Everholt Estate


Oldfinion Ulltima


✗   Virallinen nimiOldfinion Ulltima
✗   Syntynyt02.11.2019 > 6v
✗   Rotu, skpOldenburg, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri165cm, tummanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-013-0063
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   Kasvattajayersinio / Oldfinion  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-III

Ulltima on miellytävä ja herttainen tamma. Sitä voisi kuvailla kaikkien kaveriksi, kokoon, lajiin ja ikään katsomatta. Ulltiman kanssa arki on tasaisen paksua, eikä koskaan ole mitään yllättävää tullut. On ihanaa, että tallissa on tälläinen tamma, koska joskus haluaa itse lähteä vaikka maastoon nollaamaan omaa pääkoppaa ja silloin Ulltima on paras valinta. Se ei säiky mitään, ei lämpiä mistään vaan kaikki tuntuu olevan sillle ookoo. Cadi ei välitä Ulltimasta, sen mielestä hevonen on liian kone mutta Nicole kyllä nauttii tämän eläimen kanssa touhuamisesta, samoin tallityttömme Bonnie, joka rakastaa tätä hevosta yli kaiken. Hoitaminen on rentoa, huoletonta ja rauhallista. Hevonen seisoo paikoillaan tyytyväisenä ja nauttii saamastaan huomiosta. Taskun pohjalla olevat herkkupalat se haistaa jo kauas ja on kyllä valmis kerjäämään nameja, niin kauan että hoitajalla menee hermot ja myöntyy ne namit antamaan. Ulltimatella ei ole pahoja tapoja, mutta varusteiden laitossa se saattaa jumpitella. Kuolimia laittaessa se nostaa päänsä korkealle kohti kattoa toivoen ja satulavyön kiristyksessä tamma seisoo paikoillaan kuin patsas, joka johtuu siitä, että se keskittyy niin hartaasti pullistamaan. Voin kertoa, että tämä hevonen on pullistelun mestari. Kentällä ennen satulaan nousua vyötä pystyy kiristään vielä neljäkin reikää helposti!

Vaikka luonteelta Ulltima on helppo ja ongelmaton, ei se ratsuna olisi aloittelioille paras vaihtoehto. Se tekee nuorten kanssa kyllä töitä mielellään, vaikka avut eivät ole selkeät ja ohjistakin nypitään turhan paljon, se sietää sen. Mutta jos hevoselta ruvetaan vaatimaan vähän enemmän, se ei hyväksy epäselviä apuja vaan vaatii myös ratsastajaltaan osaamista, mitä vaativampaan mennään, sitä enemmän ratsastajaltakin vaaditaan. Ulltimalla on kivat askellajit, sen laukka pyörii hyvin ja hevonen jaksaa kantaa itsensä hyvin. Ravi on tahdikasta ja matkaavoittavaa, ilmavaa ja nättiä. Joskus Ulltima on laiskanpuoleinen, joten hevosta täytyy ratsastaa reippaasti eteenpäin, että liike pysyy hyvin kasassa ja hyvässä tempossa. Ennen kilpailusuoritusta täytyy tehdä huolellinen veryttely, että saa hevosen kunnolla heräämään ja avuille. Silloin ratsastuksestakin tulee kevyempää ja helpompaa, kummallekin.

Esteillä tamma menee tasaisen taidokkaasti, hyvällä fiiliksellä mutta ei esteet lajina ole sen juttu. Esteet tuovat kivaa vaihtelua arkeen, joten myös ne kuuluvat kuukausittain liikutusohjelmaan. Maastossa Ulltima kulkee varmajalkaisena, pelottomana ja rohkeana eteenpäin. Sen kanssa voi lähteä vaikka ilman satulaa pidemmälle lenkille, ei mitään ongelmaa. Laumassa Ulltiman paikka on kohtalaisen pohjalla. En tiedä mistä johtuu mutta hyvin voi olla, että hevosen kiltteys on vaikuttanut myös tässä asiassa. Ulltima siirtyy, jos joku toinen hevonen vähänkään siihen suuntaan vihjailee. Jopa nuoret yksilöt saavat tämän tamman siirtymään. Nicolen mielestä Ulltima on vähän reppana, mutta sen sydän on täyttä kultaa - hevonen, jonka kanssa voi touhuta mitä tahansa ja aina se on hyvällä mielellä touhuissa mukana.


i. Glänzend

old, rn, 170cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, KV-III

ii. Glanz

old, m, 174cm
evm

iii. Glitzern

evm

iie. Terelle

evm

ie. Pepin

old, rn, 170cm
evm

iei. Velten

evm

iee. Philippine

evm

e. Unity

old, rn, 168cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-III, YLA2

ei. Zaden

old, rn, 169cm
evm

eii. Zahn

evm

eie. Patrice

evm

ee. Unita

old, rt, 170cm
evm

eei. Macsen

evm

eee. Ulli

evm


old o. Everholt Unknown s. 06.04.2020 isä. Levante om. Everholt Estate

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3738.62 p.
» kuuliaisuus ja luonne 2951.28 p.

Kouluratsastuksessa 6689.9 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 8/2020 - KTK-III -- 17+17+17+17=68p.

13.11.2019: Everholt - irtoSERT -- pt. Lissu T.
15.11.2019: Oldfinion - irtoSERT -- pt. yersinio
21.11.2019: Everholt - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-