Everholt Estate


Waldron GER


✗   Virallinen nimiWaldron GER
✗   Syntynyt22.02.2008 > 25v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, ori
✗   Säkäkorkeus, väri169cm, tummanruunikko
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH06-011-2558
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   Ex-omistajaSonja
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-III, KRJ-I

Waldo oli sellainen hassunhauska heräteostos, josta tein tarjouksen silmät sirrissä keskiyön jälkeen. Vaikka ostinkin aika lailla hevosen säkissä, en joutunut lainkaan pettymään. Waldo on aivan mahtava mies! Tosin Waldo ei ole lainkaan hassu, eikä hänellä ole kummoisesti huumorintajua. Waldo on tosikko, sellainen oikein miehinen mies.

Asiallinen on varmaankin paras sana kuvaamaan tätä oriherraa. Jos Waldo olisi ihminen, se olisi varmasti poliitikko. Jämäkkä ja määrätietoinen, mutta jollain tapaa ärsyttävä ja kieron oloinen, eikö vain? Okei, ehkä poliitikko ei ollut paras esimerkki. Armeijan eversti taitaa olla parempi. Waldo ei alennu minkäänlaiseen pelleilyyn, ei sitten ikinä, eikä se voi sietää hölmöileviä lajitovereitaan. Kaikkia muita eläviä olentoja ori katsoo turvan vartta pitkin korkeuksista ja Waldo tykkää selvästi arvostella muita. Ihmisten kanssa ori ei ikinä tee läheistä tuttavuutta, mutta Waldo tietää paikkansa ja on kaikin tavoin helppo käsitellä. Vaikka et saakaan lumottua tästä ruunikosta halikaveria, sen kanssa työskentely on kaikin tavoin antoisaa. Ainakin homma etenee kuin valssi, sillä Waldo on ahkera ja tomera. Se ei ikinä jää aikailemaan ja haluaa hoitaa kaiken nopeasti mutta huolellisesti pois päiväjärjestyksestä. Näin ollen toimenpiteissä kuluu aina alle vartti, sillä Waldo seisoo kuin patsas ja liikahtaa vain nostaakseen kavionsa automaattirobotin lailla.

Ratsastaessa Waldo menee eikä meinaa, jos sille annetaan siihen mahdollisuus. Ori osaa vaikka ja mitä hienoa, mutta se on valitettavasti todella kova nipottamaan ratsastajan virheistä. Kuten aiemmin mainitsin, Waldo ei rupea öykkäröimään, jos sitä ärsyttää. Sen sijaan ori jumittuu paikoilleen kuin mummo hankeen, eikä liiku mihinkään ennen kuin "homma hoidetaan kunnolla". Siksipä vain todella vakaat ja varmat ratsastajat voivat nousta Waldon selkään, muuten ei päästä vapaata käyntiä hienommin eteenpäin. Waldo ei pidä lainkaan hytkymisestä ja heilumisesta, joten treeni kulkee kunnolla vain, jos kuski osaa olla selässä oikein. Sitten kun se ratsastaja homman hoitaa kunnialla kotiin, niin Waldo menisi vaikka läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Waldo on parhaimmillaan kiiltäessään hiesta ja ori pitää itsekin niistä hetkistä todella paljon. Ori nyt vain sattuu olemaan hieman perfektionisti, joten tarkkuutta täytyy löytyä myös kaksijalkaisesta käsittelijästä, ettei mene Waldon kanssa sukset ristiin. (luonteen kirjoittanut Sonja)


i. Waldengeist

hann, mrn, 172cm
koulupainotus
evm

ii. Weltino

hann, mkm, 172cm
evm

iii. Wreckless

evm

iie. Deliah

evm

ie. Calabrina

hann, mrn, 166cm
evm

iei. Eisenhower

evm

iee. Caramia

evm

e. Vermina

hann, rn, 168cm
koulupainotus
evm

ei. Valiant

hann, trn, 170cm
evm

eii. Vercruysse

evm

eie. Wild Wiola

evm

ee. Celtas Lily

hann, rn, 165cm
evm

eei. Dianthus

evm

eee. Little Lily

evm


Lue sukuselvitys
hann t. Prezelle RGE s. 28.11.2016 emä. Purrloin Athena om. Sonja KTK-II
hann t. Wintring RGE s. 16.11.2017 emä. Lieselotte om. Oona
hann t. Everholt Weillette s. 02.02.2019 emä. Shondalynn TGIT om. Kida
hann t. Crane Walgretha s. 12.04.2019 emä. Walburga om. Everholt Estate KTK-II

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3818.08 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3225.84 p.

Kouluratsastuksessa 7043.92 op (vt 10/10)

★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.

★ Kantakirjattu 4/2019 - KTK-III -- 17+18+17+17=69p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 8/20 - KRJ-I -- 8,5+40+20+20+15=103,5p.Päiväkirja & valmennukset


» 19.06.2017: Kouluvalmennus
Tarkoituksena olisi harjoittaa Waldon herkkyyttä ja perustaa apuihin. Alku lämmittelyssä ori käyttäytyi hermostuneesti joten tiesin että töitä tulee tehdä ja paljon. Jatkuva pään heittely ja kiskominen saataisiin loppumaan huolellisen veryttelyn johdosta. Tiukensin ohjia ja ainakin näin alkuun sain hevosen hyvin kulkemaan kuolaimella ja nätisti koottuna. Kova kuolainten narskuttelu loppui siinä vaiheessa kun aloitettiin kulkemaan ympyrällä. Ori tarkaili aluksi mielummin maisemia kuin keskittyi itse työskentelyyn mutta pikku hiljaa istunnalla ja avuilla sain hevosen keskittymisen itseeni. Myös notkeus ja vetreys alkoi löytymään. Waldo alkoi vetristyä, joten siirryimme harjoittelemaan väistöjä sekä laukanvaihtoja. Ne menivät mallikkaasti mutta jatkuvasti sai Waldoa herätellä ja herkistää avuille. Laukan nostaminen tapahtui jälleen aluksi töksähtelevästi ja jouduin todenteolla työstämään hevosta, että nostosta tulisi tasainen ja sulava. Virtaa tuntui olevan aivan liikaa tarkkojen yksityiskohtien hiemosieen. Loppu veryttelyyn asti sain työskennellä tosissani oriin kanssa. Tänään oli Waldolla selvästi kiukuttelu päivä jolloin mikään homma ei oikein kiinnostaisi. Lähdin vielä maastoon tekemään pienen kävelylenkin hyvän harjoittelun lopuksi. Asiat yhteen kooten harjoitus sujui hyvin, tosin paremminkin ori on treeneissä osannut toimia ja käyttäytyä. Huomenna tallityttömme saa kyllä lähteä orin kanssa maastoon purkamaan paineita, koska on tavallaan todella noloa olla valmennettavana eikä hevonen osaa käyttäytyä. Valmentajamme kuitenkin tuntee ja tietää hevosen kilparadoilta, ei mikään aloitteleva tuntsari vaan oikea kapasiteettinen kouluratsu.


» 14.01.2017: Kouluvalmennus
Pieni pakkanen kirpaisi kentällä noustessani Waldon satulaan. Tälläisellä ilmalla on mukava harjoitella kentällä ja nauttia raikkaasta talvisesta säästä. Muuten yleensä aina ollaan vain lämpösessä maneesissa. Valmentajani saapui kentän laidalle joka ensimmäisenä kertoi päivällä sattuneesta kommelluksesta, jossa hevonen oli säikähtänyt aura-autoa kentällä ja heittänyt ratsastajan kuin perunasäkin ratsailta ja kirmannut portin lävitse pitkin tallialuetta. Sen keskustelun aikana kävelytin Waldoa pitkin kenttää ja pikkihiljaa aloin keräillä ohjia tuntumalle. Hevonen tuntui kevyeltä ja helpolta ohjata. Aloitimme valmennuksen volteilla, joiden kanssa jWaldos on ollut hiukan vaikeuksia. Hevonen meinaa kulkea välillä kuin rautaputki ja sitä joutuu työstämään, että ori kulkisi kauniisti kaarella ja sulavin liikkein. Vartin harjoittelun jälkeen ne voltit alkoi sujumaan ja ori alkoi taipua avuille kevyemmin. Waldolle tekee hyvää pitkästä aikaa tehdä tempo harjoituksia. Kokorataleikkaa kuviolla pitkillä sivuilla teimme ravissa harjoituksia mutta Waldo oli välillä sitä mieltä että voidaan mennä kovempaakin ja nosteli laukkaa. Viiden minuutin jälkeen Waldo rauhoittui ja teki upeasti lisätyt ravit loistavasti ja sen jälkeen harjoitimme samassa kuviossa laukanvaihtoja. Waldo pysyi loppu ajan yllättävän vetreänä ja herkkänä, joten työstäminen ei ollut enään niin raskasta kuin alkuun. Lopuksi teimme vielä niitä kivoja voltteja ja käynnissä parit pysähdys harjoitukset. Valmentaja oli erittäin tyytyväinen oriin suoritukseen, mutta kehtotti edelleenkin harjoittelemaan niitä voltteja jotka tuntuu välillä menevän vähän mönkään.


» 25.05.2019: Päiväkirjamerkintä
Meillä oli tänään vuorossa muutamien hevosten hampaiden huolto ja jonossa ensimmäisenä oli Ressu. Se ei luonnollisesti pidä meidän eläinlääkäristä, koska se tietää aina hirveästi tutkimista ja joskus ärsyttäviä piikkejä. Ressu tunnistaa eläinlääkäri naisen jo kaukaa. Silloin ori luimistaa korvansa ja väistelee meitä tallilaisia, se ei haluaisi tulla käytävälle tutkittavaksi. Näin Ressu toimi taas, kun avasin karsinan oven. Hevonen käänsi takapuolensa minulle, mutta höpötin sille niitä näitä ja laitoin riimun päähän ja vein orin käytävälle. Eläinlääkäri siellä jo hymyili makoisasti kun hän tiesi hyvin hevosen ja sen temput. Ressu seisoi apean näköisenä käytävällä kun eläinlääkäri valmisteli varusteita ja minä hain ämpärillisen lämpöistä vettä.

"Noniin nyt laitetaan hevonen mömmöihin", totesi eläinlääkäri ja antoi Ressulle rauhoittavan piikin. Ori oli levoton, se tiesi mitä tulisi tapahtumaan. Kauan ei ori levottomana pysynyt kun se vaipui jo rauhalliseen horrostilaan. Sitten ei tarvinnut kuin laittaa masiina suuhun ja suorittaa tehtävä, hampaiden raspaus. Ressulla on aina pysynyt hampaat hyvänä, kuten ne nytkin olivat hyvässä kunnossa. Pientä röpelöisyyttä oli mutta ne lähti raspilla hyvin. Ressulta poistettiin jo nuorena piikit eikä sen kummallisempia ongelmia ollut. Jos hevosta sattuisi suuhun, sen huomaisi ratsastaessa hyvin nopeasti. Ressu ei ole koskaan vastustellut kuolainta. Kun operaatio oli saatu päätökseen, vein orin takaisin karsinaan ja otin heinäverkon pois. Nyt Ressu saa heräillä rauhassa ja viereisestä karsinasta otetaan toinen potilas käsittelyyn.