Rogue Trakehners

Valentia SWA

Tämä on virtuaalihevonen

-

☆    Trakahner, tamma
☆    Tummanruunivoikko, 164cm
☆    Syntynyt 01.02.2016 - 8v
☆    Estepainotus, 150 cm
☆    VH20-021-0044

☆    Omistaja Sorel (VRL-00884)  
☆    Kasvattaja KingsvalleyValentia on luonteeltaan rehellinen, ystävällinen mutta myös varsinainen vekkuli. Valentialla on tapana hamuilla ihmisten taskut, vaikka puoli väkisin! Olen hoitajille sanonut, että minulle ei tarvitse jättää korvaus vaatimuksia, en osallistu niihin, kaikki tehdään omalla vastuulla. Karsinassa Valentia pyörii ja hyörii. Turhan usein omat varpaat ovat muusina, eli järkevintä on hoitaa hevonen käytävällä. Pullistamisen keisarinna on tämä vaalea tamma. Se osaa sen jotenkin niin hyvin, että sitä täytyy yrittää jekuttaa ja siirtää keskittyminen johonkin muuhun. Leivän tai porkkanan antaminen vie ajatukset hetkeksi muualle ja silloin voi hyvin saada muutaman reijän kireämmälle. Varusteiden laitto sujuu muuten hyvin, tosin vähän kiukuttelee suitsien laittamisessa. Valentia nostaa päätänsä ja sitä on joskus hankala saada takaisin alas, kun korkeutta piisaa.

Valentialla on paljon kapasiteettia esteratsastuksesta ja sitä on miellyttävä ratsastaa. Työmoraali on korkea ja esteille on vahva pyrkimys, joskus liiankin vahva. Jo pelkän esteen näkeminen aiheuttaa jo lihaksissa väreilyä. Tästä hevosesta näkee jo kauas, että se rakakastaa työtään. Esteille Valentia täytyy saada otettua hyvin hallintaan ja ennen estettä tehtyä selkeät pidätteet ja nopeutta tiputettua. Muuten kaikki tiukat kurvit onnistuu ja nopeus ei tule olemaan ongelma. Valentialta löytyy voimaa ja rohkeutta ylittää este, vaikka esteelle lähestyminen tapahtuisi hankalasta kulmasta tai este tulisi vähän yllättäen. Tämä hevonen ei kiellä esteelle kuin ääritilanteissa. Laukka on kohtalaisen aktiivista ja nopeaa, ei suurta ison hevosen laukkaa. Valentiaa on helppo kontrolloida ja kädelle kevyt.

Maastossa Valentia saattaa säpsähdellä asioita, mitä, sitä on vaikea sanoa. Se saattaa säikähtää lintua, traktoria tai yllättävää tuulenpuuskaa. Se on vain sellaista säpsymistä, koskaan ainakaan vielä, Valentia ei ole lähtenyt karkuun tilannetta. Turvallisempaa on lähteä toisen hevosen kanssa maastoilemaan. Näin Valentiakin on rauhallisempi ja kummitukset unohtuu matkalle. Kentällä on kiva välillä vääntää koulua ja hakea hevosen keskittymistä tarkkoihin juttuihin. Esteillä on vauhdin huumaa ja koulussa keskitytään niihin pieniinkin juttuihin ja apuihin. Hyvinä päivinä Valentia keskittyy alusta loppuun mutta tammapäivinä keskittyminen on vaihtelevaa. Joskus taas on päiviä, kun ei vain huvitita. Tällöin Valentiaa saa ratsastaa reilusti eteenpäin, muuten liikkuu laiskasti ja väsyneesti.

Valentialle on tärkeää että muut hevoset ovat lähellä. Yksin ei viihdy, Valentiasta tulee todella levoton ja ehkä vähän hätäinen. Varsojen kanssa on hauskaa irroitella ja leikkiä. Valentia ei aina muista kokoaan pienten kanssa ja joskus hieman jännitää, kun niiden vauhtia ja menoa katselee, ettei vain sattuisi mitään. Hyvin kuitenkin Valentia huomioi vilkkaat pienemmät hevoskaverit eikä haavereita ole sattunut. Valentian saa portille pelkällä vihellyksellä, kunhan sieltä taskun pohjalta kaivaa sen leipäpalan valmiiksi tarjolle.


Jälkeläiset:

- ei vielä jalostuskäytössä


i. Apeiron

trak, m, 163cm
ERJ-I, KERJ-II

ii. Ironstone

trak, trn, 167cm
evm

iii. Philiste

evm

iie. Irony

evm

ie. Aperient

trak, m, 155cm
evm

iei. Spiegeleisen

evm

iee. Aperitif

evm

e. Valetta

trak, rnvkk, 167cm

ei. Admiral

trak, rnvkk, 168cm
evm

eii. Robuste

evm

eie. Schleppe

evm

ee. Valerian

trak, m, 166cm
evm

eei. Beiram xx

evm

eee. Valiance

evm


☆ Kilpailee porrastetuissa ERJ:ssä.

» kuuliaisuus ja luonne 2980.65 p.
» hyppykapasiteetti 1401.95 p.
» rohkeus 1401.95 p.

Esteratsastuksessa 5784.55 op (vt 10/9)

Saavutukset


☆ Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut Sorel)

-