouluratsastuksessa 7049.92 op (vt 10/10)
Ch- arvonimi myönnetty 9/2019
★ Kantakirjattu 4/2019 - KTK-III -- 17+17+16+17=67p.

31.01.2019: Oldfinion - irtoSERT -- pt. yersinio
28.02.2019: Stall Fernweh - irtoSERT -- pt. birdie
31.03.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-