Everholt Estate

Paluu kauas menneisyyteen


Historian havinaa, suokaa meidän avata alku taipaleemme tapahtumia. Olemme pienestä vaahtosammuttimesta lähtien ollut ratsastuksen taianomaisessa maailmassa. Pienet ponit kuljettivat, tiputtivat ja opettivat meidät nuorikot tavoille ja samalla arvostamaan näitä eläimiä. Tallityöt tulivat pian kuvioihin, eikä meitä muualla näkynytkään kuin tallilla ahkeroimassa ja auttamassa ponitalutuksissa. Aika vieri, saimme vuokraponin joka oli jo suurempi kokoinen, connemara. Peruskoulun loputtua, vanhempamme hankkivat meille ensimmäisen oman hevosen. Se oli tilastohevosruuna, Maxi, jonka kanssa kilpailimme. Cadi kilpaili rataesteitä 130cm ratoja ja minä, Nicole, kouluratoja helppo A tasolla. Elämä oli kaikinpuolin kivaa ja leppoista! Aikuisuuteen siirtyminen toi omat ongelmat ja Maxi myytiin. Minä lähdin opiskelemaan hevosopistoon ratsastuksen ohjaaja ja ratsuttaja linjaa, Cadi taas sairaalaopintoihin.

Muutaman vuoden vietimme hiljaista eloa, kunnes hevoset toivat meidät taas yhteen. Cadi oli ostanut trakehnertamman, jolla hän oli kilpailemassa läheisellä ratsutallilla, missä minä olin sihteerin töissä. Palasimme kahvikupin ääreen ja monet illat me vietimme toistemme luona, miettien menneitä ja myöhemmin tulevaa. Lapsuuden haaveena oli oma talli ja sen me aioimme toteuttaa. Idea otti tuulta purjeisiin nopeasti ja asiat alkoivat vain tapahtumaan. Ystävät ja sukulaiset yrittivät takoa meille järkeä päähän, että hevosala ei kannata. Olimme niin kauan tehneet töitä muille ja saanut niin paljon kuraa niskaan, että se alkoi riittämään. Vastustelijoille löimme luun kurkkuun, kun kerroimme muuttavamme toiseen maahan ja perustaen ison tallin merenrannalle. Ja niin me todellakin teimme. Kaikki uurastus, säästäminen ja rehkiminen palkittiin pian!

Tallin tilat & tilukset


Asumme päätallin vieressä paritalossa. Päätalli on suuri, tilava ja valoisa 20 karsinan talli, mistä löytyy myös kaksi pesukarsinaa, varustehuone, toimisto, wc sekä kuivaushuone. Päätallin vieressä on pienemi vaja, jossa sijaitsee kuivikkeet (puru) sekä heinät. Kaurat ja heinät saamme paikallisilta maanviljelijöiltä. Hieman syrjemmässä on kaksi pienempää tallia, joissa kummassakin on 5 karsinaa. Näitä tiloja käytetään varsoville tai vieraiden hevosille. Tilaltamme löytyy myös pieni pihatto, jota käytetään pääasiassa nuorikoille hevosille.

Kaksi suurta kenttää mahdollistaa kilpailuiden järjestämisen erinomaiset puitteet. Olemme hankkineet laajan estekaluston, koska meillä itsellä tulee niille niin paljon käyttöä ja tätä hyödynnämme mielellään kilpailupäivinäkin. Naapuri farmin kanssa ylläpidämme yhteistä maastoeste rataa, josta löytyy muutama eri reitti eri tasoisille hevosille. Vesisateet vaivaavat joskus, jonka takia tilalle on rakennettu uunituore maneesi. Tarhoja on sijoitettu pitkin pihaa, koot vaihtelevat. Laitumet ovat vähän kauempana ja ne ovat käytössä vain kesäaikaan, jolloin hevoset saavat laiduntaa suurempina laumoina. Uittaminen ja rannalla ratsastaminen onnistuu meidän omalla rantapätkällä. Voiko tästä talli parantua? Pientä pintaremonttia on jatkuvasti tarjolla ja sitä tehdään kun aikaa on.

Tallia pyörittää ystävykset Cadi Swatson sekä Nicole Rayman. Pihapiirissä juoksentelee jos jonkin näköistä iloista hännänheiluttajaa, joista muutama lähtee aina mielellään ratsastuslenkeille mukaan!


Ulkoasu © indy 2017       Ylä- ja alapalkki © The Inspiration Gallery       Otsikon kuvat © Jacques Toffi, Klosterhof Medingen
Tämä on virtuaalitalli.       This is a SIM-game stable.