Fiktion Kanelitoffee♦ Virallinen nimiFiktion Kanelitoffee
♦ Syntynyt11.07.2017
♦ Ikä4-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
♦ RotuSuomenhevonen
♦ SukupuoliTamma
♦ Säkäkorkeus, väri158cm, mustanvoikko
♦ PainotusKoulupainotus
♦ KoulutustasoHelppo B
♦ VH-tunnusVH17-018-1559
♦ OmistajaSorel (VRL-00884)
♦ KasvattajaMilja / Fiktio
♦ KotitalliHuvitus (HUVI3969)
♦ SaavutuksetKTK-III, SV-II

Litan saapuminen Huvitukseen oli varsinaista onnen kauppaa. Olin luvannut itselleni, että pidän silmät kiinni hevosten myynti-ilmoitusten kohdalla, enkä saa avata yhtäkään tällaista topikkia auki. Aina välillä foorumin ylös pamahti Fiktion myynti-topikki, enkä voinut enään olla katsomatta! Selasin hevosia varovasti kunnes silmiini osui kuin timantti! Sen sukulaiset olivat täyttä kimallusta, olin aivan täpinöissäni ja pakkohan se oli ostotarjous väkertää. Vastauksessa ei kauan kestänyt, kun Fiktion Kanelitoffee oli luvattu minulle. Se, että suku oli aivan huikea mutta vielä erikoisempi väritys varsalla tekee tästä super hienoa! Viikon kuluttua mustanvoikko kaunokainen muutti Huvitukseen.

Lita on todella rehellinen ja symppis hevonen. Ilme on usein surullinen, vaikkei se oikasti sitä ole. Enemmänkin jekkuilija ja hoitajiensa harminkappale ajoittain. Hoitaminen kannattaa tehdä turvallisesti käytävällä. Lita on todella nopea liikkeissään, jos karsinan portti jää auki ja vahtimatta. Liian monta kertaa olemme joutuneet tätä tammaa metsästämään tuntikaupalla, eikä se ole kivaa. Lita saa koko tallin kaaoksen partaalle karkaamisellaan. Varsinkin orit ottavat lämpöä tarhoissa, kun iloisesti hököttelevä tamma käy niitä nuuskimassa ja jatkaa sitten matkaansa. Litasta näkee kauas, että se nauttii ihmisten höynäyttämisestä. Se katsoo lempeästi suoraan silmiin ja siinä samassa sekunissa hevosesta näkyy vain pölypilvi kun se jatkaa omatoimista seikkailuaan. Hoitajien taskut täytyy aina tutkia herkkujen varalta. Aika hyvin tallin työntekijät ovat oppineet, ettei taskuihin kannata jättää mitään, koska hevoset tuhoaa vaatteet varsin nopeasti. Myös Lita kuuluu tähän kastiin. Varusteiden laitossa tamma astelee vähän levottomasti paikoillaan, se on aina valmis töihin! Parasta on, jos vain pääsee pitkälle maastoretkelle!

Lita on todella miellyttävä ratsastettava. Sitä ei tarvitse käskemällä käskee vaan hevonen tekee mielellään pyydetyt asiat. Alkuun lämmittely on tärkeä, sen täytyy reagoida jokaiseen apuun miettimättä. Joskus vasen pohje meinaa olla sellainen, mitä vasten hevonen tulee herkästi. Litaa täytyy ratsastaa rohkeasti eteenpäin mutta ei niin, että hevonen juoksee. Liikkeen täytyy olla tasaista, hyvä tempoista ja hallittua. Liian hidas tempo vaikeuttaa työskentelyä ja liike jää helposti laahaavaksi. Laukassa ratsastajan täytyy istua suorassa ja pitää kädet tasaisena. Jos ratsastaja nojaa liikaa eteenpäin, laukka jää liian etupainoiseksi eikä se pyöri toivotulla tavalla. Sama huomio ravissa, ratsastajan täytyy keventää ylöspäin eikä eteenpäin. Muutoin liike lähtee herkästi liian nopeaksi ja hevonen lähtee juoksemaan alta pois. Lita ei ole helpoin ratsastettava, mutta osaavan käsissä se tuntuu puoliautomaatilta.

Maastossa Lita on aina innoissaan ja valmiina pitkiin seikkailuihin. Litan kanssa voi huoletta lähteä todella pitkille vaellusreiteille, yksin tai porukassa. Lita ei herkästi pelästy mitään, mutta joskus saattaa jotain yllättävää tilannetta säpsähtää. Maastossa voi laukata ja päästellä höyryjä ihan huoletta, jarrut löytyvät aina, vaikka vain istunnan avulla. Litan kanssa on kiva höntsäillä pellolla, maastossa tai kentällä pelkän riimun-narun avulla ja ratsastaa ilman varusteita. Sitä ei kovin moni uskalla tehdä, mutta minulla ja Litalla on kunnioitettava yhteystyö sujunut niin hyvin, että pystymme tekemään erilaisempiakin juttuja turvallisesti.


i. Tuiskulan Lakutoffee
sh, mvkk, 159cm
koulupainotus
KTK-III, KV-II, SV-I
ii. Tuiskulan Helmeri
sh, m, 161cm
SV-I
iii. Lakean Elohuurre
iie. Kirouksen Helmi
SLA-II
ie. Salmiakki-Toffee
sh, rnvkk, 152cm
iei. Salmiakki Sisu
KTK-II, SLA-I, YLA1, VRER-Valio, VRER-Tähtisprintteri
iee. Orilammen Vanamo
e. Fiktion Kanelikyyhky
sh, prt, 157cm
koulupainotus
VIR MVA Ch, KTK-I, KV-I, SV-I
ei. Hiiden Hapro
sh, rt, 155cm
KTK-III
eii. Moon Hurmuri
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA1
eie. Saanilan Lilja-Orvokki
SLA-II
ee. Runon Kanelipääsky
sh, rt, 157cm
Ch, KTK-II, KRJ-I, SLA-I, KV-II, SV-I
eei. Runon Pessinteri
KRJ-I
eee. Seljasaaren Kanelivarpunen
KRJ-I, YLA2, Jälk. B


iiii. Reemeli - KTK-III
iiie. Taikahuurre - VIR MVA Ch, KTK-II
iiei. Serenin Pikku Kirous - KRJ-I, ERJ-II, YLA2
| iieii. Peukaloinen & iieie. Hunajainen Kaunotar (sivut kadonnut)
iiee. Frida

ieii. Jukujätkä
ieie. Pikseli
ieei. Tuulenhalkoja
ieee. Muiston Charlotta
eiii. Humu-Hämmennys - KRJ-I, YLA2
eiie. Sanelma - KTK-II, KRJ-II, SLA-II, YLA1
eiei. Taskukokoinen
eiee. Luhtaorvokki

eeii. Pismanteri - KRJ-I, Jälk. C
eeie. Siniän Helmililja - KRJ-II
eeei. Kaukomieli - KTK-III, KRJ-I
eeee. Ilo-Varpu

sh t/o. Nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om. -

KRJ:n kouluratsastuskilpailut
0 sijoitusta / 0 voittoa

- ei vielä kilpaillut


♦ -
★ Suomenhevosten KTK 10/2017 - KTK-III -- 17+17+17+17=68p.
★ VSR varsa-arviointi 1/2018 - SV-II -- 6,2+10+7+6,2+6,7+0+18=54,1p.

00.00.0000: Kouluvalmennus
-


   © Huvitus 2017 | Otsikkokuvat © Sorel & Vibaja | Taustakuva © Pixabay | virtuaalitalli | a sim-game stable | virtuaalihevonen | a sim-game horse