Everholt Estate


Wynette Cloud


✗   Virallinen nimiWynette Cloud
✗   Syntynyt23.01.2020 > 4v
✗   Rotu, skpHollanninpuoliverinen, tamma
✗   Säkäkorkeus, väri169cm, ruunikonkirjava
✗   PainotusEstepainotus (160cm)
✗   VH-tunnusVH20-012-0027
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   KasvattajaCloudfield  
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   Saavutukset

Elämä ottaa ja antaa, nämä surulliset päivät kävivät myös Everholtissa toteen. Oli aika päästää vanhimmat ja jo hieman vaivaiset hevoset pois ikuisille vihreille niityille ja samalla talliin vapautui karsinoita uusille hankinnoille (joka lähti taas lapasesta). Cadi oli kiinnittänyt huomiota myynti-ilmoitukseen, jossa meille oli tarjottu kirjavaa estepainotteista hollantilaistammaa. Ensimmäisenä ihastutti hevosen veikeä väri ja loppu sinetin päätökselle antoi mielenkiintoinen ja potentiaalinen sukutaulu. Nuorta hevosta kuvailtiin meille aktiivisena, vähän hömelönä mutta todella energisenä ja tarmokkaana työmyyränä. Wynette Cloud muutti Everholtin tiluksille aprillipäivänä, 01.04.2020.

Sinä todella tarvitset suuren saavillisen huumoria tämän hevosen kanssa. Välillä voi saada kuvan, että Wynette olisi säikky ja todella arka hevonen, mutta ei se ole sitä. Se reagoi asioihin koko kropallansa, vaikka varsinaista hätää ei olisikaan. Hoitaminen suositellaan tekevän tallin käytävällä, jolloin Wynettelle on pienempi paha keksiä kummallisia asioita hoitajilleen. Välillä tamma on tyyneen rauhallinen, jolloin se roikottaa päätänsä silmät puoliummessa ja alahuuli väpättää rentouden merkkinä. Joskus taas Wynette on niin valpas, jolloin se muistuttaa enemmän kaurista avopellolla, kuin hevosta. Se reagoi tilanteisiin monin tavoin, sitä on vaikea selittää. Joskus se säpsähtää, joskus pyrkii väistämään tilannetta, joskus joku asia on niin mielenkiintoinen että se on pakko päästä tutkimaan. Eläinlääkäreitä se inhoaa ylikaiken ja rauhoitusaineen laittaminen on aina yhtä mielenkiintoinen kokemus. Parempi on peittää hevosen silmät pyyhkeellä ja toivoa, että eläinlääkäri on super nopea ja tarkka, laittamaan rauhoitusaineen.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tämä hevosen kanssa puutu, jos lajina on esteratsastus. Wynette on hevonen, jota ei pidä liikaa jarruttaa vaan antaa rohkeasti tamman mennä esteelle. Tottakai hevosen täytyy olla hallinnassa ja kontrollissa, ratsastajalle jää suuri vastuu saada esteille lähestymiset oikeaan hetkeen ja oikeaan kohtaan, vielä siinä vauhdissa. Meillä ei ole kuin yksi sopiva ratsastaja Wynettelle ja se on Cadi. Hänen hermopäisyytensä kestää kaiken tuon ja ennakointi onnistuu aina täydellisesti. Wynettella on hyvä hyppytekniikka ja sen ponnistuksessa on voimaa kuin ruutitynnyrissä.

Treeni ohjelmaamme kuuluu myös kouluratsastus, maastoilu ja tietenkin liinassa juoksutus ja irtohypytys. Bonniella on viharakkaus-suhde Wynetten kanssa, mutta aina hän on innoissaan menossa tammaa irtohypyttämään tai juoksuttamaan. Olemme saaneet Bonnien ylipuhuttua hoitamaan myös tamman jumppaamisen kentällä kouluratsastuksen merkeissä, hyvin onnistuimme. Wynette ei todellakaan ole koulukonkari, se nauttii enemmän vauhdikkaasta menosta kuin tarkkuutta vaativassa hienosäädöstä. Maastossa tamma liikkuu mielellään, toki välillä se saattaa säpsähtää jotakin, mitä ei ratsastaja ehkä koskaan saa selville, että mitä. Tai sitten reitillä on joku todella mielenkiintoinen esine ilmestynyt ja tamma haluaa melkein väkisin mennä sitä tutkimaan lähempää ja haistelemaan. Vedessä se voi säpsähtää myös omaa peilikuvaansa. Koskaan Wynette ei ole niin pahasti säikkynyt, että se olisi ottanut rehellisesti jalat allensa ja poistunut tilanteesta. Yleensä säikähtämiset menevät ohi säpsähdyksinä ja kahden askeleen liikehdintänä.


i. Lucifer van der Roibrant

kwpn, rtkrj, 168cm
ERJ-I, YLA2

ii. Ludacris

kwpn, rt, 165cm

iii. Ludoco

evm

iie. Mademoiselle

evm

ie. Kromhof Wijnanda

kwpn, rnkrj, 168cm

iei. Kromhof Oferus

evm

iee. Kromhof Wijna

evm

e. Wijchen Fall

kwpn, rn, 167cm
KTK-III, ERJ-I, YLA3

ei. God Particle

kwpn, rn, 168cm
ERJ-I, KWPN-I, YLA1

eii. Majoron

evm

eie. Gotha Fenice

evm

ee. Rockanje NLD

kwpn, rn, 167cm

eei. Rockabody

evm

eee. Bewervijk Eos

evm


kwpn t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om.

Kilpailusuoritukset» kuuliaisuus ja luonne 3652.42 p.
» hyppykapasiteetti 1482.23 p.
» rohkeus 1482.23 p.

Esteratsastuksessa 6616.88 op (vt 10/10)
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena ERJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.

Päiväkirja & valmennukset


☆ Päiväkirjamerkintä

-