Everholt Estate


Crane Walgretha


✗   Virallinen nimiCrane Walgretha
✗   Syntynyt12.04.2019 > 6v
✗   Rotu, skpHannoverinhevonen, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri168cm, rautias
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH19-011-0087
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaKurjenpesä  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKTK-II

Kevät on aivan ihanaa aikaa, kun kaikkialla alkaa vihertää ja linnut visertää. Kevät on myös odottavien tammojen omistalle varsin jännittävää aikaa, mutta meidän odotus palkittiin hieman etukäteen. Olimme olleet jälleen yhteydessä Suomessa asuvaan suosikki kasvattajaamme, Ainoon, joka ilmoitti onnellisena että kaunis Walburga on varsonut läsipäisen rautiaan tammavarsan! Voi sitä ilon ja riemun hetkiä, kun Cadi juoksi talliin kertomaan minulle iloiset uutiset! Jos vastuutyöt omalla tallilla antaisi yhtään periksi, hyppäisimme lentokoneeseen ja lähtisimme heti katsomaan uutta tulokasta, mutta nyt joudumme vain tyytymään valokuviin (joita kinuamme Ainolta joka päivä, hermostumiseen asti!).

Aika vierähti kuin tanssien ja se päivä tuli, kun vieroitettu varsa matkasi pitkän matkan Irlannin kamaralle. Aino oli varsin tyytyväinen, kun varsa lähti uuteen kotiin. Olin varmasti pommittanut puhelimessa kyllästymiseen asti ja vaatinut kuvia ja kuulumisia. Aino kertoi, että varsa on todella rohkea ja reipas, helppo käsitellä ja kulkee jopa autossa nätisti. He olivat harjoitelleet kuljetusta ajelemalla pitkin kyliä varsa trailerissa. Me ajelimme nuoruudessa kaupungilla rundia auton popit huutaen, toiset tekee rundia varsa kyydissä. Kun Walgretha vihdoin saapui tallin pihaan, en ole katunut ostoa en hetkeäkään. Aino oli oikeassa, tämä on todella helppo käsitellä ja kouluttaa.

Walgretha on utelias pakkaus, joka haluaa tutkia kaiken ja joka paikan. Se kurottelee tavaroihin pitkällä kaulallaan, niin paljon kun vain pystyy. Harjasanko roikkuu käytävällä karsinan ovessa ja hetken kuluttua kuulet, kuinka harjat tipahtelevat kolinalla tallin lattialle. Tai karsinan ovessa olevassa loimitelineessä loimet saavat kyytiä. Kaikki pitää maistaa ja haistaa. Walgretha on miellyttävä hoitaa, se on rauhallinen ja kiltti. Hoitaa voi myös karsinassa, mutta joskus tammalla on joku visio päällä, eikä silloin malttaisi pysyä paikoillaan. Varustamisesta voi tulla kunnon operaatio, joten ehkä helpoin olisi ottaa tamma käytävälle seisomaan riimusta kiinni kummaltakin puolen. Perus eläinlääkärin toimenpiteet sujuu hyvin, vaikka Walgretha ihan selvästi aistii kuka ihmisistä on se paha sörkkijä, koska sen olemus muuttuu levottomaksi kun eläinlääkäri astuu talliin. Hampaat täytyy hoitaa kunnon rauhoituksessa, rokotukset sujuu hyvin ja kaviot huolletaan moitteettomasti. Kiimoja tamma ei meinaa näyttää eikä ole silloinkaan herkkä, vaan ihan oma itsensä. Onneksi tallista löytyy orit, jotka tietävät tasan tarkkaan ja kaukaa, koska tammalla on kiima.

Walgrethan satulaan kiipeää erittäin mielellään. Se on aina valmis töihin ja omaa hyvän työmoraalin. Ratsuna se on herkkä ja vaatii ratsastajaltaan hyvää kropan hallintaa. Istunnalla teet paljon ihmeitä ja mitä pienemmät avut, sen paremmin tamma tekee työnsä. Ohjista hyppininen tai niissä roikkuminen ärsyttää ja sen huomaa kuolainten narskutuksesta sekä pään ja hännän heilauttelusta. Cadin mielestä Walgretha on liian herkkä, mutta minä saan kyllä tamman kulkemaan todella kauniisti ilman ongelmia. Sillä on iso, ei niin mukava mutta näyttävä ravi. Se kantaa itseään hyvin koko selällään ja etenkin lisätty ravi on todella kaunista katseltavaa! Walgrethan kanssa täytyy hakea tietty harmonia ja tempo tekemiseen, silloin hevonen pysyy hyvin rytmissä ja hallinnassa. Jos ratsastaja on muissa maailmoissa ja haaveissaan, hevonen kostaa sen välittömästi. Kun osaa pyytää oikein, myös hevonen tekee oikein.

Olemme Cadin kanssa todennut, että tämän hevosen kohdalla esteratsastus on aivan liian vaarallinen laji. Walgretha kerää lämpöä kuin lämpöpatteri ja esteiden lähestyminen tapahtuu lopulta sellaisella vauhdilla ja ryminällä, että kokenuttakin ratsastajaa hirvittää. On turvallista hypyttää Walgrethaa ilman varusteita maneesissa kujaa pitkin. Maastoesteitä ei tarvitse edes harkita. Maastossa Walgretha kulkee kyllä yksin, kaksin tai porukassa. Se on varmajalkainen, rohkea ja peloton. Veteenkin tamma astelee hyvällä rohkeudella ja kuopii vettä innoissaan niin, että ratsastaja kastuu varmasti, vaikka vettä olisi vain vuohisiin asti.


i. Waldron GER

hann, trn, 169cm
KTK-III

ii. Waldengeist

hann, mrn, 172cm
evm

iii. Weltino

evm

iie. Calabrina

evm

ie. Vermina

hann, rn, 168cm
evm

iei. Valiant

evm

iee. Celtas Lily

evm

e. Walburga

hann, prt, 168cm
Ch, KTK-II, KRJ-I

ei. Waladee

hann, prt, 170cm
evm

eii. Wachenroth

evm

eie. Juli Traudl

evm

ee. Fraukelle

hann, m, 168cm
evm

eei. Florinroth

evm

eee. Antjeeva

evm


hann t. Everholt Alpinia s. 04.11.2019 isä. Armani v. Helmwald om. Everholt Estate
hann t. Everholt Chrysopelea s. 22.08.2020 isä. Everholt Coobra om. sarqqquu
hann t. Everholt Corona s. 05.04.2021 isä. Everholt Coobra om. Oona
hann t. Everholt Dalvina s. 15.06.2021 isä. LB Donervier om. leah

Kilpailusuoritukset» tahti ja irtonaisuus 3914.92 p.
» kuuliaisuus ja luonne 3073.21 p.

Kouluratsastuksessa 6988.13 op (vt 10/10)
★ Kantakirjattu 11/2019 - KTK-II -- 18+18+17+17=70p.

20.06.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
13.11.2019: Everholt - irtoSERT -- pt. Lissu T.
24.01.2020: Rivia & Skellige - irtoSERT -- pt. alaera
28.01.2020: Rivia & Skellige - MVA-SERT, BIS3 -- pt. alaera

Päiväkirja & valmennukset


» 00.00.0000: Päiväkirjamerkintä
-