Etusivu Ponit Talli Kasvatus

     Ravenscroft

Shawright Venetsja

-

newforestinponitamma, tprt, 135 cm
syntynyt 15.03.2018, 15 vuotias
» VH18-027-0142

yleispainotus - siitoskäytössä
re: 100 cm - ko: He A - me: CIC1

Omistaja Sorel (VRL-00884)
Tuonut narri  


Sukutaulu Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Shawright Venetsja eli Veera on symppis ja kaikinpuolin helppo tamma. Kiiman aikana se saattaa hermostua herkästi jostain ja kiukutella, mutta yleisesti poni on nöyrä, kiltti ja kiva hoidettava. Sitä voi harjata karsinassa tunti tolkulla, istua heinien vieressä ja vaikka lukea kirjaa ponin rouskuttaessa tyytyväisenä heinää vierestäsi. Välillä pehmeän silkkinen turpa koskettaa kättäsi, kunnes se siirtyy jatkamaan ruokailuaan. Peloton ja varmajalkainen Veera on tallin luottoponi, jonka kanssa pärjää myös nuorempi talliväki. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, tosin kiukkupäivinä satulavyön kiristäminen saa ponin painamaan korvat linttaan ja näyttämään hapanta naamaa. Joskus häntä heilahtaa äkäisesti merkkinä siitä, että nyt ei ole hyvä. Näistä ei tarvitse välittää, jatkaa vain.

Aluksi emme uskoneet, että Veerasta tulisi kunnon kilparatsua. Se suorittaa hyvällä motivaattorilla ja tekee pyydettyjä asioita mutta liike pysyi kovin maahansidottuna ja mitään sanomana. Meidän täytyi työstää ponia paljon puomeilla ja kavaleteilla, kunnes saimme aktivoitua jalkoja paremmin ja myös ponin koko kropan käyttö parani huomattavasti. Epäsopiva satula oli myös yksi syy, miksi poni ei liikkunut kunnolla ja oikein. Veeralla käy nyt säännöllisesti hieroja, joka huolehtii lihasten kunnosta kun me taas yritämme kaikkemme muuten pitää ponia kilpailukäyttöön sopivana, jonka kanssa kehtaisi osallistua kouluratsastuskilpailuihin. Nyt tamma suorittaa kaikki pyydetyt asiat kauniisti ja hyvin, avot, sulut, vaihdot ja tempon lisäykset näyttävät kouluponin työnjäljeltä.

Esteillä Veera kulkee hyvin omalla moottorilla mutta siitä huolimatta ponia täytyy ratsastaa rohkeasti eteenpäin. Tamma kieltää herkästi, jos ratsastaja ei ole menossa mukana. Ihan kuin se vaatisi ratsastajaltaan jatkuvaa läsnäoloa ja tukea suorituksissa. Huonot lähestymiset ovat allekirjoittaneen huonot, se ei tule hyppäämään ja yrittämään onneaan. Ponnua löytyy kyllä mutta ei niin suurta tahdonvoimaa että lähtisi kokeilemaan, sattuuko vaiko ei. Huolelliset lähestymiset, viimeistelyt juuri ennen estettä ja sen jälkeen, sekä välttää tiukkoja yllättäviä kaarteita lähestyessään estettä.

Maastoesteillä Veeran kanssa on helppo pitää tempo tasaisena mutta myös eteenpäin täytyy ratsastaa. Muuten poni voi jäädä hieman löntystely vaihteeseen, jolloin into ja imu esteen lähestyessä heikentyy. Pidemmillä laukka pätkillä voi hieman antaa mennä rennommin mutta muuten poni on syytä pitää vahvassa kontrollissa ja huolehtia, että energia taso pysyy hyvänä. Maastoon Veeran kanssa voi lähteä ilman satulaa, se ei tule pelkäämään mitään. Pörisevät mönkijät, isot traktorit tai pyöräilevät lapset eivät aiheuta mitään suurempia tuntemuksia tammassa. Kesäisin uiminen on tämän ponin mielestä parasta, mitä voi tehdä, eikä sitä meinaa saada vedestä pois!

Sukutaulu

i. Sharnivaal
trt, 134cm
evm
ii. Shadow Shades
prt, 132cm
iii. Empire Theatre
iie. Quinbrough Mavka
ie. Cryershown Scarlette
m, 133cm
iei. Scarboroan
iee. Cryershown Florette
e. Swanroth Vitzenta
vrt, 143cm
evm
ei. Undead Orchestra
rt, 135cm
eii. Ashtonport Shalim
eie. Ghoulish Kabaree
ee. Swanroth Vieprt
prt, 144cm
eei. Rabinov
eee. Valverja

Jälkeläiset

Nimi Synt. Emän nimi Omistaja Meriitit
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Nimi -

Takaisin ylös

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

-

Saavutukset

★ -


★ KRJ-kouluratsastus, 0 sijoitusta

-

-

-


★ ERJ-esteratsastus, 0 sijoitusta

-

-

-

Takaisin ylös

Päiväkirja

✉ Päiväkirjamerkintä

-

Takaisin ylös

copyright © Ravenscroft 2021 / webdesign © VRL-02116 2021
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen