Rogue Trakehners

Deranos Rogue

Tämä on virtuaalihevonen

-

☆    Trakahner, ori
☆    Musta, 168cm
☆    Syntynyt 08.08.2021 - 2v
☆    Koulupainotus, GP
☆    VH21-021-0120

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja Sorel / Rogue Trakehners  Deranos Rogue on meidän tallin ensimmäinen koulutraki kasvatti ja mitä muuta olisimme voineet, kuin pitää tuon mustan ja sisukkaan orin kotona. Astutusta sovittaessa oli vahva tunne hevosen jäämisestä mutta loppuvaiheilla tiineyttä ideoimme varsan myyntiä muualle eurooppaan, mutta toisin kävi. Tuo musta komistus teki meihin loputtoman vaikutuksen ja mitä enemmän aika kuluu, sen mahtavampi seikkailu meillä on ollut.

Deranos ei ole arka eikä epävarma, vaan se on rohkea ja avoin hevonen. Sen vaativuus taso huitelee äärimmäisyyksiä mutta muutamat kokeneet kouluratsastajat ovat saaneet tästä hevosesta niin paljon irti, että annettakoon muutamat miinukset anteeksi. Kotona sen kanssa pärjää hyvin, kun rutiinit ja paikat ovat tutut. Maailmalla orista kuoriutuu showhevonen, joka esittelee milloin missäkin erinäisiä temppuja, joihin lukeutuu mm: pystyyn nouseminen, pukittelu, ärsyttävä levottomuus, älämölö, kaaputtaminen tai hevoauton takaseinään potkiminen vain sen takia, että se tietää meidän ärsyyntyvän siitä. Yksikään kisareissu Deranosin kanssa ei ole rentouttava eikä edes kiva. Kun hevonen pääsee areenalle, tekee parhaansa ja näyttää osaamisensa - se hetki palkitsee.

Tätä hevosta ei ole helppo ratsastaa, koska virheisiin ja epävarmuuteen ei ole varaa. Se rokottaa moisesta välittömästi ja toimii kuin peili. Kun ratsastaja on motivoitunut, tarkka ja keskittyny suoritukseen, on hevonenkin. Kaikkein vaikeinta on saada Deranos säilyttämään oikean rytmin tehtävissä. Se lähtee herkästi kiirehtimään, joka ei tietenkään näytä tuomareille hyvältä. Hevosella on upea ravi, sekä loistava tekniikka työskentelyssä. Se askeltaa hienosti jos vain maltti kestää, tekee hienot piruetit, piaffit ja passaget. Sen ravi on suurta, näyttävää ja tahdikasta. Ori käyttää koko kroppaansa työskentelyssä tasaisesti. Vireyttä, notkeutta ja näyttävyyttä ei puutu tämän mustan komeuksen kohdalla.

Kotona voi kokeilla muitakin lajeja kuin kouluratsastusta ja Deranos on erittäin hyvä esimerkki siitä, että kouluhevosta ei ole tarkoitettu estehevoseksi, eikä sen tarvitse osata hypätä. Joskus jää miettimään, jos laittaisi metrin aidat tämän tarhan ympäri, pysyisikö hevonen siellä koska sen hyppäämisestä ei ole kehumista. Irtohypytyksessä se hyppäisi varmaan sen 160cm esteet mutta ratsastajan kanssa tuntuu 80cm rataestekin sellaiselta, että se ylitetään vain väkipakolla. Maastoesteillä se ei ylitä yhtäkään estettä, kokeiltu on. Mutta jos haluaa puuhailla jotain mistä hevonen tykkää, sitä voi juoksuttaa ja ohjasajaa kentällä tai lähteä maastoon. Se lähtee mielellään maastoilemaan yksin tai porukassa, ei väliä miten kunhan maisema vaihtuu.


Jälkeläiset:

- ei vielä jälkeläisiä


i. Valero v. Helmwald

trak, m, 167cm

ii. Harrison V

trak, mrn, 168cm

iii. Ferguson

evm

iie. Harrietta

evm

ie. Vogue Sugar

trak, rn, 166cm

iei. Malachai

evm

iee. Verona Sugar

evm

e. Everholt Demorcia

trak, m, 165cm
KTK-III

ei. Twistery

trak, m, 168cm
VIR MVA Ch, KTK-II

eii. Cudge

evm

eie. Twisteria

evm

ee. Demoiselle

trak, tprn, 160cm
Ch, KTK-II, KRJ-I

eei. Cybervoid

evm

eee. Demoira

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa KRJ:ssä.

» tahti ja irtonaisuus 1672.81 p.
» kuuliaisuus ja luonne 1429.55 p.

Kouluratsastuksessa 3102.36 op (vt 7/10)

Saavutukset
-

Näyttelyt
-


☆ Kouluvalmennus (kirj. Sorel)

Kylmän kolea ilma ajoi monet ratsukot maneesin turvaan, joten ruuhkaa on ollut havaittavissa. Sabine talutti mustaa oria kohti maneesia kun takaa kuului; "Lähdemme metsään tekemään kävelylenkin, saat vallata maneesin yksinäsi". Se oli Sabinen sisko Emma. Tämä kävi mitä parhaimpaan hetkeen, koska seuraavalla viikolla oli suuret kansainväliset kilpailut, joihin oli päästävä harjoittelemaan. Toki olen kuullut sanonnan lahjattomat treenaa mutta nyt oli pakko tehdä jotain, koska panokset olivat suuret.

Heti alusta lähtien satulan alla liikkui verkkainen ja energinen ratsu. Sabine keräsi ohjat käsiin ja lähti hiljalleen lyhentämään hevosta ja hakemaan sopivaa muotoa. Hieman meinasi takaosa lähteä tekemään ihan omiaan mutta nopeasti löytyi oikea linja ja rytmi. Hevonen oli hyvin kuulolla ja tyytyväisen oloinen, myös suustaan. Joskus Deranoksella on tapana leikkiä kielellä mutta nyt se selkeästi keskittyi. Ravissa oli hyvä eteenpäin pyrkimys ja jalat nousivat hyvin tahdikkaasti. Pieni puristus vatsassa aiheutti jo sen, että hevonen tiputti hieman vauhtia tekemisestään. Deranos tuntui molempiin suuntiin virkeältä ja vetreältä.

Laukassa hevosta joutui enemmänkin toppuuttelemaan ja ottamaan kiinni. Muoto hävisi muutamia kertoja ja aivopierujen takia myös rytmityksessä tuli virheitä. Ori teki todella taidokkaan laukkapiruetin ja millä maltilla! Sabine tunsi kuinka satulan alla porisi kiehuvakeitos, joka luvan salliessa olisi valmis räjähtämään hetkenä milloin tahansa. Niin vain Deranos jaksoi tsempata ja pitää päänsä kylmänä. Vaihdot joka toisella askeleella sujui puhtaasti, kuten myös jokaisella askeleella. Lisätyt toimi myös joka askellajissa ja nyt Sabinella oli hieman huojentuneempi olo tulevasta. Jos ori malttaisi toimia näin hienosti myös ensi viikolla, prosentit tulisi olemaan komiat!